A1 novosti
Evo par interesantnih pitanja, mozda ih je vec neko postavio,ko zna.
Da li radi roming sa vip karticom?
Ako radi g-de radi?
Da li ce u startu da radi samo sa mrezama koje su u njihovom vlasnistvu ili sa kojima imaju potpisan ugovor o romingu?
Ako ne shljaka sada, da li ce u skorije vreme krenuti da shljaka?
Koje je to skorije vreme?
Eto.
Ako neko ima odgovore na ova pitanja, bio bi mu jako zahvalan.
A kapiram da bi ovo trebalo da interesuje dosta ljudi, jer kapiram da dosta velika populacija ide na more ne da bi se odmorila, nego vise da bi se zabavila. Verujem da tim ljudima nece smetati moblni na moru, mozda ce im cak i znaciti.
Ovo vazi i za poslovne ljude, koji ce pred put da uplate hiljadarkicu, dve, dobiju jos toliko i dok suncaju pozadinu, ako im slucajno zazvoni telefon ne moraju da razmisljaju o cenama i da im to remeti dusevni i psiholoski mir.
Ja idem u Bugarsku na "more" i ova pitanja za roming me konkretno interesuju za tu zemlju.
Da li radi roming sa vip karticom?
Ako radi g-de radi?
Da li ce u startu da radi samo sa mrezama koje su u njihovom vlasnistvu ili sa kojima imaju potpisan ugovor o romingu?
Ako ne shljaka sada, da li ce u skorije vreme krenuti da shljaka?
Koje je to skorije vreme?
Eto.
Ako neko ima odgovore na ova pitanja, bio bi mu jako zahvalan.
A kapiram da bi ovo trebalo da interesuje dosta ljudi, jer kapiram da dosta velika populacija ide na more ne da bi se odmorila, nego vise da bi se zabavila. Verujem da tim ljudima nece smetati moblni na moru, mozda ce im cak i znaciti.
Ovo vazi i za poslovne ljude, koji ce pred put da uplate hiljadarkicu, dve, dobiju jos toliko i dok suncaju pozadinu, ako im slucajno zazvoni telefon ne moraju da razmisljaju o cenama i da im to remeti dusevni i psiholoski mir.
Ja idem u Bugarsku na "more" i ova pitanja za roming me konkretno interesuju za tu zemlju.
Poslednja izmena od cebzab u Pon, 16. Jul 2007. 10:40, izmenjeno 1 put ukupno.
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
http://www.vipmobile.co.yu/cm/offer/pre ... /index.php
"Poklon" koji dobijaš ne važi izgleda u roamingu već samo uplaćena lova.
"Poklon" izgleda može da se koristi samo u SRB
"Poklon" koji dobijaš ne važi izgleda u roamingu već samo uplaćena lova.
"Poklon" izgleda može da se koristi samo u SRB

Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- MB maneken
- Banned
- Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07
Da, juce sam dosao iz hrvatske, posle istrosenih stvarnih 100 din., onih bonus 1000 dinara sam mogao da okacim macku o rep. Roming radi, ali sa stvarnim kreditom, posle samo mogao da zovem njihov call centar gde su mi rekli da je bonus samo za Srbiju i da moram da imam stvarni kredit.
Ako idete negde preko grane, nemojte se oslanjati na virtuelne bonuse. Tu je VIP ispao bezobrazan sto nije naglasio da to vazi samo za Srbiju.
Ako idete negde preko grane, nemojte se oslanjati na virtuelne bonuse. Tu je VIP ispao bezobrazan sto nije naglasio da to vazi samo za Srbiju.
- MB maneken
- Banned
- gameforce
- Ex-Moderator
MB maneken, POslao sam im mail sledeće sadržine:
Hmmm...bar sam ja tako razumeo.
Odgovor im je bio pohvalno brz:Promocija i roaming
***** ******** to service
Jul 16 (21 hours ago)
Da li poklon iz promotivne dopune (udvostručavanje uplaćene sume)
važi i u roamingu ili tamo važi samo
onaj iznos koji je stvarno uplaćen?
Pozdrav
Što će reći da samo ovih 100 na 1000 je tako a sledeće duplirane dopune mogu da se koriste normalno.Poštovani gospodine ********,
Hvala Vam što ste postali Vip korisnik.
Zahvaljujemo Vam se na dopisu koji smo primili i želimo da Vas obavestimo da udvostručavanje kredita možete da iskoristite za sve usluge koje Vip nudi, nezavisno od toga koliko ste Vi platili.
Kreditit samo u promotivnom periodu u iznosu od 1100 dinara je bio podeljen na regularan i bonus, a posle svaka sledeća dopuna Vam je na raspolaganju da sami određujete na šta ćete da je potrošite.
Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju.
S poštovanjem,
Korisnički servis
Vip | član mobilkom austria grupe
+381 60 1234
e-mail: service@vipmobile.co.yu
Hmmm...bar sam ja tako razumeo.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- MB maneken
- Banned
Odgovorili su ti kao na reklami, nista ti nisu rekli. Ja ti kazem kako je u praksi, mene su izvozali u instranstvu, ko mi je kriv kada sam se oslonio na cigane. Trebali su lepo da naglase pre kupovine da tih virtuelnih 1000 dinara mogu da koristim samo u SRB, ovo od njih je stvarno nisko i bezobrazno.gameforce napisao:Hmmm...bar sam ja tako razumeo.
Vrati ti njima mejl, i kazi da mejl nisi poslao politicarima i filozofima, nego da te kao korisnika zanimaju konkretne stvari i da ti konkretno odgovore.
- gameforce
- Ex-Moderator
MB maneken, MIslim da nema potrebe

Ovaj deo kaže da se to dešava samo sa ovim 100-1000 a da će svaka sledeća uplata biti normalnaKreditit samo u promotivnom periodu u iznosu od 1100 dinara je bio podeljen na regularan i bonus, a posle svaka sledeća dopuna Vam je na raspolaganju da sami određujete na šta ćete da je potrošite.

Rebel in heart.
Rebel in heart.
- MB maneken
- Banned
Juce sam se cuo sa ovima iz call centra, zbog toga sto kad sam pokusao da pozovem druga u CG (069) nisam mogao da uspostavim vezu, jer NISAM IMAO DOVOLJNO KREDITA (kako mi ljubazni automat kaze), a tad imadoh citavih 960 dinara... I njihov odgovor je bio:
*Pa vi nemate dovoljno kredita za taj poziv.
-Pa koliko ja to imam sad kredita?
*Vi gospodine imate.... 960 dinara kredita, koje mozete da iskoristite do...
-Paaa, zar za poziv treba vise?
*Pa vi ste istrosili stvaran kredit od 100 dinara, a sa bonus krdit mozete iskoristiti SAMO U OKVIRU NACIONALNOG SAOBRACAJA!
-Pa ja za to bisam znao!
*Hmm, hmm
, poziv ce te moci uspostaviti ako kupiti vaucer sa stvarnim kreditom... bla, bla, bla...
-Hvala dovidjenja
!!
*Pa vi nemate dovoljno kredita za taj poziv.
-Pa koliko ja to imam sad kredita?
*Vi gospodine imate.... 960 dinara kredita, koje mozete da iskoristite do...
-Paaa, zar za poziv treba vise?

*Pa vi ste istrosili stvaran kredit od 100 dinara, a sa bonus krdit mozete iskoristiti SAMO U OKVIRU NACIONALNOG SAOBRACAJA!
-Pa ja za to bisam znao!

*Hmm, hmm

-Hvala dovidjenja

VIP je stvarno razocarao. Prvo: katastrofalan pocetak rada, drugo: tarifa koja nije uopste isplativa, trece: zafrkancije sa ovim bonus kreditom... Sve u svemu, ovako se ne sticu korisnici. Poredjenja radi u Telenor mrezi su razgovori posle 16h i celog vikenda 2,9 din po minutu ka svim mrezama sto je isplatljivije od VIP-a. A i Telekom je ponudio novu tarifu (Kul se zove) u kojoj je minut razgovora ka svim mrezama 4,8 din. Trenutno i Telenor i Telekom daju povoljnije tarife od VIP-a a i mreze bolje rade. Da ne spominjmo roaming koji VIP skoro i da nema.
OK, razumem da je VIP nov kod nas i da treba vremena da se organizuje i uklopi, ali ruku na srce, posle onako katastrofalnog starta ne verujem da ce to ici tako brzo a korisnici nemaju vremena da cekaju i gube novac. Stoga cu ja koristiti VIP karticu dok ne istrosim ovaj kredit a posle toga cu ponovo da se vratim na staru mrezu.

