A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Re: VIP novosti

Post od PetarI »

Znači da svaki ostvareni minut tarifiraju sa 90 sek.I onda neka neko stvarno pokuša da mi objasni kako je Vip OK? :shock:

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

"Samo" prvi se zaokruzuje na 90; tj pocnes razgovor i odmah skidaju 90 sekundi. Posle toga ide na 60 sekundi... Uopste nisu ok, cak sta vise, postoje ne bas pristojni nazivi za to sto oni rade...

someone
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 16. Jul 2014. 00:23
:: LG Optimus L3

Post od someone »

Da li se meni prividja ili je VIP skinuo sve skuplje telefone sa jeftinijih tarifa odjednom? :o

LG G3 i Xperia Z2 su pre neki dan u centru u Ušću bili dostupni uz neke tarife a sad na sajtu gledam i ne daje cene za te tarife uopšte.

cenobite
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 26. Maj 2008. 05:45

Post od cenobite »

Od kako ih je kupio Karlos Slim, potezi koje povlače su sve pametniji i pametniji.
Mada - koliko mi je poznato, on i posluje tako da iscedi do zadnjeg evra firmu, pa produži dalje.

Pride - kevu mi i dalje terete za nekih četiri hiljade dinara, na račun raskida ugovora. Pisao RATELu, pa čekam odgovor od njih.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Uopšte mi nije žao što sam ih napustio,ipak s vremena na vreme pogledam ponudu telefona,čisto da bih uporedio.Ljudi,pa oni nisu normalni.Neverovatno visoke cene(i preskupe nove tarife) su zamotali u kupovinu na rate.Alkatel 6030 košta 6000 dinara uz tarifu koja je mesečno 1600 dinara.Au... :uhuh: Znači 44400 ukupno...
Xperia M2 sasvim običan aparat,kod njih uz ovaj isti paket košta neverovatnih 19000,a uz Smart 1000 košta još neverovatnijih 10.800 a mesečna pretplata je 2090 dinara...
Da ne uporedujemo sa drugima,nema potrebe.

caopoz
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 05. Okt 2011. 21:47
:: Sony Xperia U
Kontakt:

Post od caopoz »

Ugovor u VIP-u mi ističe 30. avgusta, kada je najbolje da odem da ga raskinem? Da nisam slučajno ušao ovde iz nekih drugih razloga ne bi mi palo na pamet da je potrebno da im "najavljujem" raskid ugovora.. I kada treba da podnesem zahtev za prenos broja, pošto planiram da pređem u MTS?

Ovu poruku sam hteo da napišem u temi "VIP - raskid ugovora", neka je premesti ko može. :)

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Mislim,čak staviše sam siguran...kad ti istekne zadnji obračunski presek,znači kad šalju račune,ne 31.08(mada probaj i to),otidji u mts,ili još bolje da se ne cimaš,direktno sa sajta mts-a,podnesi zahtev za prenos broja.To ti je najlakše.Videćeš šta će ti javiti iz mts da li si vezan sa Vip-om do 31.08 ili još jedan predio...Vip-čista muka.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

PetarI, slažem se sa tobom. Kada sam gledao na sajtu vipa Nokia lumia 630 je 10K uz smart pretplatu od oko 1100din, 14K uz Standard od oko 1100din kod Vip operatera. Kod telenora uz Play ili PiS od 1100din telefon je 1900din !!!

Dakle kod vipa je nokia lumia 630 skuplja 8 ili 12 hiljada nego kod Telenora za istu pretplatu. A to nije jedini skuplji telefon ali je možda najdrastičniji primer.

caopoz
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od caopoz »

PetarI, Ako budem čekao da istekne ugovor onda ću verovatno morati da im platim i sledeći mesec? I kada prenesem broj, onda sam prepaid dok ne potpišem ugovor ili kako to ide?

