MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

vuchko987, aha, znachi po tebi je bio dobar marketinski potez prvo dati dz telefoniranje sa omiljenim brojem, a potom poceti to isto naplacivati, i jos objasnjavati kako je to povoljnije... Ili recimo zaokruzivanje minuta i sl... sve do moga marketinski potezi. Nazalost ovde zive neandertalci (cast malobrojnim izuzecima na ovom forumu) koji i veruju marketingu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

mb011 napisao:U mts-u ne znaju da postoje i drugi proizvodjaci mobilnih osim samsunga? Tako se ocigledno favorizuje samsung, ...
Ili je može biti Roaming najagresivniji u guranju svojih modela preko operatera ..... koliko vidim zastupljeni su svuda.... (ili možda niko neće samsung u slobodnoj prodaji po punoj ceni :? )

A što se tiče toga da se telefoni brzo rasprodaju kod mt:s-a paaaa ja sam još davnih dana pominjao da oni prodaju neverovatan broj telefona u paketima Naravno od prodavaca ili operatera i ne treba očekivati da znaju bilo šta nepoznato o budućim kampanjama .... naime niko od njih nije zaposlen u Telekomu pa tako informacije o budućim potezima dobijaju što je kasnije moguće neretko tek kada se pojavi reklama :dry:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Roaming lagano zatvara (neisplative) prodavnice, jedini "živi" keš dobija od distribucije operaterima, pa vi zamislite kakvi su to dilovi... (provereno "from inside") :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

svi ti tako zvani distributeri su sve sami drugovi i drugarice zaposlenih cika i teta u lelekomu ,vipu ,telenoru moraju ispomagti i vuci svoje kojima su otvorili butike :lol:

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 20:03

Post od Pere Ubu »

Svasta Srbin izmisli.. Ukoliko se apstrahuju neke izrazito nepovoljne cene nekih gorepomenutih "ovlascenih dilera", opet bi neko mogao da pomisli da je ovo konacno put kojim bi trebalo da idu ovi "dileri", da prosecan korisnik tako na manje-vise povoljan nacin dodje do nekog zeljenog aparata konacno vise ne cekajuci da se operateri smiluju da obogate svoje ponude, ali... ALI.. izgleda da od toga ipak nista. Ako se malo isprati forum s koga je skinut ovaj cenovnik, upada u oci jedna suluda stvar (ako sam dobro shvatio): moze telefon, ali samo uz novi postpaid broj (da necu mozda da menjam broj koji imam godinama zarad novog telefona?!?)! Time su automatski diskriminisani svi postojeci postpaid korisnici, a favorizovani prepaid, ili, ne daj boze, oni koji hoce 2 postpaid broja (a ja za takve ne znam).
I drugo, sta im to uopste znaci da kampanju ne realizuje mts? Da nece mozda Vip ili Telenor da je realizuju uz Bel, Fresh i Mix pakete, i da nece mozda Alpha Copy, Tehnomobile, CT, itd kao "ovlasceni dileri" da nam salju racune za telefon svakog meseca umesto mts-a? Ja sam siguran da nece.
I tako i ova akcija koja bi inicijelno mogla da bude apsolutni hit, cini mi se da nece bas da dozivi neki uspeh..

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Kako to vec postojeci korisnici ne mogu da uzmu fon, mozes da uzmes fon ali samo ako nemas vec potpisan ugovor na dve godine sa uzetim telefonom.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

LittlePrince, da, ali prilikom kupovine telefona, kod dilera, moraš da uzmeš novi broj, ne može da se uzme sa već postojećim brojem ili prelaskom sa pripejda na postpejd.

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Da, da, jer dileri nece tamo da ti rade aneks postojeceg ugovora u post-paidu, ili da te prebacuju sa pre-paida na post-paid.
Stravicna glupost, ali razumem da su tehnicki ograniceni.
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

:disgust: :disgust: Kakva glupost, oni mogu da ti daju novi broj ali ne mogu... Jednu stvar ne mogu da razumem kako im sve te gluposti padaju na pamet.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

Pere Ubu napisao: I drugo, sta im to uopste znaci da kampanju ne realizuje mts? ....
Hmmm možda npr da mt:s dotira cenu telefona ako sklopiš ugovr na dve godine sa njihovim brojem ????
A to bi mogao da bude i razlog zbog čega važi samo za nove korisnike naime dileri su dobili određen broj tačno određenih kartica koje mogu da daju uz te telefone.....

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Naravno. A to je stvarno neviđena glupost i formalizam. Mada sa druge strane njma se i isplati da imaju nove korisnike koji će kalkulisati na sličan način koa neki od postojećih kada su uzimali telefon, odnosno da uzimaju nekad i nepotrebno veliki paket jer se uz njega dobija bolji telefon ili za menj para. Takve ovce njima trebaju.

