A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: VIP novosti

Post od sugarcoated_ass »

Jok... Mts nema minute u mrezi na svim paketima. Mix net znam da ih nemaju 100%!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: VIP novosti

Post od toda81 »

Da, i oni daju te dodatne minute, mada meni to nije potrebno. Sve cu lepo staviti na papir i odouciti, mada mi se smesi obnova ugovora uz telenor
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pazi ovako, Smartovi se isplate tek za ljude koji pricaju >500min mesecno, a salju max 150-200 SMS-ova, dok ostatak od oko 500-600 Smartova potrose na net. Ja spadam u tu kategoriju i meni se Smartovi apsolutno isplate, 1400 ne mogu da probijem mesecno nikako. Mali Smart paketi se isplate ljudima koji pricaju >250min i jedva salju poruke, u tu kategoriju spada moj otac. On prica oko 200 min, posalje 1-2 smsa godisnje (jer ga mrzi) i ostatak ide na net.
Racunica je vrlo jasna - ako pricas onda Smart, ako kuckas, sve samo ne Smart
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

toda81, a da uzmeš MTS Mix Net M? 300 min, 600 sms i 600 Mb za 1140 dinara (570 sa 50% moj izbor). :D

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

knjaz napisao:Zeznut je net kod VIP-a zaokružuje konekciju na 100 mb i čas posla ode ti jedan smart.
...
Evo kako vip tarifira internet u mom slučaju, previše secka konekcije.
[slika]
I meni vip secka konekcije, ali nisam primetio da vip zaista zaokruzuje konekciju na 100 kb, cak sta vise nisam siguran da je zaokruzuju i na 10 kb jer mi je na oba racuna internet maltene jednako izmeren kao i na 'my data manager' aplikaciji koja je poprilicno pouzdana. Jel si siguran da kod tebe ima takvih odstupanja?

toda81, a da zaista probas neki mts-ov paket?
I da, ne zaboravi, i mts i vip su od telenora bolji pre svega po promocijama koje daju. Konkretno, smartovi su genijalni uz zimsku promociju, dok mts kida sa svojih 50% popusta. To sve telenor na zalost nema i zato ga ljudi razocarano napustaju. Ako si ti planirao da potpisujes ugovor bez promocija (samo da bi eto tako pobegao od telenora), onda zaista trebas da uzmes papir, olovku i digitron, ali pitanje je da li ce da ti se isplati da ga napustas (sve zavisi od tvojih licnih navika onda).
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Tamo gde radim i probodim najveci deo vremna ne postoji mts mreza na zalost tako da mts automatski otpada, a verujem da imaju ubedljivo najbolju ponudu. Mozda se uskoro preselim u susedno mesto gde postoje sve tri mreze, ali opet nije ok da nemam signal u mestu gde cu raditi jer direktor nece moci da stupi u kontakt sa mnom kada je to potrebno, a cesto se cujemo. Zato su mi jedine opcije telenor i vip. Kapiram sve ovo sto ste mi napisali pa cu dobro razmisliti o svemu i doneti odluku koja je najbolja za mene. Pre nego sto sam dosao u ovaj kraj sam bio mts korisnik :)
Note IV N9100 dual

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

toda81, jesi li pogledao druge pakete na vip? Ni ja ne koristim smartove jer mi ne odgovaraju, više dobijam na standard tarifi. Pogledaj:
http://www.vipmobile.rs/privatni/postpa ... .1192.html
Npr. Standard 700, imaš 700min, 700sms i 700MB, kada bi sve to sabrao to bi bilo po smartovima 2100.
I akcija koja traje do 19.03:
http://www.vipmobile.rs/privatni/postpa ... .2445.html

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Lobachewsky videcu na kraju meseca posto od ovog obracunskog perioda koristim lumiu 520 pa cu uporeduti sta kaze operater a sta data sens. Mada ja mislim da ipak zaokruzuju

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Zaokruzuju na 10kb, ali nisam primetio da previse seckaju, meni konekcije traju i po 3-4h bez ikakvih problema.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Baraba, to je odlicna tarifa. Steta sto traje samo jos dva dana. Mozda ce biti jos neke soicne akcije na leto ili pred kraj godine. To ne bi bio problem da sacekam.
EDIT: http://www.vipmobile.rs/privatni/postpa ... rt.33.html
Ipak zaokruzuju na 100kb sto naravno nije ok
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Zvanicno pise da zaokruzuju, ali slusaj sta ti govorim iz prve ruke. A po meni Standard tarifa je samo ako podjednako koristis sve. Za to je dobra, ali ako nesto koristis vise Smart je daleko bolji

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ja o standardu ne bih ni razmisljao jer tu net moze da se probije, u danasnje vreme to je tempirana bomba. :chytry:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ne mogu da probijem nikako jer imam didatak 3GB. :D
A i 700MB je saavim ok, nemate vise MB u smartovima sigurno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa i u Smartovima moze da se ukljuci dodatak kome treba.
Poenta je da su Smartovi odlicni za ljude kojima je samo prica bitna. Za one koji dosta kuckaju, postoje gomile paketa, i samo treba odabrati pravi

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Cinjenica je da treba dobro razmisliti pre nego sto se donese odluka o tarifi koja najvise odgovara
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

toda81, ne druze, ne treba razmisljati, treba racunati!
Ako si vican, onda napravis racun u elektronskom obliku, ako nisi, papir i olovka i sve imas crno na belo. Kao pomoc, uzmi nekoliko svojih ranijih racuna, (zadnjih 6 je idealno) i popisi koliko si cega potrosio. napravi neki prosek potrosnje i na osnovu toga, uzmes ono sto ti odgovara. Bez ikakvog robovanja ovima ili onima. Oni treba tebe da ljube u dupe za tvoje novce, i da ti svaki dan zahvaljuju sto si njihov korisnik.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

+1.
Ne treba razmisljati nego sracunati sta ti najvise odgovara. Znas svoje potrebe i navike. To bacis na papir, pogledas promocije u datom periodu, prelomis i to je to.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Kapiram vas ja. Naravno da sam mislio da bacim sve na papir jer uvek tako radim kada je nesto slicno u pitanju ;) Imam dovoljno vremena za to jer mi tek u avgustu istice ugovor
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa onda ne se sekiras, nego papir u ruke, i kreni da racunas! Ponavljam, i stojim iza toga, ako najvise pricas, samo Smartovi dolaze u obzir. Ako ravnopravno koristis i SMS onda idi na pakete koji nude odvojeno minute, SMS i net. Meni to ne odgovara jer su mi stalno propadali SMS-ovi, a minuti su bili knap. Kako sam cicija, i nema teoretske sanse da cu da probijem pretplatu, pa makar ne koristio telefon koji dan, ja sam izracunao sta mi se najvise isplati.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Najvise pričam, ali zato kada nisam pored izvora bezičnog neta koristim i internet. Sve ću dobro izračunati i odlučiti kada za to dođe vreme ;)
Note IV N9100 dual

Odgovori