Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Telenor novosti

Post od sugarcoated_ass »

Andrijano napisao:Da ali bar pricas kao covek i ne gubis se iz mreze veoma cesto, o internetu ne bih ni da pricam o vipu. Moje iskustvo sa ljudima sa kojima komuniciram koji putuju po Srbiji o vipu sve najgore. O Telenoru i Mtsu skoro isto.
Aj reci da se zezaš? Pa ženče mi je upravo prebeglo na Vip sa Telenora jer to što ti pričaš se upravo Telenoru dešava, a i ja sam do skoro imao Telenor broj pored Vipa. U centru Novog Sada (Dunavska ulica) je Telenor na EDGE, Vip po celom gradu gura 4G. O brzinama da ne pričam. Gde i uhvati 4G tu jedva pređe 30Mbps, a Vip 80 - 120 Mbps. Evo ja živim malo van grada, Telenor tu mrežu skoro da i nema, a Vip mi je na 3G i čak ponegde hvata i 4G.

Svakako, Lobachewsky je odlično objasnio o čemu se radi.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Ne slušajte ovog Sašu Nađa, njemu sve smeta! :D :D
Naravno, situacija se vremenom menja, stvari ne ostaju iste ni nakon par meseci, a kamoli nakon par godina.
Recimo, mene je Telenorov internet odlično služio dok sam ga imao - autoputem od BG-a do NS-a, ili duž Ibarske magistrale, ili kad idem do Niša. Isti je slučaj i sa MTS-om. Vip još nisam isprobao na putevima, imam ga tek par meseci, ali ne mogu da se žalim, po BG-u lepo radi. Jedino mi se čini da se MTS-ovi gigabajti poslednjih meseci brže potroše u odnosu na ranije. Možda su u međuvremenu promenili način obračunavanja, ili sam ja postao opušteniji po pitanju potrošnje.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Uzela sestra juče u Telenoru J5 2016. Uveče provalila da joj ne radi vibracija i odnela ga danas oko 9h u poslovnicu. Rečeno joj je da moraju da ga šalju na servis i neće da joj zamene iako je prošlo manje od 24h od kako je uzela telefon. Vredi li se nešto žaliti, svađati, j*ati im sve najmilije ili pristati na servis?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

sugarcoated_ass, ne vredi, zato sam ja i odustao od uzimanja telefona (950XL) kod njih jer sam pitao da ako nesto ne valja (makar mi se ne svidjala boja, a na sta imam pravo po novom Zakonu o zastiti potrosaca) da li mogu da ga vratim, na sta mi je lik rekao da cim uzmem uredjaj, da je to to, i da cim izadjem iz poslovnice, i zbog necega ga vracam, oni ga salju na servis i to je to. Na to sam ja malo povisenim tonom rekao da je to stvar za trzisnu inspekciju, i otisao. I do tada sam smatrao, a od tada posebno, da je Telenor banda, jedna pljackaska mafijaska organizacija koja zbog debelog potplacivanja ne postuje ni zakone zemlje u kojoj posluje.
Jbg Sale, sta da ti kazem, mozes ili da se poklonis ili priklonis. Sestra moze ili da preda telefon na servis, pa da saceka, ili, da se iscimas oko trzisne inspekcije i ostalo, pa da vidis koji ce biti epilog. U svakom slucaju zelim puno srece u predstojecem okrsaju.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Pitam pošto ne sećam se tačno po zakonu koliko ide ono kad kupiš da su obavezni da zamene uređaj ako nešto ne valja. Njoj je frka zbog vibracije pošto je gluvonema pa ne čuje telefon.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

I takvoj osobi nisu hteli da izadju u susret i zamene joj telefon, eto toliko o poštovanju ljudi sa nekim invaliditetom.

Послато са ALE-L21 уз помоћ Тапатока

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Pa, pi*da im materina kretenska. Nazovi inspekciju, objasni o čemu se radi, ali se bojim da će sestra na kraju ipak morati da sačeka dok se telefon ne vrati iz servisa. :(

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

sugarcoated_ass napisao:Uzela sestra juče u Telenoru J5 2016. Uveče provalila da joj ne radi vibracija i odnela ga danas oko 9h u poslovnicu. Rečeno joj je da moraju da ga šalju na servis i neće da joj zamene iako je prošlo manje od 24h od kako je uzela telefon. Vredi li se nešto žaliti, svađati, j*ati im sve najmilije ili pristati na servis?

Ono čime oni jedino mogu da "pravdaju" slanje telefona u servis je dijagnostika, odnosno da vide u servisu da nešto zaista nije ispravno. Pišem pod navodnicima jer ste inače ti i Miodrag pravu, ali hajde to da im istolerišemo (ako moramo). Oni sad imaju 8 dana da kažu da li su uočili problem (a naravno da će ga uočiti), a onda ti da biraš kako da ti izađu u susret. Da li popravka telefona ili novi telefon. A ti traži novi telefon jer si ga sad kupio, i hoćeš sad da ga i koristiš sad, a ne za mesec dana kad ga oni poprave, a ni onda ne znaš da li će ti ga popraviti.

Naravno, morali bi oni i efikasnije od ovoga što sam ja napisao, ti ne bi smeo da čekaš mesec dana na telefon koji si juče kupio, ali generalno važi to da moraš da dobiješ ispravnu stvar od njih u roku od 30 dana. Po zakonu oni sad nemaju ni tih 30 dana fore, ali pišem ovako zbog slamki za koje bi se oni hvatali (iako te slamke nisu ispravne).

