A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Re: VIP novosti

Post od godja »

mile500... pa si sad malo ljut što i ti nemaš ovu promociju :)
ne vidim šta je loše u promociji pa da nas neko jeftino kupuje... promocija je odlična,kome odgovara neka potpiše ugovor,kome ne ima izbor telenor ili mts pa kome šta odgovara...
i ja imam ugovor i nemam nikakvu promociju ,ali sam napravio paket koji odgovara mojim potrebama i to je to.. šta sad treba da ljujem jer ja nemam pravo na ovakvu promociju ???
Samsung S10+ red

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

mile500, o cemu li ti pricas, covece? A pazi ti sta tek ovde pises:
mile500 napisao:Koliko god da vip daje popusta na svoje pakete,pa cak i da da 70 % popusta kroz 24 meseca..

Od mene nece nista videti dok neda neku ponudu koja je identicna ko ona u Smart Maxu i Standard MAX za normalnu cenu od recimo do max 2500 din sa recimo 900 min ka svim mrezama i na to da vaze ovi popusti... :chytry:
Pa jel hoces Smart MAX ili 900 minuta za 2500 dinara? 900 minuta imas i sada za mnogo manje pare od tog tvog "ideala", a ako hices Smart MAX, za 2500 din, pa na sve to popust kako ti kazes - moze, ali za pet godina (optimista?), kada neki drugi servisi postanu primarni izvor prihoda, a telefoniranje postane dzabe ko na skajpu.
mile500 napisao:Ne preteruj, bio sam realan..
Bih i ja 5000 smartova za 1000 dinara, ali daleko je ta tvoja realnost od prave realnosti.

A dok ne dodje flat za 1000 dinara, do tada cu da setam od jednog do drugog operatera - ko ponudi bolje, vise, jeftinije, kod njega sam.
Pogledaj malo trenutnu ponudu nasih operatera, videces da je odlicna, kakva je bila pre par godina - posebno mts i vip. Zaboravljamo brzo, a posle hocemo da pricamo o necemu i naravno za sve imamo svoje misljenje od koga ne odstupamo, samopouzdanje samo prsti.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 14. Jul 2007. 20:24

Post od mile500 »

Lobachewsky :
Prebacujem se ovo sto si mi pisao na MTS-u ovde jer ovo je tema za VIP :

Lepo pise na sajtu Vipa da je 1990 dinara 1200 smartova ali kako moze da 1990 - 20% bude 1100 dinara prvih 6 meseci kao sto si naveo u temi MTS-a ? :) I kojih 25 % kada ja vidim lepo pise 20 % ?

http://www.vipmobile.rs/privatni/postpa ... Standard=1

Sto se tice max paketa dajem primer da ocu neki paket u kome je INTERNET I PORUKE NEOGRANICENE a recimo 900 min ka svim mrezama koji nece kostati vise od 2500 din.. I to oni mogu da daju ali eto "godja" misli da je super sto mu zavrcu siju i ti isto (posto pricas da ne je nemoguca misija) pa onda sto bi ako niko od vas nece onda sto bi se oni trudili ili slusali vas? ... Meni je super ako je vama lepo i volite da uzivate u tome onda zaboravite da sam ista rekao... :uhuh:

http://www.vipmobile.rs/privatni/postpa ... .2170.html

Ovo je lepa ponuda nema ovde popusta?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

mile500, ako ne uzimas telefon, onda na taj zimski popust (20, 30, 40, 50) dodajes +25% popusta, pa zapravo imas:

1. sest meseci 45% popusta na pretplatu
2. sest meseci 55% popusta na pretplatu
3. sest meseci 65% popusta na pretplatu
4. sest meseci 75% popusta na pretplatu

Tako da i najjaci paketi mogu da se dobiju za fine pare. Tako da eto.

