Novi operater?
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
pa to je ono što ja pričam
da je kod nas minut 2 din ili pak 1din ljudi bi nenormalno razgovarali ali nenormalno. i nikom ne bi bilo krivo kada bi mu račun došao 1000din. ali mi moramo da budemo lopovi pa to ti je....
da je kod nas minut 2 din ili pak 1din ljudi bi nenormalno razgovarali ali nenormalno. i nikom ne bi bilo krivo kada bi mu račun došao 1000din. ali mi moramo da budemo lopovi pa to ti je....
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
1. VeNoM, To se zove "zdravo trzishno razmishljanje". Svi strani operateri ga primenjuju. I nije samo u rachunu od 1000 din shtos nego i u "lichnom" osecaju. Ako si u jednom mesecu 30 puta okrenuo broj i to te doshlo 1000 dinara recicesh sebi "al me deru" i sledeci put otrcati do prve HALO govornice
, medjutim ako si u metar dana zvao 300 puta i dobio identichan rachun recicesh sebi "pa mozda mi je to ipak mnogo, mozda bih trebao da smanjim zvanje", ali vec posle 5 minuta "ma neeeeee, shta me briga, blebetao sam, daj da vidimo shta je na mondu od vesti
". Mnogu operateri chak razmishljaju (mislim da je par Ruskih otishlo i dalje od toga) da ti uvedu "home cell". Znachi celija na kojoj zivish (uzme ti se iz lichnjaka) ti se definishe kao "matichna" i u njoj su ti pozivi npr. 50-75% jeftiniji. Logika operatera: zashto bi ti davao pare nekom "fiksnom" operateru za poziv, kad mozesh da ih dash MENI !!!
2. Pazi, nisu ti telekomunikacije prodaja sladoleda
pa da ti se neshto troshi radom mreze (sklopovi imaju radni vek od 10-15 god. radili-ne radili-ma koliko radili). Samim time uchashce u ceni dela namenjenog odrzavanju/zanavljanju mreze u ukupnoj ceni eksplatacije mreze je minimalan. Sledi: ono shto se prodaje u telekominikacijama je "vazduh" i pravo da se kroz taj vazduh "proturaju" informacije.
3. Ja jednom napisah, kada bi na nekoj potencijalnoj 3G mrezi transfer (npr.) filma koshtao 300 din (a po cenama koje su sada aktuelne - tu smo negde) svako bi kupio divx. Ali ako bi bio 50 din "Ma more 2 dnevno bi gledao"

2. Pazi, nisu ti telekomunikacije prodaja sladoleda

3. Ja jednom napisah, kada bi na nekoj potencijalnoj 3G mrezi transfer (npr.) filma koshtao 300 din (a po cenama koje su sada aktuelne - tu smo negde) svako bi kupio divx. Ali ako bi bio 50 din "Ma more 2 dnevno bi gledao"

1. Naravno nbnebojsa, kad je neko glup, onda je glup i za kradju. Zamisli koliko "kajmaka" moze da se pokupi kada je mreza opterecena (a sa jeftinim pozivima bi DEFINITIVNO bila opterecena). Shta, neko ce da gleda listinge poziva i proverava da li je neko radio "leva ruka-desni dzep" ako mora da proveri npr. 1000 poziva na sat
2. U primeru koji sam vec naveo. Tebe kao operatora transfer tog filmica "koshta" npr. 50 din, "prodao" si ga za 300, sledi "dobar si" 250 po svakoj "ovci" koja ga skine. (tako razmishljaju nashi operateri/drzava). Problem: niko film ne skida !!! i svi misle da si budala i derikoza.
3. U kontra-primeru, uslugu naplacujesh 55 din. "Dobar si" 5 dinara, ali:
- SVI koji su u mrezi ce da KUPE 3G telefon da bi gledali film za te pare (vishe uskuga u 3G servisima)
- SVAKO ce da pogleda najmanje jedan dnevno (alo bre, trecina bioskopske ulaznice plus si glavni u drushtvu
)
- 10^x korisnika na dan = 5*10^x dinara, sledi mnogo para i za tebe i za "sive eminencije"
- poslednje i najvaznije, SVI te vole i hoce josh, josh, josh i josh
Zakljuchak: treba biti pametan, a specijalno treba krasti pametno !!!

