A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Re: VIP novosti

Post od iKe »

Lobachewsky, ja sam uzimao sada za G2, ali koliko se sećam bila je samo micro sim, a ne 2 u 1.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

Lobachewsky, ja sam dobio micro sim kada sam pre manje od mesec dana uzeo lumiu 520,nije bila ovakva,samo micro sim,a onu staru sim karticu mi deaktivirali...

Danijela23
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 16. Dec 2013. 17:00
:: htc

Post od Danijela23 »

PetarI, a da li ti je poznato, ako se ugovor obnovi 6 meseci ranije, predje se na visu tarifu i uzme telefon na rate i naravno zimska promocija, da li to znaci da vec od sledeceg obracunskog perioda pocinje da vazi ta nova tarifa ili do zvanicnog isteka prethodnog ugovora ostaje da vazi stara (dakle, narednih 6 meseci)? Sto se tice telefona, otplata rata pocinje odmah, to su mi rekli, ali posto vidim sad da se ti preostali meseci stavljaju na novi ugovor, znaci li to automatski i placanje vise tarife? :D

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Voleo bih da mogu da ti odgovorim tačno.Moja pretpostavka je da se ponašaju kao banka koja želi da te što više veže,znači +6 meseci i da te što više zaduži,znači viša tarifa id prvog obračunskog perioda.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

Danijela23, nova tarifa vazi od prvog sledeceg preseka,sigurno.Ja sam obnovio 6 meseci ranije ugovor,presek mi je 6.-og u mesecu,obnovio sam ugovor 16 novembra,evo sad od 6.-og decembra sam na novoj tarifi...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Je li ljudi, kako se u praksi ponasa viber/whatsapp sa ovim smartovima sto zaokruzuju net na 100kb?
Gledam ovaj moj data brojac i viber uglavnom svakog sata proviri na net i skine bar 1kb, ali ne mogu da vidim iz koliko puta i da li je sve u okviru jedne sesije.

Jel uporedjivao neko koliko se razlikuje broj potrosenih mb izmerenih u brojacu na telefonu sa onim sto vam vip pokazuje u stanju/racunu?

Jel net curi ili ne curi? :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

Lobachewsky, kada sam imao android koristio sam my data manager aplikaciju,koja je dosta tacno merila,gotovo uvek se poklapalo sa racunom.Mislim da i na win8 data sense dosta tacno meri,ako ne i tacnije od my data manager.Imao sam skoro problem,ostao mi bio samo 1 smart,ukljucio sam internet na telefonu da proverim na sajtu koji bese kod da kupim jos 50mb(to sam uradio preko nokia xpress,znaci skinuo oko 300-400kb),kupio sam 50mb,stigla mi je poruka da je kupovina uspela,sacekao sam 4-5 minuta i onda potrosio jos 5-6MB.Sutradan pogledam i vidim na racunu(pre toga bilo 0din),sad stoji preko 300dinara dug +pretplata...Pogledam online racun i tu ispada da sam ja ovih 4-5mb trosio pre neko sto sam kupio dodatak.Znaci trebalo je da,kad sam video koji je kod za tarifni dodatak,da iskljucim internet,da aktiviram dodatak,pa onda da ga ukljucim,jer se gleda pocetak sesije.Ovo pisem da se neko ne zezne kao ja,mada sam imao srece,mogao sam da kupim neki veci dodatak,i da istrosim vise mb,pa bi onda bilo veselo....

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Gledao sam na vipovom sajtu ali nevidoh informaciju do kog datuma važi akcija za zimsku tarifu.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Zvanično...do 15.januara,nezvanično...dok traju zalihe.Tako mi je rečeno.Pošto dolazim u kombinaciju tek 21.01.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

Deksi, bio sam pre neki dan u vip da platim racun,pitao neki covek do kada traje,rekli mu do 15. januara,mada je moguce da ce da produze...

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Lobachewsky napisao:Je li ljudi, kako se u praksi ponasa viber/whatsapp sa ovim smartovima sto zaokruzuju net na 100kb?
Ima li odgovora na ovo pitanje?