Inace, internet ce tesko biti neogranicen u neko skorije vreme jer ce se zarada operatera polako pomerati ka internetu, dok ce pozivi i poruke biti sve jeftiniji, verovatno uskoro i flat. Ali to ne znaci da i danas nema dobrih paketa, posebno sa ovim akcijama. Ne mora ti da cekas da operateri naprave neki ogroman paket a da bude jeftin, ako vec postoji dobar popust u promociji - dodje mu na isto jak paket sa prepolovljenom cenom. Uzmes u obzir popust i pogledas veci paket, em ce manje da te izadje, em ako uzimas telefon, imas subvencije veceg paketa, iako ga placas kao da je manji, ako me razumes.

Konkretno u tvom slucaju, za 1800 din mesecno (u proseku) ti imas Smart 5000, to je da pricas dok se ne razvalis. A za Smart 2500 bi placao 1200 din mesecno u proseku. Malo li je? Odnosno, mnogo li je? Takodje mozes da razmotris i Standard pakete, samo u njima net moze da se probije (pa racun da ti nastrada), pa ti ih ne bih preporucio ako intenzivno koristis net. Dok si sa Smart paketima bezbedan (i bezbrizan).
Prema tome, vec danas neki operateri prevazilaze tvoja ocekivanja jer to sto tebi treba vec danas imas za mnogo manje pare od onih koje bi im ti predlozio :) :) :)

mile500, da se ti pitas operateri bi nas drali danas, ovo je ipak podnosljivije :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

+1

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Novi Sad,glavna Vip poslovnica u Zmaj Jovinoj...sin produžava ugovor,naravno malo ranije da iskoristi ovu zimsku promociju.Popusti ok,ali kaže mlada dama nudimo Vam i ovu internet karticu po mesečnoj pretplati od 49 dinara za fejs i 500 Mb,a u obavezi ste da je koristite min.3 meseca. :D Sada sledi ono najlepše...ova pretplata Vam umanjuje zimsku promociju za još 25% i to idućih 6 meseci,tako da Smart 1200 ispadne oko 1000 din. u tom periodu... :lol:

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Posle 13 dana (a zakonski rok je 15) stigao mi odgovor da mi se drugi popust racuna od sledeceg meseca i da je prosli racun ok. Nije mi jasno zasto jedan od ovog a drugi od sledeceg meseca kada kada sam oba popusta dobio istog dana sklapanjem ugovora sa njima. Fakticki su mi produzili ugovor za mesec dana.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

Ili ti skratili drugi popust za mesec dana...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

knjaz, ma pilicari bili, pilicari ostali. :dry: Meni popust nije uracunat prvog meseca, vec kako kazu pocinje od prvog sledeceg obracunskog perioda - a sve to jer mi presek pocinje 26. u mesecu, a ja sam ugovor potpisao 27! Znaci za jedan jedini dan, i to po njima nije ceo obracunski period i zato ne mogu da uracunaju popust. To sto u ugovoru eksplicitno pise da popust od 20% ide za prvih 6 obracunskih perioda, to nikom nista! Krse ugovor i uslove koji su oni sami napisali. Vip i njihova "nepisana pravila". :uhuh:

Dakle iako je meni obracunski period trajao 30 dana, zbog tog jednog jedinog famoznog dana oni smatraju da imaju prava da mi ne uracunaju 20% popusta, naplate mi par stotina dinara vise i produze mi ugovor prakticno na 25 meseci (jer poslednjih 50% popusta, umesto u 24 mesecu, bice u 25-tom)! Luda drzava.

I na kraju krajeva, posto oni imaju te fleksibilne obracunske periode, zasto mi obracunski period nije krenuo od 1. lepo, sve bi onda bilo okej, nego brate misle da su oni jedini pametni a svi mi retardi, ovce, sta li, pa stavili bas 26. da bude, da platim svih 30 dana po punoj ceni. :chytry:

Zaista mi nije jasno cemu potpisivanje ugovora, ako su njihova "nepisana pravila" jaca od zvanicnog ugovora!

Ali polako, podneo sam zalbu pismeno, dosta sam se sranja naslusao po korisnickom servisu i poslovnicama. Pa da vidimo. Rok za placanje racuna je 15. februar, pritego sam ih da mi odloze rok za uplatu do 5. marta dok se zalba ne razmotri. Cak se i to kod njih ne podrazumeva, strasno kakvi su to pilicari. Do tada im platiti necu sigurno, a da nisam preneo dugogodisnji broj, ne bih im platio ni tada - 'bes mi sve ako na sud ne bih isao kakav sam lud kad je pravda u pitanju. Videcemo. Prosecan racun mi je 3000 din, a dve godine nisu vecnost, dinar od mene posle toga nece videti, ali ako su njima preci ovih par stotina dinara, ja tu ne mogu nista.

