MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Re: MT:S novosti

Post od Adams »

Baraba napisao:

Adams, ko može da ti odgovori na pitanje? Ko to sada može da zna? Logično da da.

Brate, nisam te razumeo moze li ili ne. :D
Znam da je rano jos, ali kapiram da ako ovi nasi rade IMEI otkljucavanje za sve redom drzave valjda ce moci i kod nas jednog dana.... :)
Nokia Lumia 1520

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Adams, legalno ce moci samo uz unlock code, za koji ce morati da prestane da vazi ugovorna obaveza. Nelegalna otkljucavanja raznim X/Z/R-SIM karticama ili preko unlock code-ova koje se i danas nekako sprovodi ce da bude moguce, a mozda i nece. Postojeci modeli ce moci da se otkljucavaju sa postojecim software-om, sta ce biti u buducnosti niko ziv osim glavesina u Apple-u ne ume da ti kaze.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

miodrage, pih, nista onda. Ostaje mi samo da uzivam u Telenorovom Prenesi i surfuj TIM paketu. :@
Nokia Lumia 1520

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ako je tačna cena od 79.999 dinara, za 5s bez ugovora na MTS, šta reći onda za S4 koji je 79.000 dinara, bez ugovorne obaveze? Za Note 3 nemaju cenu bez ugovorne obaveze, ali uz Box paket je 81.000 dinara, uz ugovornu obavezu od 24 meseca, što znači da je bez ugovorne obaveze još skuplji. Opet je note 3 zastupljen na forumu, ispade iPhone 5s još i povoljniji.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Mnogo. 510e nov 5s po oglasima... Jeste uz te pakete ide na rate (3300 mesecno plus paket Box recimo), al' opet, 80000 za telefon... :blinky: jbga...

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

Sve je to ludilo para i IMHO ne isplati se.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

iLuka, pogledaj koliko ljudi ima S4 a jeftiniji od 5s za 1000din, plus S4 je stari model a samo 1000dn jeftiniji. Isto tako će i iphone pojeftiniti u radnji, mnogi će uzeti na paket jer im izađe jeftinije, plus fiskalni, garancija, pa on je legalan kupljen ovde a ne negde preko...

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Imam druga koji drzi radnju u Bgd sa cenama od uvoznika.. Promet mu jeste manji nego ranije na crno ali ne drasticno... Sony Z1 je kod njega 700e... Vole ljudi fiskalni pa to ti je...
mislim da nece pasti cena na crno zbog dolazenja apple-a kod nas...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: MT:S novosti

Post od toda81 »

Ma sta im vredi fiskalni kada ce se za garanciju u vecem br slucaja obrisati... da ne kazem o sta. Imam puno prijatelja koje vip konkretno vuce za nos i vec tri puta se reklamira i samo zadrze tel do mesec dana pa ga vrate sa istim problemom i tako iznova
Note IV N9100 dual

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

toda81, apple tako ne posluje, oni imaju svoje uslove koji moraju da se ispune! To je skoro savršen ekosistem. Kupio si iphone, nešto ne radi, menjaju za nov. Ode ti power taster dobiješ drugi nov. Uglavnom menjaju uređaje za nove. Možeš stari izlupan i izguljen da zameniš za nov sa doplatom... ekosistem im je najbolji koji postoji.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Sve je to lepo, ali pitanje je da li će se ovde poštovati ta pravila.
Nažalost sve što važi preko ovde misteriozno više ne važi. :(

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

mislim da gresis. nece da se zezaju na trzistima koje su vec odabrali i da ciganisu ''jer je ovo balkan i srbija''... apple je apple svuda...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

IDzO, apple je apple. Oni daju internacionalnu garanciju, nema veze da li si telefon kupio u jednoj zemlji i menjaš ga u drugoj. Oni preko imei broja proveravaju da li je telefon u garanciji i nije potreban račun. Od trenutka aktivacije kreće garancija, što znači da možeš da kupiš zapakovan telefon u vakumu danas i posle 2 meseca da ga otpakuješ, tada ako ga upališ i aktiviraš od tog trenutka kreće garancija, a ne od pre 2 meseca. Njihova politika je da se kvarovi rešavaju za 10 dana, uglavnom menjaju telefon. Nisi pratio apple, sedi dovoljan dva minus :D