2. U primeru koji sam vec naveo. Tebe kao operatora transfer tog filmica "koshta" npr. 50 din, "prodao" si ga za 300, sledi "dobar si" 250 po svakoj "ovci" koja ga skine. (tako razmishljaju nashi operateri/drzava). Problem: niko film ne skida !!! i svi misle da si budala i derikoza.
3. U kontra-primeru, uslugu naplacujesh 55 din. "Dobar si" 5 dinara, ali:
- SVI koji su u mrezi ce da KUPE 3G telefon da bi gledali film za te pare (vishe uskuga u 3G servisima)
- SVAKO ce da pogleda najmanje jedan dnevno (alo bre, trecina bioskopske ulaznice plus si glavni u drushtvu

- 10^x korisnika na dan = 5*10^x dinara, sledi mnogo para i za tebe i za "sive eminencije"
- poslednje i najvaznije, SVI te vole i hoce josh, josh, josh i josh
Zakljuchak: treba biti pametan, a specijalno treba krasti pametno !!!
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
gorance ti budi treći operater i ja sam odmah tvoj korisnik. šteta što ovi majmuni ne razmišljaju tako. a i zašto bi kada direktor telekoma i njemu bliži ljudi imaju kartice sa nolimt fazonom i mogu da se prepucavaju do sutra ne vodeći računa o cenama. njemu je lako da digne cenu pod izgovorom da se niej dosta dugo menjala. alo majmune jedan daj nam malo tu tvoju karitcu a ti uzmi ove naše pa vidi kako to izgleda.
Vlada je konacno raspisala tender za treceg mobilnog operatera u Srbiji!
izvor: B92
Srbija dobija i trećeg operatera
19. septembar 2006. | 17:51 -> 18:52 | Izvor: Beta
Beograd -- Danas je objavljen poziv za učešće u tenderu za izdavanje licence za trećeg mobilnog operatera u Srbiji.
Republička agencija za telekomunikacije objavila je tender po početnoj ceni od 320 miliona evra. Na tenderu mogu da učestvuju operateri koji imaju više od tri miliona mobilnih telefonskih pretplatnika i čiji je prihod na kraju prošle godine bio veći od 500 miliona evra. Odluka će biti doneta 15. novembra.
Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je u avgustu mogućnost da Srbija do kraja godine dobije i trećeg operatera, uz naznaku da će se to desiti ukoliko neka kompanija zvanično pokaže interesovanje za treću licencu. Sada, međutim, nije pomenuto da li se neka telekomunikaciona kompanija za to zainteresovala.
Za licencu za mobilnog operatera ne mogu da konkurišu oni koji su već vlasnici jedne licence u Srbiji. Zahtev za otkup tenderske dokumentacije podnosi se od 25. do 27. septembra, a za učesće na tenderu potreban je depozit od četiri miliona evra.
Ponude se podnose 3. novembra, a javno otvaranje je istog dana u 15.30 u prostorijama Agencije za telekomunikacije. Agencija će do 6. novembra objaviti imena ponuđača i dalji tok postupka izbora najboljeg, a konačna odluka će biti doneta do 15. novembra.
Licenca za trećeg mobilnog operatera u Srbiji izdaje se na period od 10 godina, a po isteku tog roka njena važnost se produžava još 10 godina, bez podnošenja zahtava vlasnika.
U Srbiji je tek nedavno razrešeno višegodišnje pitanje Mobtela, koji je preimenovan u Mobi 63, a zatim prodat norveškoj kompaniji Telenor, u julu ove godine.
Novac dobijen od prodaje, 1,155 milijardi evra, otišao je u budžet države, a prema najavama iz Vlade Srbije, biće najvećim delom utrošen na investicije iz Nacionalnog investicionog plana. Nakon dolaska Telenora očekivala se ubrzana modernizacija telekomunikacija u Srbiji.
List Politika je spekulisao da se među najozbiljnijim kandidatima nalaze Mobilkom Austrija i Celkom Izrael.
Srbija, inače, ima između četiri i pet miliona korisnika mobilne telefonije. Tačan broj je gotovo nemoguće odrediti jer mnoštvo korisnika ima po više kartica – brojeva.
Osim toga, mnogi od njih su istovremeno pretplatnici kod oba operatera, pa zato zvanične podatke o broju korisnika usluga Telenora i Mobilne telefonije Srbije 064 treba uzimati s rezervom.
****************ZAVADI PA VLADAJ********************

