Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

A taj bonus moze da se potrosi na sta ? ? Ne razumem ( glup sam, znam :) ). I koloko kostaju ovi telefoni kad ih uzmes uz paket ?

p.s. Kako proveravate klik ?? Ja sam na postpaidu, i nikada nisam nasao gde to da proverim.. A zvao sam korisnicki servis i dobio sam informaciju, da kad potrosim 150 mb iz klik-a, da mi je net isto besplatan, ali sa slabijim protokom...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ja sam na proveravao na linku iz jednog od 3 - 4 SMSa koje šalju svaki put kad aktiviraš Klik, i tu te uputi na WAP stranicu i kaže samo koliko MB je preostalo (ali zagubio sam punjač za Nokiu pa ne mogu da proverim sad).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Layne_Staley, u browseru kucas wap.telenor.rs/klik i tamo sve pise.

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 15:58

Post od aleksaa »

p.s. Kako proveravate klik ?? [/quote]

Ja proveravam tako sto pustim SMS: Klik STANJE na 9000.

Al zato ja vec par dana pokusavam da otkrijem,saznam... kako se proveravaju besplatne poruke iz ovih novih tarifnih dodataka!? :unsure:
Sony Xperia P

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

aleksaa kod aktiviranog dodatka sa porukama da li ti se skidaju poruke iz paketa ili prvo ove iz dodatka. U uslovima koriscenja su napisali nebulozu koju ne shvatam

Korišćenjem Telenor dodatka „Dodaj poruke” ne trošite pripadajuće besplatne poruke iz odabranog tarifnog paketa. Nakon potrošenih besplatnih poruka iz tarifnog paketa trošićete poruke iz Telenor dodataka „Dodaj Poruke“

Prvo ne koristite pa ona posle iskoriscenih :unsure:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ne znam dal' ste primetili, uporedjivao sam sada, nasi operateri napreduju- Desire HD uz ugovor je za nekih 100 evra jeftiniji nego sto su bili HD2 i Desire (obicni) kad su se pojavili. Ili ti, cena telefona koja je isla uz najskuplji, sada ide uz hiljadarku jeftiniji paket. A to nije malo.
Jos samo da "pocetna" cena ne krece od 70 000 din, vec nesto postenije i nase trziste je sazrelo. Dal' je moguce? :P
Mislim da ce idealno vreme za kupovinu skupljih telefona biti od marta-aprila sledece godine. :wink:
knjaz napisao: kod aktiviranog dodatka sa porukama da li ti se skidaju poruke iz paketa ili prvo ove iz dodatka. U uslovima koriscenja su napisali nebulozu koju ne shvatam
Prvo se trose poruke iz paketa, pa tek onda poruke iz dodatka. Kako i pise ;)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 15:58

Post od aleksaa »

knjaz napisao:aleksaa kod aktiviranog dodatka sa porukama da li ti se skidaju poruke iz paketa ili prvo ove iz dodatka.
E ovako :D ,ja sam prenesi 150 (znaci stari paket)

Naravno i ocekivano,prvo se trose poruke iz paketa. :)

Evo ja sam sinoc,spicio svih 150 poruka iz paketa,danas kuckam ko lud,i trenutno zaduzenje je 0 (nula)! Znaci aktivacija uspela! :lol:

Jos kad bi negde mogle da se provere i te "dodatne" poruke,da i to ne spicim mnogo brzo! :lol:

Samo mi nije jasno,zasto mi u trenutno zaduzenje nije upisano 190 dinara koliko kosta ta aktivacija,ali imajuci u vidu da nikad nije bilo problema sa telenorom,nece biti ni sad! :D
Sony Xperia P

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Layne_Staley napisao:A taj bonus moze da se potrosi na sta ? ? Ne razumem ( glup sam, znam :) ).
Uglavnom, korisno je potrošiti ga na roaming što je po mom mišljenju najbolje rešenje, mada može i kada se prekorači preko računa ili eventualno za internet.
I koliko kostaju ovi telefoni kad ih uzmes uz paket ?
Proveri na:
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... figurator/
Deksicom napisao:Da li taj bonus vazi za sve modele ili samo za one uz koje je i naznaceno.
Za svaki preporučeni paket ide određeni bonus, na primer :
Prenesi 80=500din
Prenesi 200=1000din
Prenesi 400=2000din
Prenesi 950 ili Prenesi plus 1GB pa nadalje=5000din

Jedino mi je skroz bezveze što nigde nije preporučen Prenesi plus 500MB
Kako proveravate klik ?
Kucam *111# izaberem 4.Telenor Klik, zatim 3.Provera stanja i voila !
(4 i 3 označavaju komande za odgovor )
Nokia Lumia 630

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

aleksaa, oni tarifne dodatke ne racunaju u trenutno zaduzenje. Oni to na kraju nalepe. Ali dodaci su genijalni, mora priznam.
Medjutim mora da primetim jedan propust/nelogicnost na prepaidu :roll: - "moja ponuda" ili kako se vec zove ono za dupliranje kredita kod moje sestre i njene cimerke je 1000 i 1500 dinara nedeljno!!! Haha :lol: Po cijoj li je meri to sklepano, dal' su oni normalni? :chytry: :uhuh:
djolex napisao: Uglavnom, korisno je potrošiti ga na roaming što je po mom mišljenju najbolje rešenje, mada može i kada se prekorači preko računa ili eventualno za internet.
Cek, odakle tebi to da moze na roming i net? Kod njih pise ovo:
Telenor bonus dinare koji možete da utrošite na dodatne usluge koje odgovaraju vašim potrebama - besplatne razgovore u Telenor mreži, povoljne međunarodne razgovore, udobno surfovanje uz Telenor Klik...
Drugim recima, tarifne dodatke.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od djolex »

