Yettel novosti
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Telenor novosti
To je odlicno jer samo tako mogu da vide kuda vodi ovakva poslovna politika. Gubice sadasnje i potenijalne buduce korisnike
Note IV N9100 dual
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Najboli primer koliko operateri zaradjuju je mts-ova akcija sa 50% popusta ili povremene akcije vipa. Oni i tu imaju zaradu a koliko onda telenor sa ovim uzasnim i paketima i cenama zaradjuje mozemo samo sanjati.
- toda81
- Prijatelj foruma
Deksi, u pravu si. Ko zna koliko se para slikje u njihove kase kad mogu da prave tolike popuste, a da ne pricamo za ove poput telenora koji ne "popustaju"
Note IV N9100 dual
Ja bih ostao u Telenoru iz jednog jedinog razloga jer mi je majka u Telenoru i ona ima besplatne razgovore prema mom broju. E sad, ne znam da li mi se isplati da podnosim zahtev za promenu operatera i da im kao razlog navedem mts-ov popust od 50%, pa da kao uslov ostanka u Telenoru tražim isti takav popust. Nov telefon mi stvarno ne treba, imam kod kuće 4 ispravna matora i ovaj OneTouch koji sad koristim, tako da imam čak i "rezerve". MTS je stvarno fer kad je to u pitanju, ako ti ne treba telefon, eto ti popust na pretplatu.
Zanima me koliko je to sigurno da bi mi odobrili taj popust samo da bi me "zadržali". Inače, u Telenoru sam godinu dana i ugovor mi ističe sad u novembru.
Zanima me koliko je to sigurno da bi mi odobrili taj popust samo da bi me "zadržali". Inače, u Telenoru sam godinu dana i ugovor mi ističe sad u novembru.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
I to se zavrsilo, broj su mu prebacili na pripeid i dobio kredit od 50 din. nisu ga zvali.Deksi napisao: Nego jer neko skoro raskidao ugovor sa pametnima. Bio brat danas da raskine ugovor koji mu istice 30.9. i nevezano za datum morao je da potpise neki zahtev za raskid ugovora koji ce biti poslat za bg. i u roku od 15 dana bice kontaktiran na broj za kontakt, a on im namerno ostavi broj za kontakt vipov broj.
I ispada da ce morati da plati najmanje jos pola racuna.
On koristi neku biznis tarifu mozda je to razlog ili je to postao standardni proces prilikom raskidanja ugovora.
Mozda je bilo bolje da je broj preneo kod drugog operatera na pripejd, broj bi mu ostao a nebi platio ni dodatni racun.
On je hteo da raskine ugovor tj. da ugasi broj ili da ga prebace na pripejd, a oni odabrali ovo drugo (da ućare još koji dinar).
A kad se setim pre nekoliko godina postpejd na pripejd nikako nisu dozvoljavali a sad moze.
Nije da nisu dozvoljavali vec je opravdanje bilo da "to tehnicki nije moguce uraditi".Deksi napisao:A kad se setim pre nekoliko godina postpejd na pripejd nikako nisu dozvoljavali a sad moze.

Samsung S8,Sennheiser CX300 II
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 03. Feb 2012. 01:50
- :: Microsoft lumia 550
- :: Samsung J5 2016
Koleginici je istekao ugovor kod telenora,i podnela zahtev za kodove za otkljucavanje telefona.U pitanju je nokia c5-00.Receno joj je da ce stici uz prvi naredni racun.A uz racun je stiglo pismeno obavestenje da je od strane telenora poslat zahtev proizvodjacu telefona i da telenor nije u mogucnosti da utice na rok u kom ce proizvodjac dostaviti kod.Sta dalje ciniti?Koliko se obicno ceka?
- toda81
- Prijatelj foruma
Mozda postoji nacin da u kucnoj radinosti otkljca tel. Ja sam otkljucao htc desire i samsung s2 sa telenora i samsung galaxy s plus sa neke austrijske mreze
Note IV N9100 dual
- bachika
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
- :: Iphone 7
- :: Lenovo P780
toda81, galaxy serija se lako otključava kod kuće iako postoji mogućnost da se nešto zezne... Otključavao sam isto i ja.
Ali ja sam sve više ubeđen da je Nokija telefon pravljen za servisere
Ali ja sam sve više ubeđen da je Nokija telefon pravljen za servisere

Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
misapop, ja sam čekao oko mesec dana od tog obaveštenja. Doći će joj pismo na kućnu adresu sa celim pw... kodom.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- toda81
- Prijatelj foruma
Na zalost verovatno nema nista bez servisa kada je nokia u pitanju ili da se ceka kod
Note IV N9100 dual
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
toda81, Ne vidim potrebu da se odlazi u servis i tamo plaća (makar i 5 EUR), kad je već podnela zahtev. Dobiće kod i on će raditi.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- toda81
- Prijatelj foruma
Slazem se. Nisam znao da po isteku ugovora moze da se trazi od operatera kod za otkljucavanje telefona
Note IV N9100 dual
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
A kako se podnosi taj zahtev za dekodiranje , u poslovnici ili moze i preko njihovog sajta?
Deksi,na samom site-u imas sve lepo pojasnjeno,mozes ih kontaktirati putem mail-a. 
http://www.telenor.rs/?page=8109

http://www.telenor.rs/?page=8109
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Hvala Fox, pa imam N79, 6070 i 5228 svi kupljeni u telenoru. Pa reko sto da ne probam.
sigao mi je negativan odgovor od sluzbe raklamacije gde navode da te telenor ima pravo poslovnom poltikom da vrsi promenu tarifnih paketa i cena usluge na tromesecnom nivou u iznosu od 30 posto stim da je doslo do povecanja pdv i troskova kompanije.Za telenor vise nemam komentara vec se moze samo reci da su postali pravi varvari njihovim ponasanjem.Trebalo im je 16 dana na odgovor plus 3 dana na dostavu pismenim putem.U aneksu ugovora nigde se nenavodi pravo promena cena.Odluka je pala da za jedan broj raskinem ugovornu obavezu da izmirim 4800 din i da ih moje oci negledaju.Toliko o pametnoj mrezi.
- toda81
- Prijatelj foruma
Одг: Telenor novosti
Sramota je to sta se radi! Zasto drugi operateri to ne rade...
Note IV N9100 dual
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Nenad-77, ma ludost, ja imam dva postpeid broja i dosad sam placao oko 950 din. a sada cu 1200 pa navise. Ali hvala bogu samo cemi jedan racun doci uvecan jer i ja iduceg meseca bezim od njih, a oni neka pametuju do mile volje.
A zasto ti doplacujes tih 4800 din.
A zasto ti doplacujes tih 4800 din.
otkupljujem ugovornu obavezu to jest placam penale.Imam pretplatu za oktobar 900 din sam platio vise kad sam uplacivao racune za sept,tako da mi je ostalo jos nov,dec,jan,feb,mart i 6 dana u aprilu sto dodje oko 4800 do 5000 din platicu im te penale idiotima da ih vise negledam za ovqj zenin broj,a broj cu da prebacim u mts i uzmem 50 posto popusta za paket mix750.U penedeljak cu da podneaem zahtev za raskid ugovorne obaveze i da uplatim telesmoru pare,kada bih raskid ugovora radio u nov racunaju penale po novim paketima umesto 814 din za prenesi 200 bilo bi 1006 din za prenesi 220 sto bi inznosilo 6 meseci po 1006 din.Za njih nevazi da je ugovor sklopljen na paket prenesi 200.Nemogu da verujem da oni krse sva pravila.
EDIT:
Telenor je postao vece zlo od najgore banke pa oni treba da budu ovde zbog nas kako bi koristili njihove usluge a ne mi da budemo ovde zbog njih.oni u aneksu ugovora su naveli poslovnu politiku a oni su poslovnu politiku telenora definisali da imaju pravo primena cenovnika na svaka 3 meseca i povecanje cena do 30 posto na pruzanje usluga i oni imaju pravo na sve a mi kao korisnici nemamo prava ninasta kad pogledate realno tako ispada.
EDIT:
Telenor je postao vece zlo od najgore banke pa oni treba da budu ovde zbog nas kako bi koristili njihove usluge a ne mi da budemo ovde zbog njih.oni u aneksu ugovora su naveli poslovnu politiku a oni su poslovnu politiku telenora definisali da imaju pravo primena cenovnika na svaka 3 meseca i povecanje cena do 30 posto na pruzanje usluga i oni imaju pravo na sve a mi kao korisnici nemamo prava ninasta kad pogledate realno tako ispada.