Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Re: Telenor novosti

Post od Deksi »

mezzano napisao: kao što sam napisao, kod je *111*4*2# :wink:
Da toje taj kod koji radi prilikom provere stanja mega bajta. Zgodno je da se podesi na brzo biranje na nekom tasteru i zacas se proveri stanje mb.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Deksi, tako je kod mene. Speed dial nr. 4. :wink:

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

moja sestra je podnela zahtev za prenos broja iz telenora u vip, zbog pogodnijeg paketa a i zbog telefona sony xperia p. Kada su je zvali danas iz telenora, ponudili su joj 24 meseca ugovor sa 50% popusta, a kada je rekla da im je ponuda telefona neodgovarajuca za nju, devojka koja je zvala rekla joj je da ce "od 1.decembra imati bogatiju ponudu telefona i dodatne pogodnosti za kupovinu telefona...." - sta god to znacilo. Ona nije prihvatila, ali eto cisto neka informacija, koga zanima...

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:51

Post od Nenad-77 »

oni ce od 1 dec povecati cene aparata pa ce na to da dodaju popust i onda ce na sva zvona da pricaju o popustu to je njihova prljava poslovna politika.Popust ce biti i na telefone koji se slabo prodaju i koje imaju dosta na lageru a vec su postali statiji modeli jer ih vreme gazi i izlaze novi modeli,pa gledaju na svaki nacin da ih se otarase.po meni je mts najpovoljniji sa paketima za isti novac vise daju nego telenor.

EDIT:
posle ove promene paketa od strane telenora
bez naseg odobrenja i nase saglasnosti od
telenora treba bezati ko djavo od krsta.Kao
prvo nepovoljni i skupi paketi koji manje daju
za razliku od mts,kod vipa imate fleksibilne
pakete i kada se uzme u obzir cene aparata
kod telenora koji su preskupi.Ja cu cim mi
istekne ugovor kod telenora u junu prelazim
na mts ako budu imali 50 posto popusta ali
na telenoru neostajem ni za zivu glavu iako
imam popust 50 posto do isteka ugovorne
obaveze.Telenor me bas razocarao.
Poslednja izmena od Ninolina u Sre, 21. Nov 2012. 19:12, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: spojeni postovi. Nemoj ih pisati jedan za drugim vec koristi opciju " Izmeni".

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

I ja sad nisam nacisto... Da li sada, posto su oni na silu promenili te pakete, oni kojima su promenjeni paketi bez saglasnosti mogu da traze raskid ugovora? Mislim, tako bi trebalo da ide... :|

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

Mogli su i da dodaju 5 min vise i povecaju pakete za 500 dinara. Ovde mora ratel ili neki ministar da se oglasi. Postoje ovakve izjave:
U potrošačkim udruženjima nemaju dileme: Zakon je prekršen, a raskid ugovora besplatan.

- To je nezakonita radnja, izvršena bez saglasnosti korisnika, koju nadležni organi moraju da sankcionišu, mada se ne zna da li je to nadležnost Tržišne inspekcije ili nekog drugog. To je ista priča kao sa bankama koje su samoinicijativno podizale kamate klijentima. Videli su da niko na to ne reaguje, pa sad i oni to rade - kaže Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

Prema njegovim rečima, u ovakvim slučajevima ugovorna kazna ne važi, što znači da Telenor ne može da primora korisnika na plaćanje preostalih pretplata do isteka ugovora. U slučaju da pokuša, korisnik će na sudu ostvariti svoje pravo.
http://www.kamatica.com/novcanik/teleno ... arife/4841

ali ko ce na sud protiv telesmora, treba tu dosta da se ulozi. Mora jasno da se zna sta korisnik moze da uradi i bez suda.

