iPhone 3G stigao u Evropu, Srbija na čekanju

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Bila bi lepša da su umesto ove dvojice stavili Pamelu A.i Britni S, tako "američki" :D

--Američka kompanija Apple zaradjuje oko milion dolara dnevno samo od prodaje programa za svoj mobilni telefon iPhone putem Interneta.
“Za mesec dana, koliko postoji Apple Store, sajt na kojem se prodaju softverske aplikacije za iPhone, ‘daunloudovano’ je više od 60.000.000 programa”, izjavio je za Wall Street Journal izvršni direktor kompanije Apple Stiv Džobs.
U prvom mesecu promet je dostigao 30.000.000 dolara, dakle milion dnevno!
Ukupna ovogodišnja prodaja tih programa mogla bi da dostigne milijardu dolara, predviđa Džobs.
"Nisam video ništa slično u svojoj karijeri kada je softver u pitanju", rekao je on--

IZVOR
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

„Ajfon" dolazi do kraja godine?

Srbija je malo tržište da bi zainteresovala „Epl" da direktno plasira „ajfon", ali MTS uveliko pregovara da taj telefon uskoro zvanično ponudi domaćim kupcima

„Ajfon" je popularniji u Americi nego u Evropi

Kompanija „Epl" za sada nema interesa da direktno prodaje „ajfon" u Srbiji, jer je reč o suviše malom tržištu, ali postoji mogućnost da taj telefon bude plasiran kroz saradnju sa mobilnim operaterima koji posluju u Srbiji, kažu u predstavništvu te američke firme u Beogradu.

- „Ajfona" u Srbiji nema zvanično. Svi „ajfon" uređaji u Srbiji su uvezeni, dekodirani i samim tim možete prosuditi koliko su legalni. Jedine zemlje u regionu gde se „ajfon" može regularno kupiti su Hrvatska, Bugarska i Rumunija, gde je „Epl" prisutan preko mobilnih operatera, kao što je recimo „T-mobajl" - rekli su Biznisu u „Eplu".

„Ajfon 3G" najpre je počeo da se prodaje u 21 zemlji, da bi ta lista danas narasla na više od 70 zemalja. „Epl" inače, zbog ograničene proizvodnje, nema globalnu distribuciju kroz slobodnu prodaju, već „ajfon" plasira preko operatera.

Kada je reč o Srbiji, dok u „Telenoru" nisu voljni da pričaju, u VIP-u kažu da je priča o „ajfonu" pitanje koje zadire u domen poslovnih tajni kompanije, te da će javnost biti na vreme obaveštena o svakoj novoj ponudi, ukoliko je bude.

Vladimir Lučić, direktor Mobile telefonije Srbije (MTS), za Biznis kaže da postoji mogućnost da se „ajfon" do kraja godine zvanično pojavi na srpskom tržištu.

- MTS trenutno vodi pregovore sa kompanijom „Epl" u vezi sa distribucijom „ajfon" uređaja u Srbiji. Ukoliko dobijemo dobru ponudu od američke kompanije, prve zvanične primerke „ajfona" u Srbiji možemo očekivati već do kraja godine. Trenutno razgovaramo o ceni, koja bi bila prilagođena srpskom tržištu, ali za sada ne mogu da preciziram kolika bi ta cena mogla da bude - kaže Lučić.

Govoreći o planetarnoj popularnosti tog telefona, Lučić kaže da on jeste brend, ali mnogo više u Americi nego u Evropi. U Evropi, prema njegovim rečima, primat drže „Nokija" i „Soni Erikson", dok „ajfon" teško da može da osvoji neki značajniji deo tržišta.

U „Eplovom" predstavništvu kažu da ovaj telefon nema određenu ciljnu grupu i da je njegova prednost to što je namenjen svima - kako poslovnim, tako i običnim korisnicima.

http://www.biznisnovine.com/cms/item/st ... y&id=15569

Ripper
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 27. Dec 2004. 20:01
Kontakt:

Post od Ripper »

Jel ima nekih novosti o ovome, od nekog insider-a iz Telekoma ili jock... ? Čisto da znam dal da se strpim koji mesec ili da ga jurim po belom svetu?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ripper, kreni da ga juris po belom svetu, nece iPhone uskoro ovde da stigne. inache, meni se mnogo vishe svidja 2g, bar zbog toga sto je od metala. Jeste, zrtvujes GPS, ali moze i bez toga. a 3G je ionako njesra, barem jos uvek.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

I meni se više sviđa 2g,možeš da dogradiš softver sa 1.1.4 na 2.0 i milina!Uz par free aplikacija iz apple storea i uz instaler.app još veća milina.3g ima ružan zadnji deo,od neke plastičetine,što ne priliči apple-u
Nokia C6

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ripper, ja se i nadam i strepim u vezi toga što pitaš. Jedini pravi način da nabavimo ove uređaje je taj, i kad bi neko ponudio prekršio bih ono što sam rekao da neću da uzimam telefon na ugovor, ali iskreno sumnjam da će to stići ovde.

A ako imaš neku kombinaciju za stari iz "belog sveta", za pristojnu cifru, budi drug pa dojavi na PP, jer je ona moja jeftina kombinacija pukla :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Pojavio se i kod nas

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1789 ... one-3G-8GB

Cena je prava sitnica :)

blaster90
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 06. Jun 2007. 19:32
Kontakt:

Post od blaster90 »

Jel moze da se koristi kod nas? Koliko se secam, bilo je price da ne moze. Otkud sad ovo?

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Moze samo treba da se dekodira, a dekodiranje u Srbiji nije zakonom zabranjeno.

