MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Aleksaboy napisao:...operateri medjusobno jedan drugom placaju interkonekciju.....
Čuj plaćaju :roll:
Krve se, kolju, svađaju...... OK još nisam čuo da su se potukli ali promuklosti i zajapurenih faca je bilo nemali broj puta...BTW Telkom je tu u poprilično nepovoljnijem položaju pošto npr Telenoru mora da plaća interkonekciju i za pozive iz mobilne i za pozive iz fiksne mreže pa tako Norvežani imaju zgodan i poprilično siguran izvor prihoda od interkonekcije.....

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Aleksaboy napisao:Licno mislim da na postpaidu ima vise ljudi koji imaju ugovor bez obaveza, tj. nisu uzimali telefon nego onih drugih pa je time sve mnogo lakse.

Pa normalno.Svaki normalan čovek zna da su to derikože i mašine koje misle samo na džep korisnika (u negativnom smislu).Kod nas je još gora situacija:umesto da daju telefone po smešnim cenama,da bi njime vezali korisnika,oni još i stave paprene cene telefona (ovo se posebno odnosi na telesmor).Telesmor (ili lelenor,kako vam drago) primami korisnika klupama,kafićima,lepim prodajnim mestima,"najkvalitetnijom uslugom" i atraktivnim telefonima,pa onda uvede nešto kao za "prenesi" tarifu i naravno svi pametni ljudi koji nisu uzeli telefon hoće da raskinu,a oni koju su uzeli kukaju i leleču....sviđa mi se miodrageovpredlog.Znači na 2 dana niko nikoga ne zove i šaljemo im hiljade mailova sa "lepim" sadržajem,pa bi se onda opametili od naplaćivanja uspostavljana veze i zaokruživanje prvog minuta!
Nokia C6

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa to je jedan nachin, onaj kulturniji, gradjanskiji. Ima i onaj klasican srpski, sa bombom u ruci, i pravac najbliza poslovnica, i izdemoliramo ih totalno. Ali ja sam vishe za gradjansku opciju. Za primenu sile sam samo ako je rec o nekoj osobi koja se o mene opasno ogresila :D sto je ovde na forumu prilichno dobro poznato.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 20:03

Post od Pere Ubu »

Lakse malo s tim bombama, ko ih je jednom imao u ruci, a normalan je, ne bi im ni ime napisao u postu, a kamoli predlagao (cak i u sali) nesto drugo. Posledice idu od najlaksih (vodjenje ljubavi u ulozi objekta u sobi pretrpanoj istomisljenicima u CZ-u) pa do malo ozbiljnijih (mirisanje cveca odozdo) :uhuh:
Elem,
- slanje mailova sa "lepim" sadrzajem moze da bude protumaceno i kao krivicno delo, u zavisnosti koliko je sadrzaj "lep";
- ako ste prepaid korisnik, pretpostavka je da cete da kupite dopunu na kiosku ili gde vec da vas ne bi iskljucili i da biste mogli da zovete, pa 2 dana apstinencije ne pravi nikakvu stetu operaterima, jer ste im platili unapred;
- ako ste postpaid korisnik - placate pretplatu, pa operatere tek u tom slucaju bas briga hocete li da apstinirate 2 dana ili dva meseca, u svakom slucaju placate pretplatu.
Dakle, ostaje solucija da se operaterima salju ne "lepi", nego lepi mailovi ili telefonski pozivi, da ne bi doslo do odredjenog kontraefekta :wink:

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Pod "lepe" sam mislio da ćemo raskinuti ugovor,koristiti karticu nekog drugog operatera,a kako si ti protumačio "lepe" sadržaje to mogu da zamislim.
Dalje,ako 10%ljudi raskine ugovor a 30% razmišlja o tome da raskone ugovor zbog nepovoljnih uslova.
I nismo mislili da samo 2 dana ne razgovaramo,neego da ako ne vrate na staro da pređemo na drugu mrežu ali ne sumnjam u to da bi posle 24 časa vratili na staro
I ovaj zar nisi primetio da miodrage voli da spominje bombe i majku uz upotrebu nekih glagola kada su omražene osobe u pitanju? :D :lol: :lol: :D
Nokia C6