Hah, baš su ga lepo zakukuljili, nema šta. Baš me živo zanima kako će funkcionisati ,,Dodaj SMS'' koji je na Prenesi paketima nemoguće odabrati osim ako nisu to u međuvremenu omogućili.
Takođe moram odati priznanje i sa moje strane, postojanje 10GB u ,,Dodaj internet'' je ipak nešto, ali bez obzira, cela koncepcija promocije je zaista genijalno osmišljena, u to nema sumnje. (sarkazam...)
Nokia Lumia 630

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

djolex, bre, za 190 dinara 1000 poruka nemas nigde na postpaidu u standardnoj ponudi, omiljen broj za 290 isto nigde (da nema uspostave, sve fiksno), 190 dinara da razgovaras svako vece, a ne trosis minute iz paketa... Plus ti omogucavaju da ako potpises ugovor, sve to oni placaju umesto tebe, a ti placas samo paket. Sasvim fino. Iskreno, ne znam sta si ti ocekivao. Realno kod nas za 15 evra dobijes nesto sto nigde u evropi ne mozes da dobijes. E sada... to i jeste mac sa dve ostrice, jer tesko da za 15-25 evra mesecno mozes da dobijes iPhone 4 ili Desire HD za jedan dinar. Ako uzmemo u obzir i to da smo jedina zemlja u evropi koja jos nema prenos brojeva, ponuda sva tri operatera je vise nego odlicna.
Kad budemo trosili kao na zapadu, mozemo da ocekujemo i cene telefona i popuste kao na zapadu. Jbg. tako je.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od djolex »

Pazi, ne želi svako da uzima skuplje telefone poput onih koje si ti naveo. Sve je meni jasno, lepo je što su se potrudili, mada bi takođe trebalo da obrate pažnju na korisnike koji manje troše što u prevodu znači do prenesi 400 paketa, tu nisu uopšte dirali cene, a npr. moj ćale bi da produži ugovor i da uzme novi telefon na Prenesi 80 ili eventualno 200 pošto ne troši puno na privatnom jer su mu svi troškovi preko službenog broja pokriveni. Razumem da oni izvlače veći profit od onih koji su na Prenesi 950/1850 i Kombinuj 4000, no opet mislim da ne treba potcenjivati korisnike nižih grupa.
Nokia Lumia 630

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

djolex
Deksicom napisao:Da li taj bonus vazi za sve modele ili samo za one uz koje je i naznaceno.
Za svaki preporučeni paket ide određeni bonus, na primer :
Prenesi 80=500din
Prenesi 200=1000din
Prenesi 400=2000din
Prenesi 950 ili Prenesi plus 1GB pa nadalje=5000din

To bi tako i trebalo da bude kao sto si napisao ali oni zbunjuju ljude sa onim slikama koje sam ja postavio na predhodnoj stranici,ako je za svaki telefon i za svaki paket sto nisu to napisali.

Za ovaj propust bice SlikaSlika

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od djolex »

U suštini, to im je glavni cilj - da zbune ljude sa opisom i prikazom promocije. Ako sam ja isprve pogrešno razumeo opis jer ne zvuči kako treba da zvuči, sasvim je razumljivo zašto su i tebi bile nejasne neke stvari.
E sad, meni je jedino ostalo nejasno da li može i na niži paket od preporučenog da se dobiju bonus dinari ? Npr. ja bih da uzmem Nokiju X2 na Prenesi 200, da li bi u tom slučaju imao tih 1000 bonus dinara ili akko uz određeni paket ( ovo drugo mi ipak izgleda logičnije ).
Nokia Lumia 630

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Ma daj... a to sto ja koristim prenesi 950 od kada je izasao ? Gde je za mene popust? !? I jos imam ugovornu obavezu od 2 godine..I sto imam 3 broja koja se vode na moje ime.. Izgleda da ih boli uvo za stare korisnike, bitni su novi ..
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Uvek su im bitniji novi korisnici od postojecih,meni isto nije jasno kako ne ponude nekome ko je npr 3-4 godine na post pejdu bez ugovora neki fon jeftinije,ili tako nesto,kada hoce da potpise ugovor nego te tretira kao novog korisnika,ali tako je kako je,zato nikada necu potpisati ugovor...

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Zato sto onaj ko je bio na postpejdu 3 god, bez obaveze, i dalje ce biti. :) Njima je cilj da privuku one koji nisu na postpejdu, ili nisu uopste njihovi korisnici. :) Tako svi rade.

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Bicu do aprila,a ako ne uvedu MNP do tada(Kao sto su prevaranti iz vlade rekli),odoh u Vip,pa makar morao da menjam broj...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

dzonsi, vip je danas duplirao glavne minute u postpaid paketima - samo za nove korisnike :wink: Starijim vernim uvalili prc. Zamisli tek to. :uhuh:
Mi smo super prosli, obuhvatila nas promocija :roll:

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Lobachewsky, koja promocija ??? :) sad cete da me ubijete, jer nisam procitao na ranijim stranama :oops:

Odgovori