A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Mislio sam na probleme koje imaju ljudi pri raskidanju ugovora sa VIP-om, tako da ispada da se ugovorni period umesto na 24 meseca cesto produzi jos koji mesec, maks do 27! :dry:
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ja ne mogu da predjen kod drugog jer još nisam platio prošli račun.a sada ne mogu da ga platim jer još nije napravljen.biće sexa.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ensiferum, ma nema nikakvih problema sa raskidanjem... bas sam skoro pisao o tome. Samo treba mesec dana pre isteka ugovora podneti zahtev za raskid i prebacuju te automatski na pripejd sa krajem obracunskog roka u kom ti istice ugovor. Ako hoces da ti broj ostane na pripejdu imas mesec dana da uplatis bar 50din, u suprotnom ga gase. Neki to nisu znali pa su odlazili po isteku ugovora da podnose zahtev pa su cekali mesec dana + kraj obracunskog roka. :uhuh:
Za produzenje ugovora nekom kazu da moze 3 meseca ranije, nekome 2, a nekom samo 1 mesec. Desi se i da dozvole 6 meseci ranije, kao mojoj zeni (neko je jos i na forumu napisao da je isto dobio 6 meseci ranije), u fazonu zbog vernosti i ne znam ti ja sta...

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

psyhound, ali kod mene u ugovoru član 17. tačka 1. stoji ovako:
Raskid Pretplatničkog odnosa stupa na snagu nakon proteka 3 obračunska perioda računajući od dana propisnog podnošenja pisanog obaveštenja o raskidu Pretplatničkog odnosa od strane Pretplatnika Vipu.
Dakle da li to znači da treba tri meseca ranije otkazivati ugovor?
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

frace
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Jan 2012. 22:39
:: Sony Xperia miro
:: S3 I9305

Post od frace »

bachika, bas tako! Meni ugovorna obaveza istice krajem aprila a ja boze zdravlje sutra idem da podnesem zahtev za rakid :)

samo... da li zahtev moram da podnesem u poslovnicu gde sam i sklopio ugovor ili je to nebitno? Mislim vip je vip kakve veze ima u kom je gradu poslovnica, jel da?

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

frace, nebitno je u koju poslovnicu da odes, niti da li je rec o istom gradu. Bas me interesuje sta ce ti reci. Napisi ovde.

frace
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od frace »

mezzano, Ok, cisto da proverim :)
Javljam sta sam uradio...

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Reci ce ti da moras da platis penale jer raskidas ugovor u toku ugovora :)
Moras da im odes tacno 1 mesec pre isteka.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

AquaZX napisao:
Moras da im odes tacno 1 mesec pre isteka
.
Koji dan + - , ali je bas tako . Nema logike ali izgleda da kod njih ne ide po onom ugovoru koji si dobio vec koji je tog momenta aktuelan....

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Da ne bude zabune
tako ide kod svih operatera sto se tice Opstih uslova. Mogu da ih promene i promene vaze za sve korisnike. Ako su uslovi bitno promenjeni na stetu korisnika (narocito u pogledu specifikacije usluga), korisnik ima pravo da raskine ugovor.

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Post od pelleruma »

Ne mogu a da se ne umesam - ja sam mesec dana pred istek ugovora poslao mejl gde ih obavestavam da necu produziti ugovor.Oni cute,prolazi vreme,ja opet,oni treba to i to.Ja posaljem,ono opet cute i vreme prolazi.Da ne duzim uhvatili me praznici,ovo ono,njihovo cutanje i sada placam do 5.marta,a ugovor mi istekao(24 meseca)25.decembra???!!!Ponavljam sam pocetak decembra je bio kada sam krenuo u akciju.Kasno?Pa nisu to kola koja idu 100 na sat,ja uzviknem stani pa da se zaustave u sekundi.Ako im nije dovoljno bar 20-25 dana da obrade zahtev,da vide da sam placao na vreme obaveze,da im skoro mesec dana ranije kazem - necu vise,...pa sta jos vise treba???Ispali su p**** po meni.Ne kazem da nema drugih iskustava,ali reci - ma nema problema sa raskidanjem,samo kazes i sve se lagano resi,jednostavno nije tacno.Ko god misli da ce da raskine neka krene par meseci ranije u postupak da im se ne desi kao meni da placaju umesto 24 - 27 meseci.Nije propalo dao sam bratu da trosi,ali princip je vazan.Na vreme sam rekao,a oni se cigane da uzmu jos koju hiljadu.Sramota!!!
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

Banega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2011. 19:26

Post od Banega »

@pelleruma, ne mogu ni ja da se ne umesam a da ti ne odgovorim, o cemu ti to ? tvoj problem nema veze sa onim gore sto su momci izneli. Tebi je ugovor istekao 25 decembra, ti si znaci 26-tog kod njih u poslovnici, gde im lepo razduzis karticu potpises papir za raskid ugovora i cao zdravo
8) Ja stavrno ne vidim kakav ti imas problem ako ne zelelis vise sa njima da saradjujes. Ja ne vidim negde ovde da si ti pre isteka od 3 meseca zeleo da napravis novi ugovor, vec si na kraju tog tvog isteka od 2 godine, zeleo da ne nastavis saradnju sa njima :?

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

frace napisao:bachika, bas tako! Meni ugovorna obaveza istice krajem aprila a ja boze zdravlje sutra idem da podnesem zahtev za rakid :)
Banega ti ne čitaš dobro.

