MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Jeste, sa jedne strane im se moze da ti traze sta god pozele jer su oni ti koji postavljaju uslove, pa ti tako mogu traziti i zubarski karton ili da obavis sistematski pregled, a na tebi je da pristanes ili ne. Sa druge strane, LK je LK, bilo stara ili nova i tu nema apsolutno nikakve razlike, bitno je samo da je jos uvek vazeca.

lesa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 04. Okt 2011. 10:28

Post od lesa »

Mene trenutno vise pogadja bedna ponuda telefona kod mts-a :uhuh: Iako mi je pre nedelju dana istekao ugovor,toliko je smanjen izbor telefona da nemam sta da uzmem.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Jesi li dobio ono pismo, sa ponudom da mozes uzeti telefon za 1din ili bio do poslovnice?

lesa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od lesa »

Dobio sam pismo i bio do poslovnice.Nisu imali vise od 2-3 telefona u ponudi.Samo sam promenio paket,umesto dosadasnjeg Mix 1000,uzeo sam MixNetM,nisam nikakav ugovor potpisivao.Mada mi je prosli put jedna od zaposlenih gospodja rekla da kao dugogodisnji pospaid korisnik imam pravo da uz MixNetM mogu da dobijem telefon koji sleduje uz veci paket.Ali,kako,gde?U Handiju su podigli pakete a kazu da je to kod njih nemoguce.Stvarno sam zbunjen...

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

lesa, ista stvar i kod mene, mada meni telefon nije bio prioritet, vec sam potpisao ugovor 12 meseci uz 50% uz MixNet L! :| :wink:
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

lesa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od lesa »

Ma ja sam nesto kontao oko tih ugovora,i bio zainteresovan za Nokiu X7.U SmartphoneShop-u kosta 18.200 dinara uz MixNetL paket.Ako stvarno mogu uz MixNetM da dobijem ovaj telefon iz MixNetL kolekcije,onda mi je to bolja opcija nego da ustedim oko 12.000 dinara za 24-mesecni ugovor.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

lesa, ostaje ti jedino da cekas i da se nadas da ce u skorije vreme da dobiju nesto od telefona. Takva je bila situacija i kad je meni, prosle godine u martu, istekao ugovor. Inace, to sa telefonima za dinar, uz nize pakete, moze samo direktno kod mt:s-a. Kod dilera nema toga.

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Okt 2007. 21:06

Post od dyca »

Kako sam zainteresovan da predjem sa Telenor pre paid-a na Mts post paid, interesuju me sledece stvari (samo da napomenem da me interesuje paket Mix 750):
1. Kako se vrsi obracunavanje minuta razgovora, znaci da li zaokruze npr. 3min i 35sec na 4min ili...??
2. Da li mogu da promenim tarifni paket (na skuplji ili jeftiniji) iako se vezem Ugovorom na 2 godine uz ovu promociju sa 50% popusta na mesecnu pretplatu? Tacnije, interesuje me da li je moguca sledeca situacija: Ja potpisem Ugovor sa mts-om na 2god za tarifni paket Mix 400 uz 50% popusta na mesecnu pretplatu. Nakon toga odmah predjem na Mix 750. Da li mi se ovih 50% popusta racunaju i nakon prelaza na skuplji paket? I da li mogu kasnije (u toku Ugovorne obaveze) da se vratim na Mix 400 i da jos uvek imam 50% popusta na pretplatu? Nadam se da sam bio koliko toliko jasam xD Hvala unapred.

potraga
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Nov 2010. 17:41

Post od potraga »

1. obracunski interval na mix paketima je 60sec tj. 1 min. Sto iz tvog primera znaci, da ce ti taj razgovor od 3:55min, naplatiti kao 4 min.
2. kad potpises ugovor na odredjenu tarifu, mozes da ides samo na vise tarife ne moze na nize od potpisane. Znaci da mozes da potpises na mix400 i posle da predjes na mix750, uz zadrzacanje popusta od 50% na pretplatu. To je vec nekoliko ljudi uradilo tako da sigurno moze.
Po ugovor je moguce da se vratis na svoju prvopotpisanu tarifu, ali ja nemam licna iskustva u tome...