OK, razumem da je VIP nov kod nas i da treba vremena da se organizuje i uklopi, ali ruku na srce, posle onako katastrofalnog starta ne verujem da ce to ici tako brzo a korisnici nemaju vremena da cekaju i gube novac. Stoga cu ja koristiti VIP karticu dok ne istrosim ovaj kredit a posle toga cu ponovo da se vratim na staru mrezu.
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
ne branim nikoga, ali mi nije jasno sto sads svi kukate na vip, kao prevaranti, sto tih 1000din moze samo u nac.saobracaju. pa ljudi to je sve biznis, a u svakom biznisu ima nesto sto se zove "sitna slova" lepo je u reklami za "ko rano rani..." pisalo sitnim slovima - da vazi samo u nac.saobracaju...
inace vip sucks. bar za sada...
inace vip sucks. bar za sada...
- MB maneken
- Banned
Ja stvarno to nisam video, kojih ti je dimenzija televizor ako si vec uspeo da vidis ta sitna slova?mb011 napisao: "ko rano rani..." pisalo sitnim slovima - da vazi samo u nac.saobracaju...
Inace postoje zakoni, pisali smo o tome vec ovde
http://www.internodium.org/node/2743
viewtopic.php?t=7791
viewtopic.php?t=11302
...
Ovakvim poslovanjem ce brzo staviti katanac na "radnju" a mogu da otvore radnju u ciga-mali pa neka se tamo ciganisu.
Ma hajde ljudi, budimo realni. Da li bi bilo ko od nas prestao da koristi svoj stari broj za koji svi znaju i presao na VIP samo zbog toga sto je eto nov operater. Ja sada treba desetinama prijatelja i rodjaka da javim da imam novi 061 broj a razlog zbog koga sam presao na VIP je eto to sto je novi operater i sto se eto nesto nadam nizim cenama kojih verovatno nece ni biti. Mreza radi katastrofalno, tarifa je losa... Apsolutno ne postoji valjan razlog da predjem na VIP. Potrosicu lepo tih 1100 din. kredita i vracam se na staru mrezu. Ako VIP zeli da stekne neke korisnike morace stvarno MNOGO VISE da se potrudi, ovo za sada ne lici ninasta. 

ne znam da li ko zna i da li je to tacno ali ja sam cuo da vip mts-u placa mesecno oko 12.5mil evra za nac. roaming
a opet u novinama sam procitao da je V.Lucic, direktor mts-s, rekao da je vip iznajmio mrezu na 4god.
ako sam to dobro razumeo i ako je sve ovo i priblizno tacno
cifra je oko 600mil evra
sto izgleda malo nemoguce ako su najavili investivije od samo 250mil+320mil za licencu
da li neko zna nesto vise ili drugacije ili je mozda ta cifra od 12.5 mil za godinu dana sto mi je logicnije?
a opet u novinama sam procitao da je V.Lucic, direktor mts-s, rekao da je vip iznajmio mrezu na 4god.
ako sam to dobro razumeo i ako je sve ovo i priblizno tacno
cifra je oko 600mil evra
sto izgleda malo nemoguce ako su najavili investivije od samo 250mil+320mil za licencu
da li neko zna nesto vise ili drugacije ili je mozda ta cifra od 12.5 mil za godinu dana sto mi je logicnije?
Remember, remember
The 5th of November
The 5th of November
- MB maneken
- Banned
Ja sam pokusao iz inostranstva (rominga), tj. hteo sam da saljem i zovem na 061.062.063.064.065 pa nisam mogao, a ti kazes da moze?batancev napisao:ne 1000 din bonusa su samo i iskljucivo za razgovore i slanje sms-a na 061.062.063.064.065 mreze
Dobro je da su tu zbog 063 i 064 mreze, totalno su uneli pometnju u njihove redove i cene su pocele da padaju. Ali sa ovakvim pocetkom retko ko ce ih koristiti.