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Cek, pa zar mislis da bi neko pristao tek tako da promeni operatera uz naravno promenu i broja? Mozda ali tek kad RATEL odradi svoje i dozvoli prenosenje broja sa operatera na operatera. I sta time dobijas? Sva tri operatera tarifiraju isto, svi naplacuju uspotavljanje veze, svi zaokruzuju prvi minut, cene su gotovo identicne... Sta mislis da ces time postici? Osim sto ces nabaciti jednom od preostala 2 operatera extra profit, neces nista vise uspeti. Sto se tog ne koriscenja telefona tice, koliko je takvih primera do sada bilo? Ja koliko znam bio je samo taj jedan koji miodrage spominje i nigde nikom vise to nije ni palo na pamet. Tako da jedino sto preostaje jesu zalbe korisnika ali kako ti mislis da obavestis 30-40-50% korisnika i da ih pored toga ubedis da zovu CC ili puste mail odredjene sadrzine? Ovim sto ovde pricamo nista ne postizemo, sitna smo mi riba, saka jada da bi se naterao tamo neki guzonja da razmisli o nasem predlogu. Eventualno sta svako od nas moze da uradi jeste da se pozali na svoj problem i to je to, ali to je samo individualno i nista vise osim toga nazalost...
Sve dok imamo ovakvu ekonomiju i dok je ovakvo stanje u drzavi nece biti nikakvih dramaticnih promena, jednostavno nema zdrave konkurencije pa samim tim nema ni potrebe da spustaju cene, daju neke pogodnosti, izmisljaju nemoguce stvari kako bi privukli jos jednog korisnika vise kao sto je to slucaj u razvijenim zemljama

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

na mt:s mondo web sms-u za selectbox osim 064,065 postavili i 066 !!!
Sto znaci da ce verovatno od 1.9. startovati novine sa 066

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

ne shvatam cemu sva t rasprava o bojkotu operatora u ovoj temi??
ovde se prica o promocijama mts-a, za onoga koga to zanima, a koliko je mts los (a jeste poprilicno), bar isto toliko su losa i druga dva operatora, i bar isto toliko zasluzuju pricu o bojkotu, a koji inace sam po sebi ne bi ni mogao da postoji, jer vecina ljudi ima bitnije probleme u zivotu nego da se bavi takvim stvarima...
inace voleo bih da cujem da je igde u svetu postojao takav vid protesta protiv nekog mobilnog operatora. ako je los, opsace mu broj korisnika, a posto se to kos mts-a ocigledno ne desava, znaci da vecini odgovoraju uslovi kod njih...
zate ajde predjite molim vas na temu, a otvorite drugu za tu pricu o bojkotu. videcete da ce se vrlo brzo zaboraviti...

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

mb011 napisao:....
zate ajde predjite molim vas na temu, ...
nešto mi govori da će ova tema biti jako popularna od ponedeljka ;) ;) ;)

pa u to ime da naškrabam nešto u vezi ovog off topičarenja o to me šta potrošači mogu da urade putem bojkota? U zemlji SRB ništa pošto ni bojkot ne mogu valjano da izvedu. Mislim, seća li se neko bojkota od prošle godine kada je trebalo da se kupuju samo najosnovnije i neophodnije svari u prodavnicama :? i šta je bilo od toga......mućak :uhuh:

