MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: MT:S novosti

Post od Azimuth »

Da li je mozda neko u poslednje vreme produzavao ugovornu obavezu i uzimao telefon? Da li jos uvek prave one grupe?
Sad mi u septembru istice ova pa se razmisljam da li da ih zajasem za telefon ili da idem na tih 50% pretplate... :unsure: Glupo mi je da pristanem tako lako jer tih 50% daju svakome, a kontao sam da ih stisnem za npr S2 ili nesto u tom rangu :D
I ovako mi je prosek racuna oko 2000-2500...

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Е мој брате...
Мени су за просечну потрошњу од 2550 динара нудили Оптимус Нет, уз микс 1250.
У септембру, када ме буду звали за продужење уговора, има само да се правим да ме их не чујем. :)
Слобода или смрт

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Azimuth, ja sam produzavao ugovor u decembru 2011. i "povoljnosti" koje su mi ponudili su bile prilicno neinteresantne. Ugovor iz 2009. je bio na MIX 250, mesecni racuni oko 1000,00 din, a nudili su valjda aparate "za 1 din" koji idu uz MIX 750, ako predjem na MIX 400. Ja sam zakljucio da mi je daleko povoljnije da predjem na MIX NET M uz 50% popusta nego ta ponuda.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Azimuth ne verujem da ces dobiti SII za tu potrosnju. Meni je u martu istekao ugovor na MIX1000, prosek je bio oko 1.500-1.600, i nudili su mi Galaxy Fit, Galaxy Mini, LG P350, Motorola XT531 Fire XT, Nokia C5-03 i ove ostale jeftinije, ali uslov je bio da potpisem na MIXNetM ili MIX1250. Ja sam hteo da spustim na MIXNetS, ali su me u tom slucaju tretirali kao potpuno novog korisnika, i odlucio sam da raskinem ugovor i predjem u Telenor.
Nisu se nesto bunili kad sam im rekao da prelazim u Telenor i da mi njihova ponuda ne odgovara. Za sada se nisam pokajao. :)
Plus sto nisam hteo da placam 3G pretplatu, a morao sam ako bih uzeo telefon uz ugovor (pre toga nisam placao, iako sam uzeo Nokiu 5230, ali u Alpha Copy, a tada kod dilera ta opcija nije bila obavezna).

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

mezzano, ta "3G pretplata" je tezak idiotizam. Osim sto sam valjda 2006/7 probao video poziv sa Siemens SXG75 na EF81, cisto da vidim kako to radi, nikada vise napravio video poziv, niti to zelim. A ni gledanje RTS serija i web kamera "za dzabe" me posebno ne privlaci. Tako da je tih 116,82 din 3G pretplate cista kradja. Zato vise i nameravam da uzimam telefone uz mt:s pakete, drzacu se ovih 50% popusta dok budu davali.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Azymuthe, imam proverenu informaciju da ce ti dati SGS2 za dinar ako potpises MixNetXXL... Ako si na to mislio??

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

AquaZX
Ја имам проверену информацију да ће да му "дају" С3 уз Микс нет xxl. :lol:
Слобода или смрт

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

mezzano, a sto nisi iskoristo 50% popusta i ostao u mtsu, a cime te je to telenor privukao ako nije tajna. Mozda novi ugovor sa telefonom ili nesto drugo?
Da tih 50% je prava stvar a kupovina telefona kod proverenih ljudi na crno je itekako isplativa.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nemam nemaru da uzimam veci paket od ovog na kojem sam, MixNetL, jer kao sto sam nekoliko puta pisao, apsurdno mi je da dizem paket koji prelazi moje potrebe zarad telefona. Ok bi mi bilo da dignem paket samo ukoliko bih isao na tih 50% pretplate.
Znaci mislite da nema sanse da izvucem S2 uz ovaj paketic? Ne znam, ostaje mi da sacekam septembar pa da vidim sta ce mi gospoda reci i da li cu nekako uspeti da isteram svoje preko tog poznanika sto radi kod njih...