izvor: B92
Srbija dobija i trećeg operatera
19. septembar 2006. | 17:51 -> 18:52 | Izvor: Beta
Beograd -- Danas je objavljen poziv za učešće u tenderu za izdavanje licence za trećeg mobilnog operatera u Srbiji.
Republička agencija za telekomunikacije objavila je tender po početnoj ceni od 320 miliona evra. Na tenderu mogu da učestvuju operateri koji imaju više od tri miliona mobilnih telefonskih pretplatnika i čiji je prihod na kraju prošle godine bio veći od 500 miliona evra. Odluka će biti doneta 15. novembra.
Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je u avgustu mogućnost da Srbija do kraja godine dobije i trećeg operatera, uz naznaku da će se to desiti ukoliko neka kompanija zvanično pokaže interesovanje za treću licencu. Sada, međutim, nije pomenuto da li se neka telekomunikaciona kompanija za to zainteresovala.
Za licencu za mobilnog operatera ne mogu da konkurišu oni koji su već vlasnici jedne licence u Srbiji. Zahtev za otkup tenderske dokumentacije podnosi se od 25. do 27. septembra, a za učesće na tenderu potreban je depozit od četiri miliona evra.
Ponude se podnose 3. novembra, a javno otvaranje je istog dana u 15.30 u prostorijama Agencije za telekomunikacije. Agencija će do 6. novembra objaviti imena ponuđača i dalji tok postupka izbora najboljeg, a konačna odluka će biti doneta do 15. novembra.
Licenca za trećeg mobilnog operatera u Srbiji izdaje se na period od 10 godina, a po isteku tog roka njena važnost se produžava još 10 godina, bez podnošenja zahtava vlasnika.
U Srbiji je tek nedavno razrešeno višegodišnje pitanje Mobtela, koji je preimenovan u Mobi 63, a zatim prodat norveškoj kompaniji Telenor, u julu ove godine.
Novac dobijen od prodaje, 1,155 milijardi evra, otišao je u budžet države, a prema najavama iz Vlade Srbije, biće najvećim delom utrošen na investicije iz Nacionalnog investicionog plana. Nakon dolaska Telenora očekivala se ubrzana modernizacija telekomunikacija u Srbiji.
List Politika je spekulisao da se među najozbiljnijim kandidatima nalaze Mobilkom Austrija i Celkom Izrael.
Srbija, inače, ima između četiri i pet miliona korisnika mobilne telefonije. Tačan broj je gotovo nemoguće odrediti jer mnoštvo korisnika ima po više kartica – brojeva.
Osim toga, mnogi od njih su istovremeno pretplatnici kod oba operatera, pa zato zvanične podatke o broju korisnika usluga Telenora i Mobilne telefonije Srbije 064 treba uzimati s rezervom.
****************ZAVADI PA VLADAJ********************
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
- Kontakt:
Ja mislim da ce biti kao u slucaju Mobi63 aukcija, jer je Dinkic video da je to najbolji nacin da se izvuku sto vece pare. Mislim da ce dobiti Mobilkom Austrija ili T-mobile. Kao sto sam vec ranije rekao ne treba ocekivati pad cena dok se ne pojavi treci operater, jer dva uvek mogu da se dogovaraju oko cena, tako je bilo u Hrvatskoj dok se nije pojavio treci Tele2.
-ovo su u Nemackoj u nekim gradovima uradili jos pre 4-5 godina. Znam primer iz jednog malog univerzitetskog grada gde mi je studirala neka poznanica-kada zoves iz blizine kuce, skoro kao lokalni, kad se malo udaljis jos malo skuplje, a tarifiraju kao mobilni tek kad napustis grad!! Poslovnost, jednom recju.Gorance napisao: Mnogu operateri chak razmishljaju (mislim da je par Ruskih otishlo i dalje od toga) da ti uvedu "home cell". Znachi celija na kojoj zivish (uzme ti se iz lichnjaka) ti se definishe kao "matichna" i u njoj su ti pozivi npr. 50-75% jeftiniji. Logika operatera: zashto bi ti davao pare nekom "fiksnom" operateru za poziv, kad mozesh da ih dash MENI !!!
misternobg-vrlo moguce da si sve u pravu. U svakom slucaju lepe vesti za sve nas!!
Konacno da malo zivne tema!!

