MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: MTS novosti

Post od Baraba »

Ovo je MTS tema, daj pređite u vip.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako su ti razgovori kraći od 60sec, onda Vipovo zaokruživanje na 90 zs prvi min može da ti pravi problem. Moji razgovori su svi mahom oko 70-90 sec, ili duži, pa mi ovo nije frka. Uz paralelno trošenje minuta u mreži ja uživam :)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Iako je Mts tema,kratko cu se nadovezati na Midrage-a... :D :"Zvanicno od Vip-a.Procenjeno je da prosecni razgovori traju 1-1,5 min.Zato se svaki razgovor do 1,5 min tarifira sa 90 sec(cak i onaj od 61 sec,gde bi Vam drugi skinuli 2 min).Jedini "problem" imaju oni koji kratko pricaju,do minute.Aj ne zamerite.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Roda92 napisao:Drustvo jel neko uzeo od vas novu karticu ko ima slabiji paket i jel mu radi 4g? Meni jos uvek ne hvata 4g na losijem paketu, mozda nisu pustili jos uvek.
Zavisi dal si u području gde ima 4G signala..

Roda92
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 03. Maj 2011. 18:35
:: s10 plus

Post od Roda92 »

Pa jesam, zato i pitam. Jer mi na drugom telefonu gde je veci paket sve funkcionise normalno, mozda jos nisu zvanicno pustili za slabije pakete, nego tek menjaju kartice. Videcu od ponedeljka ako stignem da proverim opet sa njima.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

E pa onda moguće da je do njih, da još nisu pustili.

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Zna li neko, ima li ogranicenja u uzimanju telefona uz ugovor? Posto imam 3 postpaid broja, a na jednom sam uzeo telefon pre 2 meseca, a sad bi da i uz drugi broj uzmem jos jedan telefon (Galaxy A3 (2016)), da li ce mi praviti problem? :| :?

I jos nesto, ukoliko se uzme telefon na rate uz 50% na pretplatu, da li tada naplacuju onu 3g pretplatu?
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ensiferum, Ako ti to nije četvrti uređaj, odobriće ti četvrti ugovor. Naime, po pravilu treba da proslede zahtev za odobrenje četvrtog postpaid ugovora, ali samo nagovestiš da si spreman da se obavežeš ugovorom da im plaćaš mesečnu pretplatu, da si reodovan platiša i da ne vidiš razlog zašto bih čekao. Onda ti bez problema odobre novi ugovor i naravno telefon uz njega.
Što se tiče 3G pretplate, mislim da se u slučaju 50% popusta ona ne plaće, ali nisam siguran.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

misapop
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Feb 2012. 01:50
:: Microsoft lumia 550
:: Samsung J5 2016

Post od misapop »

U slucaju neuzimanja telefona,tj u slucaju pretpalte sa 50 posto popusta,ne placa se 3g pretplata

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Ensiferum »

Mozda nisam bio dovoljno jasan, tj precizan, ima 3 postpaid broja, na jednom uzet telefon pre 2 meseca, a ova druga dva su 50% popusta na pretplatu, i na jednom od ta dva broja bih uzeo novi telefon Galaxy A3 (2016), a pretpostavljam da nece praviti problem. A sto se tice 3g pretplate, idem u poslovnicu danas definitivno, pa cu sve informisati. :oops:

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

PetarI napisao:Kakve ima veze kako ti kupuješ taj telefon,ako si "provukao" karticu...možeš da biraš da li će transakcija proći izmedju 12 nanosekundi i 12 meseci.To je stvar tvoje banke.Mts-u si plati.Zabole ih.
Što se tiče ove teme, ne vidim da je odgovoreno... Situacija je da se mora pogledati na sajtu inteze gde je moguće kupovati na rate bez kamate njihovim karticama. Sad sam gledao, i na spisku se nalaze i neke poslovnice mts (terazije, goce delceva)...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Za tu 3G pretplatu ni oni sami više ne znaju, meni ne naplaćuju već neko vreme iako treba da plaćam (uzet telefon), plaćao sam neko vreme i posle su je skinuli.

