Telenor/mt:s/Vip - postpejd/pripejd (2012)
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Re: Telenor/mt:s/Vip - postpejd/pripejd (2012)
Deksi, nemoj tako... moja Asha 201 je na kraju ispalo da nije bila zakljucana. 

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
psyhound, da desava se i da pojedini primerci budu sim slobodni, ali sad odkud ce on znati kakav ce biti njegov primerak. Jedino da ponese karticu drugog operatora pa ako mu dozvole da to isproba na licu mesta.
I ja mislim da je mala sansa da telefon kao sto je sgs3 bude otkljucan 

-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 15. Sep 2012. 08:48
- :: Samsung Galaxy Note
- :: II Titanium Gray
Eh j*****, upropastili ste moj savseni plan
Moracu onda nesto drugo da smislim... A ako ne, koliko bi dekodiranje moglo da kosta?

- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Dulee, trebalo bi da ima app na Google Play-u kojom mozes da otključaš S3. U svakom slucaju postoji besplatna varijanta. 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
U pravu su, izvinjavam semiodrage napisao: Baraba, kakvi megabajti u Standard tarifi? Tamo toga nema!!! Samo minuti i poruke. Pogledaj malo bolje!

Ukinuta je tarifa Postpaid?

Mislio sam da se Postpaid tarifa zove sada Standard, otuda previd da u standardu imaju mb. U mom paketu Postpaid 600 imam 600min, 600sms i 600mb a pretplata je u visini ista kao i za smart 1100 (oko 1100din po rođendanskoj akciji). Ovako se za isti novac dobije više jer na smartu nema net, sada te teraju da uzmeš net dodatak uzeo smart ili standard

Sreća pa iskoristih rođendansku akciju i ovaj divni paket, po meni najkompletniji paket ali ukinuše ga

sad nam izgleda ostaje samo mts sa 50posto popusta i uzeti mixnet L 600 min 1500 poruka i 1500 mb za 1000 din ili mixmet xl 1000 min 3000 poruka i 3000 mb za 1600 din .ovo sam cene sam naveo sa 50 posto popusta bolje se isplati jer em sto su tel skupi em sto izlaze novi modeli pa ima vene nekima i duplo za godinu dana. a sto se tice Vipa oni gu sada zeznuli nacisto dobili malo vise korisnika pa se osilili,e pa neide to tako gospodo iz vipa.bez obzira sto koristim vip postpejd ipak ih kritikujem jer samo kritika moze da ih popravi.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Bas sam malo pregledao mts ponude i meni bi najsavrsenije legao MixNet XL... I jos taj popust od tih 50%! Ne bih vise uopste morao da razmisljam o racunu. Ko zna, mozda za dve godine ponovo budu nudili tako dobre opcije. 

i ja sam uzeo mix net L na 50%,...za mene taman.
a za 1000din to nigde nema.

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Baraba, kako nema neta na Smartu? Pa to je poenta Smarta - imas odredjeni broj nekih "kredita" i sta god da radis (trosis) na telefonu, skidaju se ti krediti, bilo da pricas, kuckas, ili si online! Net dodatak je savrsena stvar jer se trosi PARALELNO, pa stoga Smartove mozes da trosis kako zelis na minute i poruke, i ako potrosis net dodatak, onda i od Smartova trosis net.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
miodrage, nema net uključen u tarifu kao što je u Pospaid tj.ima net ali trošiš smartove tj. minute i poruke, tako da nema poruka ili minuta, što znaš i sam jer hoćeš net dodatak.
Zar nije isplativije uzeti Postpaid 600 za 1384 din koliko je bio na rođendanskoj akciji i imati 600min, 600sms i 600mb nego za iste te pare smart 1100 + na to platiti net dodatak? Ako u postpaidu 600 sve saberemo 600 min + 600 sms + 600 mb = 1800 smartova. Matematika je jasna gde se više dobija za iste pare
Sada kada su ukinuli tarifu Postpaid oni te teraju da uzmeš net dodatak, videli su da je logičnije za iste pare uzeti jedan paket u kom imaš sve nego drugi za koji moraš doplaćivati i net, ovako je isplativije vip-u
Zar nije isplativije uzeti Postpaid 600 za 1384 din koliko je bio na rođendanskoj akciji i imati 600min, 600sms i 600mb nego za iste te pare smart 1100 + na to platiti net dodatak? Ako u postpaidu 600 sve saberemo 600 min + 600 sms + 600 mb = 1800 smartova. Matematika je jasna gde se više dobija za iste pare

Sada kada su ukinuli tarifu Postpaid oni te teraju da uzmeš net dodatak, videli su da je logičnije za iste pare uzeti jedan paket u kom imaš sve nego drugi za koji moraš doplaćivati i net, ovako je isplativije vip-u