Citat sa drugog foruma iz prver ruke, najavio je ovu vest dan ranije:
Apple zahteva brdo uslova za prodaju svojih uredjaja ovde i ti uslovi su isti kao i u Americi. To je i jedan od razloga zasto nije bilo iphone-a jos 2008. godine kada je prvo bila pokrenuta ta prica. Recimo ako se desi kvar na hardveru telefona isti mora da se u vrlo kratkom roku zameni novim, a ne da se salje na popravke i ceka po mesec dva dana. Da ne spominjem kako traze da im se obezbede posebne prostorije za servisiranje tih uredjaja. Zatim treba vreme za obuku prodavaca/servisera i sl.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Da ne spominjem kako traze da im se obezbede posebne prostorije za servisiranje tih uredjaja. Zatim treba vreme za obuku prodavaca/servisera i sl.
Kakva sad obuka servisera, ako kazete da uvek menjaju za novi? :roll:

btw. Za te pare koliko kosta taj fon od 4 inca, mogla bi tri nova da se kupe i da im se opet isplati, sta je to za njih da ti daju nov fon, kada si ti vec dao pare za tri takva.
Mislim svaka njima cast kako su uspeli da realizuju takav sistem i da ubede korisnike da je sve to kul, iako zapravo korisnici takav sistem debelo preplacuju. Apple je mnogo vise marketinska nego tehnoloska kompanija. I tu rade genijalno dobar posao. Ko se prima, nek uziva, srecno!

Ako bude kostao uz Smart 5000 oko 10-15 hiljada din, povlacim sve sto sam rekao i kupicu ga jer je odnos cena-kvalitet u tom slucaju okej. 8)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Lobachewsky, serviseri su itekako potrebni, jer kad ti dobijas zamenski uredjaj daju ti uvek refurbished (i to se posebno naglasi), nemojte se primati da se dobija nov novcijat uredjaj. Tom uredjaju nista ne fali, jer su ga strucna lica rastavila na sastavne delove, i ponovo sastavila, ali je to ipak refurbished uredjaj a ne potpuno nov. Takodje, refurbished uredjaji se mogu kupiti po cenama nizim od novih uredjaja perfektno legalno, sa takodje Apple-ovom garancijom.
Jedna od meni fenomenalnih stvari u celom tom Apple ekosistemu je da nema pitanja, oni pogledaju uredjaj koga je zgazio tenk, ako oni po IMEI i S/N broju vide da je posteno kupljen daju nov uredjaj, i nema razvlacenja po servisima i cekanja, nerviranja... Nije to sugavi Shitsung, to je Apple, najverednija kompanija danasnjice, kompanija koja trenutno ima oko 120 milijardi $ u keshu koje ne zna kako da potrosi, i kompanija koja ima tvrdjenje da njihovi proizvodi moraju da rade perfektno, ili vracaju pare! Cinjenice kazu da imaju odlicne uredjaje, i fenomenalan sistem!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

^ amin !

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

miodrage, reci lepo daju ti polovan... :roll: Posle 10 dana. Ne vidim nista specijalno u tome. Do sada mi je servisirana i nokija i htc po dva puta (pisao sam o tome) i popravljene uredjaje sam dobijao za mozda i manje od 10 dana i sve to bez nekih "refurbished" izraza i ostalih lozackih fora. (Nikad necu da zaboravim kako je publika u ekstazi vlazila gace dok je stiv dzobs najavljivao kameru od 2 Mpix, sto je i za to vreme bilo smesno). E tako se sada predstavlja i ovo revolucionarno cudo od servisa (a za te pare bi stvarno trebalo da imas obezbedjen novi fon, uz NMW garanciju - sto opet nije "izum" applea).
Kazem, da telefon kosta normalno okej, ovako brate platis ga ko tri telefona i na kraju ti daju drugi polovan - wow! Ne trolujem sada, nego sam ozbiljan bas... Eto, a dok ti nisi objasnio, citam kako dobijas nov uredjaj, dolaze helihopterom po njega, price se samo sire... mitovi i mitovi. To je taj marketing na koji sam ja oguglao odavno.
Elem, taj njihov sistem mozda jeste najefikasniji, ali je zato i ubedljivo najskuplji. A videcemo kako ce da funkcionise kod nas jer cisto sumnjam da je na zapadu Samsumg, Sljamsung...

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

...samo da vas prekinem na trenutak u ovoj vaznoj raspravi jer smo i dalje u "mts novostima" i da vam kazem da zvanicno u telekomu jos uvek nemaju pojma o cenama paketa uz iphone... 8)

@baraba, a mi cemo da popricamo o mojih 400e koje sam dao za "novu" 5icu :lol:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Nista brate, oprosteno ti je. . Vazne informacije na prvom mestu.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

S tom razlikom da kod Applea nema cekanja 10 dana, udjes sa pokvarenim uredjajem, i posle provere izlazis sa ispravnim

Odgovori