Upravo zbog odnosa sa korisnicima, ocajne podrske, neinformisanih radnika, "nepisanih pravila", pilicarenja na sve moguce nacine, oni jedino i mogu da opstanu kao najjeftiniji operater. Sto s jedne strane i nije lose (jer dobijas sasvim solidnu mrezu i dobre pakete i telefone za male pare), ali sa druge strane treba imati zivce za ovakva sranja.

Necu vise nista da pricam, cekam da vidim sta ce biti od zalbe. Polako.

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

ček bre :)
nema tu ništa nelogično..ako ti je presek 26-og a ti uradio promenu 27-og,ta promena ti kreće od sledećeg preseka.tako je uvek bilo kod njih..šta god da menjaš kreće od sledećeg obračuna...a što se tiče popusta,ne mislim da ćeš biti oštećen...prati račune i videćeš za popust,pa tek onda ako nije kao u ugovoru,žalba i ostalo....
Samsung S10+ red

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

godja, nisam uradio promenu, nego preneo broj kod njih. Koliko ja znam, kod svih operatera ugovor stupa na snagu odmah, cim postanes njihov korisnik, a ne od prvog sledeceg obracunskog perioda... A, opet kazem, ako im je vec takva filozofija, zasto mi presek nije poceo 1. januara, pa da provedem 4 dana bez popusta, nego mi oni stavili presek 26-tog, i time mi naplatili svih 30 dana, i produzili ugovornu obavezu prakticno na 25 meseci.

A na kraju krajeva, i njima sam napisao, ne zanima me "logika", ne zanimaju me njihova nepisana pravila (jer me niko nije obavestio o njima) - zanima me samo ono sto pise u ugovoru koga su oni sastavili, a ja sam ga procitao, prihvatio i potpisao pod njihovim uslovima.

To sto je njima logicno da promene pocinju 30 dana (mesec dana) od potpisivanja ugovora (dok kod svih drugih operatera i provajdera pocinju odmah), a ja te pitam, imajuci sve to u vidu, da li je isto tako logicno da ugovor traje 24 meseca, a ti imas 24 popusta, i iz toga logicno zakljucis da poslednji popust od 50% (zbog koga si se obavezao ugovorom) dobijes 25-tog meseca, pocev od 26.12.2015. tj. od dana kada ti je ugovorna obaveza istekla?
Mani me molim te, zato ugovori i sluze, da me postede kasnijih "logicnih nepisanih pravila".
Ne znam zasto uopste citati ugovor onda, kada za sve sto se ne budu pridrzavali u njemu oni mogu kazati "mi tako radimo", "to je nasa praksa" i sl.

Problem je da zbog te jedne "logicne" stvari, na kraju mnoge druge nisu logicne (a te druge su mnogo krupnije i ticu se samog ugovora).

Ne planiram ja ovde da se ubedjujem, sve sto sam imao da kazem, rekao sam njima, sada cemo da vidimo. Nije prvi put da Vip obmanjuje korisnike i dovodi ih u zabludu. Ako ugovor traje 24 meseca, a Vip daje ukupno 24 popusta, podrazumeva se da popusti krecu odmah, od prvog meseca, pogotovu ako tako eksplicitno pise u ugovoru - "prvih 6 obracunskih perioda popust 20%". Kraj price.