Šta je onda najbolje raditi? Pa treba redovno, pedantno i precizno iznositi i saopštavati im svaku pa i najmanju primedbu i žalbu i slično, ne bi smelo nikoga da mrzi da pošalje mail ili pozove CC radi toga.... Mislim mogu ljudi da misli i pričaju šta god hoće ali te stvari sva tri operatera jako pažljivo prate i analiziraju i te stvari utiču na to u kom smeru će da krene određena kampanja (logično kako da se potrebe korisnika iskoriste za što veću zaradu jek kao što već napisah više puta ovo je posao gde se uspeh meri profitom a ne humanitarni rad)...
E sada najgore moguće što se može uraditi je da se šalju "lepi" mailovi preteće sadržine ili pozivi u stilu " E sad ću da im se **** po spisku" ili bilo šta slično... ako ih spamuješ i zivkaš svaki čas mnogo je verovatnije da to proglase uznemiravanjem i počnu da te ignorišu nego ako smireno, razložno i precizno izneseš svoje zamerke (ili pohvale št da ne i to je podjednako korisna informacija)...

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

mb011, to i ja kazem, ako neko hoce da filozofira i da spamuje, nek otvori novu temu. Po ko zna koji put ponavljam: moze im se kad ovde moderatori/administratori prakticno i ne postoje
w810 + 8GB

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

djape48, kad je bal nek je bal (al' na vodi) nek ide off,ali svaki off se briše u roku od 6h i manje,mada ne bi bilo na odmet više modova,čisto radi podizenja kvaliteta.Pa ne treba modovi da brišu najmanji off!E sad isti treba da pobrishu ovaj i 6 comentara ispod! :D
Nokia C6

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

skeptichni chicha napisao: nešto mi govori da će ova tema biti jako popularna od ponedeljka ;) ;) ;)

..
a onda naravno i pitanje: sto tako mislis :? da li znas nesto sto mi ne znamo :roll:

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

imaš temu 065/066 tu piše :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E pa ja sam vec pocheo, vec imaju 2 poziva od mene, jedan za IM, drugi za PTT. Lepo i kulturiska, objasnili su mi da je i to u experimentalnoj fazi, a kad sam rekao da sam isti odgovor dobio pre godinu i po dana, onda se lik malo pogubio, i pitao sam jos dodatno sta se tu ima da experimentishe godinu i po dana? E sad, ostaje da reshim jos i bivshi BelPagette (066) :D
I onda kao slag na tortu, jos zelim da vidim da li ce da omoguce vracanje postpaid-->prepaid, ukoliko mi se nesto ne svidja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

Na jednom drugom forumu se prica da ce mt:s vratiti tarifiranje 1+1 na mix-u. Ipak je to bolje bar za moj ukus od prenosenja... :P
>>>ZA sada je nezvanicno, videcemo...

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

To vracanje tarifiranja na 1s+1s ako se desi - desice se paralelno sa spustanjem MIX1000 sa 325min na 250min.... Moje misljenje 8)

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

AquaZX, i ako to bude opet je bolje ovako, jer mozes da kazem "stigao sam" od 2s dok kod drugih bi se zapitao da li ces ili ces da kucas sms ili pitas kako je tetka :wacko: :D

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

"spuštanje" je odgođeno do daljnjeg kako rekoše iz mts-a. ali mnogo je bolje 1+1 sa manje minuta

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

U KS-u mi rekose da nije tacna info za 1+1. Toliko o tome za sada...

Medjutim ima novina, ali o tome od 1.9. vise.
Mt:s slavi X godina rada u pon valjda pa priprema mnoga iznenadjenja i popuste za prepaid i postpaid u toku septembra. Ne znam tacno o cemu se radi jer drug koji radi u mt:s-u jos uvek ne sme da otkriva. Neka dupla snizenja, videcemo kada izadje na sajtu...

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 20:03

Post od Pere Ubu »

"Septembarsko iznenadjenje. Saljite MMS poruke po ceni od 5 dinara bez PDV-a. Imamo jedni druge."

Sa naglaskom na "Imamo jedni druge", sta god to znacilo 8) How low can sum1 go..
Poslednja izmena od Pere Ubu u Sub, 30. Avg 2008. 21:30, izmenjeno 1 put ukupno.

Odgovori