iPhone 3G stigao u Evropu, Srbija na čekanju
Srbija je malo tržište da bi zainteresovala Apple da direktno plasira I-Phone, ali MTS uveliko pregovara da taj telefon uskoro zvanično ponudi domaćim kupcima
„ MTS vodi pregovore s kompanijom Apple u vezi s distribucijom I-Phone uređaja u Srbiji. Ako dobijemo dobru ponudu od američke kompanije, prve zvanične primerke I-Phonea u Srbiji možemo očekivati već do kraja godine. Trenutno razgovaramo o ceni, koja bi bila prilagođena srpskom tržištu, ali za sada ne mogu da preciziram kolika bi ta cena mogla da bude“, kaže za Biznis Vladimir Lučić, direktor Mobilne telefonije Srbije.
Kompanija Apple za sada nema interesa da direktno prodaje I-Phone u Srbiji, jer je reč o suviše malom tržištu, ali postoji mogućnost da taj telefon bude plasiran kroz saradnju sa mobilnim operaterima koji posluju u Srbiji, kažu u predstavništvu te američke firme u Beogradu.
“I-Phonea u Srbiji nema zvanično. Svi uređaji u Srbiji su uvezeni, dekodirani i samim tim možete prosuditi koliko su legalni. Jedine zemlje u regionu gde se I-Phone može regularno kupiti su Hrvatska, Bugarska i Rumunija, gde je Apple prisutan preko mobilnih operatera, kao što je recimo T-Mobile”, rekli su u Appleu.
„ MTS vodi pregovore s kompanijom Apple u vezi s distribucijom I-Phone uređaja u Srbiji. Ako dobijemo dobru ponudu od američke kompanije, prve zvanične primerke I-Phonea u Srbiji možemo očekivati već do kraja godine. Trenutno razgovaramo o ceni, koja bi bila prilagođena srpskom tržištu, ali za sada ne mogu da preciziram kolika bi ta cena mogla da bude“, kaže za Biznis Vladimir Lučić, direktor Mobilne telefonije Srbije.
Kompanija Apple za sada nema interesa da direktno prodaje I-Phone u Srbiji, jer je reč o suviše malom tržištu, ali postoji mogućnost da taj telefon bude plasiran kroz saradnju sa mobilnim operaterima koji posluju u Srbiji, kažu u predstavništvu te američke firme u Beogradu.
“I-Phonea u Srbiji nema zvanično. Svi uređaji u Srbiji su uvezeni, dekodirani i samim tim možete prosuditi koliko su legalni. Jedine zemlje u regionu gde se I-Phone može regularno kupiti su Hrvatska, Bugarska i Rumunija, gde je Apple prisutan preko mobilnih operatera, kao što je recimo T-Mobile”, rekli su u Appleu.
Ovaj tekst sam već pročitao na par mesta i prvi utisak mi je bio da je MTS direktor mentol, ali ne, on se samo nama obraća kao mentolima.
1. "Srbija je malo tržište da bi zainteresovala Apple da direktno plasira I-Phone" - a Bocvana, Mauricijus, itd (tzv) države su "veliko" tržište?
2. "Trenutno razgovaramo o ceni, koja bi bila prilagođena srpskom tržištu" - nema MTS šta da razgovara o ceni uređaja koja je već unapred dogovorena za iPhone3G, a to što su operateri ZAVISNI od enormne zarade na postpejdu i neće da je dele, to je već problem vaskolike Srbije
3. “I-Phonea u Srbiji nema zvanično. Svi uređaji u Srbiji su uvezeni, dekodirani i samim tim možete prosuditi koliko su legalni." - PA ŠTA?...
("I-Phonea"
)
Ako i dođe zvanično, dobrodošao...

1. "Srbija je malo tržište da bi zainteresovala Apple da direktno plasira I-Phone" - a Bocvana, Mauricijus, itd (tzv) države su "veliko" tržište?
2. "Trenutno razgovaramo o ceni, koja bi bila prilagođena srpskom tržištu" - nema MTS šta da razgovara o ceni uređaja koja je već unapred dogovorena za iPhone3G, a to što su operateri ZAVISNI od enormne zarade na postpejdu i neće da je dele, to je već problem vaskolike Srbije
3. “I-Phonea u Srbiji nema zvanično. Svi uređaji u Srbiji su uvezeni, dekodirani i samim tim možete prosuditi koliko su legalni." - PA ŠTA?...

Ako i dođe zvanično, dobrodošao...