Jos ja kao pratim nesto i upoznat sam sa ponudom operatera, mogu da zamislim druge jadne ljude.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lobachewsky: ne znam kako si i sta izveo, kad si prebacio broj i kad si potpisao ugovor, ali imao si prava da zahtevas a i sada nozes da ti presek stanja ide 1. u mesecu. Ja sam tako zahtevao i nije bilo nikakvih problema. Toplo ti preporucujem da odes u poslovnicu i to sa njima sredis
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

miodrage, ja sam to odmah tada trazio, cim sam ugovor potpisao, da mi bude od prvog (ne zbog ovoga sto se desilo, nego iz prakticnih razloga) i rekli su mi "ne moze sada, tek posle prvog placenog racuna".
Provalis kakav je neko tek kada se malo zatalasa, ovako su kao sve kul, kul paketi, kul promocije, kul cene, kul reklame... cim malo zagrebes vidis koliko su truli zapravo. Evo i mail neki koji sam im poslao bio, bezveze neko pitanje, sitnica - dve nedelje proslo od tada, jos ne odgovaraju. Na vipu covek moze da bude srecan samo kad nema nikakvih pitanja i kad sve ide glatko. Nego ajde, sta covek da radi, kada su najjeftiniji, da cuti i da trpi ove sitne zajebancije.

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od knjaz »

Lobachewsky i meni je bukvalo sve isto kao tebi. Zbog dana mi ne racunaju drugi popust a niko me nije ni pitao kada zelim da mi se pravi presek. Sto ti kazes sve je kod njih bajno ali iz povrsine je totalni amaterizam. Korisnicki na mailove odgovara posle 10 dana, uvek su neka njihova pravila ovo moze sa ovim a ne moze sa ovim, moze od ovog paketa ako si stari........ Razocarao sam se pa cak razmisljam i da raskinem ugovor, vratim se na mts i picim 50 % popusta. Samo mi nije jasno zasto se ovaj od 25 % racuna a dodatni od 20 ne ako sam oba popusta dobio istog dana kada sam potpisao ugovor.
A znam i slucajeve da su ljudima sa dumb telefonima uz standard pakete nabijali internet prekoracenje a nema sanse da je covek za noc mogao da potrosi 200mb.
Nisam pametan sta da radim dal da raskidam ugovor il da im platim i picim dalje.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

knjaz, znam i ja sam besan, ali realno ko ce da raskida ugovor da placa ogromne penale. Podneo sam zalbu, ako prodje prodje, ako ne, jbg, zivot ide dalje, ali mene su izgubili. Zivot i profit postoje i posle tih 24 meseca. Zimska promocija njima nije nesto profitabilna, vise je projekat koji ce im se isplatiti u buducnosti, ako ja odem odmah posle 24 meseca, oni ce biti na gubitku - jer je njima bio cilj da nas njom pridobiju dugorocno. Sigurno im nije bilo u planu da korisnik iskoristi popust, kupi dzabe telefon, obrise d... ugovorom i baci ga. Od mene ce izgubiti 3000 din prihoda svakog meseca, a koliko vidim nisam jedini, naprotiv.
Ja idalje od ovog ugovora imam korist, nisam lud sada da naprave od mene budalu pa da platim penale. Da im ispunim jos i zelju.
knjaz napisao:Samo mi nije jasno zasto se ovaj od 25 % racuna a dodatni od 20 ne ako sam oba popusta dobio istog dana kada sam potpisao ugovor.
E zato ja kazem da su pilicari i da se sluze obmanama i iluzijama. Pazi ti, kod svih operatera i provajdera promocija pocinje odmah, uostalom i kod njih 25% popusta je pocelo odmah (!), zimska promocija ima 24 popusta za 24 meseca, iz cega se zakljucuje da i ona pocinje odmah - i onda, kao iluzionisti, znajuci da je to logicno, oni izmisljaju "neku svoju logiku", potpuno suprotnu od svih dosadasnjih iskustava, a ako hoces da saznas ta njihova pravila, nemas gde - jer su nepisana i "tako mi radimo". To sto se to kosi i sa njihovim ugovorom, to nema veze. Pilicari najgori, sibicari oni najobicniji.

