Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Tanor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 29. Mar 2014. 13:54
:: HTC Desire

Re: Telenor novosti

Post od Tanor »

Ok, hvala na odgovoru. Pitam jer sam zaintresovan za kupovinu pomenutog telefona i nasao sam jednog koji je star 10tak dana, kupljen u telenoru sa garancijom od 2 god i za koga prodavac kaze da je fabricki sim free. Pa mi je proslo kroz glavu da ga je on mozda otkljucao (zbog lakse prodaje) a da samo tvrdi da je fabricki sim free. A jos jedno pitanje, kako ja mogu znati da li je on fabricki sim free, tj da li mi vredi garancija? Da li to nekako mogu saznati pre kupovine i nekog eventualnog kvara koji bi uslovio odlazak u servis?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

To nikad ne mozes da znas. Npr LG se otkljucava kodom koji mozes da kupis na netu za 5eura i otkljucas ga sam
Note IV N9100 dual

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Tanor, telefoni otključani kodom ne mogu da se prepoznaju u odnosu na SIM-free telefone.
Često se dešava da operateri daju SIM-free telefone, to nije nikakva retkost.
Ne znam tačno kako se u domaćoj radinosti otključava taj Alcatel koji pominješ, osim kodom.
Otključavanjem se ne gubi garancija, koliko ja znam.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

bobanvesna
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 22. Jun 2014. 17:57
:: htc

Post od bobanvesna »

Imam telefon alcatel ot995 uze u telenoru u 10.mesecu 2012.,telefon biio na servisu tri puta u vezi sistemske greske i jedantut zamenjen ekran.kada je stigao sa servisa 3.put,i kada je radio par dana i kada je opet doslo do sistemskog kvara posaljem ja telefon u servis i posaljem prigovor telenoru na uredjaj gde sam naveo kompletnu istoriju kvarova i sve ostalo,ali posaljem i serviseru zahtev da mi odobri dobijanje drugog uredjaja jer je ovaj vise vremena proveo na servisu .....
Stigne telefon sa servisa i u obrazlozenju pise da nije uocen navedeni sistemski kvar,ali je ipak upusan novi softver,stigne odgovor od telenora,ali umesto drugog uredjaja ja dobijem 200 min.da potrosim za tri meseca.Prodje nekoliko dana i opet isti kvar,posaljem opet telefon na servis i posaljem opet prigovor na aparat telenoru,stigne telefon i kaze opet nema greske a li opet upisan novi softver,odgovor od telenora jos nije stigao.
Treba mi savet sta i kako ja mogu da uradim a da zastitim sebe u vezi telefona i u vezi servisera i u vezi Teenora.hvala

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Danas su me zvala gospoda iz telenora i dobio sam jednu nepristojnu ponudu ;)

Salim se, mozda i nije nepristojna. Moja tarifa je prenesi i surfuj 1000 i videli su da cesto prebacim par stotina dinara preko 2000 din pa su mi dali dve mogucnosti. Jedna je da mi daju 20% popusta i da u julu potpisem ugovor na godinu dana za parket Prenesi i Surfuj XL. USkoro cu imati mogucnost da kupim novi telefon kod njih, pa pogledajte sta nude za moju tarifu Prenesi i Surfuj XL. Hocu da kupim neki telefon i da ga odmah prodam. Sta mislite sta je najbolje da kupim, tj gde mogu najvise para da izvucem
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... -telefoni/

Takodje bi mi znacilo i to da mogu tel da otkljucam kodom ako je to moguce
Note IV N9100 dual

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Možda bi ti Xperia M2 bila najbolja, ako gledaš da daš samo 1 dinar...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

I ja sam raszmisljao o njoj jer vidim da je na netu cene novu od 180-200 eura. Nije mi problem ni da dam npr do 7-8.000 i da uzmem neki drugi, ali ne vidim sa kojom bih mogao da izvucem najvise para
Note IV N9100 dual

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Sad gledam, pa najviše bi ti se isplatilo M2 da uzmeš, daš jedan dinar prodaš za 160-180€.. Alcatel Idol X je tu najjači što se tiče spec ali cena njegova je oko 230€ a računaj da za njega moraš da daš 9000din...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Znaci ipak bi mi najbolje legao M2. Najverovatnije cu ga i uzeti kada mi omoguce
Note IV N9100 dual

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Od skoro uz PLAY+ pakete daju neograniceni protok za WhatsApp besplatno, nesto kao Vip sa njegovim dodacima za Facebook i Messenger, samo dzabe.

Detaljnije informacije imate na PLAY+ paketi i Digitalni servisi.

