Ne razumem šta nisu mogli da ti izdaju, ništa mi nije jasno u tvom postu.
Posebno mi nije jasno to sa micro sim karticom, pa idi na buvljak čovece i daj da ti je iseku , ostaće ti višak plastike kao adapter, ne razumem kako si tako nesnalažljiv.
Vezano za telefon, u suštini oni ni ne moraju da proveravaju telefon ako je reklamiran u predvidjenom zakonskom roku koji obuhvata DOA procedura. Jedini problem koji ja tu vidim je što su meni pričali da je to 72h, odnosno 3 dana kad ti odneseš telefon u poslovnicu i oni ti odmah zamene za novi. Kod tebe je to više, odnosno 4 dana pa ti možda zato traže dokaz neispravnosti.
Npr, meni nisu utvrdjivali da li telefon ima anomalije koje sam prijavila, već su izdali list sa tekstom koji ću opet ovde prekopirati po treći put:
Problem sa baterijom, brzo se prazni i ako se tel. ne koristi (stand-by)
Zvučnik (slušalica) je prigušen, čuje se zujanje u njoj. Zvuk deformisan.
Tel. je DOA (stoji datum reklamcije i po meni je ovo najvažnije)
Baterija pada po 3-4% na sat bez ikakvog korišćenja.
Korisnika upućujemo u poslovnicu da reši problem prijavljen u roku od 72 sata od kupovine.
Poslovnica Vip Knez Mihajlova.
Korisnik NE želi servis aparata već želi novi.
Aparat sa pratećom opremom vratiti u Ct Computers da bi se pokrenula
DOA procedura.
Dakle, u prevodu, na tom listu piše kakve su anomalije (ne piše da su utvrdili da je to tako, već da sam ja prijavila te nedostatke) i pošto je telefon DOA, da nema nikakvih prepreka za zamenu što se CT-a tiče, samo da ja to rešim sa operaterom i to je to.
Takodje je i mene serviser pitao kako se to čuje prizvuk, njemu je bio normalan ton u slušalici

Bateriju nije proveravao, za nju treba vremena da se testira. Taj serviser je izgleda nagluv.
Kod mene je isto ton bio kao prigušen plus što je bilo nekog zujanja pri odredjenim tonovima.. otprilike kao kad zvučnik probije. Ja ne znam da li ti imaš taj prizvuk i kako se kod tebe čuje ton.
Sa baterijom mi je bio glavni problem jer je 20-30% baterije odlazilo preko noći, a kad ga konektujem na internet mislim da je odlazilo po jedan posto u minuti.
Vidim da tebi Telenor traži da se
utvrdi da je telefon neispravan, tako da ćeš morati da dobiješ izveštaj u kojem piše da je to utvrdjeno. Ponesi neki telefon koji ima normalan ton u slušalici pa daj serviseru da uporedi, a za bateriju opiši mu u kojim uslovima ti se brzo trošila, pri kakvom korišćenju, nek uradi isto kao kad si ga ti koristio.
Obrati pažnju na STAMINA režim, da li su ga uključili, da li si ga ti koristio bez tog režima. On značajno produžava trajanje baterije, posebno kad je wifi u pitanju. U suštini telefon može da bude tad uključen i celu noć na WIFI, ali čim se ekran ugasi konekcija sa wifijem se gasi i ponovo se pali kad se ekran uključi. Na taj način štedi bateriju a njima ne pomaže mnogo u testiranju.
Stamina režim se nalazi u podešavanjima u Upravljanje napajanjem.
Ako treba budi uz servisera i celo radno vreme sutra i koristi telefon kako si inače koristio pa da vide da li je taj pad baterije normalan ili nije.
Budi uporan. To je jedini način da postigneš nešto. Ako ti je zvuk u slušalici prigušen, to se odmah jasno čuje , a i za tu bateriju ne daj im da te zavlače da je ispravna, bori se dok ne dobiješ list sa potvrdom za DOA proceduru.