065 / 066 mt:s

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

:lol: :lol: :lol: oni da propadnu ,prvo bi morala da propadne srbija pa onda lelekom , ali da bas dobro propadne .
Milslim da drzava nece dati prodaju lelekoma da ce se to bataliti mozda ce neki deo prodati recimo mts ali ovaj fixni deo neverujem time bi zaklali tu zlatnu koku i nebi im ostale ni snicle :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako zele u Evropu, moraju da prodaju, jer je to jedan od uslova - privatizacija! Znachi bice prodaje. Kad i kome, ostaje da se vidi, ali prodaje ce biti, isto kao i NIS-a, JAT-a i sl.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Grdno gresis sigi, jer Telekom bas najvise para gubi na fiksnu telefoniju. Tu su najveca ulaganja a najmanji prihodi i to je jasno naglasilo rukovodstvo istog. Prakticno, oni su tu na gubitku i zato ce se drasticno povecati cene mesecne pretplate i impulsa. Ali ne znam koliko to moze da pomogne.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Aleksaboy, tacnije 300% idu cene pretplate za fiksnu telefoniju, tako su barem najavili. A cene impulsa nesto vise od toga, koliko sam cuo, cene u domacem saobracaju ce drasticno povecati a u medjunarodnom malo smanjiti da bi ih skoro pa izjednacili. E sad, moje neko misljenje jeste da polako ali sigurno pokusavaju da nas "uvedu" u Evropu sa tim cenama kako bi sve vise ljudi dizalo ruke od fiksnih telefona i prelazilo na mobilnu telefoniju jer razlika ce biti mizerno mala a opet mobilni nosis gde god da krenes. Sto se tice infrastrukture, kontam da ce ona ostati ali da ce se preorjentisati na adsl tj to ce biti osnovna namena dok malo ne poboljsaju pokrivenost signalom za mobilnu telefoniju kako bi svi do jednog presli i koristili iskljucivo mobilne. Nisam se previse informisao ali na osnovu ovoga sto znam meni smrdi da im je to plan u nekoj skorijoj buducnosti

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Azimuth, nisi daleko od istine, ali nije cilj da se predje skroz na mobilne nego da se izjednachi mobilni, Internet i fixni. I onda ti je potpuno svejedno preko kojeg medijuma ces sa nekim da komuniciras. Po trenutnom cenovniku verovali ili ne, jeftinije mi je da kupim SkypeOut i da zovem po zemlji nego fixnim. Cena je 0.07E za fixni impuls, a cena minuta preko Skype-a je 0.05E
Cifre ne lazu.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Apsolutno se slazem. Ja vec sada slabo koristim fiksni telefon jer mi pretplata za mob. i saobracaj koji dobijam zavrsavaju posao. Plus Skype za medjunarodne pozive.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

miodrage, pa to i kazem, da se izjednace cene fiksne i mobilne telefonije pa da jednostavno ne bude razloga da bilo ko koristi fiksni kad ima mobilni i nije vezan za svoju kucu/stan/poslovni prostor. Internet...tu ce i dalje imati monopol kako god da okrenes, svi provajderi moraju da idu preko Telekoma a svi znamo zasto je to tako. A cene impulsa su uvek bile jeftinije preko Skype-a nego direktno sa fiksnog da zoves ali opet i tu moras da dodas pretplatu za internet tako da se ne isplati koristiti ga samo u te svrhe. Naravno, osim ako ne koristis wifi pa se stekas po HotSpotovima.

P.S. Ono za pretplatu, to ide valjda vec od sledeceg meseca a cene impulsa od nove godine... Sve u svemu, opet se pokazalo da su korisnici ovce za shishanje tako da smo ugasili sa racunima kad pocnu da stizu i da jednostavno moramo da iznadjemo neko konstruktivno resenje. Kako se oupste obracunava 1 impuls? Koliko je njegovo vremensko trajanje? Npr. koliko impulsa ulazi u 10 minuta razgovora u lokalu? :unsure:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

http://www.telekom.nadlanu.com/PRIVATNI ... =solo&br=7 -evo ti tu tachno objasnjenje za sve, jedino je cena impulsa sada promenjena. Elem ja pazim i na to koliko se zrachim, pa kuci skoro uvek pricham fixnim.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Hej miodrage, zar ne rece ti da ti nije frka od zracenja mobilnim telefonom i svim slicnim zracenjima? 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Rechem, ali bas zato sto se chuvam :D Pa nisam ja od juche korisnik.Rekao sam sve sto sam imao, rekao sam da je evidentno da se tkivo u zoni zracenja zagreva, da je pozeljno menjati ushi na svakih par minuta, ali i da nije toliko opasno.
Elem, vishe volim da pricham fixnim nego mobilnim :D

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Uzeo sam pre neki dan 066 (za 2nd, prvenstveno zbog 100MB neta), nisam pratio ovu temu, meni je ovo OK dil, žao mi samo bačenih mmsova i video poziva.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa mozes ti i to da iskoristis. Sta je tu frka?

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Nije frka, žao mi je što to uopšte ne koristim pa propada.
-mali off- moje prvo iskustvo sa mt:s, znači, odmah se vidi da su zaposleni na "državnim jaslama" :disgust:

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Sta ti to znaci da su zaposleni na "drzavnim jaslama"? :O Ne svidja ti se kvalitet mreze ili postoji neki problem sa 066?

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Mreža 066 je ok, gsm, edge...
Mislim na informisanost zaposlenih u poslovnicama, trg N.Pašića recimo.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Vlada Zem, isto je kao i kod drugih... Nisu ni bolji a ni losiji od zaposlenih kod ostala dva provajdera

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Slazem se. Sto se informisanosti tice, svuda je to manje vise isto. Samo sto su operateri u CC-u kod MTS-a cesto neljubazni. Ja imam losa iskustva s njima.

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

U mts-u su veoma neljubazni, nekad i drski, a u Vipu su maximalno ljubazni, ljepota pričati sa njima. Ko da nisu iz Srbije ljudi. :lol: Sa telenorom nemam iskustva, i vjerovatno će tako i ostati. 8)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ja sam imao neprijatna iskustva i sa tadasnjim Mobtelom.. Valjda sve zavisi na koga nabasas tj ko ti se javi a kontam i da se svi ti razgovori snimaju pa bi trebala i neka kontrola da postoji.

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Ako snimaju razgovore sa 30-50-100 operatera (ne znam koliko imaju) onda moraju imati isto toliko kontrolora 8)

Odgovori