MNP - Mobile Number Portability

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

aleksaa napisao: A zahtev sam podneo 08.07. oko 10h :)
i kod mene je trajalo 7 dana, izgleda cekaju 15i da podele racune.

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 15:58

Post od aleksaa »

Da nastavim svoju pricicu o MNP-u. 8)

14.07. se dogodilo uspesno prebacivanje broja,odem ja taj dan u VIP reko daj da potpisem sad ugovor na dve godine,kad ono... :shock:

Kaze riba,posto nemas zvanicna primanja nisi prosao proveru kreditnog biroa,tako da je najveca tarifa koju mzoes da uzmes SMART 300,iako uopste nisam planirao da uzmem telefon,znaci samo karticu! :shock:

Reko pa sta sam koji ku... prelazio u VIP! :shock: Kad smo prvi dan radili zahtev za prebacivanje broja,bilo je... "ma nema da brines sve moze"... Onda su poceli da zovu centralu,da se raspituju,objasnjavaju... onda kao da napisemo neku molbu,i nista ne vredi! :shock:

Onda mi rekose,aj cujemo se za dan,dva pa cemo srediti nesto. I danas me zovu,pitaju jel imam neke racune na svoje ime (struja,voda,telefon...) da im donesem te racune od zadnjih par meseci da se uvere da sam redovan platisa :shock: Sva sreca pa moja keva cuva sve racune (stara skola :D ) i odnesem im zadnjih 5 racuna od Telenora i resena stvar! 8)

Tako da uponedeljak dobijam smart 550 (1100 smartova) uz 25% popusta (1120 din.)! 8)
Sony Xperia P

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

prvi rezultati MNP-a:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=525765

4200 zahteva podneto, Vip i Telenor na dobitku, mts ocekivano gubi korisnike... sad je jasno zasto se MNP cekao ovoliko...

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Sta je to 4200, za pojmove citave zemlje. I 42000 nije mnogo.

n82
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Dec 2008. 01:25
:: Huawei P10 plus DS

Post od n82 »

U ugovoru zakljucenim sa MTSom na 12 meseci stoji jedna "kvaka", naime 15 dana pre isteka ako se ne odjavite, ugovorna obaveza se automatski obnavlja. Da li je i kod ostalih ista stvar?

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

n82, to znači da se ne raskida ugovor, već samo da se nastavlja korišćenje na postpaidu bez novog ugovora od 12/24 meseca.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

n82
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Dec 2008. 01:25
:: Huawei P10 plus DS

Post od n82 »

Nikola031, ok, hvala. znaci ostaje tarifni profil ali bez automatske ugovorne obaveze na sledecih 12 meseci.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Da. Takav ugovor možeš da raskineš u bilo kom trenutku.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Podneo danas zahtev da predjem u Vip, uzimam C3-01 za zenu, i dobijam Vip Easy Touch sa prepaid karticom na poklon. Paket Smart 550 koji je dupliran. Mislim da nisam lose prosao :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

miodrage, mislim da si odlično prošao. I mene zanima prelazak sa mt:s-a na VIP mrežu, pa molim te napiši kako je prošla celokupna procedura. Zanima me i da li će govorni automat da upozorava korisnike mt:s-a kada te budu zvali da si promenio operatera.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

@miodrage:
c3-01 za 6990din?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

AquaZX, tako je. Ja sam hteo na rate, ali kako su mi objasnili to moze samo cekovima gradjana, a mene zaista zabole da idem u banku da se akam oko toga. Isplaticu to u kesu i to je to. Konkretno, primerak koji sam ja izabrao, nije kodiran na Vip mrezu, pa sam do dobijanja uredjaja, kartice i svega, trazio da mi ostave taj uredjaj sa strane na moje ime.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Ja reko dobio si ga za dinar, pa sam se pitao, na koju foru?! :? :roll:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

NE ne ne... cekam da me zovu iz mt:s ali to jos nisu uradili, pa da se zavrsi i taj deo, da Vip dobije saglasnost za prelazak, i pa-pa :D

EDIT: upravo me zvali - jos uvek sam zgranut!
Pita me zenska da li je tacno da prelazim kod Vip-a, rekoh jeste. Da li je Vasa odluka konacna? -Pa ukoliko ne dobijem ponudu koju ne mogu da odbijem... (smeh). Koji telefon uzimate? -Ma najobicniji neki za suprugu, meni treba paket koji mi vise odgovara.
U redu, hvala Vam na dosadasnjoj saradnji, ako zelite, nakon 3 meseca se mozete vratiti kod nas...
Toliko o zelji da zadrze korisnike, uskoro nece imati korisnika ako ovako nastave.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

miodrage, zar si od mt:s-a očekivao neku poslovnost? Dovoljno si dugo njihov korisnik da znaš koliko ne vode računa ni o čemu. Da nije MNP-a nikada ne bi sredili proveru stanja na postpaidu. A za korisnike će početi da brinu tek onda kada izgube jedan veći broj njih, i to onaj koji redovno plaća svoje račune. Koliko sam upoznat, tvoji računi nisu bili tako mali. Telenor i VIP bi se svakako borili za tebe da ostaneš njihov korisnik. Ponudili bi ti nešto svakako.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Aleksaboy, bas je situacija obrnuta. Kad podneses zahtev za prelazak sa mt:s-a, zovu te i nude ti telefone za dinar, a kad podneses zahtev za prelazak sa Telenora na drugu mrezu, pozovu te i pitaju koji je razlog prelaska, i to je to. Ima dosta o tome na Bench forumu.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

mezzano, ali mene telefonom ne mogu da kupe ni pod tackom razno. Mogu samo uslugama. Mene telefoni kao sto je svima poznato trenutno ne interesuju, odnosno - dok ne nadjem bolji od i4 za svoje potrebe.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Ma jasno miodrage. Samo kazem da mt:s vise pokusava od Telenora i Vipa da zadrzi korisnike. Daje vece pogodnosti, trenutno, od njih. To ne mora svima da odgovara.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

mezzano, nije miodrage prvi od koga čujem ovako nešto. Lično znam četvoro ljudi koji su u postupku prenošenja brojeva sa mt:s-a i svi pričaju istu priču, odnosno imaju ista iskustva kao miodrage. Jedna od njih je i moja sestra. Prema tome, baš me briga šta piše na Bench forumu. Pošteno, ja ne verujem ni u sve ono što piše na ovom forumu dok ne čujem lična iskustva ljudi koje poznajem ili se na neki drugi način lično uverim. Na žalost, još uvek postoji određeni broj ljudi ovde koji su pristrasni i pišu sve i svašta kako bi promovisali određenog operatera.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Moguce. Ja nisam imao licnog iskustva, tako da ne mogu da tvrdim. Sve su to iskustva drugih ljudi. Evo, miodrage je covek od poverenja. Videcemo kako ce biti u njegovom slucaju. Da li ce ga zvati, ili ne.

Odgovori