MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Re: MT:S novosti

Post od tomas.hokenberi »

Ta akcija vec godinama "traje do nekog datuma", a onda se produzava "do nekog drugog datuma".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Re: Одг: MT:S novosti

Post od Ledjo »

Ako tu akciju prekinu nece imati korisnika, svi operateri imaju slicne cene, a mts ima najbedniju ponudu uredjaja. Tako da se ne brini trajace ta "akcija" jos

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Jer ce svi preci u vip i telenor koji su mnogo bolji... kako da ne.

U vip se nikada ne bi vratio ukoliko se ne poprave zestoko, a telenor je za mene misterija.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Re: Одг: MT:S novosti

Post od Ledjo »

Samo kazem da telenor i vip imaju siru ponudu telefona. Ja sam u mtsu samo zbog 50% popusta a mislim da nisam jedini...

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

Ja u mts nikad ne bih prešao jer je to najneljubazniji šljam koji sam ja video u svom životu! Zajebali su i lokalnu samoupravu!!!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ja sam bio u Mobtelu (Telenoru), pa sam prešao u mts zbog boljih paketa i nekih misterioznih računa, pa iz mts u Vip zbog tada odlične ponude (Smart 1100) i onda se vratio u mts opet zbog boljih paketa.

Moja iskustva su da su u Telenoru derikože i da su mnogo skuplji od konkurencije (kako paketi tako i telefoni), u Vipu se ne zna ko pije a ko plaća, svako priča svoju priču i nikada ne znaš na čemu si. U mts-u ipak imaju najpovoljniji ponudu kako paketa tako i telefona (ovde računam i partnerske radnje).

I opet, svako bira spram svoje potrebe i iskustva, nema potrebe da neko nekoga ubeđuje u suprotno.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Evo i ja da kazem par reci ( govorim o vremenu od kad sam presao na postpaid ) bio u telenoru 2 godine, mogao bih reci najbolji su ali i najskuplji ( telefoni i paketi ), bio u vipu 2 godine , blagi uzas, desava mi se da pomerim telefon za 10 cm na stolu i izgubim domet, znaci morali bi nesto bas revolucionarno da urade da se vratim u vip,, sad trenutno u mts-u vec 6-7 meseci, i zadovoljan sam, nije mi uvek najbrzi internet i to je jedina zamerka ali dobro, sveukupni dozivljaj je pozitivan, moji su vec godinama u mtsu i niko se ne zali. Da telenor ne dere sa paketima i telefonima verujem da bih se vratio u telenor, ovako sam na 50% pretplate u mts-u i to mi je idealno za sada. Telefon cu kupiti za kes i necu da me deru operateri. Inace sam iz Bg.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Danas je 2-gi,još je i državni praznik,a provera stanja radiii :D Što se mene tiče Mts treba(mora) da izbaci onu idiotsku 3G doplatu i to je to.Inače Telenor je malo popravio svoje pakete,ali onda opet u...o motku i ograničio net.Vip me i ne interesuje više.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Bio u mt:s 11 godina, 8 god prepaid, 3 god postpaid. Presao pre 3.5 god u Vip na Smart pakete (za mene pravo otkrovenje), i nikad nisam pozalio. Gospodja iz mt:s koja me zvala da me ubedi da ostanem je pitala sa kojim telefonom mogu da me zadrze (tad sam koristio iPhone4), ja sam rekao da mene djubrad koju imaju ne zanimaju, vec samo usluga, ako mi daju takav paket poput Smartova, nema problema, ostajem. rekla je dovidjenja - toliko o borbi za korisnika.
Sto se Telenora tice, znam da imaju dobru mrezu, i sve, ali njihove cene su grozomorne.
Vip trenutno ima ponudu koja ubija i mt:s, i majku sam prebacio na Vip postpaid, i bez uzimanja aparata dobila je 60% popusta an pretplatu. Od toga trenutno nema nista jace.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Ma dobro, tih 10% nije presudno, da li cu paket od 2000 da placam 1000 ili 800 din mi stvarno nije bitno, a sto se tice vipa, ti smartovi su dobra stvar, al pod uslovom da daju internet uz to, ja sam imao 1200smartova i onda kao kad istrosim smartove imam neogranicen net po slaboj brzini, a to sto ce mi se svaki poziv naplatiti, to njih bas briga, a realno 1200 smartova bez megabajta su nista.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ja sam sve ukupno najzadovoljniji mtsom, pa telesmorom, i vip kao najgore iskustvo.