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Vidi,svo vreme dok je postupak prenosa ti si postpejd.Ti NE RASKIDAŠ ugovor da bi ti on kod Vipa prešao u pripejd.Kod mts podnosiš zahtev za prenos,opredeljuješ se šta hoćeš(tu onda kod njih biraš hoćeš telefon na ugovor,hoćeš ugovor sa popustom ili pripejd).Odmah dobijaš mts karticu sa 060 .....znači isti koji koristiš.Nskon 5-6 radnih dana te obaveštavaju da je prenos završen i da možeš početi koristiti njihovu karticu,naravno uz zadržavanje starog broja.ZA SVO VREME prenosa broja,normalno koristiš broj u "staro"" mreži.Ja bih te koliko vidim savetovao da 31.08 izjutra podneseš zahtev za prenos,ugovor isteka i mogu da ti p..nu pod prozor da izvineš.

makala
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 21. Jan 2009. 19:22

Post od makala »

istekla mi je ugovorna obaveza i presek stanja koji je danas,sta se sad desava sa brojem i imam li ja ikakvih vise obaveza prema vipu,proverio sam stanje i nema vise smartova ,znaci ti to da ako sad recimo budem koristio telefon naplatice mi ono sto sam samo potrosio,posto sutra planiram da odem do mts da podnesem zahtev za prenos broja koji traje 4 ili 6 dana kako su mi rekli.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Zato što više nisi pod ugovornom obavezom,morao bi ostati na starom paketu dok god "ne mrdneš",tj. obratiš se Vipu sa novim zahtevima,(čitaj ugovorom).To možeš proveriti tako što ćeš otići do njih ili pozoveš korisnički...samo ako si čvrsto rešio da želiš u mts,nemoj sebi dozvoliti da padneš na slatkorečivost,osoba koje uglavnom i neznaju svoj posao i time namerno ili ne dovode korisnike u zabludu.(ja sam npr.od istih dobio makar 4 objašnjenja šta znači tarifiranje 90/60).Ako je sve tako odeš do mts i podneseš zahtev za prenos broja.Ako ćeš na 50% ja bih ti iskreno savetovao da uzmeš najnižu tarifu i obavezno na godinu dana.Kod njih možeš ugovor produžiti 3 meseca ranije,znači stari ugovor ti traje 9 meseci...realno.

makala
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 21. Jan 2009. 19:22

Post od makala »

znaci li to da ce mi naplatit na kraju sledeceg meseca isto kao i da sam bio citav mesec u mrezi,posto od sutra planiram skoknutu do mts pa dok se broj prenese to je jos par dana,ako me razumes nebi hteo da platim istu stvar 2 puta, i u mts i u vipu za ovih nedelju dana bez obzira ako nisam trosio kod njih

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

To je ono što su svima radili do sada. A ti, kada ti stigne račun i ako bude obračunat ceo mesec, lepo pošalješ mail ratel-u, objasniš situaciju i dobiješ ono što ti sleduje tj samo za tih par dana platiš pretplatu.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

makala napisao:znaci li to da ce mi naplatit na kraju sledeceg meseca isto kao i da sam bio citav mesec u mrezi,posto od sutra planiram skoknutu do mts pa dok se broj prenese to je jos par dana,ako me razumes nebi hteo da platim istu stvar 2 puta, i u mts i u vipu za ovih nedelju dana bez obzira ako nisam trosio kod njih
Dobio si više odgovora u vezi raskida tj.prenosa broja kod Vipa.Zato što sa njima uopšte nisi siguran šta mogu da ti urade,a stvarno želiš da ih napustiš,put pod noge i pravac mts(ako se ne varam) i nemoj da ti bude žao jednog meseca što ćeš im platiti.Razguli što brže možeš.

misapop
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Feb 2012. 01:50
:: Microsoft lumia 550
:: Samsung J5 2016

Post od misapop »

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Jel to priznanje da su danas skuplji nego ikad?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Ovakva promocija može samo da znači jedno: novi nož u ledja korisnicima koje navuku, čim promocija prodje, biće nova: prvi "minut" zaokružujemo na 120 sekundi, a drugi ja 90, ali zato možete da pričate u mreži besplatno...
Ništa im više ne verujem.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

U pa ja sjajno prosao sa 40% popusta na uredjaj.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

caopoz
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od caopoz »

PetarI napisao:Ako ćeš na 50% ja bih ti iskreno savetovao da uzmeš najnižu tarifu i obavezno na godinu dana.Kod njih možeš ugovor produžiti 3 meseca ranije,znači stari ugovor ti traje 9 meseci...realno.
Zašto baš najnižu tarifu i zašto na godinu dana? :)

Odgovori