DODATAK: Možda im se može pretiti i sa otkazivanjem ugovora, ako oni ne poštuju zakon, onda bi ti za to imao osnova. Imaj na umu da u Zakonu o zaštiti potrošača (ako sad tako zove) piše i da kupac NE MOŽE da se odrekne ni jednog od svojih prava garantovanih zakonom. Dakle, čak i da popišeš recimo da pristaješ da nemaš pravo na reklamaciju, to je nevažeće, ti ne možeš da se odrekneš tog prava.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

гари, moj druže stari :roll:, to je tako u teoriji, "malčice je drukčije u praksi". :wink:
Na ovim prostorima (i Srbija, a i šire) kupac će na svoja zakonska prava morati da sačeka bar još desetak godina, dok dostignemo taj stepen civilizovanog odnosa prema kupcu.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Evo sad sam pozvao korisnički i potao ih. Da, treba da šalju na dijagnostiku i tek kad servis potvrdi kvar uređaj se može zameniti.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Evindzer napisao:гари, moj druže stari :roll:, to je tako u teoriji, "malčice je drukčije u praksi". :wink:
Na ovim prostorima (i Srbija, a i šire) kupac će na svoja zakonska prava morati da sačeka bar još desetak godina, dok dostignemo taj stepen civilizovanog odnosa prema kupcu.
Znam, i čovek baš mora da pazi gde će šta da kupuje, najgore računati na sprovođenje naših zakona. Treba da se nadamo da se trgovcima nešto ne isplati, ali svako od nas bi se namučio da istera sve po zakonu. Kad ni tržišna inspekcija radi po sistemu "Vi ih tužite, a onda mi ulećemo kad ih dobijete na sudu". Pa za šta onda ulećete, onda mi više ni ne trebate. :lol:
sugarcoated_ass napisao:Evo sad sam pozvao korisnički i potao ih. Da, treba da šalju na dijagnostiku i tek kad servis potvrdi kvar uređaj se može zameniti.

Držimo ti palčeve. :)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

sugarcoated_ass napisao:Evo sad sam pozvao korisnički i potao ih. Da, treba da šalju na dijagnostiku i tek kad servis potvrdi kvar uređaj se može zameniti.

Matori, tvoje zakonsko pravo je da u prvih 6 meseci zbog nesaobraznost i tražiš zamenu uređaja. Dakle, činjenica da si dobio tj sestra neispravan aparat, ti posle reklamacije a nakon konstatacije servisa da je kvar uočen, imaš pravo na zamenu ili raskid ugovora. Popravku telefona mogu da urade isključivo uz izričitu saglasnost tvoje sestre, nikako drugačije. I ovaj put idi sa njom u poslovnicu, insistiraj da vidiš da je zaista nov telefon u putanju (pogledaj onu nalepnicu na kutiji koju mora da preseče), pa testiraj telefon na koji god način da se setiš i tek ako tada vidiš da je sve ok onda neka potpiše da je preuzela.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ma ja nisam ni znao da će uzimati. Svakako je trebalo da prebaci broj u Vip pa da idem sa njom zbog sporazumevanja i upravo iz razloga koje si naveo, ali ima malo pametnijeg muža (isto gluvonem) koji voli u sve da se trpa. :dry:
Ništa, ide keva sutra sa njom, pošto ja radim pa ne mogu, da bi sve bilo ok što se tiče predaje uređaja, a onda ćemo videti kad dođe na red dalje rešavanje. :)

Hvala svima na pomoći. ;)

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Koristi li neko telenor pripejd? Imam neki broj vec 10+ god ali ga ne koristim, uplatim samo kredit ponekad kako ga ne bi ugasili. Pre neki dan proverim stanje i vidim da imam 500mb, danas mi dodali jos 500mb. Jel to neka novogodisnja akcija?

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Meni su u MTS zamenili ćerkin 5s uz jednu napomenu da nije prošlo ni 6 meseci od kupovine aparata, da li je to politika jabuke ili mts nemam pojma samo su nam poslali sms poruku da je zamena odobrena, tako da obzirom na cimanje koje sam ranije imao zamena aparata je jedino moguća ukoliko servis potvrdi da popravka nija moguća ili ako se aparata više puta kvario i bio u servisu ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Tebi su telefon zamenili jer naši Apple servisi nemaju ovlašćenja da rade sve popravke. Najčešće se sve završi zamenom aparata i to je politika koju forsira Apple.
Sa druge strane, i domaći Zakon te štiti jer u prvih 6 meseci mogu da rade popravku isključivo uz tvoju izričitu saglasnost.
Ali to sve nije tema ovde...

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Javili se sestri danas iz Telenora sa porukom:
„Vasa reklamacija je prihvacena, evidentirani kvar ce biti otklonjen zamenom uredjaja u roku od 30 dana od dana prijema vase reklamacije.“

[emoji38]

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ahaha, treba im 30 dana da joj zamene uređaj... :lol: Posao je to... :D Nadam se da je to tako samo automatski napisana poruka, pa da je to "30 dana" rečeno po šablonu.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

30 dana je zakonski rok. Nikakav šablon ili automatska poruka.

nenad.fil
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 19:30

Post od nenad.fil »

Ja sam dobio nov galaxy s7 edge od vipa zbog zelenih linija koje su se pojavljivale i to povremeno. Samo neka trazi isključivo ZAMENU

Odgovori