MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Re: MTS novosti

Post od PetarI »

znemanja@,ako si uzeo na 50% popusta,platićeš za ostatak svaki mesec po 100%.Ako si uzeo telefon,zna se,sve u fulu plus 3G.Ako nisi vezan nikakvim ugovorom onda plaćaš ono što si potrošio.Uglavnom broj je mrtav još nisi iz poslovnice izašao,a ful ti račun stiže na kraju meseca.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@PetarI, Nisam za taj broj na 50% popusta niti sam uzeo telefon. Znači nema dodatnih penala osim da platim preostale pretplate do isteka ugovorne obaveze.
Kako misliš broj je mrtav?, ja taj broj nameravam da prenesem u drugu mrežu, koliko znam, nemaju pravo da ga ugase, možda pre raskida treba prvo da podnesem zahtev za prenos broja?

Sent from my iPhone 6 plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Naravno da je broj tvoje vlasništvo i da ne mogu da ga "ubijaju" :)
Pitanje je samo kakve posledice možeš imati.
U najgorem slučaju kao što kažeš je da moraš platiti preostale dospele obaveze.
Jedno od pravila kod prenosa broja je da "stari" operater može da uskrati dozvolu za prenos ako obaveze nisu izmirene.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Da, to znam, izmirivanje obaveza nije problem, logično je da moram da platim ono na šta sam pristao prilikom potpisivanja ugovora. Ali nakon izmirenja obeveza ne bi trebalo ne postoji nijedna pravna prepreka da mi zabrane prenos broja.
Moram otići u neku poslovnicu sledeće nedelje da se raspitam, samo se nadam da ću pričati sa nekim službenikom koji zaista nešto zna, jer opšte je poznato da službenici u mts-u, u različtim poslovnicama, daju dosta šarenolike informacije.

Sent from my iPhone 6 plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Pusti poslovnice, pozovi Cc, tamošnje razgovori snimaju, pa ne smeju da lupetaju kao ovi po poslovnicama.
Stari operater ima neke uslove koje traži kod preseljenja broja, ako su oni ispunjeni, ne sme da ti uskrati zahtev.
I sve to u roku od 48 sati od kada im zahtev stigne. U tom periodu se vrše provere i pokušava da se novom ponudom zadrži korisnik.
Ja sam dva broja preneo i nisam imao problema.
Doduše, ja sam ih prenosio u mt:s, ali princip je isti.
Kineska Poslovica

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Prilikom raskida ugovora pre vremena, placa se samo fiksna pretplata do kraja (imajte u vidu da neke racune placamo unapred neke unazad mesec dana) i nista vise.
Ja cu to da uradim u oktobru...

Sent from my iPhone using Tapatalk

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

AKO RASKIDAŠ UGOVOR-GASE TI BROJ.Nije mi jasno pod kakvim si ti ugovorom,kad nisi uzimao telefon niti popust od 50%...

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

PetarI, Obnovljenim ugovorom, ne bi trebalo da gase broj jer je moje pravo da ga po izmirenju ugovorne obaveze prenesem u drugu mrežu. Ako su im uslovi drugačiji, pa to je onda materijal za tužbu.

No, definitivno ću zvati korisnički servis i posetiti neku poslovnicu čime dobijem malo vremena.

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

PetarI odakle ti to?
Broj se gasi pod određenim uslovima.
Nije operater vlasnik broja već korisnik.
Čak i ako raskine ugovor a ostane u mreži, taj broj ostaje na prepaid tarifi, pa tek ako se ne dopunjava godinu dana smatra se "slobodnim" i onda ga dodeljuju drugom.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
Kineska Poslovica

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Ako raskidate UGOVOR kod mts broj se gasi.Ako nisi pod ugovornom obavezom,možeš:da nastaviš da ga koristiš u bilo kojoj tarifi,ali bez 3G i pretplata ful,možeš da ga prebaciš u pripejd(vraćaš postpejd karticu i dobijaš pripejd,registrovanu na tvoje ime i ako hoćeš možeš ga prebaciti u drugu mrežu.Nadam se da ste primetili gde pravim razliku?

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Ovde se radi o prenosu broja kod drugog operatera. Da bi se to izvelo potrebno je prekinuti ugovor sa postojećim.
Pitanje je koliko meseci pre isteka ugovorne obaveze mt:s "toleriše" ovakav prekid.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
Kineska Poslovica

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Ne smeš da prekidaš.Možda da vidiš da li postoji mogućnost prevremene isplate ugovorne obaveze,pa onda da budeš "slobodan".I dalje mi nije jasan tvoj ugovor,niti si uzimao telefon,niti 50% popusta...

misapop
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Feb 2012. 01:50
:: Microsoft lumia 550
:: Samsung J5 2016

Post od misapop »

Ni meni nije najjasnija njegova situacija.Ako mu broj nije ni sa 50% popusta,ni uz telefon,ni uz box,onda je u pitanju ugovor na neodredjeno vreme i moze da ga raskine kad hoce.Da kazem vec danas.Bez ikakvih penala

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

To onda više nije ugovorna obaveza,negopretplatnički odnos.I to je tako kako kažeš,samo...nema ugovora.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Možda je uzeo karticu na pretplatu bez telefona i bez 50%, a na ugovor od 2 godine. Šta tu ima nejasno?
Svi mi radimo ono što mislimo da je najbolje za nas u datom trenutku. [emoji6] A vi navalili da vam znemanja otkrije kako je uzeo broj, pa to ti je. Možda neće. [emoji14]

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Ma ja sam u gužvi ovih dana, pa sam zaboravio da treba da pišem u ovoj temi. Imam nekoliko brojeva što privatnih, što poslovnih, pa se nekada zbunim šta sam uz koji broj uzeo. Uz konkretni broj sam uzeo neki Huawei za 1 din, zato nije sa 50% popusta.
No, jutros sam na brzinu skoknuo pre posla do poslovnice i rekli su mi da se broj ne gasi, plaćaju se zaostale pretplate i neki administrativni trošak, broj prelazi na prepaid i to je to, posle mogu da ga prenosim u koju god hoću mrežu.

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

... Što je otprilike ono što sam napisao ...
8) 8) 8)
Kineska Poslovica

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Ljudi jedno pitanje. Uzeo sam telefon u mts poslovnici u Uscu. Sve ok sa telefonom, nemam zalbi. Medjutim nisam dobio fiskal niti garanciju. Pitam juce lika koji je radio, kaze to je to od papira, imamo vas u sistemu, ako bude nekih problema donosite telefon kod nas. Bilo mi je sumnjivo pa sam svratio danas opet, sada kod neke gospodje, i dobio isti odgovor. Jesu li ovo neke novine ili me vuku za nos? Postoji li uopste slucaj kada to ne ide kroz kasu? Da napomenem da mi je ovo cetvrti aktivni broj kod njih i da je telefon uzet na rate. Molim za odgovor, hvala unapred drugari :)

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

srdjanyo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 31. Avg 2014. 09:04
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ni ja nisam dobio fiskalni,ali overenu garanciju jesam.Mislim da je to to.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ako uzimas na rate onda nema fiskalnog. Garantni list bi trebao da dobijes. Oni tebe imaju u sistemu, a imas i ugovor sa njima, ali garantni list ti treba da bi mogao direktno u servis da nosis telefon.
Ja bih otisao u poslovnicu i trazio garantni list.

Odgovori