Da li ste slusali juce uvece govor Branka Radujka generalnog direktora Telekoma povodom 10 godina uspeha kompanije? Oni su poceli da vredjaju nas korisnike kaze on: prica se da drzava odrzava visoke cene interneta ili neznam sve cega da bi zastitila telekom, ne treba drzava da pomaze telekomu mi cemo se sami snaci u tom smislu dobra je konkurencija mi jedva cekamo dolazak konkurencije u fiksnoj telefoniji hahahah pricam ti pricu 01.06.2008. je isteklo 2 godine kako je telekom izgubio monopol na pruzanje usluga u fiksnoj telefoniji i nista se nije desilo ni promenilo. Kaze bice usluga IP televizije VoIP kako da ne samo sto nije Bice usluga triple play koja ce da obuhvati fiksni broj, mobilni i internet. Ja sam podneo zahtev da mi uvedu tu promotivnu uslugu koja se zvala 3 i 3+ mislim pocetkom godine odgovorili su mi da je usluga povucena sa trzista jer nije bilo dovoljno zainteresovanih korisnika?!
Pa jos zamenik direktora Ratela prica sace da se usvoji pravilnik o VoIP pa vec cuvena izjava ministarke za telekomunikacije u "troskovnom modelu" posle koga ce da pojeftini Internet kao da to nije moglo pre 10 godina da se uradi nego su se sad setili. Pricaju price kao da smo mi budale.
misternobg, pa ti nisi budala, vecina clanova sa ovog foruma nisu budale, ali koliko je nas? MAnje od 1 promil u drzavi. I boli briga Telekom za nas prosvecene, oni i ciljaju na te tamo neobrazovane i neobavestene sa kojima mogu da manipulishu putema mass-medija. A kako takvi sacinjavaju gro trzista, jasno da se nece previse eksponirati i uvoditi ovakve i onakve usluge koje ce da koristi nas 50 u celoj drzavi. Konkretno, koliko ljudi, cak i sa ovog foruma koristi mogucnost identifikacije fixnog poziva? Verujem da nazalost 90% ljudi u ovoj zemlji ne zna za tu mogucnost, a od onih koji znaju da je koristi manje od 30%
Znachi generalno gledano crno nam se pishe, barem nama gadgetomanima, i geek-ovima koji bi iz svakog uredjaja koji nam dodje pod ruku da izvuchemo najmanje 110% mogucnosti. A ovi sto imaju razne N95 i ostale zverke a na njima jedva da znaju da prime poziv ce i dalje da se odusevljavaju nekim stjupidnim promocijama i sl. Sta uspeju da cuju, culi su, napismeno im nista ne vredi kad bi sricali slovo po slovo pola sata samo u prvoj rechenici, i onda odustali.
Ako Telekom jedva ceka ulazak konkurencije, zasto ne pusti SBB da pochne sa uvodjenjem fixnih prikljuchaka, nego to blokiraju na svakom koraku? Zasto treba jos da poskupi domaci telefonski saobracaj? OSIM ADSL Interneta, kod Telekoma nista drugo ne valja, a i ovo sto valja je preskupo. mt:s namerno ne ubacujem u isti kosh, jer u pitanju je poseban deo Telekoma, i za sada trzishna utakmica na tom podruchju je ok (koliko moze da bude), i osim nas nekolicine odavde, niko drugi se ne buni ni protiv chega, a najcesce nisu ni obavesteni (izuzetak je ova poslednja brljotina Telenora sa Prenesi paketima)
Slazem se sa tobom zato sam ih i ispljuvao, a i ta identifikacija poziva na fixnom telefonu nije jeftina 88din i jos 88din sto uopste imas telefonsku liniju, kao da su mi oni to dali za dzabe kao da ja nisam platio uvodjenje telefonske linije! U Americi a verovatno i u Evropi se uopste ne placa uvodjenje linije to vec ima u zgradi ti samo zakljucis ugovor sa kompanijom kod koje hoces da imas broj i oni ti puste liniju i dodele broj i placas neku odredjenu pretplatu to sad ne znam kolika je. U Americi i Kanadi je to nesto smesno a recimo u Hrvatskoj cuo sam da je poprilicna i da su cene minuta isto poprilicne.
A i taj adsl kojim se oni toliko hvale je sa smesnim brzinama koje su u Evropi odavno prevazidjene.
I taj SBB nije cvecka dali bednih 64kbs uploada i 512 downloada za 1400din znaci odnos 8:1 kao da je adsl a nije nego je kablovski trebalo bi da bude najmanje odnos 2:1 i to za te pare 512/1024 kbs!
A kakva je to brljotina na prenesi paketima?Mislis ono zaokruzivanje prvog minuta ili ima nesto jos novije?
Ne nego ono da su prvo trebali da se troshe paketni minuti iz tekuceg meseca, pa tek onda preneti... i onda obesmisljavas prenosenje, i kad je krenula pobuna, u roku od 24h su vratili sve na staro.
Sad sto se skupoce tiche, tu sam rekao sta sam imao, ali ja pricham pre svega o neobavestenosti i neukosti.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.