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Baraba, sve zavisi od potreba. Ja recimo imam potrebu za tom, mozda i malo vecom kolicinom minuta, volim da imam flat net (zato mi se 1 GB cini jako dobrom ponudom, jer znam da nema Boga da potrosim, sve i da ukljucim tethering, a poruke mi ne trebaju skoro pa uopste. 150 komada mesecno mi je uvr' glave 
Tako da meni taj klasican paket ne znaci nista. Meni znace Smartovi, ali ne po svaku cenu, ovo sto su sada stavili je bezobrazluk. Mada opet, kad su uveli Smartove, Smat 550 je kota 1490 din, a 1100 1990 din. 7-8 meseci kasnije su uveli opciju duplih Smartova (tj. promociju), a 3 meseca kasnije su pojeftinili cene paketa, doduse na mala vrata jer nigde nije bila reklama. A sad su jedva docekali povecanje PDV-a, pa su pod slikom toga sve poskupeli drasticno, a da ne bude bas tako prozirno, dali neku crkavicu vise, i kao napravili nove pakete. FUJ!!!
Nista, ja sam do avgusta pod ugovorom kod njih, ako dotle nesto ne promene, mislim da ce nase druzenje da prestane.

Tako da meni taj klasican paket ne znaci nista. Meni znace Smartovi, ali ne po svaku cenu, ovo sto su sada stavili je bezobrazluk. Mada opet, kad su uveli Smartove, Smat 550 je kota 1490 din, a 1100 1990 din. 7-8 meseci kasnije su uveli opciju duplih Smartova (tj. promociju), a 3 meseca kasnije su pojeftinili cene paketa, doduse na mala vrata jer nigde nije bila reklama. A sad su jedva docekali povecanje PDV-a, pa su pod slikom toga sve poskupeli drasticno, a da ne bude bas tako prozirno, dali neku crkavicu vise, i kao napravili nove pakete. FUJ!!!
Nista, ja sam do avgusta pod ugovorom kod njih, ako dotle nesto ne promene, mislim da ce nase druzenje da prestane.
takodje - poruke slabo trosim, vise mi treba minuta i u buducnosti GB 

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ja sam bas iz tog razloga sto su Smart paketi fleksibilni i prebegao. Kod MTS-a mi se nije svidjalo sto sam ama bas svaki mesec probijao paket zbog minuta iz pretplate. Njih nikada dosta, dok mi sa druge strane ostaje gomila poruka i MB neiskorisceno.
Ovo sto Baraba kaze za Postpaid pakete je sasvim lepo kome odgovara, ali ja taj nisam...
Ovo sto Baraba kaze za Postpaid pakete je sasvim lepo kome odgovara, ali ja taj nisam...
Ne znam da li sam pogodio temu, ali pitaću ovde pa modertori neka reaguju ako treba. Predlažem da se pokrene tema koja bi pomogla ljudima da se odluče za najpovoljniju varijantu post paid paketa kod sva tri operatora. Evo ja recimo tražim najpovoljniju varijantu (najviše realnih minuta, ne ono u mreži i sl., najviše MB, SMS) za pretplatu od 1000 do 1500 rsd mesečno kod bilo kog od tri operatera. Sad postoji varijanta da se posebno kombinuje sa ili bez uzimanja aparata. E sad kako ne znači uvek da je više bolje, treba uzeti u obzir pokrivenost i jačinu signala, brzinu neta i slične parametre.
- frace
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 09. Jan 2012. 22:39
- :: Sony Xperia miro
- :: S3 I9305
varicak, Pa trenutno ti je mts sa promocijom od 50% najpovoljnija varijanta. E sad, sto se tice pokrivenosti... to bi ti najbolje trebao da znas. Sve zavisi gde se kreces... Imas na sajtovima svih operatera mapu pokrivenosti pa ti vidi.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
varicak, sve zavisi od potreba: ako saljes SMS-ove ravnopravno sa pricom, onda nema razmisljanja, mt:s i 50% su nenadmasni. Medjutim, ako kao ja napises 150 SMS-ova mesecno, ali ti puno treba prica i net (meni treba oko 600 minuta i oko 200 MB) onda je Vip Smart jedino resenje.
Pogledao sam račune u poslednjih 6 meseci i mesečno su moje potrebe od prilike ovakve:
Telenor: 100 min
Ostale mreže: 70 min
SMS: 150 min
GPRS: 200 MB
U glavnom se krećem po BG i Vojvodini. Trenutno sam na Telenorovim PiS 500.
Telenor: 100 min
Ostale mreže: 70 min
SMS: 150 min
GPRS: 200 MB
U glavnom se krećem po BG i Vojvodini. Trenutno sam na Telenorovim PiS 500.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
varicak, onda je MixNet M prava stvar za tebe - cena 1140 din, za sta dobijes 300 minuta ka svim mrezama, 600 SMS i 600 MB neta. Ako jos uspes da uzmes i popust 50%, e onda si na konju, jer za 570 din ne postoji bolja ponuda na trzistu.
Ta varijanta u slučaju da ne uzimam telefon, sigurno nema konkurenciju. E sad planirao sam da uzmem SGS3 ili možda GN 2 uz novi ugovor. U tom slučaju otpadaju i Telekom i tih 50% popusta. Najverovatnija mi je onda kombinacija u VIP-u smart 400 ili smart 700. Ali, iz ne znam ni sam kojih razloga, ne napušta mi se Telenor. Istina druge nisam ni probao pa zato i tražim pomoć.