lovra
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 21:24
:: HTC ONE X+
:: NOKIA E71

Post od lovra »

Ensiferum napisao:Mozda nisam bio dovoljno jasan, tj precizan, ima 3 postpaid broja, na jednom uzet telefon pre 2 meseca, a ova druga dva su 50% popusta na pretplatu, i na jednom od ta dva broja bih uzeo novi telefon Galaxy A3 (2016), a pretpostavljam da nece praviti problem. A sto se tice 3g pretplate, idem u poslovnicu danas definitivno, pa cu sve informisati. :oops:
Možeš uzeti uz svaki ugovor po aparat,jedino je maksimalno da 2 aparata placas na rate. I ako raskidas 50% moraš da uzmeš paket sa jednom više pretplatom. Ja juče uzeo treći aparat na svoje ime od njih

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Da, može sada uvek da se prekine 50% popusta i uzme telefon. Možeš bez problema to da uradiš, ranije nije moglo, odnosno moglo je samo sako se uzima iphone, sada može uz bilo koji telefon (došlo im iz dupeta u glavu).

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Ensiferum »

Da rezimiram, svaki ugovor potpisan na 50% popusta moze da se prekine BEZ placanja penala, ukoliko se uzme mobilni telefon uz novi ugovor, uslov je da tarifa bude veca od prethodne.
Dalje, ukoliko uzimate telefon na rate (24 rate uz 50% popusta na pretplatu, kao ja sto sam uzeo) ipak placate takozvanu 3G pretplatu, kao i obicno uzimanje, sto nije logicno, ali ajde. Naravno ako uzimate smart telefon. Prilikom potpisivanja ugovora, potpisujete i jos jedan papir, Zahtev za aktivaciju LTE usluge (ukoliko telefon podrzava LTE). Mislim da je sada ta 3G pretplata zapravo aktivacija LTE usluge za manje tarife, ko ce ga znati. :?
Za uzimanje telefona na rate, morate imati ukupnu mesecnu potrosnju (na svim brojevima) od minimum 50% vrednosti rate za telefon, to im je uslov, da bi telefon kupili na 24 rate. :wink:

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Ensiferum napisao: Prilikom potpisivanja ugovora, potpisujete i jos jedan papir, Zahtev za aktivaciju LTE usluge (ukoliko telefon podrzava LTE).
Baš tako sam i ja hteo to da kažem, produžio sam postpaid paket i dobio sam još jedan papir koji treba potpisati a piše zahtev za LTE uslugu.

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Mogu li da na postpejdu, 50% popust, predjem na manju tarifu? Cilj mi je da to uradim, uzmem onu najmanju a onda da otplatim ugovor do kraja odjednom. Imam potpisano do kraja ove god ali cu verovatno da se selim u inostranstvo pa bih da zavrsim sa tim odmah. Da li je nekako moguce da sacuvam broj ? :smutny: prepaid, koliko broj ostajeaktivan posle dopune?
12 godina na forumu!

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Ne možeš na manju tarifu da pređeš od one početne sa kojom si potpisao ugovor.
Primer: potpišeš sa Mix L i ispod te nikako ne možeš ići, samo na veću.
Možeš jedino da platiš penale za tvoju tarifu. E sad ne znam dal se beše plaćaju penali po punoj ceni paketa ili po ceni od 50%

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

E jbg, ja kao da se kroz maglu secam da sam pitao kada sam potpisivao i da su mi rekli da moze na nizu da se ide isto
12 godina na forumu!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa pre godinu dve si mogao da se setas kroz pakete ako si na 50% popusta. Tako su mi rekli. Ne znam samo da li se nesto u medjuvremenu menjalo po tom pitanju.

Odgovori