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
Vlada Zem,
ma to nas amerikanci kaznjavaju zato sto se protivimo nezavisnosti Kosova, i sto hocemo NIS da prodamo Rusima, pa onda rekose, cvr Milojko, nema iphone u bilo kojoj varijanti za vas.
Koristite ruske poljske telefone
ma to nas amerikanci kaznjavaju zato sto se protivimo nezavisnosti Kosova, i sto hocemo NIS da prodamo Rusima, pa onda rekose, cvr Milojko, nema iphone u bilo kojoj varijanti za vas.
Koristite ruske poljske telefone

Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37
Nema ga jos ni u Hr., spominje se negdje oko Bozica da ce doci, valjda zato jer se tada ljudi najvise raspamete i kupuju
)
A i ovo o malom trzistu je upitno jer je Hr. jos manje trziste, jedino ako se tu ne spominje kupovna moc, koja je ipak nesto veca, a i to ponajvise zahvaljujuci potrosackim kreditima

A i ovo o malom trzistu je upitno jer je Hr. jos manje trziste, jedino ako se tu ne spominje kupovna moc, koja je ipak nesto veca, a i to ponajvise zahvaljujuci potrosackim kreditima

outsider_hr, to baš ja htedoh da kažem, šta kao Hrvatska je veće tržište............
A što se love tiče ima ko ima, ima ko nema, to nije njihov problem. Znam samo da bi ga jako puno ljudi šetalo, i time bi možda postao manje "zanimljiv" - unikatan.
I da stvarno šta oni ima da pregovaraju o ceni koja je fixna na planetarnom nivou. Druga je stvar što ovde ne postoji flat GPRS, a ono što postoji košta užasno, i što na Googleu ne postoje mape za Srbiju pa je time GPS funkcionalnost znatno smanjena a razvijanje TOMTOMa ili neke druge tako ozbiljne aplikacije za iPhone mislim da je i prevelik zalogaj i pitanje koliko isplativo.
kefalo, mojne s politikom, ima foruma i za te teme
A što se love tiče ima ko ima, ima ko nema, to nije njihov problem. Znam samo da bi ga jako puno ljudi šetalo, i time bi možda postao manje "zanimljiv" - unikatan.
I da stvarno šta oni ima da pregovaraju o ceni koja je fixna na planetarnom nivou. Druga je stvar što ovde ne postoji flat GPRS, a ono što postoji košta užasno, i što na Googleu ne postoje mape za Srbiju pa je time GPS funkcionalnost znatno smanjena a razvijanje TOMTOMa ili neke druge tako ozbiljne aplikacije za iPhone mislim da je i prevelik zalogaj i pitanje koliko isplativo.
kefalo, mojne s politikom, ima foruma i za te teme

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Ma Srbija je dovoljno veliko trziste i nije to problem... Problem je u tome sto je u ovoj zemlji sve korumpirano i sto operateri zele vise novca da zgrnu. Ne odgovara im globalna cena, oni bi hteli duplo. Mislim da jako puno ljudi moze i hoce da izdvoji tih 199 dolara koliko iznosi cena za slabiju verziju uz ugovor.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa neka je i 200 Evra, evo ja znam odmah 150 ljudi koji bi iste sekunde izvadili kesh i kupili fon. Mislim da bi iPhone napravio boom i ovde kao i u celom svetu. A da ga neki operater ponudi preko ugovora, taj bi se obogatio za 45-50k novih korisnika u prvom danu, oko 200k novih ukupno, i oko 350k svih koji bi uzeli taj iPhone-oliki paket 

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
A možda znaju koliko su Srbi, ranijih godina fizički onemogućeni da bilo šta plaćaju preko neta, a sada se već navikli na alternative, spremni da bilo šta od njihovih servisa plate, a verovatno su dotični iTunes servisi fini procenat zarade Applea. Kao što neki muzički izvođači ranijih godina nisu hteli da dođu u Srbiju, nezadovoljni stepenom piraterije.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37
Samo da napomenem za one koji se hvataju flat net, to ne postoji ni u Hr.Najveci paket koji se kod t-mobile moze trenutno dobiti je 150Mb, to se odnosi na voice+data SIM karticu (postoje i vece kolicine prometa ali su to onda samo data SIM kartice).
http://www.t-mobile.hr/2/20-10-08-00-00.asp
http://www.t-mobile.hr/2/20-10-08-00-00.asp
Phuu, ako ja razumem Apple terminologiju
, iPhone3G se prodaje na 2 načina, po toj garantovanoj ceni ali na ugovor 2 godine sa operaterom i oslobođen ugovora (po višoj ceni) ali opet zaključan na "tu mrežu" to je jasno, ali izgleda da je moguće kupiti i otključan za sve kartice (locked to carrier - free!). Italija i HongKong - LINK

Izgleda da će sa TIMa moći da se nabavi za 700€, što je najjeftinije do sada, u pravu si Vlado izgleda otključan, ali što je i dalje previše (platiti najmanju dvogodišnju pretplatu a ne iskoristiti), ali zato mi se javlja da će kod ovih domaćih "jeftinijih" prodavnica moći uskoro da se nađe za 500tinak (slobodna procena).
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Eh eto očitog primera zašto je bolje linkovati nego kopirati tekstoveVlada Zem napisao:Ovaj tekst sam već pročitao na par mesta i prvi utisak mi je bio da je MTS direktor mentol, ali ne, on se samo nama obraća kao mentolima.

