Azimuth napisao:Ne vidim zašto bi ga neko deaktivirao. Na kraju krajeva, možeš u teledonu da namestiš manualno biranje mreže, pa ti to dođe kao da si deaktivirao roming

Neko voli da podesi na manual, nekome je to tempirana bomba u dzepu, posebno ako dobar deo godine provodi na tromedji.
Postoje razlozi, ne mora telefon da bude "krivac". Moze da bude "ljudski faktor", mahinalan izbor strane mreze, resetovanje podesavanja, neko automatsko podesavanje od strane mreze, kod najjeftinijih Nokija je dovoljan i restart telefona vadjenjem baterije (prilikom ubacivanjem kartice, recimo). Koliko puta se samo desilo da grad nema mrezu ceo dan i da "manualni" cekaju nedostupni do sutra popodne misleci da mreza idalje nije dosla, a ustvari samo se telefon nije ponovo zakacio, a mene mrzi da to stalno proveravam i lepo podesim na 'automatic' - i ne mislim.
Ja sam roming ugasio jer mi ne treba jos i ta briga u zivotu, postpaid je kod mene sasvim izvesna stvar - u potpunosti se osecam kao na prepaidu. Zato uostalom ne volim ni pakete u kojima internet moze da se probije.
Ako prelazim granicu, Vip mi ostavlja mogucnot da aktiviram samo glas i sms, data saobracaj u romingu moze da ostane iskljucen, tako da ne vidim razlog zasto da mi uvek bude upaljen, ako bez problema mogu da ga palim po potrebi.
Vi iz unutrasnjosti to ne razumete.