MNP - Mobile Number Portability

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

miodrage, mt:s ti neće ništa ponuditi samoinicijativno. Naročito što nemaš ugovornu obavezu na određeno vreme, koja ti ističe za mesec-dva. Ako želiš da "čuješ" šta će ti mt:s ponuditi, podnesi zahtev za prelazak, i u roku od par sati ćeš biti kontaktiran, dobićeš određenu ponudu, pa ako ti odgovara, prihvati, a ako ne, pravac Vip. :) Isto to radi i Telenor. Čitao sam na drugom forumu, gde je čovek pitao u Telenorovoj poslovnici da li oni imaju da mu ponude nešto u zamenu za ostanak na mreži i dobio je odgovor "vi podnesite zahtev za prelazak, pa će vas neko kontaktirati sa ponudom. Pre toga vam ne možemo ništa ponuditi, sem redovnih cena telefona i paketa".

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Miodrage,bas te razumem i meni su minuti u mrezi bitni,evo prost primer u imeniku imam samo Telenor brojeve,ali ni jednu drugu mrezu,kako se to pogodilo nije mi jasno,ali je tako,u prilog cu priloziti sliku racuna koji mi je danas stigao,a sto se tice vip-a meni nije jasno da me bukvalo ni jedan jedini broj nije pozvao nikad u zivotu sa vip-a,bas mi je to cudno,moram da kazem da sam ja pojedinac verovatno,ali je tako.
evo slika racuna,bio sam na prenesi 950,sad sam na prenesi i surfuj 2gb,i ako ne uvedu u ponudu iphone,cim mi istekne ugovor 1.decembra potpisujem nov ugovor na godinu dana,ali bez tel-a,secam se da su mi nudili prosle godine uz prenesi 950 koji nema mb ,meni su nudili bili i 600mb svaki mesec. Ove godine bice tu pregovori:)

http://yfrog.com/h2pzqbtj evo vidi se broj minuta u telenor mrezi,druge tj kod mene 064 i fiksna..a da Miodrage kazes ne mozes da potrosis vise od 150sms,pa to mi je bilo ovaj mesec dan i po :D tj rekordnih mislim 2686,tj 90 per day:),ali obicno nije tako,vec nekoliko puta manje,ali ovaj mesec sam se malo opustio:)
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

mironiko
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2011. 12:21
:: ASUS ZenFone 2 Laser

Post od mironiko »

@miodrage
Izvinjavam se, prevideo sam to. A paketi su takvi kakvi su, meni recimo super. Uvek mi ostane koji minut viska, a poruke mi najcesce pridju granici, s tim da uvek mogu sa Monda koju dzaba da posaljem (net, naravno, nikad 200MB ne predjem :D - no videcemo sad sa Android OS-om). I znam dosta drugih (istina, uglavnom mladjih osoba, studenata) kojima su Mix Net paketi prosto fenomenalno skladni.

Sto se tice toga da oni ponude nesto sami - cisto sumnjam. Ipak, desava se, zvali su i mene par puta (dok sam jos bio prepaid i pravio i do 3k mesecno) da ponude kojekakve promocije i prelazak na pospaid, mom drugu preko segmentacije ponudili sami X8 (i uzeo je, dzaba naravno) i tako, ali je nazalost to mnogo redje, i moras ih njakati, razvlaciti se s njima i pretiti raskidanjem ugovora da nesto postignes - doduse, sad MNP umnogome pomaze korisnicima u toj borbi.

Ono sto se mora priznati je da mt:s ubedljivo najozbiljnije shvata ovaj period. Jes' da su im neke promocije (Dovedi drugara i mi tebi 100 dinara) malo smesne, ali i to je bolje nego nista, a ima i promocija koje su im vrlo primamljive. Ako nastave sa popravljanjem, stace uz rame sa VIPom i Telenorom. Za sad po mnogo cemu ipak jos zaostaju, ali valjda vide to i sami i def. se trude malo...
ASUS ZenFone 2 Laser

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hmm, svaka cast Andrijano, ali ja bih se jako smorio da otkucam toliko poruka. Ne znam koliko imas godina, ali u mladjim danima, umeo sam ja i 200 poruka za dan da razmenim... (ehh... to su bili dani), ali to vreme je proslo, navike se menjaju, sad me smara kuckanje poruka, najlakse mi da okrenem nekoga ako mi treba...
mezzano, mironiko, da, sigurno je da sami nece nista da ponude, ali videcemo kad podnesem zahtev... Mada iskreno, neki telefon me iz njihove ponude i ne interesuje preterano, jer ili su djubrad, ili su ok telefoni, samo sto mi takav ne treba.
Konkretno, treba mi telefon za zenu, ona hoce nesto jednostavno, lepo, malo, da ima BT, da nije Touch, da ima radio, i MP3, i da bude Nokia (grrrrr). Jedino sto sam nasao je c3-01 iz Vipa (iako ima touch, ima i tastaturu - pola riba, pola devojka), pa cu da vidim.
I da, naravno, moj limit je Smart 550 (za 1490 din), gde se podrazumeva da dobijam 1100 Smartova (a u Vipu su mi rekli da ih dobijam).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

