Telekom postpaid

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pre 7-8-9 dana sam zvao korisnički sevis i tražio promenu tarife (sa MIX1000 na MIX500) jer me je mrzelo da tažim onaj PUK kod, i kaže mi operater da to trenutno i ne može jer sređuju proveru stanja pa su u haosu, nego da ja lepo dođem kod njih u poslovnicu i da se napiše zahtev. I ja to lepo uradim dan dva kasnije (znači mnooogo pre onih 24 sata od kad prave presek stanja), potpišem taj zahtev i lik mi kaže da će od sledećeg meseca (oktobra) biti MIX500, i ja iz zajebancije juče reko nema šanse da su pustili stanje ali čisto da probam, kad ono ima stanje ali mi nisu promenili tarifu, i dalje stoji MIX1000. Kome da se načestitam mile nove godine? Korisnočkom servisu ili ovima u poslovnici? Jer ako im još jednom odem na noge to će biti da im vratim karticu u vidu konfeta :x :x :x
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Meni su tako jednom skinuli kredit za promenu tarife na prepaidu ali mi je tarifa ostala ista. Naravno bez obrazloženja zašto. Verovatno se automat nešto zbunio... Posle toga sam odradio ponovo isti postupak i uspešno promenio tarifu ali su mi naravno to duplo naplatili. Zato mi se sviđa Telenor prepaid, možeš da menjaš tarifu koliko hoćeš i to te ništa ne košta.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Aleksaboy napisao:. Zato mi se sviđa Telenor prepaid, možeš da menjaš tarifu koliko hoćeš i to te ništa ne košta.
Jel oni jos uvek naplacuju zvanje korisnickog servisa?
Samo cekam kad ce staviti nekog 2x2m na vrata i naplacivati ulaz u poslovnice...

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Azimuth, ako ti se ne sviđa da platiš pišljivih 10 dinara za pozivanje korisničkog servisa, možeš sve poslove da obaviš na Telenor sajtu. Ja uostalom uvek tako radim. Ne zbog 10 dinara, već zato što mi je tako lakše i brže. Možeš i da se prošetaš do poslovnice.
Uostalom, ne znam zašto ljude toliko boli tih 10 dinara? Kao da će neko svakog dana da poziva korisnički servis. Bolje da Telenoru platim tih 10 dinara za pozivanje CC-a nego Telekomu 50+ porezi za promenu tarife.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Aleksaboy, sto se vredjas? Pitam samo :)
Mozda ja imam neke cudne stavove kad necu da placam nesto sto se podrazumeva da dobijam kao podrsku. Nije stvar ni u tih 10 dinara nego stvar principa. To smatram potpunim bezobrazlukom i bahatim ponasanjem.
Nisam ja njihov pretplatnik, bio sam do pre par godina ali sam iz nekih razloga, koje sam cini mi se i naveo ovde negde jednom prilikom, presao kod drugog operatera.
Sto se promene tarife tice, razmisli, da li cesce menjas tarifu ili zoves korisnicki servis? :wink:
Na kraju krajeva, ja sam na post pejdu, odabrao sam tarifu koja mi odgovara trenutno, sutra ce mi se mozda potrebe smanjiti ili povecati pa cu u skladu sa tim i promeniti tarifu a to je besplatno :wink:
To sto sam pitao, nije bilo ironicno, naprotiv, pitao sam jer sam morao da zovem CC zbog mog oca koji je uzeo pri pejd karticu pa da bih mu promenio tarifu...
Sad bas gledam "moj telenor" portal. Pa i za to treba poslati sms koji naplacuju 6din + porezi. Kako ih bre nije sramota?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Azimuth, preterujes brate, bas preterujes. (mislim na onaj bunt sto naplacuju pravljenje naloga na portalu, ili sta vec,
6 din).
Ne znam ko je isto tako jednom bio u fazonu 'bruka i sramota", digo frku, smajlije, sto telenor SOS uslugu na kraju naplati 4 dinara. Haha daj.
Btw. Telenor trenutno promovise 'uradi sam' fazon (to se moze videti i u njihovim poslovnicama), preko neta sve zivo mozes sam da zavrsis. Sajt im je za medalju.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ma naravno, to ne sporim, ali mi je u najmanju ruku cudno da bas sve naplacuju, kako poziv CC-a tako i pristup tj registrovanje na sajtu. To ne mogu nikako da razumem.
Ne dodiruje me to uopste, kao sto sam rekao, nisam njihov pretplatnik. Samo sam hteo caletu da promenim tarifu i zato pitao da li naplacuju poziv ka CC-u a samim tim i prebacivanje na drugu tarifu. Druga solucija je preko portala, za svaku pohvalu kako je odradjen i portal i sajt, ali da bih mogao da pristupim portalu i promenim mu tarifu moram da se registrujem putem sms-a koji se naplacuje 6din + porezi.
Po meni je to bahato ponasanje i prakticno kradja. Daleko od toga da je ista bolja situacija kod druga dva operatera. Samo gledam kako da im ne dam nista mimo onoga sto moram kroz razgovore...