Izjave koje tebi smetaju su dali predstavnici kompanije koja se zove Apple a ne Lučić on je samo izjavio da mt:s pregovara sa Apple-om o distribuciji iPhone-a (a naravno da će da pregovaraju o ceni pa i jedni i drugi žele da zarade na tom dilu a ne da se dečici podeli nova igračka

Dakle Link koji je izostao
Ee, "izvučeno" iz konteksta, slažem se, igrao sam "na prvu loptu"
Ali gs'n Lučić by MTS je i dalje stvarno "oštećen"
"Govoreći o planetarnoj popularnosti tog telefona, Lučić kaže da on jeste brend, ali mnogo više u Americi nego u Evropi. U Evropi, prema njegovim rečima, primat drže „Nokija" i „Soni Erikson", dok „ajfon" teško da može da osvoji neki značajniji deo tržišta."
Mislim, ne zanima mene baš iPhone kao takav (ima već tema u podforumu) ali takav KABADAHIJSKI odnos raznih "direktora" (koji nam je i došao glave) mi više ide na falus. Svo stalo Evropsko okruženje je GLUPO, mi smo u pravu, liči li vam to na nešto? A verovatno nema pojma šta je iPhone, ili bi više voleo patriotski EIPhone by Niš. Malo je kasno za to

"Govoreći o planetarnoj popularnosti tog telefona, Lučić kaže da on jeste brend, ali mnogo više u Americi nego u Evropi. U Evropi, prema njegovim rečima, primat drže „Nokija" i „Soni Erikson", dok „ajfon" teško da može da osvoji neki značajniji deo tržišta."
Mislim, ne zanima mene baš iPhone kao takav (ima već tema u podforumu) ali takav KABADAHIJSKI odnos raznih "direktora" (koji nam je i došao glave) mi više ide na falus. Svo stalo Evropsko okruženje je GLUPO, mi smo u pravu, liči li vam to na nešto? A verovatno nema pojma šta je iPhone, ili bi više voleo patriotski EIPhone by Niš. Malo je kasno za to

-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Pa ako pogledaš cifre o prodaji telefona videćeš da to i nije tako daleko od istine samo što je iPhone Hype proizvod nešto slično kao što je to i Mac ali to i dalje ne znači da je uzeo značajan deo tržišta kao ni Mac u odnosu na PC.....Vlada Zem napisao:Ee, "izvučeno" iz konteksta, slažem se, igrao sam "na prvu loptu"![]()
...što ne znači i da ga ne treba imati u ponudi... Pa ko hoće da ga "šeta" kao pudlicu nek'ga šeta, neko ko zna šta bi s njim bi ga kupio iz "gušta", za svoju dušu 
Edit:
Ovo ne morate da čitate, taština praznine...
Zašto nema iPhone3G u Srbiji... Morali bi da daju tu cenu (za 8GB) 199$, što je oko 11-12k dinara - ugrozili bi sadašnje bezobrazne cene&dilove sa ostalim "markama", (da popijemo nešto pa da se dogovorimo). Pošto vole ENORMNO da zarade, morali bi iPhone da zalepe za neki skuplji 2-god.ugovor - to svakako nije ciljna grupa kupaca iPhone u Srbiji. Sa druge strane Apple ogromne pare zarađuje preko Applestore online kupovine, ne bi se baš omrsili kod nas.
I ako sam negde greškom napisao "patriotsko", izvinjavam se, mislio sam "interesno", iako je značenje isto.

Edit:
Ovo ne morate da čitate, taština praznine...
Zašto nema iPhone3G u Srbiji... Morali bi da daju tu cenu (za 8GB) 199$, što je oko 11-12k dinara - ugrozili bi sadašnje bezobrazne cene&dilove sa ostalim "markama", (da popijemo nešto pa da se dogovorimo). Pošto vole ENORMNO da zarade, morali bi iPhone da zalepe za neki skuplji 2-god.ugovor - to svakako nije ciljna grupa kupaca iPhone u Srbiji. Sa druge strane Apple ogromne pare zarađuje preko Applestore online kupovine, ne bi se baš omrsili kod nas.
I ako sam negde greškom napisao "patriotsko", izvinjavam se, mislio sam "interesno", iako je značenje isto.
- MB maneken
- Banned
- Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07