Konekcije

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

He, a ja mislio da postoji još neki bezobrazni provajder? Pa zar ni jedini drže takve cene? Da naravno i ja sam kod njih. Na žalost, pošto to baš i nije stvar izbora. :x

Jel to što mi niko ne odgovara znali da niko nema iskustva sa ADSLom, na konjarniku? I šta to beše sa tim listama čekanja? :cry:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

gargamel4, najbolje da odlucis kod kod provajdera bi hteo da imas adsl, nazoves ih, ostavis broj telefona i onda ti oni provera da li imas uslove...... ako potpises ugovor onda cekas da ti telekom to aktivira i to nema veze sa provajderom vec sa prokletim telekomom ...... kod adsl-a ti je pravilo - sto si dalje od centrale, to je brzina manja...

pozdrav...

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

ADSL 512kb/s kod PTT-a,nisam bas nesto ekstra zadovoljan jer ponekad zna da zabode neku levu brzinu pa nemam ni blizu onoliku brzinu koju sam platio,ali zasad moze da prodje!
Pozdrav 8)

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Moram da sa vama podelim jednu neverovatnu stvar :D Da ponovim koristim ADSL 256 kb/s sto mu u realnim uslovima dodje oko 20 KB/s i povremeno "skidam" pesmice sa neta... E sad.... Pre neki dan kliknem ja da skidam neki hitic od novokomponovane estradne zvezde :wink: I krene on sa brzinom od 40KB/s Pomislim, ma sigurno je to samo pocetni zalet, opasce to... Kad ono umesto da opadne ono skoci i to ni manje ni vise nego na 320KB/s!!! :D :lol: :D :lol: Zavrsi se taj download za nekih 2-3 sekunde i ja reko; sigurno je neki bugg i taj fajl je neupotrebljiv... Medjutim klik na njega i krene pesma! :D Brze bolje probam ja sledeci fajl i brzina opet luduje na oko 200KB/s! Vec kod treceg fajla brzina se vratila na standardnih 20KB/s i sve je bilo po starom :cry:

Ne znam ko se tu istripovao, ja ili oni, ali ja sam u tih par sekundi uzivao! :D :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Cime skidas!?Ja koristim Shareazu,i kod nje zna da naidje takvih nekoliko sekundi gde konekcija poludi pa umesto,recimo 40kb/s,dobijem 130kb/s ali to uvek traje svega nekoliko sekundi a siguran sam da je to bug u softveru kojim ti provajder ogranicava protok prema tome koju tarifu imas!
Inace za tvoju konekciju bi normalno bilo oko 25-26kb/s protoka sa povremenim opadanjem a ne 20 kb/s u proseku!
Meni je samo pri download-u sa nekih servera (rapidshare na primer) puna brzina odnosno oko 52-53kb/s a inace je obicno manje,bilo da skidam torente sa puno izvora ili nesto sa Shareaze ali je retko bas slab protok!
Jel koristite neki program za regulaciju download-a na ustrb upload-a posto kod ADSL-a dok jednom ne smrkne (upload-u) drugom ne svane (naravno download-u) jer uvek mozete imati maksimalan upload ali skoro nikad maksimalan download sem ako ne koristite neki program za to,kao NetLimiter 2 Pro u mom slucaju!Samo smanjite brzinu upload-a (dovoljno je da stiklirate ponudjenih 5kb/s) i dobicete solidno na prosecnoj brzini download-a,u mom slucaju je to bilo jedno 4-5 kb/s,mozda i vise!
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

meni je na adsl 256 download ok 25-26 ... retko 27 kB/s ..... trebalo bi vise, ali ni ovo nije lose (naravno, mislim na download sa http-a...)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ne moze vise,to je neki prakticni maksimum,znaci ako udari u 26-27 budi happy!! :wink: Samo na kablu je brzina veca,prijavljivali su ljudi po 30kb/s i manji ping (ko voli online igranje znace zasto je vazan mali ping) nego kod ADSL-a ali je obicno u proseku skuplje od ADSL-a iste tarife!
Doduse ne mnogo skuplji,rekao bih taman onoliko koliko je bolji!
Pozdrav 8)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Ping je odlican na kablu a i brzine idu i vise od 30 KB/s, mada je uglavnom oko 30, nikad mi nije bilo sporije od 29 KB/s... :)
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Evo i kolega iz Expertskog tima potvrdjuje! :D :wink: Inace,primetio sam (na forumima naravno) da se ljudi zale na veliki ping kod pojedinih provajdera i cak sporu vezu,pogotovo ako im zapadne IP adresa koja pocinje na 89...
Pozdrav 8)

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

U tom trenutku nisam koristio nista od download programa, taj posao je odradio firefox-ov download! :D
Rekao sam 20KB u proseku, jer mi skida i 25KB/s ali se sa nekih sajtova zaglupavi pa skida i ispod 20KB/s tako da mu prosek dodje oko 20... :wink:

Od download programa koristim eMule, dosta ljudi ga ne voli ali meni za sada radi posao :) u smislu da sta god sam trazio, to sam i nasao! :)