I taj telesmor je toliko precenjen da to nije normalno, valjda ljudi moraju da hvale na sva usta kada vec placaju abnormalne cene paketa, da nemam tu karticu prakticno dzaba ne bi ni razmislio da imam teenor broj.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

somi92, Pa sve zavisi... ja ne gledam YT i slicno preko mobilnog neta. Meni su Smartovi = razgovor jer realno na to najvise i trosim. Poruke jedva da pisem, a net ono, 200-300 MB mesecno, sad ni toliko, jer svuda skoro imam WiFi. Na razgovore mi ode 500-700 Smartova mesecno.

dachakragujevac80
Expert
Expert

Ako je ko kompetentan da priča o sva tri operatera i njihovo trenutno stanje,onda sam to ja,jer imam sve tri kartice trenutno! Trenutno stanje je sledeće:
Telenor - najbolja mreža,najveći izbor dostupnih telefona
Mt:s - najbolja ponuda telefona uz paket i najpovoljniji paketi
Vip - najbolji mobilni internet (Net paketi)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

dachakragujevac80, Nisi jedini i ja posedujem brojeve kod sva tri operatera :D

E ovaka, pre svega da još pojasnim oko prenošenja minuta iz mesec u mesec kod mt:s-a, mislim da je tako kao što sam napisao, bar sam ja takav utisak stekao prateći svoju potrošnju, no tomas.hokenberi je dao detaljnije objašnjenje pa ne sumnjam da je tako kao što je objasnio.

Što se tiče generalnog preseka usluga sva tri operatera. VIP nudi najzanimljivije pakete, smartovi su sjajna stvar, pogotovo za nekog ko ima tendenciju ka razgovoru a poruke jako slabo koristi, a ja baš spadam u tu grupu. Slobodan sam da te smartove rasporedim onako kako ja želim i shodno mojim potrebama za razliku od paketa drugih operatera gde imam jasno definisano minute, poruke i MB. Naravno, smartovi su sjajna stvar ako dokupite neki surf dodatak (ili kao se to već sada zove), jer je recimo 1200 smartova (uzeo sam kao primer prosečan paket) malo i za razgovore + SMS + MB.

Telenor ima dobru mrežu, ali su najskuplji, drugim rečima deru sa cenom kako usluga tako i uređaja, njih nameravma da otkačim čim mi za mesec dana istekene ugovorna obaveza, zaista jako skupi za ono što nude. Paketi su očaj, pogotovo kada se uporede sa VIP i mt:s, mada imaju dobru ponudu uređaja, možda čak i najbolju ponudu uređaja.

Mt:s je zlatna sredina, do skoro su imali najpovoljnije pakete, odlična mrežna pokrivensot, dosta putujem po Zapadnoj Srbiji i sa mt:s-om nemam nikakv problem oko mreže, skoro uvek imam 3G mrežu i brz net, sa VIP-om je to očaj, čim se maknem iz Beograda, nema signala. Međutim mt:s ima očajnu ponudu uređaja, čak šta više i goru od očajne. Ne treba zanemariti ni činjenicvu da im ljubaznost i briga o korisnicima nije jača strana. Takođe ako želite neki model telefona, treba da se danim ganjate po poslovnicama gde zaista tog model ima, jer im sajt služi samo za ukras (mada moje mišljenje je da ni za ukras nije, mogli bi da razmisle da ga redizajniraju).

