A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Re: VIP novosti

Post od IDzO »

miodrage, bio sam u subotu u polsovnici i trazio S3 pa rekoše da ga nemaju, a kada sam pitao da li se može potpisati ugovor sa net dodatkom bez telefona neka plavušica reče da ne može. Jbg izgleda da nisu dobro upoznati sa njihovim uslovima. :?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

IDzO, sta da ti kazem... sve si sam rekao - plavusica :D (bez uvrede za plave pripadnice lepseg pola, ali neki vicevi jesu istiniti :lol: )
Elem, meni je u poslovnici u BG menadzerka te poslovnice cak zvala nadsluzbu svoju da pita jel imam ja neke sanse da dobijem taj net dodatak... Jos je ona bila ubedjena da moze, i rekla mi da ih par puta iscimam, i da ako budem uporan, mozda i uspem da iscupam nesto, pa sam resio da ih posecujem jednom u 2 nedelje :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:51

Post od Nenad-77 »

Ovo mi jedini nick na ovom forumu.netreba nijednog operatera favorizovati jer se brzo kvare svaki od njih ima prednosti i mane sto je prisutno u vip telenor i mts.treba birati mrezu koja najbolje nudi svoje usluge za novac koji date prvenstveno na tarifne pakete pokrivenost signala pa tek onda ponudu zelefona tako barem ja mislim za sebe.vip ima fleksibilan paket to su smartovi i jos dodatak internet mts opet parira sa cenom svojih paketa dok telenor ........ sad nema prednosti a pre mu je bila prednos jer je jedini imao pakete prenesi a sad i mts prenosi jedan mesec nepotrosen saobracaj ali pokrivenost je dobra mts cak i 3g mreza u okolini gde radim dok telenor ima slabu okrivenos a vip nema 3g na povrsinskim kopovoma kolubare.mts sam poceo da koristim pre nekih 3god i okej je sa uslugama imam kod njih postpejd 50 posto popusta do avg 2013g pa cu opet produziti na isti broj ili sklopiti ugovor na broj koji prenesem iz telenora u mts a trenutni mts prebaciti na dopunu da ga neizgubim jer je lep broj.na mts mi je mixnet M sa 50 posto popusta dok je u vipu smart 1100 plus 1net a telenor je prenesi 500 ali ne jos zadugo jer od 2aprila imam pravo da ga smanjim na najnizi prenesi paket i onda menjam mrezu ako nebudu ponudili neku ponudu koja bi me zadrzala kod nji ali nisam rad da ostanem u telenoru ker mixnet L ili XL oxgovata minute koje imam i net na poslu kad se uzme 50 posto popusta do vip sve smartove trosim za razgovor i net gde je jaci signal na poslu tako ja kombinujem sta mi odgovara a tel preko operatera uzim ako mi je odgovara i ako mi je povoljan.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Izgleda da je sa rodjendanskim popustom zavrseno, a pisalo je da vazi do 30.9.
Jos uvek je aktuelna ekomotivacija iako na sajtu pise da vazi do 20.9. klik

A kako se zaokruzuju smartovi prilikom koriscenja interneta. Ako se potrose 117 kb. na koliko ce oni to zaokruziti?
Sigurno je o tome pisano ali ....

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Rođendanska promocija je nažalost prošla, a ekomotivacija je profužena do kraja meseca.
Navodno će biti neke zanimljive promocije pred novu godinu.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Deksi 1mb je 1smart
1mb je podeljen na 10 delova od po 100kb
što znači da ti sa 117kb si potrošio dve desetine jednog smarta.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

VeNoM, moracu ovo da demantujem... Kad god proveravam stanje racuna pise mi da je potroseno smartova xxx.yy
npr 354.69, znaci da idu na 10 kb a ne na 100. Tako da je sa recimo 117kb potroseno 0.12 smartova :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Hvala za brze informacije,
ali.
miodrage napisao:. Tako da je sa recimo 117kb potroseno 0.12 smartova :D
Vljda 0.17 smartova.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne, 0.12 znam jako dobro sta sam napisao, matematika mi je poprilicno jaka, barem sto se tice osnova. Diferencijale integrale i sl. bas ne znam, ali ovaj obican racun sam izucio prilicno.
1megabajt je 1 smart, on iako iznosi tacno 1024 kilobajta, u racunu nasih operatera je 1000. Nadalje, 117 kilobajta koje smo ovde pomenuli je 0.117 megabajta, sto kad se radi zaokruzivanje na drugu decimalu izadje 0.12 zbog pravila da se broj koji se zaokruzuje zaokruzuje na istu vrednost ako je sledeci broj iza njega manjid 5, a na vecu vrednost ako je broj iza veci od 5. Ukoliko je tacno 5 u pitanju, gleda se sledeca cifra ako je ima, i ako je veca od 5, ide zaokruzivanje na veci broj, odnosno manji ako je cifra manja od 5. Ako broja iza nema a broj je 5 i treba izvrsiti zaokruzivanje, ide zaokruzivanje na visi broj.
Vrlo rogobatno, ali sam na primeru nadam se pojasnio :D
Uzdravlje