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dyca »

Ok, hvala za odgovor...u ustini meni je i najbitnija ta stavka da li mogu da se vratim na prvobitnu tarifu uz zadrzavanje popusta, tako da ako neko ima tacnu informaciju za to, neka napise kako stoje stvari ;)

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Ja sam krajem avgusta potpisao ugovor sa 50% popusta na godinu dana,kad istekne razmisljam da ga produzim ako takve mogucnosti bude bilo,jer stvarno se isplati.Za svo vreme trajanja ugovora moguce je menjati tarifni paket na skuplje,sa popustom,a naravno opet ga je moguce vratiti na inicijalni paket,naravno opet sa popustom.Jedino je bitno promenu tarife prijaviti pre 20-tog u mesecu da bi bila prihvacena,a racuna se od 1-vog iduceg.Jedino neznam da li poupust vazi i za tarifne dodatke.Pozdrav

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne moze da se predje na nizi tarifni model. Najsigurnije je da se raspitas u poslovnici, jer ce ti oni dati najtacniji odgovor. Cuo sam i ja da moze da se predje na nizi tarifni profil, a meni su opet u poslovnici rekli da to nije moguce, odnosno, moze, uz placanje penala.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dyca »

Pitacu ja u poslovnici, al reko da vidim da li ovde neko mozda informaciju.
A sto se tice prelaska na nizi tarifni paket, nadam se da ne moraju da se placaju penali, ukoliko je taj nizi paket onaj uz koji sam potpisao Ugovor. U svakom slucaju raspitacu se kod njih, da bih bio 100% siguran ;)

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Bio sam juce da se prebacim na postpejd, ali nisam mogao jer nisam dosao sa jednim od roditelja iako imam 19 godina. A jos gluplja situacija, moja keva bila danas da produzi ugovor sebi i pokusala je da prebaci mene na postpejd ali ni tako ne moze posto ja nisam tamo (iako je imala dokumenta)... Kako imaju glupava pravila :shock:

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

miodrage, on nece da predje na nizi paket od onog na koji je potpisao ugovor, vec da se vrati na prvobitni, sto je moguce, i zadrzava se popust od 50%. Ja sam pitao u poslovnici. Inače, da se zna, popust je samo na pretplatu, ako se aktiviraju dodaci ili se probije paket, sve se to plaća po redovnim cenama.

Horejšio
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2011. 18:02

Post od Horejšio »

Najbolje je potpisati ugovor uz najnizi tarifni paket, jer ces kasnije moci da predjes na bilo koji tarifni profil i ponovo se vratiti na prvobitni. To prakticno znaci da neces imati bilo kakva ogranicenja u vezi sa promenom paketa.
Naravno, sve je to uz zadrzavanje popusta.

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dyca »

E odlicno..to je ono sto me je i zanimalo..jer u sustini, to je samo mala caka pri potpisivanju Ugovora, ali moze dosta da znaci u nekim situacijama.. hvala svima jos jednom ;)

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

miodrage napisao:Ne moze da se predje na nizi tarifni model. Najsigurnije je da se raspitas u poslovnici, jer ce ti oni dati najtacniji odgovor. Cuo sam i ja da moze da se predje na nizi tarifni profil, a meni su opet u poslovnici rekli da to nije moguce, odnosno, moze, uz placanje penala.
U mom postu se lepo vidi da sam napisao da moze da se vrati na inicijalni paket,a ogradio sam se od tarifnih dodataka.Ja sam konkretno uzeo Mix net M,prezadovoljan sam.Mislio sam povecati paket na L,ali bespotrebno mi je.I stvarno neznam sto kukaju na Mts.Sve je normalno,neznam koliko kvalitativno to beze drugi da bi se bas tako odrazilo na neke normalne potrebe.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

PetarI napisao:.I stvarno neznam sto kukaju na Mts.Sve je normalno,neznam koliko kvalitativno to beze drugi da bi se bas tako odrazilo na neke normalne potrebe.
verujem da je sada sve normalno, ali dugogodisnji korisnici se secaju 2008/09 i: provere stanja koja ne radi, tarifnih dodataka koji postoje na sajtu a u realnosti ili ne postoje ili ne mogu da se aktiviraju nikako, onda nekoliko meseci su bili u takvom haosu da cak nisu ljude ni iskljucivali po par meseci zbog neplacenih racuna, onda menjanje uslova promocija na dnevnom nivou (secamo se 2000 poruka za 200 dinara "zauvek"), pa onda su uveli prenosenje minuta, pa kad im je zbog toga pukao sistem, onda su rekli to je bila promocija, sad nema vise... i tako... drzavna je to firma u zemlji u kojoj jeste... nikad se ne zna ko ce doci na celo firme sutra i u kom pravcu ce cela stvar da ode... :dry:

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Napravio bih jednu preporuku svima koji bi da uzmu paket sa 50% popusta.Naime ja sam uzeo mix net m(300 min,600 sms,600 Mb) i to negde 25.08 ove godine,cak i potpuno novi broj.Aktviranjem broja odmah u toku dana sam video da imam sve u fulu,a ne srazmerno broju dana.Malo sam se suzdrazao do 01.09,a posto se u ovim paketima nepotroseno prenosi u naredni mesec,vec 03.09 sam video da imam sve skoro duplirano i dovoljno za moje potrebe.Zato i ne povisujem tarifu. :D

Odgovori