Podrava sve mreze
Mreže : 850Mhz, 900Mhz, 1800Mhz, 1900Mhz, HSDPA

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Tačnije može da radi sa Universal SIM ali je još uvek riskantno, postoji mogućnost da operater posle nekog vremena jednostavno ne registruje tako modifikovan SIM. Treba malo sačekati pa videti, dobra stvar je što taj USIM i nije baš tako skup.

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Kada ga ministar policije koristi bez problema, sto bi mi imali problema?

Slika

I političari koriste nelegalne telefone
Utorak - 05.08.2008
Ministar policije Ivica Dačić, koji je na početku svog mandata obećao beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala, do pre samo mesec dana uživao je u blagodetima softverske piraterije.

Dačić je, naime, koristio mobilni telefon marke „ajfon“, čija upotreba u Srbiji još nije legalizovana ni preko jednog od tri operatera mobilne telefonije, a koji može da se koristi samo ako ga hakeri dekodiraju.

I sam Dačić u izjavi za „Alo!“ priznaje da je doskora razgovarao telefonom čija upotreba nije legalna u Srbiji.
- Taj telefon je bio poklon i više ga ne koristim. Kad sam stupio na nove dužnosti, promenio sam telefon - kaže Dačić za „Alo!“.
Mobilne telefone „ajfon“ proizvodi čuvena američka softverska kompanija „Epl“, a legalno se mogu koristiti u SAD i još oko 70 zemalja sa kojim je kompanija potpisala ugovor. Najbliža država Srbiji u kojoj se legalno koriste modeli ovog telefona je Italija, pa nije jasno kako je prvom pendreku Srbije palo na pamet da se čak i slika sa „ajfonom“ u rukama.

Dačiću je telefon „otključala“, kako hakeri zovu dekodiranje ovog telefona, verovatno neka od desetak specijalizovanih radnji, koje se time nesmetano bave u Beogradu.
Osim Dačića, od viđenijih srpskih političara „ajfon“ koriste lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović i doskorašnji generalni sekretar Vlade Srbije Dejan Mihajlov, ali i veliki broj poslovnih ljudi, pa čak i običnih građana sa malo dubljim džepom. Procenjuje se da preko surčinskog aerodroma u Srbiju dnevno uđe oko 30 modela ovog telefona. Kako saznajemo, Mihajlov je, recimo, svoj telefon kupio u Americi, a „otključao“ ga je u jednoj radnji u blizini Kalenić pijace.
Ovaj telefon, međutim može da se kupi na „crno“, a cena mu je, u zavisnosti od modela, od 200 do 880 evra, za najnoviji 3G/2.0 model. Novinar „Alo!“, koji se predstavio kao potencijalni kupac, kontaktirao je sa jednom od radnji koja se bavi dekodiranjem „ajfona“, gde nam je rečeno da „otključavanje“ košta još dodatnih 40 evra.

Vraćanje nevinosti
Interesovanje za „ajfon“ među srpskim političarima ne čudi, s obzirom na to da je ovaj telefon faktički pokretni džepni kompjuter sa ekranom osetljivim na dodir i sa hiljadama mogućnosti za zabavu, kao što je slušanje muzike i gledanje filmova. Osim što su usavršili tehniku „otključavanja“, hakeri u Srbiji su uspeli da savladaju i obrnut proces, vraćanje telefona u prvobitno stanje, koje popularno nazivaju „virginizacija“ ili vraćanje nevinosti!

E. A.
http://www.naslovi.net/search.php?q=ajfon

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

MB maneken, nemam ništa protiv što si paste-ovao članak, ali novinar koji ga je sastavio je :lol:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Promašaj, lepo se vidi na slici da gosn' ministar Ivica ("šta me to snađe") Dačič koristi 2G iPhone, silver background, što nije u skladu ove teme :P

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

gargamel4 napisao: jer je ona moja jeftina kombinacija pukla :wink:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showth ... p?t=174135

to je najjeftinije sto sam video.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

A bre? 850e? Ma neeee.......... ja sam gledao keca koji trebao da bude 200e, ali nebitno. Nikad ne bih dao toliko. Pa bre za 850 mogu da biram laptop, telefon i da mi još ostane.

Thanks anyway :wink:

Vlada Zem, pa da, ti i ja smo retki, čak i na ovom forumu, koji znaju da 3G još ne može da se dekodira :wink:

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

gargamel4, pa da,sada su malo jaču zaštitu stavili.Jedino je ona turbo,ultra sim ili kako već,ali to je sve nepouzdano.A iphone 3g je nenormalno skup.Kao da je od zlata,a razlikuje se od starog po tome što ima 3g.Za tih 850e kupiti novi ipod nano 16gb ili itouch 8gb (prvi je 200$,a drugi 220$)Nokiu e51,lap top,i još ti ostane za piće.A primetio sam da apple baš snižava cene novih ipod-ova.Pogledajte
Nokia C6

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

koja je razlika između iphonea i ipod toucha, osim u mogućnosti telefoniranja, da li sve ostale opcije ima touch, kao npr instaliranje aplikacija i to?

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Daddy Yankee, Sem telefoniranja, ,sms-a i aplikacija koje su namenjene za telefonske funkcije (kao ona app za mms)Sve ostalo ima ipod touch!Sem što je (meni lepši) a 220$ je smešna cena za takav aparat!
Nokia C6

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

pa gdje je 220$ (ne valja ti linak) kod nas u appleu je 351€! Dal možda treba da pojeftini :blinky: Za 220$ bih ga kupio!

I koja je razlika u izgledu? jel izgleda kao 2G ili???

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Imaš u mom linku gore tab piše ipod+itunes.I tu ti je ipod touch.Ja ću svoj uskoro nabaviti,!U americi je 220$!
Nokia C6

Odgovori