A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: VIP novosti

Post od miodrage »

tomas.hokenberi, ja mislim da je 0.45~=0.5, ali kako god... MAda opet znam i za pravila 5 iza parnog i neparnog broja, i razne druge gluposti.
Elem, ljudi, ja vam govorim iz prve ruke kako ide obracun Smartova kod Vipa. Moze i gargamel da posvedoci.
Evo i slikica da posvedoci o cemu pricam...
Slika

Ovo bonus Smartovi neka ne buni nikoga, ja kada sam potpisivao ugovor, tada je Smart 550 bio 1490 din, ali su davali duple Smartove u svakom paketu. Tako da sam ja zvanicno na Smart 550x2 :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

miodrage, to sto si naveo jeste ono kako su nas ucili u osnovnoj skoli. Medjutim takav nacin zaokruzivanja se npr. u racunarstvu i finansijama nikada ne koristi posto dovodi do akumulacije greske. Zaokruzivanje brojeva oblika 0,45 i 0,35 nije definisano strogim matematickim pravilima vec "heuristikama". U poslednje vreme se kao "ispravno" koristi "zaokruzivanje ka parnim".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ja pitah za obracun smartova pri koriscenju interneta a vi se bas raspisali, ali neka akoste sad mi je jasno kako to oni obracunavaju i ako pametni telenor neda popust na ugovor bez telefona prebacujem i moj i zenin broj u vip. Za nju cu uzeti najmanji 120 smartova i onih dodatnih 1000 minuta ima oberucke da prihvati i domile volje porazgovara sa rodjacima koji isto koriste vip.
Od mts-a odustajem iako su im paketi jeftiniji jer nemaju a retko kad i imaju primamljivu ponudu telefona a ovako ako bude nekih akcija u vipu to mogu iskoristiti, uz naravno novi ugovor ali bez popusta.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

miodrage napisao:tomas.hokenberi, ja mislim da je 0.45~=0.5, ali kako god...
0.45 ~ 0.4
0.35 ~ 0.4
0.451 ~ 0.5

Tako bi trebalo. Prva dva zbog prakticnosti, treci jer je logicno.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Pre dva meseca prelomim I prenesem broj iz Telenora u Vip.Rek'o,ajde ide 25% popusta I telefon(rodjendanska promocija) I super,obzirom I da I'm je mreza ok,bas je ok.Obzirom da placam I poneki parking iznos racuna bas I nije bio nesto sto me je interesovalo,jer nije ni bio preteran.Pozovem korisnicki da pitam za neku drugu stvar,kad oni mi kazu:"Pa vi nemate aktiviranu rodj.promociju..."Lepo odgovorim da bas I nisam lud da u jeku kampanje ne iskoristim tu mogucnost,pa mi kazu da odem do poslovnice u NS,a oni ce staviti napomenu.Stvarno nema...odradimo mi to u poslovnici nanovo,sad imate popust....lepo.Stize racun ja opet u fulu,pozovem kotisnicki i pitam kada cu imati I kako misle da prebiju 2 meseca?Dobijam odgovor da imam popust iduce dve godine,ja pitam a ova dva prva meseca,ne iduce dve godine.Pitam tog lika ,pa to znaci da mi je ugovor 26 meseci,a ne 24?On opet kaze ne iduce dve godine...Ko je lud,'bem ga.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Kolko prodjose, dva meseca i evoih i oni kao telenor. Novi i skuplji paketi klik dobro je sto je internet i kod njih sada neogranicen.

51Pegasi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 12. Feb 2010. 11:27

Post od 51Pegasi »

Na smartu neogranicen posle potrosenih smartova, a u klasicnom postpaidu (sada pod nazivom Standard), MB uopste nema!

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Baš me zanima da li će sada nas koji smo bili na klasičnim postpaid tarifama prebaciti na nove ili ostaviti na starim. Inače novi paketi su užas, jedva čekam da mi istekne ugovor i da napustim Vip.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Одг: VIP novosti

Post od Baraba »

Gde bi presao? Meni je njihova rodjendanska akcija bas povoljna bila.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Au, nove tarife su im kriminal. Bolje bi im bilo da ne diraju stare korisnike inace ce biti belaja.