Mt:s mi pruža neki najbolji odnos uloženog i dobijenog, zato se i još uvek zadržavam na njemu i moji privatni brojevi su u toj mreži. Da VIP ima bolju pokrivensot, sve brojeve bih prebacio u tu mrežu jer imaju odlične pakete i dobru ponudu aparata.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Da nebude kako nemam iskustva sa sva tri operatera.Prvo sam bio pripejd na mts,pa postpejd na Mobtelu(pazi sad ovo),znači nastavak je Telenor,onda su se oni obezobrazili(čitaj poskupili),tad se pojavio i Vip,pa sam postao postpejd i kod njih...i trajalo je to sve dok sa ljubičicama nisu za...li i to debelo.Nemogu da im oprostim 60+90(ili tako nekako) i nemogu da im oprostim u ugovorima najveću količinu sitnih slova(pa se ti snadji).Znam da će Miodrage reći da ga to ne tangira...kako da mi ne smeta,pa ljudi da li ste viu Vipu normalni...otimate mi sekunde,poskupljujete pakete,mreža umesto da se razvija,vama nazaduje,telefoni,jeste da ih ima,ali su bezobrazno skupi...neću više o njima,ovo je deo za Mts...ljudi budite pametni UKINITE 3G pretplatu i Vi ste najbolji,najbolja pokrivenost,u poslovnicama rade novi mladi ljudi,koji znaju svoj posao,mreža je svugde ok,evo i upit stanja radi bez problema...pa šta više?1990 din je Mix(taj neki) 600 min,1000 sms i 1Gb interneta(neću reći i 6000 min u mreži jer se troše nakon ovih inicijalnih)...a ovamo,Smart 1000 je 2090 min.i to je to,nema više(a gde je ono svo otimanje što sam gore naveo)...Pustite Vip,molim Vas,neka se vrate odakle su došli....

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Dobra stvar je sto svi oni nude dodatne minute u mrezi. Moji razgovori su 90% vezani za mts, tako da mogu da uzmem jeftiniji paket a opet mogu mnogo da pricam.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Nisam uspeo da pronadjem adekvatniju temu. Ako je ima molim modove da premeste post.
Da li je potreban HD risiver za gledanje HD kanala na IPTV-u ili odraduje posao i onaj sivi amino sa hdmi izlazom?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Drakenzen, koliko ja znam sa postojecim receiverom, mozes da imas HD kanale, ali moraju da ti ih "otkljucaju".
PetarI, sve se slazem sa tobom, osim sto si zaboravio napomenuti da u Vipu imas paralelno i Vip minute. S obzirom da sam sada majku i oca, devojku, i kuma, i jos par meni bitnih ljudi prebacio u Vip, mene razgovori jedva da nesto kostaju :D Prosli mesec, potrosio sam skoro 2500 minuta razgovora, a ukupno sam potrosio 850 Smartova (ja prezadovoljan).
Dobro, ovde se radi konkretno o meni, i moje potrebe ne mogu svakom drugom da odgovaraju, ali za ljude kojima je razgovor primarni, a sve drugo je na margini da se i ne upotrebi Smart paketi su nesto najbolje.
Inace ko ravnomerno trosi sve, mt:s je sasvim korektan.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

U pravu si da sam zaboravio da napomenem da se minuti kod Vipa,mislim ti u mreži.troše uporedo sa ovim minutama... 8) ,ali i to spada pod sitna slova u ugovoru,kao i na sajtu...ta opcija je moguća tek kod Smarta 700,pre toga ne. :D

dachakragujevac80
Expert
Expert

Upravo to,biras i mrezu u kojoj imas najvise prijatelja ili clanova porodice koje najvise zoves,konkretno kod mene to je Telenor! Isto tako i kvalitet signala kod kuce i recimo na poslu,gradu gde zivis i lokacijama gde se kreces! U sustini svi imaju svoje mane i prednosti,tako da bi mogli do sutra o tome da rasravljamo! ;)
@drakanzen,ako mislis na onaj prijem signala od daljinskog za iptv sto dobijes kada uzmes ovu uslugu,onda on ne moze,nego dobijas drugi uredjaj od njih za gledanje hd kanala i to te mesecno kosta 400 kinti! I meni je on sa hdmi izlazom,ali je slika samo malo bolja,a hd kanale nemam! ;)

Odgovori