MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

darkonda, prilikom prelaska u drugu mrežu može da bira da li će na pri ili na pospejd. Ukoliko pređe u Telenor na pripejd i ako u neko skorije vreme poželi da pređe na postpejd neće moći pošto to Telenorov sistem ne dozvoljava. Možda će nekada u budućnosti moći, ali trenutno nije moguće.

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

pa znam da ranije nije moglo, bar kad sam ja prelazio rekli su mi da se ne mogu vise vratiti na pripejd, ocigledo su promenili. ok hvala vam na informacijama!

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Sa tim prelaskom sa postpaida na prepaid još samo Telenor tupi. Moraš da ih moliš ili im pretiš prelaskom na drugu mrežu da bi ti eto "učinili". Jer to zvanično nije njihova poslovna politika, iako sa tehničke strane mogu to da odrade za pet minuta. A onda se reklamiraju kao najbolja mreža koja brine o svojim korisnicima i njihovim potrebama. Dobijem momentalnu želju za defekacijom kada to čujem na njihovim reklamama. Jeste da sam njihov dugogodišnji korisnik, ali neke stvari me kod njih mnogo nerviraju i to ću glasno da kažem. Srećom, to me trenutno lično ne dotiče jer mi postpaid odgovara ali u suprotnom... :uhuh:

laganeze
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 01. Jul 2010. 19:24

Post od laganeze »

Sta je sa ovim popustima na 50% i 99% na 6 meseci? Ko je preko 1000 din sa pretpalotm taj ima popust od 99% na 6 meseci?

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

laganeze, ne. Ukoliko uzmeš tarifu za koju je mesečna pretplata veća od 1000 dinara, prvih 6 meseci plaćaš račun 1 dinar. A ako je pretplata manja od 1000 dinara, onda dobijaš popust od 50% prvih šest meseci.
Inače, ne razumem tvoje pitanje i šta ti tu nije jasno... Za više informacija pogledaj: http://www.mts.telekom.rs/index.php/pro ... lefon.html

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Aleksaboy, sad sam pogledao promociju, ali nije mi potpuno jasna. Mislim, jasni su mi popusti u pretplati, ali ne razumem po kojoj ceni se uzimaju telefoni? Po onoj, po kojoj inače idu uz određeni paket? Znaš li nešto više o tome?
:unsure:
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pretpostavljam da idu po ceni po kojoj inace idu uz pakete, nekako mi je to logicno cim pise ovo "Ponuda važi uz ugovor na 24 meseca*, za odgovarajuće postpaid tarifne profile." Samo sto su ogranicili ponudu na tih nekoliko modela. Ne moze i jare i pare ;)

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Azimith, hvala na odgovoru. To sam nekako i ja pomislio, ali nisam bio siguran. Uz malo matematike - Nokia 500 (cena u prodavnici 200, na oglasu 130-140 eur) košta 9.000, plus ušteda na pretplati (Mix Net M) oko 6.700. Otprilike, 100-150 eur "poklona". :)
Čini se da ovim žele da uspore prethodnu promociju - 50% popusta tokom 24 meseca Ugovorne obaveze, kojom se, bez telefona, dobije 13.500 uštede. :)
Stvarno otežavaju donošenje odluke. :|
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

potraga
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Nov 2010. 17:41

Post od potraga »

Interesuje me ako neko zna ili ima iskustva, da li se moze uzeti telefon na rate ako se sklapa novi ugovor?
Taj novi ugovor bi bio na moje ime (ali ga ja necu koristiti), ja na svom imenu imam vec postpaid ugovor koji je pod ugovorenom obavezom, a na postpaidu vec 10-ak godina. Da napomenem da ce telefon biti neki jeftiniji i da ce pretplata biti neka od najmanjih tj. oko 500din.

Ili koja je nabolja varijanta da se uzme telefon i novi ugovor, ali da se cena telefona isplacuje kroz rate? Da li je bolje vezati broj na nekog ko vec ima ugovor ili se rate mogu dobiti i kad si novi korisnik?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

potraga, koliko je meni poznato kod sklapanja novog ugovora mozes uzeti telefon na rate, pod uslovom da taj model, na tom tarifnom profilu daju na rate.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

n82
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Dec 2008. 01:25
:: Huawei P10 plus DS

Post od n82 »

potraga, tomas.hokenberi,

"Postovani,

Kako biste zakljucili novu ugovornu obavezu sa datim brojem, neophodno je da istekne prethodna ugovorna obaveza.
Ukoliko zelite da zakljucite ugovornu obavezu sa drugim pretplatnickim brojem, u tom slucaju je neophodno da prodje najmanje 12 meseci od prvobitne ugovorne obaveze koju imate na svoje ime.

S' postovanjem Telekom Srbija

On Četvrtak, 2011, Decembar 8"

Ovako su meni odgovorili, pa mislim da nece moci. Ako neko zna resenje i ja sam zainteresovan. Doslo je vreme da se N82 "azurira" androidom. :)

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

n82, jedno lice može da ima do 3 ugovornih obaveza u isto vreme, s tim što ne može da zaključi novi ugovor, ako je postojeći zaključio pre manje od 12 meseci.

n82
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n82 »

mezzano, hvala. ostaje da pricekam neki mesec do isteka ugovorne obaveze. :smutny: Da li se rate za telefon placaju kroz mesecni racun za postpejd korisnike?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

E stvarno, to i mene interesuje. Da li kad se uzima telefon te rate idu kao uvecani racuni tj u sklopu mesecnih racuna ili preko banke i skidanja sa tekuceg?
Nekako mi je logicno da se mesecni racuni tj pretplata uvecava za isnos rate ali ajd da pitam :oops:

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Mislim da idu uvećani računi. Nisam ni ja 100% siguran, ali mislim da je tako. Naravno, važi za postojeće korisnike. Novi korisnici ne mogu da dobiju tu povoljnost. Ipak je bolje pitati korisnički servis, za potvrdu.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ako budem prolazio pored neke poslovnice pitacu, ne zuri mi se jer svakako imam fore do septembra. A ako neko u medjuvremenu sazna neka prijavi :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

n82, menjas legendu? Onda moras i nick na forumu da menjas :D Eeee, sta docekasmo :P
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

potraga
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Nov 2010. 17:41

Post od potraga »

'Mora da prodje 12 meseci od potpisivanja prethodnog ugovora', jel se tu misli ugovor sa telefonom ili bilo koji ugovor sa obavezom?

Ako se telefon uzme na rate, rate se placaju kroz mesecni racun tj. zajedno sa pretplatom. Tako je bar moj drug placo prosle godine. To znam sigurno.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

To ne znam, ali logicno bi bilo da je u oba slucaja, jer ugovorna obaveza je ugovorna obaveza, bez obzira da li je potpisana zbog telefona po povlascenoj ceni ili zbog 50% popusta na pretplatu.

n82
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n82 »

miodrage, legenda je nezamenljiva! dok bude davala znake zivota ostaje aktivna, a posle u vitrinu. nemam vise s kim da pricam o n82, svi predjoste na pametne telefone, dodirne ekrane i android. meracim razr, ali cu pricekati do isteka ugovorne obaveze. znas mene, ne menja mi se mts na silu :) . za sada nick ostaje 8)

Odgovori