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Skoro su i digli cene telefona,to je verovatno priprema za novogodisnje snizenje,ali ne verujem da ce im to nesto pomoci,jedino ako ne daju 10 soma popusta,sto ne verujem da ce biti :lol:

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

mb011 napisao:...devojka koja je zvala rekla joj je da ce "od 1.decembra imati bogatiju ponudu telefona i dodatne pogodnosti za kupovinu telefona...."
Mozda najzad ubace Sony telefone u ponudu. :)
Btw, hvala na info-u. ;)

potraga
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Nov 2010. 17:41

Post od potraga »

m@c|-|oR napisao:potraga, mogu da ti prenesem svoja iskustva sa postpaid paketa - retko dobra i korisna stvar. Koristim ih od kako su ih uveli, često putujem i potvrđujem da su povoljni (lično koristim onaj sa 20 minuta i 20 SMS, potraje mi taman za vreme trajanja puta ;))
Hvala za informacije! :)
Ali vidim da na sajtu pise da nije ista aktivacija za obicne i biznis korisnike (za biznis korisnike nesto komplikovanije). A ja sam na nekom biznis paketu i ako mi racun stize kuci.
I meni u sustini treba za pozive i sms, samo verovatno malo veci paket. Videcu jos...

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Telenor dodao za najvecu promociju na prepiadu neogranicen sms osim neogranicenog neta i ogranicenih minuta.
Malo izmenjena ponuda, izgleda da je to to za NG. Sasvim ok promocia i u zadnje vreme uvek prisutna od strane Telenora. Cenim sto nikada ne nestanu kao kod mts-a, kod mts-a kada su praznici i kada najvise trebaju nema poruka ni promocija :D
Pripejd - DODAJ SVE

Odaberi pripejd koji ima sve što ti treba za najbolju godinu do sad!

Konačno možete da se opustite i uživate u razgovorima, dopisivanju i surfovanju, bez brige da ćete ostati bez kredita! Važno je da delite dobre stvari sa onima do kojih vam je stalo, budete blizu svojih prijatelja na internetu i koristite svoj telefon bez ograničenja! Jer uz Telenor pripejd, vaš telefon postaje mnogo više od uređaja za razgovore i dopisivanje!

Pronađite nove pripejd ponude, koje možete da odaberete uvek i istražite sve prednosti vašeg telefona na najlakši način. Priča i dopisivanje će biti mnogo jednostavniji, a sve važne informacije i prijatelji sa kojima komunicirate putem interneta će biti uvek na samo dodir od vas!

Pozovite Moj Meni *111# i odaberite jednu od ponuda kreiranih baš po vašoj meri!

DODAJ SVE je ponuda koja vam pruža SVE što vam je potrebno za komunikaciju po vašoj meri: minute u Telenor mreži, NEOGRANIČENE poruke (SMS) u domaćem saobraćaju i NEOGRANIČEN internet.
DODAJ PRIČU I PORUKE ponuda je namenjena korisnicima koji pored razgovora vole i da se dopisuju. Pored minuta u Telenor mreži, imate i poruke u domaćem saobraćaju.
DODAJ PRIČU omogućava opuštene razgovore. Dodatak daje minute koji se mogu koristiti u okviru Telenor mreže.

Bonusi u svim ponudama traju 7 dana od dana aktivacije i mogu se kupovati neograničen broj puta.
Postani novi korisnik i dobijaš prvi DODAJ SVE besplatno.
Kod jednog od mojih ukucana su ove ponude :

60 min - 70din
100min + 100sms - 90din
150 min + neogranicen sms + neogranicen net - 110din

Minuti su u Telenor mrezi. Limit za "neogranicen" sms je 3000.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Kum mi je danas bio do Telenora, pa se raspitivao za svoje opcije u januaru kad mu istice ugovor. Po recima radnika, oko februara ocekuju Lumije... Zivi bili bumo videli :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Telenor novosti

Post od Andrijano »

Uh lumije..to bi bio pravi bum na tržištu!
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Super je to samo sto ce biti preskupe...kao i Note 2... :disgust:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Andrijano, jesi ti to sarkastičan ili šta :? Kakve bre Lumije? Jel zbog "Nokia" logoa ili šta? Da li zbog neprosvećenosti ili mladog sistema, tek WP7 je sa 2,3% prošle godine porastai na celih 3,5% što predstavlja izuzetan bum.

