MNP - Mobile Number Portability

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
n82
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Dec 2008. 01:25
:: Huawei P10 plus DS

Post od n82 »

mezzano, da ne preterujes malo sa clanovima od poverenja i onim drugim? Bar danas nije problem proveriti bas svaki info, a o broju poslovnica da ne pricam. Nicu kao pecurke posle kise. Meni su podaci sa foruma samo polazni podatak, naravno ako me zainteresuju. Po navici verujem samo sebi 8)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ja sam od 2007 do 2009 god. bio postpeid korisnik mts-a ugovorom na dve godine. Razlog zbog cega sam koristio samo te dve godine nije bila losa usluga nego trenutne potrebe ali kada sam otisao da raskinem ugovor ljudi su bili bas ljubazni, pozvali su me i u zasebnu kancelariju i nudili bas povoljne i pretplate i telefone i bas mi je bilo nezgodno sto pored svih njihovih napora ja sam ih morao odbiti.
I ja takodje mislim da ni Vip ni Telenor nista slicno nebi ponudili. Desavalo mi se par puta dok cekam u redu u poslovnici Telenora i da prisustvujem razgovoru korisnika i radnika Telenora i da korisnik zeli da ugasi broj to se zavrsi brzo i tom korisniku se nista ne nudi primamljivo kao sto je bio moj slucaj u mts-u.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

n82, sto mislis da preterujem? Aleksaboy je rekao da ne veruje u ono sto pise po forumima, pa sam zbog toga rekao, ako ne veruje svakom, onda miodrageu moze da veruje.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Bilo kako bilo, saradnja sa mt:s je privedena kraju, cekam da me Vip obavesti da mogu da dodjem da potpisem ugovor, uzmem telefone, dobijem svoju novu microSIM karticu, ubacim u telefon, i adios!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Потребно је само отићи до пословнице и једном од оператера саопштити да желиш да напустиш мтс. Послаће те до менаџера и ако ти нешто не понуде пристојно онда јбг, гаси број из прве и иди код другог, а неће бити тако...
Слобода или смрт

n82
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Dec 2008. 01:25
:: Huawei P10 plus DS

Post od n82 »

mezzano, ispasce da polemisemo ali ajde da ti objasnim sto. da si to napisao na pp o.k. ali ovako ispada da ostalima ne moze da se veruje, zar ne. recimo, ja sam na forumu od 2008, a imam 40 postova. pisem samo na osnovu licnog iskustva i samo onda kada mislim da to moze jos nekom da pomogne. sada smo se vec udaljili od teme, pa da ne "smaram" vise...
pozdrav
Poslednja izmena od n82 u Pon, 25. Jul 2011. 19:56, izmenjeno 1 put ukupno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

bestboy, e vidis, to sam uradio u poslovnici u Subotici pre jedno 10-ak dana, i sve sto mi je receno je to da cu da budem kontaktiran ako i kada do toga dodje. Tako se i desilo. Pitali su me koji telefon uzimam, kao da je to jedino zbog cega neko prelazi na drugu mrezu. Eventualno bi me iPad2 zadrzao, ali samo ako je 1 din :D Vise od toga ne dam, skupo mi :P

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Kad smo poceli da zavrsimo. n82, nije da ja ne verujem tebi ili bilo kome drugom, ali clanovima kao sto su miodrage, bestboy, Nikola031, loki13, MilančeBGD, IDzO, araphel, tomas.hokenberi, Lobachewsky... i mnogim drugim, koji su ovde dugo (a i ni ja nisam kratko, pa sam ih "upoznao"), i koji imaju veliki broj postova, naravno, da cu vise da verujem nego ostalima.
Mislim da se razumemo. Nema potrebe niko da se vredja. Verovanje je subjektivna stvar.
Necu vise da idem u offtopic.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

mezzano, pogresno si razumeo moje reci. Nisam rekao da ne verujem nikome, vec da sve informacije primam s rezervom dok licno ne proverim. A miodrage je jedan od onih koji su realni i verujem u ono sto kaze. S tim u vezi sam i rekao da se njegova iskustva i iskustva jos nekih ljudi koje znam poklapaju.
Nego, da se vratim na temu... Ocekivao sam da ce mnp doneti mnogo vise nego sto jeste. Ocekivao sam da ce vip uvesti "omiljeni broj" i jeftine medjunarodne pozive. Od Telenora sam ocekivao jeftinije telefone, a od mts-a da ispravi nacin tarifiranja "najdrazeg broja" za postpaid korisnike. Ali nista od toga...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Aleksaboy, hvala na ovom bezrezervnom verovanju, ako mi bude ikada potreban alibi znam gde i kome da se obratim 8)
Sto se tice, tvojih, mojih i svacijih ocekivanja, mozda jesu izneverena, ali polako. Moje vidjenje situacije je sledece: operateri se za sada "njuskaju". mt:s kao operater sa najvecim brojem korisnika, ce imati i najveci broj otpusta iz mreze, toga je itekako svestan, pa na neki nacin pokusava da ih zadrzi. Nazalost u menadzmentu rade ljudi ciji IQ verovatno ne prelazi granicu fizioloske tuposti, kako se to strucno kaze, i ne vide sta korisnici zele.
Telenor, uljuljkan time da ima tehnicki najsavrseniju mrezu, verovatno misli da nece imati puno otpusta, dok Vip kao najmanja mreza ima atraktivne ponude za koje se sve veci broj ljudi odlucuje. Naravno, procenat prelaza je mizeran, recimo da je do sada 5000 podnelo zahtev, a ne znam ni da li je 30% pozitivno reseno.
Verovatno da i operateri racunaju da ce sve ostati u domenu evropskog proseka od nekoliko procenata i ne potresaju se preterano.
Konkretno - ja sam presao na Vip, zato sto konacno dobijam ono sto mi treba - flexibilan paket. Platim odredjenu sumu kredita, i trosim ih kako ja zelim. Zato sam se toliko dugo i opirao postpaidu, ako se neko seca perioda pre 2008. Na kraju je ekonomija ipak trijumfovala jer su cifre bile neumoljive. A sada - pa recimo da imam najbolje od oba sveta.
Jako davno sam pisao o tome da treba imati neku vrstu paketa gde se korisnik nece razmisljati koliko mu je cega ostalo. Vip mi je to omogucio :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ja mislim da ce Telenor nesto bolje ponuditi novembra i decembra meseca jer tada se velikom broju njihovih korisnika zavrsavaju ugovori, a i novogodisnji praznici su blizu pa videcemo.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