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od pelleruma »

Banega,
Ensiferum kaze:Mislio sam na probleme koje imaju ljudi pri raskidanju ugovora sa VIP-om, tako da ispada da se ugovorni period umesto na 24 meseca cesto produzi jos koji mesec, maks do 27!
Psyhound kaze:Ensiferum, ma nema nikakvih problema sa raskidanjem... bas sam skoro pisao o tome
Na to sam napisao sta sam napisao i ne vidim da na ta pitanja i konstantacije pricam o necem pogresnom.I opet sam se ogradio - da sam ja tako prosao a sigurno nisam sam,i da nije bas sve glatko.A ne mogu da jednostavno da u nekoj poslovnici bacim na pult karticu i ignorisem racune koji stizu rizikujuci da se sudimo.Jer kazem necu propasti za par hiljada a oni su ispali,da ne ponavljam,za tako male pare.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

pelleruma,
AquaZX napisao: Moras da im odes tacno 1 mesec pre isteka.
Svo vreme pisemo da se odlazi LICNO u poslovnicu gde podnosis zahtev sa svojim potpisom. E-mail se ne moze smatrati punovaznim dokumentom u ovom slucaju... To sto te mrzi da prosetas nije njihov problem i dobro je ako su ista i prihvatili da urade putem mejla jer su slobodno mogli da te skroz iskuliraju.

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:51

Post od Nenad-77 »

ja sam na telenoru prenesi 400 i da nemam ugovornu obavezu do juna 2013 presao bi na vip i uzeo smart 1100 jer malo pisem poruke nekih 100 150 mesecno net mozda do100mb tako da bi imao 800min za razgovor ova flesibilnost sto ima vip je ekstra

frace
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od frace »

Danas sam uspesno podneo zahtev za raskid ugovora :lol:
Otisao sam u njihovu poslovnicu, igrom slucaja u kojoj sam i sklopio ugovor, "bacio" im ugovor na pult i objasnio da sam ugovor sklopio 29.4.2010. godine i da na poledjini pise da se ugovorna obaveza raskida nakon 3 pretpatnicka obracuna od podnosenja zahteva, e ja sam danas dosao da podnesem ZAHTEV. Riba me cudno gleda i kaze pa vi zahtev mozete da podnesete 2 meseca pred istek ugovora u suprotnom moracete da platite kaznu. Kazem joj ja mene ne interesuju nikakve kazne ja samo hocu da podnesem zahtev da kad mi istekne tih dve god. ne platim vise ni jednu pretplatu, zasto bih placao? U medjuvremenu dodje njen sef, verovatno je video da se raspravljam s njom :) , i objasnim mu o cemu se radi. On kaze ok samo moracete da platite do 17. maja jer vam je 17-og presek stanja. E to moze ali posle 17-og necu da platim nista. :D normalno riba je morala da popuni zahtev ja potpisao i od 18-og sam na prepaid :lol:
Naravno bilo je tu i pitanja a zasto raskidate ugovor? imate neku zamerku? pa necete vi dugo na prepeid mnogo je skup itd. Normalno ja sam im objasnio da imaju losu pokrivenost 3g mrezom a i da cu taj broj da prebacim u drugu mrezu :D

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od pelleruma »

Ne slusate me sta pricam.Nisam ni ocekivao putem mejla da me razduže,mada zašto bi to bio problem?Ističe mi,neću više,doviđenja.Ali znači NISAM to očekivao.Mejl je poslat s namerom da kažem svoje namere i pitanje kako to izvesti.Oni otežu,gnjave sa odgovorom i kažu:pošalji fotokopiju l.k.,zahtev za raskid(tako oni zovu,mada nije raskid nego nenastavljanje ugovora,al' ajde)potpisati ga,i raznorazni podaci ko sam ,....Znači NISU rekli DOĐI NAM NA NOGE I BACI NA PULT KARTICU 1mesec 5sati i 36 minuta do isteka ugovora,nego POŠALJI to,to ito i pošalji tu i tu.Sve je to urađeno.I opet plaćam 3 meseca više.Ako je neko blizak Vip-u,ili radi tamo razumem,ali i tada treba biti realan i ne dopustiti takve baljezgarije.Tu su da daju uslugu,za to uzimaju pare a ne treba da sam im zahvalan i da im ližem dupe da bih prestao da budem njihov korisnik.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

sad aidemo malo da se igramo.izmirio sam račun danas tj danas se i pojavio.odmah do mtsa podneo zahtev.i gledamo dalje šta se dešava.
ja sam veoma zadovolkjan vipom ali mi je krivo što meni kao starom koirsniku nisu ponudili ništa a raznim fukarama koji posle 2 meseca korišćenja nude tel za dinar da ibi ostali kod njih pod uslovom da ovi hoće da raskinu...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Banega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2011. 19:26

Post od Banega »

@Mezzano, citam dobro.

Druga stavr, vidim ovde da je frka sa raskidanjem ugovora koji je istekao :blinky: O cemu vi to? koje bre najavljivanje, mogu da me oni najave za k..u, to je taj šugavi vip o kojem ja govorim, ako mi je istekao ugovor lepo dodjem i kazem, odjavi gasi karticu cao dovidjenja vise ne placam eeeeeeej, pa i budjavi mts to resava u danu :shock: Danas sam bio u teleneru (u valjevu) i lepo pitao za neke pogodnosti i posto nemaju pojma niti izlaze u susret lepo cu da predjem u MTS (Šugavi) ali 50% jeftiniji u ovo vreme krize i dovidjenja. Ne treba uopste da raskidam nista samo cu da odem u telekom i da zatrazim ugovor uz isti brojm, pitao. 8)

Odgovori