Inače, bio danas u VIPu i meni isto rekli da se popusti sabiraju. Dakle, ako ne uzimaš telefon, maksimalan popust 75% na pretplatu. :)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

vla-do napisao:...ako ne uzimaš telefon, maksimalan popust 75% na pretplatu.
Kako 75%?
U proseku na dve godine, sneg i standardnih 25%, ispadne oko 35%.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

Ovako IDzO:
prvih 6 meseci: 20% +25% (ako ne uzimaš telefon)
drugih 6 meseci 30% +25%
trećih 6 meseci: 40% +25%
četvrtih 6 meseci: 50% +25%
:D

Dodatno, ugovor se može uvek može raskinuti radi uzimanja telefona, ali se onda potpisuje novi bez tih 25%.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

vla-do, ako je to tačno, prosek tokom dve godine je 60% :shock:
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

Da, to je tačno. Danas sam baš bio u poslovnici i lepa devojka mi sve objasni. Namerno sam pitao da li mogu oba popusta da se saberu i reče da mogu. Ovako kako sam napisao mi je ona rekla.

Iz teme "Da li ste preneli broj"
Freyr napisao:Meni istice 50% na MTS, i razmisljam se sta da radim. Odnosno i ne bas :oops: najpovoljnije je, mada sam trenutno na mixnet M knap sto se minuta tice a i mb. Ako odem na mixnet L dobijam 600min i 1.5 giga sto mu dodje nekih 2000 smartova za ~1000din :) a to ne mogu kod VIPa ni sa dupli sadrzajem + praznicnom ni blizu. Telenor ne bih komentarisao :lol:
Ovo bih i ja uradio da ne uzimam telefon, mada sam sve bliži toj odluci. Tačnije da predjem u MTS sa 50% popusta.
Ako se uzima telefon, ova VIPova uopšte nije loša.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lobachewsky napisao:Je li ljudi, kako se u praksi ponasa viber/whatsapp sa ovim smartovima sto zaokruzuju net na 100kb?
Iako pise da Vip zaokruzuje na 100 kb, to u praksi nije tacno, zaokruzuju na 10 kb, jer ja kad god proverim Smartove, imam tipa 583.27, ili tako sta. Nikad do sada nisam imao problemd a mi ode net, ili da mi skine Smartove, proveravam 1x u 2-3 dana stanje, i zadovoljan sam. Koristim Smart700x2, sto ce da rekne 1400 Smartova.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Ja septembra produzih ugovor jos dve godine. Dobio sam samo duple smartove. Na drugoj kartici mi januara istice ugovor. valjda ce do tada biti ove ponude. Jel ima neko proverenu informaciju do kada vazi ponuda?
Sad gledam lg g2 uz smart 1200 koji bih uzeo je 36000, sto je dosta jeftinije nego na oglasima. Sta mislite o ovome? Dobra cena paketa plus g2 sa garancijom i svim cudima za manje para nego na kp!!!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

mrkixxx, pa promocija traje do 15. januara. Ako oni lazu mene, lazem i ja tebe. :) :) Po meni se isplati kupovina telefona preko operatera, ne svaki i ne uvek, ali ovako kada su novogodisnje promocije, definitivno. Nekad se cak isplati uzeti i skuplji paket - bolje placati tu razliku u paketima i za te pare dobiti jos neki smart, nego te iste pare bacati na suvoparnu ratu u nekoj prodavnici, a za uzvrat ne dobijes nista, ako me razumes.

miodrage, jel su ti viber/whatsapp upaljeni sve vreme? Ma izgleda da oni zaokruzuju po sesiji, a sesija im traje verovatno i po par sati tako da, ko sto ti kazes, to zaokruzivanje se i ne oseti u praksi.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Lobachewsky, hvala.
ja sam izbegavao da uzimam high-end telefone preko paketa, jer sam mislio da su u slobodnoj prodaji dosta jeftiniji. Sto i jeste slucaj veci deo godine. U vipu je sada samo G2 izuzetak. Pogledaj cene htc one , pw 808 i td.
Elem, jos jedno pitanje :) :
da li moze da se ugovor produzi pre isteka? Znate na sta mislim. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

m@c|-|oR napisao:vla-do, ako je to tačno, prosek tokom dve godine je 60% :shock:
Jeste tačno, povoljnije je od mts 50% i u paketima imaju više minuta od mts. Kada su meni isto tako objasnili nisam se dvoumio da li mts sa 50% ili vip. Inače možeš da pozoveš korisnički servis i oni će ti tačno izračunati koliko košta pretplata sa snegom i 25% popusta ako ne uzimaš telefon. Grize li te sad savset što imaš ugovr a a a? :D

Odgovori