Paketi kod Telenora uopšte nisu povoljni, mada je i VIP sad malo podivljao, a mt:s je zadržao cene a ili malo popravio mrežu ili su mu se korisnici malo odlili pa je manja gužva pa postaje sve bolji izbor. Telefoni kod Telenora su takođe preskupi dok su kod ostala dva operatera uglavnom povoljniji, ali po meni obično za pare koje treba dodati za telefon kod njih uz neki normalan paket taj isti telefon ima i u oglasima pa se ni tu ne isplati žrtvovati se (sa mnogo poruka a malo minuta).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Telenor novosti

Post od toda81 »

Slazem se sa tobom gargamele. Telefoni u telenoru su preskupi i ako neko hoce da kupi tel preko ooeratera, a ima kes, mnogo je bolje da ga kupi u oglasima sa garancijom za manje oare nego da daje operateru ogromnu sumu zatelefon, plus tarifni aket koji mora da uzme. Ja sam kupio tel u telenoru samo zato sto daju mogucnost kupovine na 12 mesecnih rata preko EFG banke, tako daplacam svakog meseca oko 3000din za sam uredjaj, plus 1850 din za prenesi i surfuj 1000. Ovo nije ni malo povokjno, ali sam ja morao tako da kupim telefon jer sam prodao stari,a kes mi je bio neophodan za druge stvari, tako da mi je odgovarala mogucnost kupovine na 12 meseci bez kamate. U protivnom, ako mozete da kupite za kes, najvise se isplati kupovina telefona preko oglasa. Ja sam za ovaj s2 sto sam uzeo oreko telenora morao da dam cini mi seoko 36000din plus 1800din za pretplatu za tarafni paket sto je iskreno prevuse jer meni odgovara i prenesi i surfuj 500 gde je pretplata oko 1000din
Note IV N9100 dual

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Gargamel nisam se stvarno salio:),ja iskreno bas cekam lumie. Gledao sam testove,citao recenzije svi kazu da su super,nokiu volim tradicionalno,sem nokie i iphone zadnjih 5 godina nisam ni nosio drugi tel,niti cu kako stvari stoje. E sad mislim da cu ipak ostati na iphone,mada su i mene moram priznati razocarali sa ios6,mislim unapredjen je on i sve sljaka kako treba,ali ipak poceli su da kaskaju za konkurencijom,a to mi se ne svidja,jer ipak jedna najbolja kompanija na svetu ne sme sebi da dozvoli kaskanje pogotovu od smesne konkurencije. Ali ipak meni se i takav svidja,sacekacu noviji ios jer mora doci do neke promene,pritisnuli su ih,a Tim Kuk mi deluje kao razuman covek trenutno malo pogubljen,ali mislim da ce to srediti,naravno telefon uzimam i zbog samog uredjaja,to mi igra veliku ulogu-dizajn,kvalitet,autonomija baterije i naravno ekran,koji ne volim da bude mnogo velik.

Bitno je da lumie dodju iz vise razloga,jedan od glavnih je da se na trzistu ponudi nesto drugo,da ima jos neka opcija,da Srpski zatucan narod,vidi da postoji jos neki os,a ne da mu se servira samo android iz ko zna kojih razloga i da se svaki drugi os sasece u startu,jer neki tajkun drzi firmu koja prodaje bas telefone koji furaju android i tu nema vise price za druge ili je samo na kasicicu.

A ove recenzije oko novih windows telefona imaju skoro sve dobre kritike iz razvijenih zemalja kojima treba telefon da zavrsi neki posao,glatko i precizno.