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Даш 6 динара и мењаш колико хоћеш а код Телекома ти константно наплаћују, ако нећеш да платиш пошаљи емаил. У сваком случају то је тотално не битна ствар, ја кориснички сервис нисам звао ни једном а тарифу сам променио када су увели нове тј једном. Много је битније да се смањи цена МБ и да се дају бесплатно а ово, то је ситница која верујем никоме ништа не значи.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Slažem se s tim da bi trebalo pozivanje CC-a da bude besplatno, međutim, postoji tu i druga strana priče. Pozivanje Telekomovog CC-a je besplatno ali zato su operateri non stop zauzeti. Ja nisam nikada čekao ispod 15 minuta da mi se javi neki Telekomov operater, a koristim jednu 064 karticu već 8 godina i zvao sam za to vreme puno puta. Telenor je ovim potezom samo želeo da smanji sebi posao i da natera korisnike da se malo više potrude i da sami preko portala reše svoje probleme. Neće se niko obogatiti niti bankrotirati za 10 dinara.
A kada već govorimo o bahatosti i krađi, ja čitam na forumu da se sve više i više MTS-ovih korisnika žali na svoje postpaid račune. Kažu da nisu u redu i da su veći nego što bi trebalo. Ja nisam MTS postpaid korisnik i nemam prava da pričam o tome ali slušam šta ljudi na ovom forumu komentarišu.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Haha, ko sto telenor ima one promocije na procenu, tako i telekom "proceni" tvoj račun i vidi koliko moze da doda a da ne provalis. A mučenici onda lepo plate i taj višak bez problema jer 'šta ga znaš', ionako provera ne radi pa da mogu nešto da tvrde. Onaj jedan promil što se bunio, dobije svoje nazad, plus dobije izvinjenje jer greške, sistem, ovo ono, radi se...
Gledam sad i gargamelov slučaj i ne mogu da verujem da i tu može da nastane problem. Taj operater je pukao, razumem ljude da su kod njega samo zbog broja. Čuj, čovek lepo hoće da plaća 500 din mesečno, a oni ga primoravaju da troši 1000, tj. duplo više. I to je kao ok? Nismo mi još u tom fazonu, ali posle takvih stvari ide smešak dovidjenja prijatno.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa naravno, greske se desavaju. Meni su racuni tacni, strogo pazim na to, takav sam. Iste stvari su se desavali i u tadasnjem Mobtelu. Bio sam prezadovoljan uslugom i paketom, post pejd naravno, sve dok mi nisu par meseci za redom duplirali racune. Kad sam trazio listing i proveru oni mi pokazali i kao to su ti neki brojevi u inostranstvu koje sam zvao bla bla. Da ne duzim pricu, morao sam da izmirim svoje obaveze prema njima i lepo im daleka kuca. Nedavno je bio lik kome su isto stigli basnoslovni racuni, ovde je pisao o tome.
No, nista od toga nije bitno, da ne idemo u off...
Svi imaju svojih mana, neko vece neko manje. Jos uvek sam na Telekomu ali se ozbiljno razmisljam da predjem na VIP jer su povoljniji sto se post pejda tice. Samo da zazivi ono prenosenje brojeva...