@Miodrage:
Ta akcija Dupli Smartovi traje do 15.7. Da li ce produziti to je vec pitanje.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pise da je dupli smartovi zauvek! Ako to ne daju, nema sanse da idem kod njih. A mozda i pozurim malo :D

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

miodrage, mozda dupli smartovi zauvek za one koji potpisu do tog roka. Vip malo cudno tumaci te termine "zauvek", "neograniceno"... :D

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Sitnim slovima lepo pise da dupli smartovi vaze dok i ugovorna obaveza, tj 24 meseca... Znaci "zauvek"...

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Onda se postavlja pitanje šta je sa onim korisnicima koji su potpisali postpaid ugovore bez obaveza. Da li njima dupli smartovi važe zauvek ili do 15.07. ? Ja lično mislim da će akcija biti produžena jer je veoma popularna i definitivno privlači puno novih korisnika. Isto tako Vip stalno produžava mogućnost izbora postpaid broja, a poslednji rok je 30.12.2011.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

@All:
Dupli Smartovi vaze za one koji su potpisali na 24meseca a cela ta ponuda tj akcija traje do 15.7., znaci to je akcija sto znaci da to nije standardno. Vec su jednom produzili, rok je bio 31.5 cini mi se
I jos nesto - miodrage, odes u radnju u Knez Mihajlovoj ili novu na Banovom brdu i tu dodatno dobijes 25% popust prvih 6 meseci ugovora.. Ne znam ni sto ti ovo pricam al ajde, znas i sam, velik si decko :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

AquaZX, hahahahahahahhahahaha - ne moram cak dotle da idem, imam tu na pljuvomet od mene u Resavskoj poslovnicu.

UPDATE: bio do poslovnice, dupli Smartovi promocija je do 31.07.2011.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

danas sam podneo online zahtev za prelazak sa telenora na mts. taj broj ne koristim mnogo, pa reko da smanjim pretplatu. koristio sam prenesi 150 (150min + 150sms) koji je bio 590din, a uzeo sam mixnet s (100min + 200sms + 200mb) koji sa popustom od 50% na pretplatu kosta 320din mesecno. i jos plus dobijam onaj zte220 kao poklon sa prepaid brojem. sve bi trebalo da mi stigne na kucnu adresu post expressom u petak, najkasnije u ponedeljak. dodajem jos i to da su me zvali i iz telenora, da su bili krajnje ljubazni i da su se zahvalili na dotada ukazanom poverenju. dakle, sve je proteklo ok.
::luv phonez::

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

djoxie, jesu li ti iz Telenora nudili nesto za ostanak kod njih?

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od djoxie »

nista nisu ponudili, kad je operater cuo na koju sam tarifu presao i za koje pare, samo je rekao da se slaze da to nema nigde.

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 15:58

Post od aleksaa »

Sta se desava sa kreditom (na pripejdu) kad prelazim na drugu mrezu!? :unsure:

Imam VIP pripejd (sa par hiljada dindzi :D ),a danas sam pitao da ako predjem na VIP postpejd da u tom slucaju gubim sav kredit! :shock:

Kakva je situacija kod drugih operatera? :unsure:
Sony Xperia P

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

@Aleksaa: Naravno da se gubi sav kredit. Informisi se, pisali smo 15ak puta o tome. :unsure:

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od aleksaa »

Davno sam radio te promene i meni i drugima,i cini mi se da je sav kredit koji ostane odlazio kao avans za buduce racune. :wacko:

Nista onda,ostaje taj broj jos duuuugo pripejd! :D
Sony Xperia P

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

zaboravih:
Ne gubi se na MTS mrezi, tu kredit prebacuju kao avans na postpaid. Realizacija toga u MTSu je traljava ali ipak dozvoljavaju.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od djoxie »

ako prelazis na postppaid na drugoj mrezi gubi se sav novac na prepaid racunu, a ako to postajes u istoj mrezi u kojoj si prepaid, onda ti se racuna kao avansna uplata za izmirenje postpaid racuna

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od aleksaa »

Pa kako se racuna kad mi danas u VIP-u rekose,gospodine gubite sav kredit... :shock: :shock: :shock:
Sony Xperia P

Odgovori