Velika sramota srpskih operatera

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Re: Velika sramota srpskih operatera

Post od Chobby88 »

Nije normalno da deru,ali vec ti je covek rekao da istu cenu uredjaja placa operater u nemackoj i u srbiji.
Zasto bi ovaj nas operater bio dusa pa ti dao telefon od 600 evra uz ugovor od 10 evra mesecno pa jos i sve da bude flat.
Ko ima kupice,ko nema nece-simple as that :)

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Iskreno, mislim da su brutalne cene novih telefona kod nas... Pogledajte HTC One ili SGS4 ili Note 3... Uz najjaci paket u telenoru su izmedju 25 i 35 hiljada... Previse ...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa to je tako vec dugi niz godina i bice tako . Telenor je samo kada je kupio mobtel imao povoljne telefone ali to je trajalo ni pola godine. Cuvam josuvek te kataloge gde je cuveni N73 kostao 16,000 din. uz paket PRO 400 od 1.680 din.
Za prvi telenorov rodjendan bila je kacija za telefone -1.500 din. i N95 je kostao 52.590 uz paket prenesi 50 od 300 din.
K800i 22.990 din. uz paket prenesi 50.
itd. idt. itd........

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

bata bogdan, hajdemo jos jednom plate ne odredjuju cene telefona. Cene telefona odredjuju proizvodjaci. Da stvar bude gora nasi operatori upravo zbog male platezne moci stanovnistva narucuju relativno male kolicine tih uredjaja, i narucuju ih posredstvom "ovlascenih uvoznika". O cemu se radi? Pa npr. Orange u Francuskoj ne kupuje telefone preko nekog posrednika, vec pregovara direktno sa proizvodjacima i kupuje velike kolicine. Posledica je da nemacki i drugi veliki zapadnoevropski operatori te uredjaje zapravo dobijaju znatno jeftinije nego npr. mt:s. O carinama i porezima da ne pricamo.

Zvuci apsurdno, ali dok su nam male plate bice nam i skuplji telefoni. Sta mislis koji procenat stanovnistva Srbije moze da plati neku pretplatu oko 35 evra mesecno?

Ili ti ocekujes da nasi operateri kupe uredjaj od "ovlascenog uvoznika" za protivvrednost od 600 evra i da ti ga daju u tarifi od npr. 20 evra na dvogodisnji ugovor za 1 din?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Da razjasnimo...sve ok to sto si napisao,ja sam samo napravio razliku...jer je ujedno i tema sramota nasih operatora...iz toga sam samo poredjenja radi komentarisao standard ovde i kod nas i cene telefona i tarifa ovde i tamo....brat bratu...svi se slazemo...da se uopste za bilo sta ,nas narod dere do gole koze...nadam se da smo se sad razumeli...da ne ulazimo dalje u diskusiju...pozz:-):-):-)
Huawei

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

tomas.hokenberi, nekako mi logika ne dozvoljava da se slozim sa tim "plate ne odredjuju cene", mada u nasoj zemlji nista nije logicno pa tako nije ni ovo. Eno moj primer sa prve strane vezan za BB Z10 telefon, koji je kod nas skuplji 300 evra na isti paket, pa normalno je ga nasi nece prodati. Sa druge strane zar nisu VIP i Telenor radne jedinice mnogo vecih firmi? Sta mislis o ideji da telenor srbija koristi rabat koje ima telenor grupacija? To mi se cini kao logicnija varijanta i za proizvodjace i za operatere.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

tomas.hokenberi napisao:...Orange u Francuskoj ne kupuje telefone preko nekog posrednika, vec pregovara direktno sa proizvodjacima i kupuje velike kolicine. Posledica je da nemacki i drugi veliki zapadnoevropski operatori te uredjaje zapravo dobijaju znatno jeftinije nego npr. mt:s. O carinama i porezima da ne pricamo.

Zvuci apsurdno, ali dok su nam male plate bice nam i skuplji telefoni. Sta mislis koji procenat stanovnistva Srbije moze da plati neku pretplatu oko 35 evra mesecno?

Ili ti ocekujes da nasi operateri kupe uredjaj od "ovlascenog uvoznika" za protivvrednost od 600 evra i da ti ga daju u tarifi od npr. 20 evra na dvogodisnji ugovor za 1 din?
Saglasan sam da operateri tipa Vodafone,TIM,Orange,itd.,nabavljaju telefone znatno povoljnije od mt:s-a,ali nisam siguram da isto to vazi i za VIP i Telenor.

U vezi pretplate od 35e mesecno...
Hm,to se i ja pitam,razgovarajuci sa prodavcima i sluzbenicima u poslovnicama nasih operatera,svi od lista tvrde da se najskuplji telefoni prodaju najbrze i to uz pakete od 35e pa navise!
Odakle,kako i zasto - ne bih zalazio,svaka cast ako toliki broj ljudi u Srbiji moze da pruzi sebi to zadovoljstvo da izdvoji tu sumu novca svakog meseca za racun mobilnog tel.

Mislim da niko od nas ne ocekuje da dobije neki od vrhunskih modela na pretplatu od priblizno 20e za dinar.
Isto tako sam siguran da na pr.,LG G2 u Telekomu moze opusteno da se prodaje vec u tarifi MixNetXL(3.200din.) za dinar na 36 meseci a ne kao sada za 9.600Dinara. Prostora za manje cene itekako ima. :dry:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Odgovori