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Azimuth napisao:Aleksaboy
Sad bas gledam "moj telenor" portal. Pa i za to treba poslati sms koji naplacuju 6din + porezi. Kako ih bre nije sramota?
Sve poruke poslate ka broju 9848 su besplatne, odnosno ne naplaćuju se u okviru nacionalnog saobraćaja. Ovo obaveštenje je istaknuto na svakoj stranici u okviru Telenorove Web prezentacije gde se nalaze i uputstva za registraciju/koriscenje ovih servisa.

Broj 9848 sluzi za administriranje Internet servisa (Portal Moj Telenor, Telenor Muzika, Telenormail, provera stanja u Internet paketima i slično).
iPhone 6 Plus

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

A ja mislio da je ovo tema TELEKOM POSTPAID, kad vidim da je svaka deseta reč Telenor, a svaka 50seta Telekom. No dobro, "pogreši čovek".

Inače zvao sam CC ponovo, javila mi se ljubazna operaterka i kaže da dok ne proradi stanje da to još ništa ne znači i ako taj zahtev (koji sam potpisao) postoji, da je "onda to sigurno promenjeno" a da z asvaki slučaj proverim polovinom meseca (jok i neću). Tako da ćemo da vidimo :chytry:

Lobachewsky, sve i da sad poprave sve što im je do sada bio problem, mnogo se gneva nakupilo i prelazak kod VIPa ili Telenora je neminovan, makar i u terapeutske svrhe, kad to bude bezbolno (MNP). S tim da keva ima malo uvećane račune na Telenoru iako ne uspeva da ispuca sve besplatne minute i poruke, tako da su oni B opcija osim ako ne uvedu iPhone, što bi bio veliki plus za operatera kome to pođe za rukom.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

U principu nisu toliko losi paketi, samo da ih malo osveze sa nekim npr megabajtima i sl., da daju koji minut vise ili bilo kakva pozitivna promena i to je to. Nisam imao problema sa njima vezanih za uvecane racune tako da su mi sa te strane ok.
Razmisljao sam o prelasku na VIP, i dalje razmisljam ali samo zato sto dobijam vise, ako bi na tome poradili ne bih se uopste dvoumio.
Iskreno se nadam da ce morati da se potrude daleko vise cim uvedu to famozno prenosenje brojeva, jer ce tada nastati opsti haos :D Vec vidim guzve ispred poslovnica :D

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

gargamel4, da ti keva ne igra SMS nagradne igre, a da misli da su i one uracunate u besplatne? :)

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Shure do .

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Moze li se uzeti mts telefon uz ugovor , ali kod dilera, i to na vec postojeci prepaid broj? Da me prebace sa prepaida na postpaid...
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Kod operatera sasvim sigurno može, kod dilera najverovatnije, ali što ih ne pitaš telefonom :blinky:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

vuchko987, mislim da kod dilera ne mozes. Oni su, koliko mi je poznato, ovlasceni da prodaju telefone uz pakete sa iskljucivo novim brojevima. Mada, iskreno, ne razumem zasto je to tako ali dobro. Mozda bi se moglo u poslovnici to odraditi, da sklopis ugovor pa da te posalju kod nekog od dilera po telefon, vredi pokusati...

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

vuchko987, moj drug je uzeo u Alpha Copy-ju 5800 i presao je sa pripejda na postpejd. Za ostale dilere ne znam.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

Odgovori