A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Re: VIP novosti

Post od godja »

iskreno ni ja ne vidim gde su oni pogrešili... ako si mesec dana ranije obnovio imaš 24+taj jedan mesec ugovornu obavezu.
što se tiče zvanja,verovatno te nisu zvali jer ti nije istekla ugovorna obaveza pa je samim tim i prenos broja odbijen. a što se tiče informacija oko prenosa oduvek je bilo da se za te stvari raspitaš u mreži u koju prenosiš broj...barem koliko ja znam
Samsung S10+ red

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Ja sam obnovio ugovor nekih 5 meseci pre isteka i sad mi ovaj ističe kad je trebao onaj prethodni.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Logika je jednostavna: imaš pravo da obnoviš ugovor do 6 meseci pre isteka trenutnog, recimo. I onda lepo taj ugovor traje punih 24 meseca i još plus onoliko meseci koliko si pre isteka ugovora obnovio. Primer: ostane ti 3 meseca do isteka, obnoviš ugovor i dobiješ novi telefon, ali taj ugovor traje 3 meseca koji su preostali od tekućeg + 24 meseca novog ugovora = 27 meseci. Tako da ne vidim ja da je ovde neko zeznut. Ali mi kao narod vrlo često volimo da tvrdimo kako smo zeznuti pre nego što uopšte proverimo činjenice.

Nigde nema ništa za džabe. Ako je džabe, postoji neka druga caka i platiceš nekako drugačije, ali ćeš na kraju svakako platiti.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Nisam znao da je tako u VIP-u. U mts-u je drugačije. Ugovor koji sam imao u mts-u obnovio sam 8. oktobra 2014, ugovor je trebao da istekne 29. decembra 2014. Kada sam obnovio ugovor, dakle skoro 3 meseca ranije, meni je odmah počeo da teče obnovljeni ugovor sa novim paketom. Kada pogledam detalje svoje ugovorne obaveze na portalu Moj telekom, jasno se vidi da mi ugovor ističe 8. oktobra 2016, dakle ta tri meseca su bukvalno nestala.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Nisam ni rekao da sam prevaren, logično mi je da tako bude, pa neće mi skratiti ugovor za 6 meseci, nisu ni oni toliko ludi :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

9r94, nisam ni mislio na tebe, već na ovog lepog mileta što je načeo celu priču.

lepi mille
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 16. Jul 2011. 14:42

Post od lepi mille »

Logicno je ono sto njima odgovara. I ne znam zasto neki tvrde kako je to normalno kad recimo takvo pravilo u Mts-u ne postoji. Nece oni sigurno da rade na svoju stetu ali da je ciganisanje to jeste. Jer onda prica da jedan ugovor sa drugim nema veze, pada u vodu.
I jos nesto, da li ne znaju ili ne zele da kazu, ali moraju. Ako vec postajem njihov korisnik hocu da mi usmeno saopste svaki detalj ugovora, a ne da se nesto podrazumeva ili da sam trebao da znam.

Brat u Engleskoj koristi mrezu Three. Pri nekom kvaru, dva, tri dana mu se povremeno gubio signal. Kada su to resili pozvali su ga da se zahvale na razumevanju i izvinu zbog poteskoca. Kada je trebalo da plati za taj mesec, stigao je manji racun taman za toliko koliko su bili u kvaru. Pa vi sad pricajte kako je neko glupo pravilo logicno, normalno i kako tako treba.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Ehhh i ti porediš Engleze i Srbiju :D
Treba da shvatite da je naša država paralelni univerzum.

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

lepi mille.. slažem se da dosta toga treba da se kaže,ali zamisli da krene da ti čita svaku stavku iz ugovora ( mislim na opšte uslove ) pa svako bi sedeo satima. Ja kad god sam obnavljao ugovor,usmeno mi se kažu sve stavke paketa i ostalo ( čita se sa ugovora ) a mislim da ako želiš detalje treba da uzmeš i da pročitaš i opet je tvoj izbor da li ćeš da potpišeš ili ne. Ne verujem da će neko da ti kaže da je pretplata 1000 din a ispred tebe na papiru piše 3000 a ti potpišeš pa posle kukaš... proveri taj ugovor jer sam siguran da ti ne piše 24 meseca,jer i sam i ja sam obnovio 6 meseci ranije i piše da je ugovorna obaveza 30 meseci...
Samsung S10+ red

95Darko
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 10. Dec 2014. 16:34
:: Xiaomi Redmi Note 7
:: //

Post od 95Darko »

Koja je razlika izmedju jednokratnog koriscenja dodatka (besplatan FB - 139 din) i visekratnog (69 din)? Visekratni sam u obavezi da koristim vise puta?