@deksicom:
Kolega, nesto se ne secam da je IKADA telenor davao nesto sa popustom? Ne znam zasto bi i za ng praznike :blinky:

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

pretprosle godine, cini mi se, imali su neko dzinovsko snizenje telefona tokom jeseni... Ne secam se tacno uslova, nisam tada bio njihov korisnik, ali znam da se dosta o tome pisalo i ovde....

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

mb011, nije bila jesen nego zima, februar 2010.
AquaZX, moja greska jer sam zaboravio da je sad 2011 god. da je 2012 god. nesto bi mozda i bilo, elem Telenor kodnas bese dosao u jesen 2006 god. a novembra meseca su poceli da daju telefone uz ugovor i u tom periodu nije bilo nikakvih kreditnih provera i telefon je mogao uzeti svako ko je imao l.k. i tada sam ja za svoj k510 bese cekao tri ipo sata i da je sad 2012 god. najmanje za 30% do 40% korisnika zavrsavala bi se ugovoena obaveza i ti korisnici bi bili slobodni da odu kod drugog operatera ALI posto nije 2012 od toga nema nista. Caos moja greska :oops: :oops: :oops:

lepi mille
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 16. Jul 2011. 14:42

Post od lepi mille »

Od sva tri operatera, Telenor je definitivno najmanje ponudio od kada je uvedena mogucnost promene mreze! Koristim nazalost ovu mrezu skoro 2 godine i razmisljam o prelasku u jedan od druga dva operatera! Razmisljam se o Mix net m u Mts-u i Postpaidu 325 u Vipu... Sve u svemu, nema sanse da bi ostao u Telenoru, makar mi ponudili kola za jedan dinar jer su neverovatno skupi!

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

lepi mille, molim te objasni mi šta podrazumevaš pod tim da je Telenor neverovatno skup i da nudi najmanje na tržištu? Obrazloži mi molim te, jer ja strašno mrzim kada ljudi nešto tvrde, još ovako arogantno, a ne potkrepe svoje tvrdnje činjenicama.
Evo ja ću izneti neke činjenice koje govore upravo suprotno:
Telenor nudi više u odnosu na VIP: omiljeni broj (ili dva ako se uzme paket Prenesi i dopuni), jeftine međunarodne razgovore, veći izbor tarifnih dodataka, veći izbor paketa (i postpaid i prepaid), prenošenje nepotrošenog saobraćaja.
Telenor nudi više u odnosu na mt:s: veći izbor telefona i tablet računara, brži internet, putne roaming pakete, bolje tarifiranje omiljenog broja za postpaid korisnike.
Ono što ja lično Telenoru mogu da zamerim je visoka cena telefona, i možda se tvoja izjava "neverovatno skupi" odnosi na to. Ali sve ostalo... :uhuh:

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

Aleksaboy napisao:Ono što ja lično Telenoru mogu da zamerim je visoka cena telefona, i možda se tvoja izjava "neverovatno skupi" odnosi na to. Ali sve ostalo... :uhuh:
potpuno se slazem sa ovim. telenor stvarno ima najbolju ponudu telefona, ali su bezobrazno skupi. telefoni u istom rangu su u mts-u 5000 rsd dok u telenoru oko 15000 rsd.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Aleksaboy, mt:s ima bolje/jeftinije pakete od Telenora, i jeftinije telefone. A Telenor ima veci izbor telefona i bolji omiljeni broj za postpejd. mt:s daje 50% popusta na ugovor, tokom citavog trajanja ugovorne obaveze. Vip daje duplirane smartove u paketu 550...
Zakljucak: niko nije savrsen. Svako moze da izabere prema svojim potrebama.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Aleksaboy, sve to sto si rekao stoji, jedino sto mislim da velikoj vecini ne trebaju ti jeftini medjunarodni razgovori, kao ni zilion paketa. Meni iskreno ni omiljeni broj ne treba, odnosno, da mogu da za 200 din pricam kako i koliko ja hocu, znacio bi mi, ovako... njet.
Sto se telefona tice, tu znamo da je Telenor papreno skup, mada po meni ni drugi operateri nisu bolji, a i izbor kod sva 3 operatera je :shock: :shock:
No to je moje licno misljenje, i verujem da se mnogi nece sloziti, ali sta da se radi...

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

@svi: I VIP ima paket za medjunarodne razgovore, 460din za 60min, za fixne sirom EU i world a i za mobilne brojeve u TAG grupi.
Nego sto se tice Telenora: stvar je u osnovnoj usluzi sto su njegovi paketi ipak malo skuplji u odnosu na konkurenciju. Prenesi nemaju internet, a ovi sa Internetom nemaju dovoljno minuta. Kako god okrenes mora vise da se plati u odnosu na VIP ili MTS.

Ali zato Telenor ima najbolji prepaid po meni...
Poslednja izmena od AquaZX u Uto, 26. Jul 2011. 21:59, izmenjeno 1 put ukupno.

Odgovori