Lomnica_city, mozes li da mi posaljes NetLimiter 2 Pro ili link ka njemu, mozes na PP ili na mail (trebalo bi da sam ga postavio vidljivog)

PozZ

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Lomnica_city napisao:Evo i kolega iz Expertskog tima potvrdjuje! :D :wink: Inace,primetio sam (na forumima naravno) da se ljudi zale na veliki ping kod pojedinih provajdera i cak sporu vezu,pogotovo ako im zapadne IP adresa koja pocinje na 89...
Pozdrav 8)
hehe :D
a to za IP je tacno, ali ne znam sto se ljudi bune, obrisu kolacice, ukljuce cmd ipconfig /renew i to je to, meni se IP ne menja skoro nikad... i uvek je na 21....

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Maj 2006. 16:58
Kontakt:

Post od migi »

E jel neko zna sto mi ne radi Emule (posle testiranja neki port nije u redu :disgust: a preko dial-up moze) na kablovskom internetiu SBB-ovom. Imam protok 512kbps tj 64kBps mada mi cesto pocne sa 100kB :D pa polako pada do 60KB!
Koristim BearShare ali na njemu cesto ne nadjem sta mi treba!

Dakle sto mi mula ne radi i koji bi mi vi p2p preporucili???????

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

hehe, pocne sa 100 :D ne ide to bas tako... a za emule ne znam ne koristim to, preporucujem news... ko zna zna, ko ne zna google... :wink:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

migi, Koristim DC++...i meni je on super...bas sve sto sam pomislila, uspela sam tamo da nadjem...samo treba da koristis dobre hub-ove... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Lomnica_city, ja sam video da su neki i na adsl-u imali brzinu kao na kablu dok nije protokol promenjen sa PPPoA na PPPoE .... i kazu tada je usporilo ...... ne igram online igre, ali i za ping vidim da se neki zale...

akki, meni je resetovanje router-a resavalo stvar ..... medjutim sad imam neki Asus-ov i da kucnem u drvo, stvarno je dobar 8) ...... a to ipconfig /renew ....... kucas iz prompta ili negde ukljucis kao opciju?

migi, to sto ti pocne sa 100kB ne znaci nista ....... izracunaj na osnovu vremena download-a i velicine fajla prosecnu brzinu i videces da nije bila nista veca....... problem sa eMule je u portovima, tj. treba da ih "otvoris" ...... meni nije poslo za rukom, ne znam zasto...

pozdrav...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Naravno iz prompta (cmd) :wink:

Start >>> Run >>> cmd >>> ipconfig /renew [enter]

evo jos:

IP Configuration (Display Connection Configuration)
ipconfig /all

IP Configuration (Display DNS Cache Contents)
ipconfig /displaydns

IP Configuration (Delete DNS Cache Contents)
ipconfig /flushdns

IP Configuration (Release All Connections)
ipconfig /release

IP Configuration (Renew All Connections)
ipconfig /renew

IP Configuration (Refreshes DHCP & Re-Registers DNS)
ipconfig /registerdns

IP Configuration (Display DHCP Class ID)
ipconfig /showclassid

IP Configuration (Modifies DHCP Class ID)
ipconfig /setclassid

:wink:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

2 migi:
Ne radi ti port jer ga neki firewall koci,a ako nije do tebe,onda SBB ima neki koji te zeza!Ja licno koristim Shareaza-u jer se pokazala odlicno,lepse izgleda od mazge,laksi je interfejs za rad,imas veoma kvalitetan forum gde vrlo brzo dobijes odgovore na svako pitanje,lako se podesava firewall (ako koristis Windows firewall pri instalaciji sama ponudi da ga konfigurise za svoj port),ima Srpski (sasvim fino preveden ko preferira Srpski),ima"veze"svuda i integrisanu pretragu koja nalazi sve sto ti padne na pamet...
2 b_udder:
Ne igram ni ja igre,ali znam is tudjih iskustava!Posto ti je akki vec objasnio gde kucas ipconfig /renew,da ne ponavljam i ja!
Pozdrav 8)

aleksandarl
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 15. Mar 2006. 13:46

Post od aleksandarl »

na brzini od 256kb/s teorijski(maximalni) download je 32KB/s.Ja lično imam wirelles 512kb/s i obično je download oko 55-60KB/s.Normalno to zavisi i preko kojih programa skidam.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Kojih 32kb/s!?To je za wirelles ili kabal ALI ne i za ADSL!!U retkim,ali stvarno retkim slucajevima je neko na ADSL-u sa,recimo,256kb/s paketom mogao da se pohvali sa vise od 27kb/s!Ja na 512kb/s mogu najvise da izvucem oko 53-54kb/s sa FreshDownload-om (odlican a besplatan download menadzer) ali onda je surfovanje skoro nemoguce jer jedva otvara strane i to jako dugo!
Pozdrav 8)

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

32KB/s jeste TEORIJSKI maximum! :wink:

256:8=32 :D

PozZ

Odgovori