Da li bi neko mogao da me prosvetli, koristim nokiu, s40, mts post, kada posaljem sms drugarici umesto reporta mi stigne poruka: mesage not delivered. To mi se nikada nije desavalo, ili pise da je dostavljena ili pending. Sta bi to moglo da znaci? Nisam pokusavao da je pozovem, posto sam pomislio da sam na nekoj bleklisti ili sta vec, bas me sad zanima...
Pa do sada, kada neki broj nije u funkciji ili je nedostupan u riportu mi pise pending, do kraja vazenja poruke, to je valjda 24 sata i onda mi stigne izvestaj not delivered. U ovom slucaju odmah javi failed, not delivered. Mozda je do mreze, 062, sta znam ali mi je cudno
Freyr, pending ce da ti pise ako je broj ispravan ali je trenutno offline (iskljucen telefon, nedostupan i slicno). Odmah ces dobiti failed ako je broj nepostojeci ili nevazeci ili u nekim situacijama kada je telefon na mrezi ali nije u stanju da primi poruku (npr. prepunjen inbox). Naravno postoji mogucnost i da je slanje poruka od tvog broja ka tom blokirano na zahtev korisnika/ce.
cvoruga, prenose se iskljucivo u naredni. To funkcionise na sledeci nacin:Npr u januaru u startu imas 300 minuta, 600 poruka i 600 MB. Na kraju meseca ti ostane 200 minuta, 400 poruka i 300 MB. Februar startujes sa 500 minuta (300+200), 1000 (600+400) poruka i 900 (600+300) MB. Na kraju februara ti ostane npr. 400 minuta, 900 poruka i 700 MB. Sve preko tarife se odbija (preneto iz prethodnih meseci) i u naredni mesec prenosis 300 minuta, 600 poruka i 600 MB, odnosno mart startujes sa 600 (300+300) minuta, 1200 (600+600) poruka i 1200 (600+600) MB.
Obaveštavamo prepaid korisnike da će od 2. jula doći do određenih izmena u prepaid tarifiranju. Uvodi se jedinstvena cena uspostave veze za sve prepaid tarifne profile i ona će od navedenog datuma iznositi 6,96 dinara.
Pored toga, od 2. jula primenjivaće se nova cena minuta razgovora u domaćem saobraćaju u okviru Kul i Moj Klub tarife. Nova cena minuta iznosiće 8,90 dinara.
"veoma" interesantna tarifa
ukupno imate 44.000 min 40.000 sms 40GB.... Samo ne znam kako da se to potrosi?!
S obzirom da jedan meces od 30 dana ima 43200min... a jos treba i surfovati i kuckati sms...
Jasno mi je i da se minuti zaokruzuju, ali sto je mnogo mnogo je...
Ustvari poenta je, da platis ono sto i ne mozes da potrosis, jel da? Onda je ok
Izgleda da smo poceli da se ugledamo na komsije hrvate pre nego sto je iko mogao da zamisli. Jos samo da se ugledamo na njihove cene.
Pretpostavljam da je ovo samo probni pilot paket, i da nas uskoro cekaju zvanicni unlimited paketi. Jer tehnicki (i teoretski) gledano, ovo su unlimited poruke i unlimited minuti u okviru mts, samo se tako ne zovu. Pretpostavljam da su 'unlimited' revoluciju ostavili za neki drugi put. Verovatno kada daju 44000 minuta ka svim mrezama
miodrage, naravno, ali moras priznati da je i tih 4000 mnogo. ako ne gresim vise od 2 sata razgovora dnevno za mesec. pitam se, kome toliki minuti trebaju? o 40000 minuta ni ne razmisljam.
svakako su pokrenuli nov nacin tarifiranja i, nadam se, da ce to doneti boljitak svima nama.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.