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Počeli su i kod nas da razmišljaju...
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2114&Type=1mt:s Specijalne tarife
Tarife namenjene određenim područjima:
Ovi tarifni profili su namenjeni fizičkim i pravnim licima sa prebivalištem, odnosno sedištem na teritoriji koju signalom javne mobilne radio telefonije pokrivaju određene bazne stanice. To su sledeće tarife:
* Reka Nišava
* Pešterska visoravan
* Vlasinsko jezero
● PRAVILA FORUMA ●
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Barem nesto rade, mada ne vidim po kom kriterijumu su odlucili da tu budu drugacije tarife... Mnogo bi bilo bolje da postave ono sa home cell. Valjda ce Telenor to da uradi. Mnogo me vise interesuju Telenorovi potezi nego Telekomovi 
edit: pazi kad telekom ima tarife za slepa i gluva lica! Razmisljaju ljudi

edit: pazi kad telekom ima tarife za slepa i gluva lica! Razmisljaju ljudi
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
ja se iskreno nadam da se tema može usijati
nego što se tiče student paketa možeš da ga imaš samo ako si stanar studentskog doma i nikako više..ili pak imaš nekog ko je u domu a hoće da ti prebaci karticu naravno ona se registruje tada na njega. cene su manje više iste osim naravno kada si u studenjaku gde je min valjda oko 4din...poruka je standardno dinar i nešto..
nego što se tiče student paketa možeš da ga imaš samo ako si stanar studentskog doma i nikako više..ili pak imaš nekog ko je u domu a hoće da ti prebaci karticu naravno ona se registruje tada na njega. cene su manje više iste osim naravno kada si u studenjaku gde je min valjda oko 4din...poruka je standardno dinar i nešto..
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
- Andrijano
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
- :: Iphone
- Kontakt:
Beograd -- Kompanija Mobilkom Austrija jedina dostavila zahtev za otkup dokumetacija na tenderu za trećeg mobilnog operatera.
Republička agencija za telekomunikacije saopštava da je austrijska kompanija tako postala jedina koja će moći da učestvuje u daljem postupku za dodelu treće licence za mobilnu telefoniju na tržištu Srbije.
Konkurs za licencu objavljen je 19. septembra, uz minimalnu početnu cenu od 320 miliona evra, a rok za podnošenje konačnih ponuda ističe 3. novembra. Licenca za trećeg mobilnog operatera u Srbiji se izdaje na period od 10 godina, a po isteku tog roka njena važnost automatski se produžava za 10 godina. preuzeto sa b92
Republička agencija za telekomunikacije saopštava da je austrijska kompanija tako postala jedina koja će moći da učestvuje u daljem postupku za dodelu treće licence za mobilnu telefoniju na tržištu Srbije.
Konkurs za licencu objavljen je 19. septembra, uz minimalnu početnu cenu od 320 miliona evra, a rok za podnošenje konačnih ponuda ističe 3. novembra. Licenca za trećeg mobilnog operatera u Srbiji se izdaje na period od 10 godina, a po isteku tog roka njena važnost automatski se produžava za 10 godina. preuzeto sa b92
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data
- apu
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 26. Avg 2006. 00:07
e ljudi,a nije li taj Mobilkom iz Austrije u vlasnishtvu (delimichnom) nekog od onih shiptarskih likova iz UCK?? Pa da je Mobtelova licenca bila dovedena u pitanje poshto su imali neki deal a oni su kao od '99 mogli da prislushkuju sve shto je bilo preko Mobtelove mreze. Ako je tako ja ih u startu NE PODRZAVAM i BOJKOTUJEM
veseli p0z
@pu
@pu