Inace potpuno razumljiv potez, nakupili su ogroman broj korisnika ovim promocijama, okovali ih na dve godine i obezbedili prihode. Sad ce malo na ler da guraju i da podignu cene kao telenor pa ako se neko upeca na ove pakete odlicno. Prljav potez. Vise nema normalnog operatora u zemlji.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Nikola031, neverujem da ce dirati stare korisnike, barem ih u telenoru nediraju.
Ali kao sto i napisa Baraba, gde sad preci. Bas sam miseo da za jedno mesec dana predjem u vip na smart 330 (valjda bese) uz 25 % popusta ali sada mi je ovaj smart 400 preskup i netreba mi toliko smartova.
Ostaje mi ovaj smart 150 ipak je bolji od telenorovog prenesi i surfuj 150.

bmarke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 20. Dec 2007. 07:21

Post od bmarke »

Nikola031 napisao:Baš me zanima da li će sada nas koji smo bili na klasičnim postpaid tarifama prebaciti na nove ili ostaviti na starim.
Mislim da neće dirati korisnike na sada već "starim" postpaid tarifama tj. ono što si potpisao to i koristiš.Bar do sada nikada nisu to radili...

Jedino kada mogu da te uslovljavaju da pređeš na neku od novih tarifa je prilikom uzimanja novog telefona, obnove ugovorne obaveze ili recimo drugog broja.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Kanda smo uhvatili poslednji voz sa starim tarifama :D
Nego, sta se desava sada kada je podignut PDV? Uskladjuju cene ili ne?

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Iskusno su odradili,sve isto kao i Telenor,malo povecali minute/smartove i digli cenu,plus sada u standard paketima nema megabajta,kao kod Telenorovog prenesi paketa,teraju te da uzmes tarifni dodatak...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Azimuth napisao:Kanda smo uhvatili poslednji voz sa starim tarifama :D
Vala baš, sad gledam tarife i tako ispada. Rođendanaska akcija je pun pogodak, dobro je da sam iskoristio bar nešto, ko nije ostaje mu mts (on čini mi se do kraja godine daje 50%).

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ali kad pogledas, unakazili su samo te "manje" pakete tj do smart 1200. Ispada da ce za razliku od prethodnog smart 1100 koji kosta 1115din, sada tih dodatnih 100 smartova placati 900 kinti vise. Sa druge strane, onaj smart 2200 je bio 3000, isto koliko i sadasnji smart 2500. Tu donekle peglaju stvar. Mada ono, svesni su da zive od sitnih riba pa otuda i ovakvi paketici...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Azimuth, uskladice cene naravno za tih 2% ce ih i povecati.
Telenorovi paketi su ostali isti po sadrzini ali sa vecim cenama.

Lela
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 19. Jan 2011. 18:45
:: HTC Desire X

Post od Lela »

ovo je strasno :o ... u decembru bi trebalo da produzim ugovor sa VIP-om :cry: imam utisak da sada mozemo da biramo od loseg ka najgorem...

ne znam da li gresim, da li je oduvek bilo u okviru smart paketa 1 MB=1 smart ili je to od sada ?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Lela, uvek možeš da isprobaš mt:s na 3 meseca i posle im se vratiš kao "novi" korisnik i uzmeš popust od 25% na to što ne uzimaš telefon.

Uvek je bio 1min=1SMS=1MMS=1MB :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Malocas sam bio do poslovnice, ostajes na paketu na kome si i do sada, dok ne podneses zahtev za promenu tarife, nema menjanja! E sad, meni jedna potpuno nebulozna stvar. Ja sam pod vazecim ugovorom jos godinu dana, jeste, uzeo sam zeni telefon, koji sam kasnije prodao (pisao sam o tome, u pitanju je bio C3-01). Uredno izmirujem obaveze, a na tarifi sam Smart 550, a promocija koju sam tada iskoristio mi duplira smartove. Paket me kosta 1490 din mesecno. Internet dodatak mi ne daju pa ne daju (dusmani). Ajde rekoh da vidim da uzmem jos 100 Smartova vise, razlika je 170 din (Smart1200 uz popust je 1658 din), ali ni to mi ne daju. Moze ali po punoj ceni - pa nisam veverica.
Mislim da su ovime izvrsili harakiri, iliti sepuku. Taman sam mislio od novaka kad zeni istekne ugovor kod mt:s da je prebacim u Vip, ali sada... Ima da joj produzim ugovor cim budem mogao u mt:s i da iskoristim 50% dok jos ima.
Ovim potezom Vip naginje ka Telenoru kao, po mom skromnom misljenju, najgoroj mrezi u Srbiji!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori