Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

I na pripejdu?! Strašno! Kako nas potkradaju! Na žalost im se može :-(
and justice for all...

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Ja sam odavno na postpaidu kod Telenora i zadovoljan sam uslugama. Jedino me nervira to što su im svi telefoni kodirani i dokle god je to tako, ja neću uzimati ništa i potpisati obavezujući ugovor na dve godine. Ne pada mi na pamet. To je čist debilizam jer dokle god ja njima redovno izmirujem račune i poštujem ugovor, treba da ih je briga šta ja radim sa telefonom i koja je kartica u njemu.

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Internet na mobilnom telefonu aktiviralo više od 360.000 korisnika

„Telenor Klik’’ besplatan do kraja godine, mesečna pretplata od 1. januara 290 dinara sa PDV-om

28. decembar 2010
– Usluga „Telenor Klik“, koja omogućava korišćenje Interneta i sa jednostavnih modela mobilnih telefona, besplatno je dostupna do kraja godine, a od 1. januara 2011. mesečna pretplata biće 290 dinara, sa uračunatim PDV-om.

Od septembra, kada je ova usluga predstavljena, Internet na mobilnom telefonu aktiviralo je više od 360 000 korisnika.

Usluga se aktivira slanjem SMS poruke sa tekstom „Klik“ na broj 9000, posle čega stiže poruka sa linkom koji vodi ka upustvima za njeno pokretanje. Potom stižu još dve poruke za preuzimanje pretraživača Opere Mini i Telenor Komunikatora.

Pretraživač Opera Mini omogućava pregled Internet sadržaja kao na računaru. Ona smanjuje Internet stranice do odgovarajuće veličine, a da pri tome ne menja način na koji se ta stranica koristi. Takođe, ovaj servis sadrži i Telenor Komunikator koji objedinjuje pristup imejl servisima, socijalnim mrežama i čet na jednom mestu (Facebook, Twitter, Linked In, Hotmail, G-Mail, Yahoo, G-Talk i MSN).

Pripejd i postpejd korisnici svakog meseca imaju na raspolaganju 150 megabajta Internet saobraćaja za četovanje, slanje imejlova ili pretraživanje Internet stranica. Telenorova mreža meri količinu potrošenog saobraćaja i obezbeđuje da korisnik ima uslugu i kada potroši početnih 150 megabajta. Korisnik onda nastavlja da koristi Internet umanjenom brzinom, bez ikakvih dodatnih troškova. Oni koji žele da nastave da koriste Internet punom brzinom mogu ponovo da aktiviraju uslugu u toku istog obračunskog perioda.

„Telenor Klik“ je dostupan postpejd korisnicima sve dok je ne deaktiviraju slanjem poruke sa tekstom “Klik stop” na broj 9000, a pripejd korisnicima atuomatski ističe 30 dana od dana aktivacije.

http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Tel ... nika/?pn=1
iPhone 6 Plus

Dzeki Cen
Banned
Pridružio se: Čet, 11. Nov 2010. 14:53

Post od Dzeki Cen »

A za dva dana ce se broj korisnika Klik-a smanjiti za 359 900 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 15:58

Post od aleksaa »

Dzeki Cen napisao:A za dva dana ce se broj korisnika Klik-a smanjiti za 359 900 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D
Ja sam ga pre neki dan deaktivirao! :lol:

p.s. mesecno sam trosio oko 30 MB.
Sony Xperia P

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

I sam sam moj klik takodje deaktivirao ali zato sto sam presao na drugi paket, prenesi 2 gb :wink: .

Malo mi je bilo 150 mb preko klika, kad se prekorace ti megabajti protok tako uspori da je to strasno, brze je radio stari dial up nego ovo cudo :x .
and justice for all...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Lako ga iskljuce obicni postpeid korisnici,ali brat koristi biznis paket i juce je morao da ide u poslovnicu sa pecatom firme i tamo da posalju oni faks za BG i malopre smo proverili jos ga nisu deaktivirali.
Neznam cemu ovo zezanje kad je firma tj.agencija njegova i sva ova procedura.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Ja sam toliko bio zaludjen ranije da mi treba net na telefonu i sve mislio, kako sam uskracen jer sam na pre-paidu od pre 2 i malo vise godina, i sad mi se pruzila prilika na 063 broju da imam Klik, i cik sta! Toliko malo sam bio na netu preko telefona, da mislim da sam ukupno potrosio 15-ak MB i to u 3 meseca. :oops:

Em nemam vremena da se bakcem dok nisam kod kuce sa netom, em mi je kod kuce dosta ono sto sam online. Jedino mi fakticki za email treba.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Dzeki Cen
Banned
Pridružio se: Čet, 11. Nov 2010. 14:53

Post od Dzeki Cen »

Ja cu ga deaktivirati simbolicno,danas u podne :D . Kao i Vlada,sve ukupno sam potrosio 15 tak mb za tri meseca iako sam mislio da cu trositi sve. Za push mail sam koristio i eto,bas sam se Klik-ovao :lol: :lol:
Svaka cast Klik-u ali wifi je zakon :P

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Najveca tragedija je sto nekakva sica od 20 MB koja je realno prosecnom korisniku sasvim dovoljna za mesec dana, regularno kosta 1000 dinara (!)!!! :shock:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lobachewsky, po meni je Klik ipak jako lepa stvar, i za te pare je treba imati aktiviranu. Ja za te pare (+jos 100 din) mogu da dobijem od mt:s-a 100 MB i to je to. Iako je meni realno 50 MB mesecno koliko i koristim sasvim dovoljno, opet nije zgorega imati jos malkice. Evo, ovaj mesec, umalo zbog jednog youtube klipa da prekorachim svoju potrosnju. Naravno, WiFi jeste zakon, i to ce i ostati do daljnjeg.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Klik je dobar, dok traje onih 150MB, ali to se vrlo brzo potrosi (barem u mom slucaju, za nekih 7 dana), a posle je protok ubi boze, tako da ne vredi nista.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

mezzano, onome ko trosi vise - prenesi plus definitivno, ali onima kojine trose puno (ja recimo) sjajna stvar. Mada kazem, ja max 40 MB potrosim mesecno. 8)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

markomarko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 10:14

Post od markomarko »

nekako mi se cini da je psiholoski 290 din malo mnogo za prosecnog srbina... kapiram da su neki magovi marketinga to sve ispitivali, ali ipak... kriza, bato.... ali je zato prenesi plus totalni car!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

nešto sam gledao i ljudi oko mene idu na promocije koje su do 150din.uglavnom do 100din i to je to.ovi retki koji dodju do 150din smatraju se rasipnicima :oops:
šalu na stranu mislim da je cena malo veće jer se to plaća i to propada.posle 150mb veza ubiva na mesto koliko je loša a ako se troši onako po potrebi nemože da se potroši preko 50mb.sa chatom meni izadje 70mb sa time da tu računam i neki skype call.ali videćemo šta če biti.
eh kada bi vratili moj mix ponudu.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od evolution »

Ukida se Porez na upotrebu mobilnih telefona

30. decembar 2010
– Od 1. januara 2011. Zakonom o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara ukida se Porez na upotrebu mobilnog telefona (PUMT), koji je Vlada Srbije uvela juna 2009.

Cene Telenorovih pripejd servisa sada će biti niže za iznos PUMT-a, a postpejd korisnicima račun će biti manji za sumu koji su do sada plaćali na ime ovog poreza.

Zbog sistema naplate, uz januarski račun postpejd korisnicima biće obračunat PUMT na saobraćaj koji su ostvarili 31. decembra. Takođe, svim postpejd korisnicima koji su bili u romingu do 1. januara zbog računa Telenorovih roming partnera, koji stižu sa zakašnjenjem i do 60 dana, PUMT će biti prikazan na računima za januar i februar.

Cene poziva ka kontakt centru, zamena SIM kartice, reaktivacije pripejd broja i mesečne pretplate za pakete Kombinuj ostaju nepromenjene jer je Telenor do sada snosio troškove po osnovu PUMT-a za ove usluge.

http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Tel ... fona/?pn=1
iPhone 6 Plus

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od evolution »

Cene na Telenorovom WEB sajtu od sada su prikazane sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (PDV).

Takodje, izmenjeni su "Dodaj Internet" pripejd tarifni dodaci: http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... -Internet/

Srećni praznici! ;)
iPhone 6 Plus

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Telenor povećao cenu poruke u prepaid tarifi Poruke sa 1,18din na 2,24din! :shock: :o
evolution, što to nisi objavio?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ovaj potez od strane telenora nije lep.kakav je to paket poruke ako je poruka preko 2din.mada kada se pogleda ona priča gde je poruka 4din onda su neke stvari jasnije.a to je da svi predju na postpejd...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

vla-do, ovo je objavljeno jos 18.11. a nove cene startovale 18.12.
Istu cenu SMSa ima i mts u TIPI. Samo poruke imaju manju cenu razgovora.

Odgovori