U svakom slucaju da se povlacim i da raskidam ugovor necu (jer bi tako oni zaradili brze i debele pare), gledacu kako sto vise da ih ojadim. Od mene cistu paru videti nece.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Lobachewsky, kad sam ja preneo broj u MTS ovako je bilo.
Bio sam 8-og da podnesem zahtev. Rekla mi da će 15-og biti broj prenet, ali da ugovor potpisujem da počinje od prvog februara (zbog obračuna). Sve je bilo kako je rekla.
Verovatno bi mi da sam insistirao mogao krenuti ugovor i 15-og, ali zbog obračunskog perioda je krenuo prvog, a meni ne smeta. Tako da 50% 24 meseca će biti potpuno iskorišćenja. :D

Piši kako ti se rešio slučaj. :)

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od knjaz »

Žalbu bih podneo na njihovu štetu, doveden sam u zabludu, nisu ispoštovali ugovor.
Verovatno nastavljam sa njima jer mi nisu neke pare u razlici računa nego je više stvar principa.
ŠIBICARI to je prava reč koja ih opisuje.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Ne znam Lobachewsky sto se bunis, em si dobio odlicnu uslugu za malo para, a to sto im system ne dozovljava da odmah krene popust kakve ima veze taj jedan mesec.
Da si ostao na Telenoru imao bi sve u dlaku tacno ali po duplo vecoj ceni.

Racunaj.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

AquaZX, nije vazno. Nije stvar u digitronu, ako prelistas malo forum videces da sam ja to vec racunao, stvar je u tome sto vip nikako da promeni svoj imidz "koliko para toliko muzike". Brate, das odicnu promociju, budi dzek do kraja, a ne onda da mi smisljas sibicarske fore kako da povratis bar neki dinar.
Stvar je u imidzu, a ne u tih par stotina dinara - iritantno je da kod vipa osmoro ociju mora da otvoris sta god da potpisujes. Covece, znam u telenoru, deset godina sam bio kod njih, sve sam "zmurecki" potpisivao, cak i kad se javi neka akcija, promocija, nova opcija, omiljen broj, nocni pozivi, medjunarodni pozivi, prepaid, postpaid, ja vec unapred znam uslove koriscenja (odem na sajt da bacim pogled, cisto da potvrdim), ljudi imaju svoje principe i doslednost - nikada ni jedan problem nisam imao sa njima. Samo jednom je bila jedna reklamacija na racun - uvazili je, jer su ispostovali svoju dugogodisnju logiku. A meni je bilo logicno da trazim reklamaciju jer znam kako posluju. Nije vazno dal me razumes, ja znam o cemu pricam. A pazi ga vip - zimska ppcinje od sledeceg, 25% pocinje odmah, presek ne zna ni bogotac kad je, ako hoces da promenis, moze ali sutra... kupis prepaid karticu, traje 12 meseci, ali ustvari nije 12 nego 6, ali to ako koristis, ako ne koristis traje 2 meseca... Brate mili, o kakvoj logici mi pricamo kod njih?

Tebi to mozda ne smeta, ali ako razmislis videces da je takav imidz poguban za neku kompaniju. Kao sto vidis uostalom na primeru - Telenor digo cene u nebesa, nema promocija, minuti ka svim mrezama na kasicicu, ali idalje postoje ljudi koji se u njega kunu. Cak si i ti svesno ili nesvesno rekao nesto sto ide tome u prilog ("Da si ostao na Telenoru imao bi sve u dlaku tacno ali po duplo vecoj ceni"). Ne da se kunes, ali ono, brate, naplatice ti, ali uvek znas na cemu si. Cak i na nasem forumu mozes da vidis da uprkos tome sto je telenor skuplji nego ostali, mnogi se vec dve godine premisljaju da li da ga napustaju ili ne. Dok ce na vipu biti - sta, nemate vise popust od 75%, nista, otisao sam kod drugog... Osudili su sami sebe da budu najjeftiniji operater - sto i nije tako lose, kao sto sam vec gore napisao. Ali bemumater.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

AquaZX napisao:Ne znam Lobachewsky sto se bunis, em si dobio odlicnu uslugu za malo para, a to sto im system ne dozovljava da odmah krene popust kakve ima veze taj jedan mesec.
Da si ostao na Telenoru imao bi sve u dlaku tacno ali po duplo vecoj ceni.

Racunaj.
Računaj i da nije sve u parama - ima nešto i u principima i poštovanju.

Odgovori