A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Re: VIP novosti

Post od Lobachewsky »

misapop napisao: Nego sta je ovo novo na vipu?
http://www.vipmobile.rs/privatni/intern ... .4597.html
Ovo je za one koji nemaju uslova za adsl, nema Vip kapaciteta da svima ovo omoguci. Ponuda je po meni stigla prerano, imace smisla kada 4G zadje u sela, mada dok se to ne desi pitanje je sta ce od nasih sela uopste i ostati. :roll:
Sto se tice cene "okej" je, medjutim kreativnost je, kao po obicaju na ovim prostorima, izostala - mogli su sa 4G da dovedu nesto sto sa ADSL tehnicki nije moguce, pa da recimo imas pravo da prijavis 3 lokacije gde taj modem mozes koristiti. Pa bi ljudi koji provode vreme na vikendicama, ili provode vreme kod baba, deda, na faksu, selu, devojke studentkinje koja nema net... razmislili o ovoj ponudi. Mada svi ovi primeri nece postojati za koju godinu kada 4G stigne do njih (kako ovo morbidno zvuci) :) , ili vec ne postoje odavno. Mislim "studentkinja koja nema net", to je bilo pre 5-6 godina kada si ti bio jedini koji je uveo net u studentsku gajbu, sada svi imaju net, cak i brzi nego tvoj. A ovo za babe i dede, imace ljudi babe i dede i za 10 godina, ali to ce biti moderni ljudi kojima net nije cudo tehnike, nego ga koriste fazon poslednjih 10-15 godina. A i sigurno ih neces traziti u selu, posto se ne bave poljoprivredom, nego su zubari, profesori, inzenjeri u penziji, itd.

Au, brate mili kuda mi otisle misli :D Poenta, da mi je ove ponude bilo pre 5-6-7 godina i da sam mogao da prijavim 2-3 lokacije. Sada kod kog god da odem i gde god da prespavam imam wi-fi koji radi brze i stabilnije od mog mobilnog neta, za sve ostale situacije 5GB u dzepu zavrsava posao. Jbg, iz jednog ugla se ova ponuda pojavila prekasno, iz drugog prerano. :)
Hocu da kazem, ponuda je dobra za one ljude koji nemaju tehnickih uslova za adsl/kablovsku, nema potencijala za nas ICT entuzijaste, ako taj termin idalje ima nekog smisla...

Fazon, kao kada bi izmislili svetlosne maceve - ljudi u srednjem veku su mastali o tome, a kada se to pojavi u 23. veku, najobicnija puska iz 1941. bi te roknula. :D Neke stvari su jednostavno previse kul u vremenu dok o njima mastas, kad postanu tehnicki izvodljive obicno nemas priliku to i da upotrebis onako kako si zamisljao da ce to biti jednog dana. :roll:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Lobachewsky, koje su ovo random misli. Šta god da koristiš, daj i meni malo. :lol:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Ma nakupile se za sve ove godine :) :) Ovo je prica kako je mobilni net u Srbiji promasio sustinu. Forum je o mobilnoj telefoniji, pa eto kao da pricam o tome.
Isto vazi i za Vectone mobile sto na jesen najavljuje jeftine medjunarodne razgovore. Zakasnio je minimum 7-8 godina, niko vise nema potrebu za time (svi imaju smartphone) - kao kada je Vip ubacio MMS u smart pakete, totalno irelevantno.
To je taj (propali) ICT entuzijazam kod nas nekih, kada vidis koliko nesto moze da bude kul, i koliko moze da pomeri granice, a na kraju dodje sa pet godina zakasnjenja (vecnost u IT svetu) kao bleda alternativa mnogo godina kasnije izmisljenog vibera, skajpa (koji je umedjuvremenu stigao na telefone) i ADSL-a (ideja 4G-a je da omoguci broadband tamo gde ADSL nikada nece moci, a ne da bude alternativni internet provajder gde korisnik moze da bira izmedju adsl-a i kablovske).

Nesto sto je moglo da bude mainstream i lifestyle i da pomeri granice u vreme kada se pojavilo u svetu, u srbiju dolazi kao bleda alternativa vec postojece usluge.

misapop
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Feb 2012. 01:50
:: Microsoft lumia 550
:: Samsung J5 2016

Post od misapop »

Nisi shvatio moju poentu.Ovo je flat varijanta interneta.Da je prenosiva,bila bi super,a ovako mislim da je promasaj.Pri tome mislim da gde ima 4g ima i ADSL-a.Radi se o cisto finasijskim razlozima,jer sto placati flat plus mobilni net,kad mozes 2 u 1 po istoj ceni.
Babe i dede koje zive same na selu,vrlo retko imaju bilo kakav internet.Moji licno do skoro nisu imali ni mts signal.A zaprepastio bi se koliko studentkinja nema internet bolji od ono malo megabajta iz pripejd/postpejd paketa.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Evindzer napisao:Barabo, dobro nam se vratio na forum, nije te bilo jedno vreme. :wink:
Lepo je znati da Vipov internet fino radi kad se putuje, biće prilike da spucam tih 3GB u putovanjima. :)
Nisam nigde ni otišao, malo je smorilo ovo, smanjio sam aktivnost na forumima. Ali, hvala :)
Poslednja izmena od Baraba u Uto, 12. Jul 2016. 13:19, izmenjeno 1 put ukupno.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

sugarcoated_ass napisao:Lobachewsky, koje su ovo random misli. Šta god da koristiš, daj i meni malo. [emoji38]
U jednom selu, baba od 100 godina - živa, zdrava i uz brdo brza, a oko nje umiru sve neki od 30, 40, 50... Pitali je šta misli o tome, a ona:
- Ćuti, sinko, samo neka ide random.
:D :D :D
A što se tiče random misli Lobachewskog, odavno neko nije napisao nešto bolje od ova njegova dva komentara. Slažem se s njim u potpunosti, posebno po pitanju izneverenih očekivanja kad snovi jednom postanu stvarnost - ali ne onda i ne onako kako smo ih mi zamišljali.