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Deksi, iz nekoliko razloga sam presao u Telenor.
- iz principa - ako sam zasluzio popust kao stari korisnik, mislim da treba da imam mogucnost da ga iskoristim uz paket koji mi odgovara, a ne da, u slucaju promene paketa budem tretiran kao novi korisnik

- iz ekonomskih razloga - kako mobilnim komuniciram najvise sa devojkom, nije mi odgovarala mt:s-ova koncepcija Omiljenog broja (aktivira se tek kad se potrose minuti iz paketa, pretplata je oko 150 din + neka sica za svaki minut). Kod Telenora sam planirao Prenesi i surfuj 150 + Omiljeni broj koji je nezavisan od minuta u paketu, medjutim, u medjuvremenu su broj minuta u mrezi povecali sa 150 na 1000, tako da nemamo aktiviran Omiljeni broj, vec su nam oni dovoljni. Aktivirao sam e-racun i sada za to placam 472din.

- za 6 meseci cu uzeti telefon na 6 rata, uz Prenesi i surfuj 150, necu placati 3G pretplatu, a ovo sto imam u paketu mi je sasvim dovoljno, i racun je itekako prihvatljiv. :)

Kao i u ostalim slucajevima, kod izbora operatora, sve je individualno.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

@Azimuth:
ne znam kako mislis da dobijes telefon koji vredi vise nego tvoje 24 pretplate sveukupno za 2 godine :)
Jedino da tvoj poznanik osteti firmu a to, mozda, moze samo u drzavnom MTSu.. U Vipu i Telenoru to nema sanse ni u najvlaznijim snovima :roll:

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Azimuth, ako se ne varam, postoji 7 ili 8 segmenata, ja sam bio u 5. Ti bi, verovatno, bio u 6 (ako nisi probijao pretplatu za 1000+ dinara). Ukoliko bi ti sad isticao ugovor, moja pretpostavka je da bi ti ponudili za 1din nesto sto uz tvoj paket kosta 5-6.000, za novog korisnika, tipa Galaxy Ace, ili Xperia Ray. Ne verujem ni da bi ti ponudili P990, jer on uz Mix Net L kosta 18.000.
To je moja pretpostavka, ali ako ti imas "vezu", onda mozda i izvuces nesto bolje. Uostalom, nije daleko septembar. :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

mezzano, dobro da tebi je to povoljno zbog komunikacije sa devojkom ali ako meni telenor neda 50% popusta itekako mi se isplati da predjem u mts.
Ha pa stare korisnike i redvone platise ni u telenoru nimalo ne nagradjuju necim, jedino sto mogu bez ikakvih peocedura da dobiju telefon na rate ako se odluce da ga kupe po paprenoj ceni, koliko sam citao na ovim stranicama slicno je i u vipu.
Poslednja izmena od Deksi u Uto, 31. Jul 2012. 06:33, izmenjeno 1 put ukupno.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

mezzano, pristao bih ja i na par hiljada da dam, ne ocekujem za dinar da cu ga dobiti... Ali sve preko 5-6 ili eventualno 7000 iz principa necu da dajem.
Videcu, ako nista drugo tu je 50% koji mi svakako sleduju :wink:

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Azimuth i ja sam tako hteo. Pitao sam ih, da posto mi Motorolu fire XT daju uz Mix net M daju za 1 din, a kostala je negde oko 5 ili 6000, da je ja uzmem uz Mix Net S i da mi tih 5-6000 odbiju od cene uz Net S, međutim, nisu mi dozvolili.

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
:: Samsung A52s

Post od shocky »

Sta znaci 'uslovno prosledjivanje poziva ukljuceno' kada hocu da uspostavim telefonsku vezu?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

shocky, da li imas konfigurisanu "telefonsku sekretaricu" na mt:s-u?

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od shocky »

Nisam nikada koristio tel. sekretaricu. A ja licno nisam dirao, bar mislim da pre nisam nesto dirao oko tel. sekretarice :unsure: . Prvo sam mislio da sam ceprkao nesto na prethodnom tel. pa ostalo memorisano ali sada je i na novom sto prepostavljam da je onda nesto vezano za sam mt:s

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

shocky, do mt:s-a je svakako. Ja stalno dobijam istu poruku, na svim aparatima. A sa telenor karticom ne. Ali ja jesam, nekad davno, konfigurisao uslovna prosledjivanja (tipa sta da radi kada je telefon zauzet, sta kada je offline) i "telefonsku sekretaricu" (koju uzgred i ne koristim).

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od shocky »

tomas.hokenberi, znaci ne moze da se to iskljuci? U sustini mi ne smeta ali reko aj da prvo pitam sta je to.

Odgovori