E sada kratko bi rekao oko iphone-a vs samsung andoid. Igrom slucaja solidno putujem van granica nase zemlje i evo,to nije samo moje zapazanje,ali se totalno poklapa sa mojim,ja sam bio fasiniran da na ulicama,Stutgarta,Minhena,Ninberga znaci Nemacka i u Austrjiji 80 posto ljudi nosi iphone,kada se udje u prodavnicu neku za tehniku 80 posto je za iphone,10 samsung i to s3,ostali kao da ne postoje i 10 posto su ostali. Pa to valjda nesto govori,znaci jedan prosecan Nemac koji je prosecno pun para i vozi evo bas menja golf 6 za golf 7 je glup jel sta on zna,kad je neki Srbin sa golf dvojkom diesel gtd kaze da je android najbolji.. i sad su Nemac ,Italijan ,da ne kazem Slovenac glupi ,a mi smo pametni,e pa ne ide to tako-napravio bih malu degresiju da ovde isto vazi pravilo kako je automobil Reno njesra kako se kvari sta ga znam,a npr Dacia je super,e evo objasnjenja,daciu ovde svako kupi novu i ona jbg traje,a reno koji je inace vlasnik te iste dacie i u koju po pravilu stavlja manje kvalitetne delove,se kupuje polovan iz uvoza i koji je po pravilu presao minimum 400k a samo vise,i normalno je da takva krsina se kvari jer je vec odradila svoje,ovo bih povezao sa prethodnim napisanim kako mi ustavri nemamo pojma o nekim stvarima. Cale vozi megan 3 kupljen nov pre dve ipo godine 1.9dci presao oko 160k bez ijedonog kvara..mercedes krece da ugrajuje renoove motore u svoja vozila cisto da i to znate.

Elem kad sam rodjenog brata pitao sta oni koriste u njegovoj firmi,inace on radi u firmi,vodja je tima, koja evo bas trenutno projektuje novi porseov dizel motor za kajena,znaci ozbiljna svetska firma,on mi je rekao iphone,pitao sam ga,a sto ne android neki,samo se nasmejao i rekao u fazonu to djubre nas ne zanima,nama treba nesto ozbiljno,znaci to ne pisem ja koji ima nesto protiv samsunga,nego je rekao jedan ozbiljan covek kome tel treba da zavrsi neki posao,ali evo nacice se sad neko pametan i da na ovo odgovori kako oni nemaju pojma,jer sta oni znaju,eto samo prave novi porse,a to svaki Srbin zna ili jos bolje nije probao,al bi znao sigurno.

E sada zasto ja uopste ne zelim da ulazim u dalju raspavu je taj zato sto me mrzi,neka svako kupi sta hoce,slobodna smo zemlja,ja pre nego sto kupim novi tel jedno tri meseca ispitujem sve ostale,probam,znaci kad kupim nesto,jednostavno nepostoji covek koji me moze ubediti da sam se zeznuo,jer jednonstavno znam da nisam.

Krivo mi je sto apple nije zvancino u Srbiji,jer onda ne bi bio ovakav odnos snaga sigurno..trenutno iphone-a ima oko 100k aktivnih,da li bi toliko imalo samsunga,da je obrnuta situacija cisto sumnjam..glavni razlog je i to sto se ovde sve smatra statusni simbol,na zapadu je to drugacije "a imas iphone super,novi bmw super imam i ja ima ga i komsija i drugi komsa",a ovde je wow,glupost najobicnija,malo sam se raspisao,ali dobro...

e da sto se tice telenora a tema je o njemu i bilo bi dobro da se vratimo temi,i oni su zakazali konkurencija je bolja i ako misle da nesto urade,treba da menjaju mendzment pod hitno to je moje misljenje..sto se mene licno tice,ja sam nasao paket koji mi odgovara,ali mislim da retko ko to u telenoru moze da nadje,a da kod konkurencije nema bolje. :D