misapop
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od misapop »

Moja baba nema 100 godina :lol: .Doduse,prababa je umrla skoro u 96.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

misapop napisao:Nisi shvatio moju poentu.Ovo je flat varijanta interneta.
Samo sam citirao link iz tvog posta, nista vise. Sve vreme i pricam o toj vipovoj 4G flat varijanti interneta. ;)
misapop napisao:Da je prenosiva,bila bi super,a ovako mislim da je promasaj.Pri tome mislim da gde ima 4g ima i ADSL-a.Radi se o cisto finasijskim razlozima,jer sto placati flat plus mobilni net,kad mozes 2 u 1 po istoj ceni.
Pa sa ovom ponudom nema finansijske opravdanosti za nekoga ko moze da ima adsl/kablovsku, jer sa njom ne dobijas 2 u 1, vec samo bezicnu alternativu adsl-a. Kao sto sam vec rekao, vip nema kapaciteta da omoguci da ova ponuda bude prenosiva, ali su mogli da uvedu nesto sto sa adslom nije moguce, a to je mogucnost da se prijave 2 ili 3 lokacije na kojima bi usluga radila.
Ali ocigledno da Vip nije hteo da unese osvezenje na trziste, vec samo da ponudi alternativu ADSL-u/kablovskoj (ako je sudeci po mapi pokrivenosti).

Laza ZR
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Okt 2013. 01:43
:: www.festivali.info
Kontakt:

Post od Laza ZR »

Opa :blinky:

Stigao mi pre pola sata SMS od VIP-a (na prepaid broj),koji kaze:
(bla,bla)...Od 1. septembra ukidamo trosak uspostave poziva (11,9 dinara),kao i trosak razgovora sa Korisnickim servisom (15 dinara).Takodje,svaki zapoceti minut razgovora zaokruzivace se na 60 sekundi...(bla,bla)
Da li ce to VIP pokrenuti nesto pozitivno (gledajuci interes korisnika),sto ce i druga dva operatera pratiti? :unsure:

(samo ne znam do kad ce ih drzati to da drze ukinutim to sto su naveli :dry: )

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

To je i meni stiglo. Daj boze ako nije neki zez.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Mozda je promocija dva - tri meseca :-)

Sent via Xperia Z3
Poslednja izmena od Azimuth u Sre, 31. Avg 2016. 19:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne citiraj post neposredno iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaras. Procitaj pravila foruma.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Realno, tako je trebalo od uvek da bude jer zaokruzivanje na 60 sec vec "pokriva troskove" u slucaju da neko pozove i prekine posle 3-4 sekunde. Uspostavom poziva samo duplo naplacuju korisnicima istu stvar.

Proteklih godina sam nekoliko puta pisao kako bi trebalo da bude kad vec zaokruzuju minute, eto, izgleda da nam se logike poklopile na kraju :)

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Mi na postpejdu smo dobili pismo u kome nas obaveštavaju,da:nema naplaćivanja korisničkog servisa,nema više tih 90 sec.(svašta smo o tome pričali na ovim stranicama) i nema naplaćivanja uspostave veze nakon potrošenih inicijalnih minuta.Koliko vidim sva tri operatera su u zadnje vreme izjednačila ponudu paketa,ali je Vip(opet) "povukao nogu" i ukinuo uspostavu i poziv prema korisničkom.Mts jedino da ukine tu idiotsku 3G pretplatu.

misapop
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od misapop »

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Nije navlakusa,proverena informacija koliko sam cuo sinoc.

Sent from my Sony Xperia Z5
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa čim je na zvaničnom sajtu ne može da bude navlakuša. Jedino ne vidim gde im je tu interes...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Moguće je da nisu zadovoljni brojem novih korisnika koji su im došli zbog onih 3GB zauvek, pa je ovo novi način da privuku ljude. Mesec dana sve besplatno, a posle potpisuješ ugovor na dve godine: korisnik dobio mogućnost da se 30 dana iživljava za džabe, a posle oni dobijaju novog korisnika/platišu na dve godine. Mislim da ima rezona.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Upravo to.A ima i cinjenica da su ljudi jos u fazonu:ma kakav Vip,losa im je mreza,a u stvari je danas situacija mnogo bolja nego ranije,imaju sasvim dobru mrezu,pa eto prilike da korisnci probaju.

Sent from my Sony Xperia Z5
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Da, to često čujem ovde, a u NSu, pa čak i u okolini (ne svud) Vip ima bolju mrežu nego Telenor.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ovo je za pohvalu, izmi i vidi kako sada radi VIP. Šteta što nema više akcije 3GB doživotno, ona je ekstra.
Što se tiče akcije, da pokupe što više korisnika dok ne počnu dva nova virtuelna da rade ovog meseca, odlična im je fora.

Odgovori