MNP - Mobile Number Portability
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Evo ipak pišu o tome...
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/2608 ... lnog-broja
Izgleda da su zaista spremni ovaj put..

Izgleda da su zaista spremni ovaj put..

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
Malo mi je cudno da se jos niko od oparatera nije oglasio po pitanju nekih pogodnosti za prebacivanje broja....(ili pak ostajanje kod trenutnog). Ipak ostalo je jos samo desetak dana da pocetka mnp.
Mozda hoce da utvrde koja ce biti zainteresovanost za mnp,pa onda i da kroje ponude i akcije (sto je pomalo debilno).
Meni ugovor sa mts-om istice 10 juna i zivo me interesuje sta ce ponuditi korisniku koji vec 10 godina koristi hjihov broj.Ako ne bude valjano odo kod drugog po principu ko da vise.....jednostavno moje pare,moj izbor!
Mozda hoce da utvrde koja ce biti zainteresovanost za mnp,pa onda i da kroje ponude i akcije (sto je pomalo debilno).
Meni ugovor sa mts-om istice 10 juna i zivo me interesuje sta ce ponuditi korisniku koji vec 10 godina koristi hjihov broj.Ako ne bude valjano odo kod drugog po principu ko da vise.....jednostavno moje pare,moj izbor!
D500&E71
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
klasicno, svi cekaju da vide razvoj situacije. niko ne izlece sa ponudom dok ne vidi kako ce se stvari razvijati. zato im je svima zgodno da se MNP uvodi bas u julu, na pocetku sezone odmora, kada je generalno aktivnost manja. licno mislim da ce jedino vip imati u samom startu neke akcije po ovom pitanju, jer imaju najmanji trzisni udeo. ostala dva igraca ce gledati da cuvaju pozicije, ovo pogotovo vazi za uvek tromi i spori mts.
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- n82
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 05. Dec 2008. 01:25
- :: Huawei P10 plus DS
loki13, ja sam postpejd korisnik MTS_a od 2003 i stigla mi je ponuda da, ako potpisem ugovor na 24 meseca, 12 meseci placam 50% pretplate. Ovih dana sam se raspitivao po poslovnicama Telenora i VIP_a o ocekivanim pogodnostima za one koji zele MNP i, veruj mi, nemaju pojma, nisu zainteresovani, jednom recju NISTA! Sacekacu sa odlukom dok ne vidim da se nesto desava. Za sada mi deluje da "vrana vrani oci ne vadi"
- Dream Weaver
- Mobil manijak
Nije mi to sa pogodnostima previše logično. Mislim moguće je ali....... ako sad svi daju pogodnosti novim korisnicima a daju i starim da ih zadrže u mreži to se praktično svodi na to da ćemo svi imati umanjene račune u nekom narednom periodu (ko se obaveže na recimo godinu dana), pa mi nije logično da će svi dobrovoljno da se odreknu dela profita. Pre mi miriše da će dobro biti ako sve ostane po starom a da će lagano da povećavaju cene, kao što je sada na redu fixna telefonija. Nadam se da grešim 

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
Mislim da nece povecavati cene jer je i sada prosecni racun oko 3% jedne prosecne plate u nasoj drzavi (oko 1000din,dok je plata 30k din) sto je sasvim lepa cifra.....
Stvarno mi nije jasno,pocetak do mnp-a sutra ulazi u sitne (jednocifrene brojeve) ako niko nista,bukvalno muk....izgleda da je ona tara narodna :tresla se gora rodio se mis!
Stvarno mi nije jasno,pocetak do mnp-a sutra ulazi u sitne (jednocifrene brojeve) ako niko nista,bukvalno muk....izgleda da je ona tara narodna :tresla se gora rodio se mis!
D500&E71
Upravo sam bila do telenora i rekoh već kada sam tamo da spomenem MNP. Devojka koja radi tamo reče da oni nemaju još nikakve informacije i da bi trebali da imaju bar neku obuku. Ali pošto su sada godišnji odmori,ne bi je čudilo da početak bude tek u septembru.
A što se tiče poskupljenja-nije isključeno da neće biti,pošto uveliko najavljuju za fiksni.
U svakom slučaju videćemo USKORO šta će biti!!!
A što se tiče poskupljenja-nije isključeno da neće biti,pošto uveliko najavljuju za fiksni.
U svakom slučaju videćemo USKORO šta će biti!!!
Operateri će sigurno nuditi neke pogodnosti za nove korisnike koji žele da prenesu svoje brojeve. Pretpostavljam da će, kao i uvek, prepisati ponude od naših komšija. Evo, na primer, Tele2 mreža u Hrvatskoj nudi 50 kn. popusta na mesečni račun ZAUVEK, ili bonus kredit u istom iznosu za prepaid korisnike uz određenu dopunu na mesečnom nivou. To je oko 700 dinara. Naravno, ja ne očekujem da će naši davati tolike popuste, ali svaki popust je dobrodošao...
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37
@Aleksaboy
Zaboravio si reci da u Hr. tek sada nude te mogucnosti, 3 god. kako je uveden MNP!
U pocetku je samo Tele2 kao najmladji operater sa najmanje korisnika reklamiorao MNP,a stari i tromi t-mobile i VIP tek kad su siroke mase cule za prijenos broja su se trgnuli.
Evo samo jedan primjer od t-mobile prepaid tarife, za preneseni broj i mjesecnu uplatu od 100kn (cca. 1300 din.) koji ostaju na racunu, i trose se na razgovore i sms, se dobije 5Gb mjesecno, i tako sljedecih 12 mj.
Zaboravio si reci da u Hr. tek sada nude te mogucnosti, 3 god. kako je uveden MNP!

U pocetku je samo Tele2 kao najmladji operater sa najmanje korisnika reklamiorao MNP,a stari i tromi t-mobile i VIP tek kad su siroke mase cule za prijenos broja su se trgnuli.
Evo samo jedan primjer od t-mobile prepaid tarife, za preneseni broj i mjesecnu uplatu od 100kn (cca. 1300 din.) koji ostaju na racunu, i trose se na razgovore i sms, se dobije 5Gb mjesecno, i tako sljedecih 12 mj.