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Miodrage ako je na 10kb a ne na 100 to mu dodje kao super. Moja greška sto slušam radnike vipa:-)
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

miodrage, veliko hvala na detaljnom obavestenju. Onda i nisu losi ti smartovi.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

miodrage, ja mislim da se kod obračuna bilo kakvog saobraćaja upotrebljava malo jednostavniji princip - započeta jedinica (bilo minut, bilo 10kb).
Tvoj slučaj: potrošeno je 11 jedinica i započeta je dvanaesta. Zato imaš registrovanih 0.12 smartova.
Isto bi očitavanje trebalo da imaš i da si potrošio 112kb.
:)
Mene ovaj princip uuuuužasno nervira kod minuta (obračunski period 60+60 sekundi), ali ko mi je kriv. Sam sam potpisao ugovor.
:oops:
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

m@c|-|oR, pa i nisi imao nekog izbora. Ili ces pristati na 60+60 ili neces ni koristiti mobilni.

Nego, ovo oko smartova... Na momente mi se cini da mi nestaju, a da nisam ni koristio telefon. Na koliko rade presek stanja?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Azimuth, pa ko je ostao na starim paketima gde je bilo 60+1 sek. on i dalje koristi takav obracun minuta.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

miodrage, sve to tačno sračunato ali ako je zaokruživanje na 100kB, zar se onda ne zaokružuje na sa 117 na 200kB, a ne na decimalne vrednosti?
Isto kao i minuti, prvi minut se uvek zaokružuje na 60, a drugi isto na 60s bilo da si pričao 2 sek. ili 59 sek.

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Citat sa Vipmobile: "Obračunski interval za prenos podataka je 100 kB".

Nemam smart paket i sklon sam da poverujem imenjaku, pa sam sad malo zbunjen (nemoj neko lud to da pogrešno shvati! :oops: ). Možda je taj obračunski interval od 10 kB deo neke promocije, posebne ponude, j8m li ga.

Deksi, malo ih je takvih, bojim se...
Kineska Poslovica

NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
:: Pocophone F1

Post od NijeZauzetoIme »

Nije mi bas jasno, sta ako pricam recimo 4min i 3 sec? jel to 5 smartova?
Huawei Nexus 6p - Xiaomi Mi Note 3 - Pocophone F1

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

NijeZauzetoIme, upravo tako. Isto ti je pričao 4:01 ili 4:58. Moj prethodni paket je imao 60+30, a neki stari su imali 30+1 ili 60+1.
Nekada davno su naplaćivali po utrošenoj sekundi, ali su korisnici "zbrzavali" razgovore, pa se operateri dosetili da tu mogu da zarade... ;)
Kineska Poslovica

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

m@c|-|oR, ti je lepo objasnio nema nikakve veze da li ti pricao 4:01 ili pricao 4:59 tebi ce to operator racunati kao 5 smartova(minuta,kod drugih operatera).Pre je bilo obracunavanje na sekunde,pa su videli sigurno da to nije isplativo,pa su presli na obracunavanje ispod 1min je uvek minut,a iznad 1min posle se obracunava na sekunde,i tada opet nisu bili zadovoljni pa su stavili,da se uvek obracunava na minute,tj zaokruzuje..

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

miodrage napisao:Ako broja iza nema a broj je 5 i treba izvrsiti zaokruzivanje, ide zaokruzivanje na visi broj.
Uzdravlje
Sve ti je tacno sto si napisao osim ovog. Ne ide na visi vec na najblizu parnu cifru. 0.35~=0.4, ali i 0.45~=0.4. Dozvoljena su zapravo i drugacija pravila zaokruzivanja "decimala koje se zavrsavaju na 5", ali je ovo npr. usvojeni standard u racunarstvu i finansijama, zato sto unosi najmanje "biasa".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Odgovori