A druga nepovoljnost (ili nelogičnost je sledeća): što ako pomenute kartice imaju fiksan broj (moguće je da se nisam dobro izrazio jer se ne razumem u tehnologiju dodeljivanja broja kartici), onda novi korisnik ne može da bira broj, što je jedna od pogodnosti postpejd paketa. A ako može (remote) onda je to ne tehnička nemogućnost nego nedostatak "dobre volje" ili ono što sam na početku napisao.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

samo-partizan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 10. Dec 2006. 00:46

Post od samo-partizan »

Дали неко зна од ког датума је МТС увео да се сваки позив заокружује на минут,потребно ми је то хитно.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

samo-partizan napisao:Дали неко зна од ког датума је МТС увео да се сваки позив заокружује на минут
mislim da je to bilo od 01.06.2008 (za postpaid zaokruzivanje prvog minuta).

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

gargamel4 napisao: A druga nepovoljnost (ili nelogičnost je sledeća): što ako pomenute kartice imaju fiksan broj ..... onda novi korisnik ne može da bira broj, što je jedna od pogodnosti postpejd paketa...
Pa to je pogodnost 065 brojeva a dilerima se podeli određen broj 064 i određen broj 065 kartica kada ove druge možeš da biraš prve ne..... sa druge strane što bi davao kompletan uvid u svoj sistem nekome sa strane tako da je meni sasvim normalno da akcije kod dilera budu sa manjim izborom nego kod samog operatera

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 20:03

Post od Pere Ubu »

Elem, imam utisak da smo malo odlutali - ja kao postpaid korisnik zelim npr. novi telefon od CT-a, a posto nisam do sad uzimao telefon, hocu da zakljucim 2-godisnji ugovor sa-kim-vec (diler, mts..?), dodjem kod dilera, dobar dan - dobar dan, moze, ali samo uz novi postpaid broj! Pa sta ce mi 2 postpaid broja, da placam 2 racuna zarad glupog telefona? Zasto pobogu ne mogu da zakljucim ugovor, i da zadrzim stari broj, sta me briga kome to odgovara ili ne?
Mislim da s vremena na vreme svi mi ovde malo izgubimo poentu - svi ovi operateri su ovde zbog nas, nikako mi zbog njih, kad/ako nesto na prvi pogled dobro urade, trebalo bi ih pohvaliti, ali smatram da ih ni pod kojim uslovima ne smemo opravdavati kad naprave neku glupost, a ovde precesto vidim tendencije da se neki potez bilo operatera, bilo dilera na ovaj ili onaj nacin opravdava, sto mislim da je vrlo pogresno. Ako ih malo vise kritikujemo, mozda neko iz korisnickih servisa to i procita, pa ne daj boze i poboljsaju svoje usluge.. :wink:

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

skeptichni chicha, mislim da i kod dilera mogu da se uzmu 065 brojevi. ponuda kod CT-a

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

Pa to sam i rekao....
skeptichni chicha napisao: ... a dilerima se podeli određen broj 064 i određen broj 065 kartica kada ove druge možeš da biraš prve ne.....
A što se tiče uzimanja paketa sa postojećim brojem pa postoje i takve kampanje ali kod operatera....

No da ne skrećemo previše sa teme tj promocija mt:s-a (ovo su ipak promocije prodavaca telefona u saradnji sa mt:s-om)

Dakle šta misite hoće li se uskoro u ponudi mt:s-a pojaviti modeli poput
NOKIA
6300
6500 slide (reprizno)
E51
6220 clasic
...... ;) ;)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Mislim da niste u pravu. Kad sam uzimao tel u Alpha copy-u(polovina juna),covek me je lepo prvo pitao da li imam postpaid broj(bez uzetog tel) i da li radim prelaz sa prepaid-a. Ukoliko imate 'neopterecen' postpaid broj,mozete odmah kupiti tel koji zelite.Izabrao sam 065 broj koji sam zeleo bez ikakvih problema,bukvalno kao da sam uzimao tel i potpisivao ugovor u mts-u. Jedina razlika u odnosu na mts je ukoliko uzimate nov broj,onda morate ostaviti svoje podatke da bi mts izvrsio 'proveru' koja traje max 24h. Sutradan,ako je sve ok,nazovu vas da potpisete ugovor i kupite tel.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

skeptichni chicha napisao:Pa to sam i rekao....
ah lepo bi bilo, i ja cekam neki od tih, imam neki osecaj da ce 6220c biti u ponudi od septembra... nekada su ovde bili neki ljudi koji su imali te podatke, mada licno mislim da nece biti nista posebno do septembra i nove "sezone" posle letnje pauze...

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

mezzano napisao:LittlePrince, da, ali prilikom kupovine telefona, kod dilera, moraš da uzmeš novi broj, ne može da se uzme sa već postojećim brojem ili prelaskom sa pripejda na postpejd.
To nije tacno, ja sam u tehnomobilu ili kako se vec zovu uzeo samsung d880 i fotoaparat za nekih 13k din i nisam uzeo nov broj vec na stari post pejd broj. Mogao sam da biran da li hocu nov broj ili da se vezem ugovorom od dve godine na stari broj. 8)
and justice for all...

Odgovori