MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
deana
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 09:14

Re: MT:S novosti

Post od deana »

Idem uskoro u CG, pa me interesuje onaj mtel roming dodatak, 10 dana - 799 d.
Pozivi ka mts mreži, fiksna telefonija, mtel srbije i RS, sms, prijem podataka, ne plaća se uspostava veze...
Sve za 799 dinara. :o
Bojim se da ne budem neprijatno iznenađena po povratku. :smutny:
Ima li neko iskustva? :blinky:

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Po meni šta će ti taj dodatak...Konektuj se(tj sam će se konektovati na m:tel CG)i normalno koristi,naravno bez prenosa podataka...I naravno,podrazumeva se da ne ideš na odmor,a da malo i telefon ne "odmoriš".Ništa spektakularno ti neće doći veći račun...Prijatno na odmoru.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Kako sta ce joj?
Mozda hoce da se javi svojima, a da ne mora da se cima oko kartica za govornicu ili cg sim kartice pa da stalno menja?
Mozda ima jos nekog dole ali je u drugom mestu pa da bi se nasla sa njim/njom?
Verovatno da devojka ima razloga zasto hoce da uzme taj dodatak.
Po meni to jeste korisna stvar, pod uslovom da ga iskoristis do maksimuma. Ako se uzima samo radi eto da se ima onda je bacanje para. Licno nikada ne uzimam te dodatke, iskljucivo koristim wifi i whatsapp/viber/skype/fb da bih se cuo sa kim vec treba u Srbiji.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Pa šta sam ja drugo rekao.I bez tog dodatka najnormalnije koristi telefon...ali bez preterivanja molim...lepo.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ukoliko bi telefonirala, bez obzira zvala ona ili nju neko, a da pri tome nema taj roming paket, racun bi joj se drasticno uvecao. Pogledaj koliko kosta prijem poziva i koliko pozivanje. Pogledaj onda koliko kosta da se posalje sms iz rominga. O internetu necu ni da pisem jer su cifre basnoslovne. Ako bi uzela taj dodatak, bila bi sigurna da ce platiti 799din i ni dinara preko toga, dakle sve joj je besplatno u okviru tog dodatka dok se rashladjuje u morima.
Upravo iz takvih razloga se koristi ovakav dodatak. Primera radi, i dalje imam nekoliko njih koji su na dumb telefonima, sa njima ne mogu da koristim neke od pomenutih usluga iz prethodnog posta, ali zato mogu da ih pozovem, primim poziv i da razmenim sms bez bilo kakve kalkulacije i razmisljanja o racunu koji ce me docekati na krraju meseca.

Ono sto sam napisao da ja ne koristim te dodatke, to je samo zato sto nisam bas toliko cest gost na CG primorju, uglavnom sam na drugim destinacijama gde takvih paketa nema. Kada bi ih bilo, a da je ista cena, bez razmisljanja bih uzeo.

deana
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 09:14

Post od deana »

Hvala na savetima. Ove godine idem solo, igrom slučaja, i želim da razgovaram i surfujem do besvesti. Neću da se opterećujem ciframa. To nije veliki izdatak, a nemaju svi androide. Da je situacija drugačija, a trebalo je, ne bih ni išla u CG. A nadam se i još jednom điru, ali na drugoj lokaciji.

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Ja koristio prošle godine onaj od 30 dana, super stvar samo što su se dolazni naplaćivali 6 din mislim bez obzira na dužinu razgovora.
Po povratku račun je bio uvećan jer su mi 060 broj koji je sada u mtsu tarifirali kao da je van. Ali uvažili su reklamaciju.
Neću da te plašim ali tada su nešto sređivali na sistemu.
Dobra je stvar uzmi ga.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Danas iz MTS postavili novu baznu stanicu kod mene u kraju (Paviljoni, NBGD), jedva sam imao i 2g, od danas 3g konačno.

Slika

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Eto vidis. Sad kad se smire komsije i sjasu sa neta, imaces i ti normalan protok :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Re: Одг: MT:S novosti

Post od Baraba »

Komšijama ne dam nove parametre:
[img]http://img.tapatalk.com/d/14/06/18/a5eda3em.jpg[/img]

Ja nisam mogao svojim očima da verujem da je ovo mts.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Baraba, da li ove reči potkrepljene slikom treba da shvatimo kao provokaciju ;)
Note IV N9100 dual

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Da se ne širi kompanija kako im mts radi, a i konkurencija, ovo je wow :D
Malo pre sam uradio taj test kod palate pravde u Savskoj. Jbt još ne mogu da verujem na 3G takva brzina. Jesam pročitao da ide 25Mbps i više... nisam verovao. šta reći, S5 je to. Njegov 5s ga koči :D
Todo, nadam se da ćeš i ti dobiti bar približno dobar net. Zovi operatera i žali se, ja sam ovima na kičmi seo sa pozivima, mail i u poslivnici... postaviše novu baznu stanicu.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Baraba, ma bolji njih za sela, tako da mogu i peticiju da pisem i nista necu da dobijem. Kod mene u selu imam samo telenor i vip dosta slab signal, a u susednom selu ima po negde 3g signal za telenor i mts, ali je brzina jedva 1.5mb/sek
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Eto vidis da radi kako treba mts, a ne ti odmah krenuo da kukas. Pih. Nego, kad prelazis na Vip? :P

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Koji vip? Šta to beše vip? :lol: Nego, baš su me iznervirali sa zadnjim računima, sada se ne vraćam. Razmatrao sam i telenor ako imaju neki popust, telenor ovde razbija sa brzinom baš kod mene (20-25Mbps). Sada kada su postavili baznu stanicu mogu da ostanem na MTS, bilo je katastrofa, poziv ne možeš da obaviš. Tako da ostajem na MTS, ako sve bude ok narednih par dana (dok još nisam potpisao nikakav ugovor).
Još uvek ne mogu da verujem u gornji test koliko sam izvukao sa MTS, ladno 30Mbps :unsure:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ma dobar je net na mts-u. Nema tu neke velike razlike medju mrezama, sve je samo do lokacije i nista vise.
Koliko si izvlacio na vipu na istoj lokaciji?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Re: Одг: MT:S novosti

Post od Baraba »

Upravo uradio test kući:
[img]http://img.tapatalk.com/d/14/06/18/5yhebe4e.jpg[/img]

Vip je znao da bude manji, ali i da bude 20Mbps.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Sacekaj da se stabilizuje sve, pa i komsiluk, verovatno ce biti bolji rezultat :wink:
Mislim da, barem ovo sto sam video u NS i okolini, mts i dalje ima najbolju pokrivenost i najbolji signal. Daleko od toga da sam imao problema na vip-u, ali dobijam bolje rezultate na mts-u.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Mislim da komšiluk još nije izvalio, zato i izvlačim 14,4 Mbps dl :lol:

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Ma dajte ljudi, sta je ovo jbt! Jel ima veze sa telefonom mozda, jeste da furam 3g ali postoje li ogranicenja po modelu?
Ja preko 5Mbps nema teorije, isao sam svuda, probao po celom gradu :uhuh:
12 godina na forumu!

Odgovori