I ako bih aktivirao taj FB dodatak iako jos imam MB, FB nece skidati prvo MB pa tek onda kad ostanem bez MB da bude free?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

95Darko, fb ce ti prvo trositi mb iz fb dodatka. Odnosno u ovom slucaju imaces neogranicen protok na raspolaganju za koriscenje fb.

Inace, ja sam aktivirao youtube dodatak da mogu da ga koristim na svom fonu, a onda sam umedjuvremenu davao drugom telefonu tethering na kome smo usput pustali i youtube. Mislio sam da mi se trose regularni megabajti, kad ono, kada sam proverio stanje - prikazao mi je kao da se sve vreme trosi youtube dodatak! I nesto malo glavnih mb iz paketa (za ono sto smo surfovali pored youtube).
Cekam zvanicnu vipovu potvrdu u obliku racuna, posto mi je cak i vip rekao da MB iz youtube dodatka vaze samo na mom telefonu, a na kraju ispade da moze da se koristi i za pustanje youtubea preko hotspota! :blinky: Nova dimenzija :D
95Darko napisao:Koja je razlika izmedju jednokratnog koriscenja dodatka (besplatan FB - 139 din) i visekratnog (69 din)? Visekratni sam u obavezi da koristim vise puta?
Razlika je da ti se jednokratni automatski deaktivira na kraju obracunskog perioda, pa ako zelis da ga koristis ponovo, moras na pocetku svakog da ga ponovo aktiviras.

Visekratni se sam obnavlja svakog meseca - ne deaktivira automatski vec ga ti deaktiviras tako sto posaljes zahtev za deaktivaciju. S tim sto ga ne mozes deaktivirati naredna 3 meseca. Dakle imas period minimalnog koriscenja.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

95Darko
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od 95Darko »

To sto kazes za YT da si davao tethering.. Ja sam probao to za FB jos pre, nije funkcionisalo na drugom fonu, tako da ne znam kako je tebi uspelo to :D

A cek, ako aktiviram taj visekratni dodatak, a na kraju meseca nemam kredit na fonu (tih 70 din), sta onda? :D

Meni bar 1/3 MB, mozda i vise, ode na FB, tako da ce ovo dobro da mi dodje, necu morati da stekam MB do kraja meseca :D

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

95Darko napisao:To sto kazes za YT da si davao tethering.. Ja sam probao to za FB jos pre, nije funkcionisalo na drugom fonu, tako da ne znam kako je tebi uspelo to :D
Ne znam, prvi put sam to radio proslog meseca, videcu kada mi stigne zvanicni racun za koji dan. Na proveri stanja mi je prikazivao da mi skida mb sa youtube dodatka. Vise puta sam gledao tako, 100% sam siguran da se nisam istripovao.
95Darko napisao:A cek, ako aktiviram taj visekratni dodatak, a na kraju meseca nemam kredit na fonu (tih 70 din), sta onda? :D

Meni bar 1/3 MB, mozda i vise, ode na FB, tako da ce ovo dobro da mi dodje, necu morati da stekam MB do kraja meseca :D
A ti pricas o prepaidu... ne znam kako je to kod vas, tj. da li podtoji visekratni sa minimalnim trajanjem (ja sam postpaid). Moguce da ti automatski skidaju na svakih 30 dana kredit ako ga imas i produzuju dodatak dokle god imas kredita. Kad nemas, automatski ga deaktiviraju. Ali da ne pricam napamet...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Od pre 3 dana sam na Vip Opusteno... I jos imam i gigu neta dodatno, sto ce reci, ja tih 6 GB necu potrositi nikada, makar sad pustio YT, pa ga ne gasio (ionako ga mrzim iz dubine duse, kao i sve sto ima veze sa Googlom)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Ahahahaha Milorad ubija sa ovim izjavama :D

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Vise je Mrzorad posto je rad da mrzi sve sto ima veze sa Googletom. :lol:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Onda je Guglomrz. :D :D

95Darko
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od 95Darko »

Ma na postpejdu sam, GIGA paket ..

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Danas naletim na fejsu gde VIP još gura ovu akciju sa popustom do 10000 din

[img]http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/05 ... 45ba2c.jpg[/img]

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Lobachewsky napisao:prvi put sam to radio proslog meseca, videcu kada mi stigne zvanicni racun za koji dan. Na proveri stanja mi je prikazivao da mi skida mb sa youtube dodatka. Vise puta sam gledao tako, 100% sam siguran da se nisam istripovao.
Stigao racun, sada je zvanicno :)

Odgovori