Ako ne mozes da ih pobedis, pridruzi im se :D :P 8)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Bas lepo, placaju dolar za svakog korisnika :)

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Ode besplatan internet posle potrošenog na PLAY+ :uhuh: :smutny:
Sada u telenoru nema interneta posle potrošenog. :blinky: :o

Inače dopada mi se što i uz najniži paket ima mogućnost opcije 500Mb interneta.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Danas me je ponovo zvala teta iz telenora. Kaze da sam pre par dana razgovarao sa njenom koleginicom i da joj se svideo moj glas i da je morala da proveri to pa me je zato pozvala ;)

Salu na stranu, danas me je stvarno zvala neka seka iz telenora i rekla je da sam pre par dana razgovarao sa njenom koleginicom i da sam nezadovoljan i pitala me je da joj kazem o cemu se radi. Zamislite, moje reci iz prethodnog razgovora sa njenom kokeginicom da cu preci u telekom zbog 50% popusta su delimicno urodile plodom. Danas mi je seka rekla da hoce da mi daju 20% popusta i telefon :) Koji su to ludaci. Samo imam jedan problem. Ja sam hteo da uzmem sony xperia m2 koji je do pre nedelju dana bio 1 din na tarifi prenesi i surfuj xl, a sada je cena 6.900 din. Bas je bez veze ispalo, a nadao sam se da dobijem telefon za 1 din i da ga odmah posle toga prodam i lepo zaradim oko 180 evrica, ali nista od toga
Note IV N9100 dual

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

toda81, meni su poslali pismo 3 meseca pred raskid ugovora sa nekih 4 ponuda :
20% popusta ili
1GB neta dodatno ili
50% vise minuta ili
nesto bezveze, ne secam se sta.

Dakle to nude svima, ja ih nisam ni zvao na KS a dobio sam pismo. Iskreno to mi je lose, hocu bolje, verovatno prelazim u mts zbog 50%, meni telefon ne treba.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Moracu ja da im posaljem mail da je telefon koji sam hteo na tarifi na kojoj sam bio 1 din, a sada je 7000 din i da bi bilo fer i korektno ako mogubda mi ga daju po toj staroj ceni, ali sam siguran da tesko to mogu da iskukam
Note IV N9100 dual

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Gledam sada, kako nas oni rade to je neverovatno. :blinky:
Konstantno nesto kao unapredjuju, uvode nove pakete koji su satro sve bolji i nude vise, rade na mrezi, "uvode nove servise" a uporedite na kraju Prenesi Plus pakete od pre pet godina i Play+ pakete danas! :blinky:

Slika

Ne, nisu ovo neki novi paketi :| vec paketi od pre pet godina! Ovo su inace prvi paketi koji su u sebi imali internet, i to u vreme kada se internet svodio na Operu Mini i retko ko ga je uopste i koristio. Danas, pet godina kasnije, kada svi imamo smartfone, kada svi gledamo youtube, koristimo online aplikacije, novine, chatujemo, tvitujemo, imamo fejsbuk, razmenjujemo fotografije, neki koriste cloud i sve to u HD - mi dobijamo manje interneta, nego sto je to bilo u prvim paketima pet godina ranije! Poruka cak cetiri puta manje, i naravno manje minuta ka svima!

Ko ne veruje, neka uporedi ovde sa novim Play+ paketima...

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Telenor širi svoju 3G mrežu nakon primene tehnološke neutralnosti

Telenor je spreman za korišćenje 3G mreže na frekvenciji od 900 MHz, što će dodatno unaprediti korisničko iskustvo, brzinu interneta i povećaće geografsku pokrivenost 3G mrežom za više od 10 odsto.

Opširnije
iPhone 6 Plus

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Dobrodošao nazad evolution. Nego napiši ti nama kad si se ponovio sa iPhone 5s? Koliko si ga platio i daj neku recenziju o njemu. :lol:
Da li to znači iPhone dolazi u Telenor? :wink:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Ovo je sledeca velika stvar. Samo sto sve to ide taaako sporo, lte jos nije ni na vidiku. Stalno pricaju o tom mobilnom internetu, a paketi im gori nego 2010, kada android jedva da je i postojao. Pametna mreza.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Lobachewsky, slazem se sa tobom da danas daju manje net-a nego sto su nekad davali. Dzaba meni neki veliki dzip ako imam goriva samo za par km. Lopuze su to velike. Ja cu po povratku iz Visegrada da napisem maio telenoru i da trazim sony m2 da mi daju besplatno, tj za dinar i popust 20% ako zele da ostanem kod njih. Ako nece onda cu im mozda stvarno reci cao jer sam pre par dana iznajmio stan u Pozarevcu i konacno cu imati i mts signal ;)
Note IV N9100 dual

Odgovori