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Andrijano, to sto tvoj brat radi na dizajniranju motora za porse ne znaci da zna o tehnologiji mobilnih telefona , sw tehnologijama itd ... Samim tim sta je izjavio govori o njegovom ne znanju u tom polju. Ne kazem, svaka cast njemu sto radi tamo gde radi, ali neka nastavi da dizajnira motore :) JA sam programer i mogu da kazem : reno je djubre (na primer, cisto primera radi),i to ne znaci da automatski znam sve o svemu i da sam dovoljno kompetentan za sve... :)
Previse idemo u off :)

Telenor - preskupi su .. Ali realno... Ali ja sam njihov korisnik jos od Mobtela i bicu jer su mi svi u telenoru i vise mi se isplati
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Naravno da on nezna,on zna da pravi motor ili kako ja kao laik kazem da ga dizajnira:),nije ga on birao,njemu su to dali,a dao mu je covek koji je zaduzen za te stvari tj it i koji odlucuje sta treba a sta ne treba,bio je veliki post,malo da bi skratio izbacio sam neke stvari,vec je kasno,naveo sam primer,ne da bih hvalio mog brata,nego da bi docarao da na svetu ne postoji samo Srbija i da mi nismo reper ovde za neko javno mnjenje pogotovu sto smo toliko okruzeni lopinama koji nam serviraju neke stvari da vise ne znamo sta jeste ,a sta nije..

ali i ja sam da evo neidemo u off vise kao sto sam i rekao pre i slozicu se sa tobom sve oko telenora,skup jeste u odnosu na konkurenciju,ja ostajem istice mi ugovor za neki dan,onda idem da vidim sta ce mi ponuditi,,krenuce i neke novogodisnje promocije,telefon ne uzimam nego ono samo ugovor na 12 meseci,kao i svake godine,u svakom slucaju ostajem kod njih korisnik isto jos od mobtela,400-500 din mesecno mi ne predstavlja nikakav izdatak da bih se cimao oko promene,jer dal mi je racun 3000din,koliko je sada u proseku ili 3500 totalno mi je nebitno,za tih 500 din ionako ne moze nista da se kupi,jos na mesecnom nivou zanemarljivo..ali oni treba da menjaju,zato sto nekim novim klincima koji treba da potpisu ugovor itekako znaci tih 200-300din ,a mozda i manje,to im je moj savet i mnogo su bolji bili pre dve godine nego sada i treba nesto da porade na tome. :)

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Andrijano, nisam ni mislio da si hteo da hvalis brata. Razumeo sam te :) Imam dosta drugara po svetu. I to ne Srba, vec ljudi razlicitih nacionalnosti. Najvise njih koristi android, pa iphone pa blackberry (oni koji su u kanadi, jer je to tamo kao kutija cigareta :)).

A za telenor... Probaj sa onim da dobijes 50% popusta. Znam par ljudi kojima je to uspelo (oni su trazili nalog da prenesu broj u drugu mrezu) i ima (ako se ne varam) par ljudi ovde na forumu.. :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ok najbitnije da smo se razumeli. Pa iskreno to sam i mislio,da dobijem tih 50 posto,da se prebacim na veci paket od onih prenesi premium,zbo minuta u romingu koji se prenose,to bi mi bas leglo, i videcu da pokusam,jedino sto onda mora na dve godine,a iskreno mi je malo to mnogo,od 2007 potpisujem na jednu godinu i to uvek u decembru,volim da vidim koje su promocije,tako da bih pokusao da vidim na 12meseci ako moze,obicno me i zovu pred istek ugovora da mi ponude pa cu pitati,u svakom slucaju pisem sta ce mi ponuditi i koji sam ugovor potpisao. Imam iskustva sa njima u pregovorima tako da,videcemo uskoro.

I da pre neki dan bio u merkatoru u telenoru da bas proverim oko ovog posle 5 min objasnjavanja sa dva radnika sam otisao da oni jednostavno nisu znali da ukucaju da vide,kao da su tog dana poceli da rade,telenor bi i po tom pitanju trebao nesto da uradi,jer glupo je da ja njima objasnjavam neke stvari iz njihovog posla.

Odgovori