A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

evo sad neka neko kaze meni da sam ja spamer i davez ovde :P ovi citave doktorske studije poceli pisati jel jel sam je uopste na pravom mestu jel ovo mobilni svet :lol: :D :lol: :P ima da vas stavimo ispod antene da se nazracite pa da nam svetlite mesto jelke u vremenu od 24.12 pa do 15.01 :lol: :D

vukbojan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2008. 06:54

Post od vukbojan »

Ја сам, што се тиче разних врста зрачења, јако уздржан; док се не докаже да нема опасности требало би постављати предајнике и мобилне телефоније и телевизије што даље од стамбених објеката. Бар је доста ненасељеног простора у Србији.

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

sigi napisao:evo sad neka neko kaze meni da sam ja spamer i davez ovde
ma jok, to se tebi samo cini
Remember, remember
The 5th of November

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

vukbojan napisao: док се не докаже да нема опасности требало би постављати предајнике и мобилне телефоније и телевизије што даље од стамбених објеката.
Divota, i kakav ce onda signal da bude? Hoce li ga uopste biti?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

A da svi pocnemo da koristimo satelitske telefone. Uvek i svuda si dostupan (osim u rudniku), nema antena, zracenja itd. He, he samo da nije tako skupo. :P

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Kako nema zracenja crni Aleksa? Pa sta mislis da taj telefon ne zrachi i to mnoooooooogo jache? Ljudi sve na ovom svetu zrachi, pa cak i ruchni satovi koje nosite zrache. Ali to nije radijacija koja ubija. Mozda je malo povecano, pa sta da se radi? Ako zelite civilizaciju, onda se i zracite. Ako ne zelite zracenje, ima tamo u Amazonu jos plemena koja nisu videla belog coveka... slobodno idite tamo...

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Hteo sam da kazem da nema antena pa u tom smislu nema zracenja (od strane antena). Inace, da, sam satelitski telefon zraci. Ali u pravu si Miodrage, ne moze i jare i pare. Civilizacija i tehnologija nose i neke negativne stvari sa sobom a na coveku je da bira.

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Vip je uveo postpaid " Tarifne dodatke". Ako su ovo tarifni dodaci (pazite, mnozina je u pitanju) :lol:
ja vise necu ni proci pored njihovih prodajnih mesta... Tuga.

http://www.vipmobile.rs/cm/private/post ... /index.php
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Ma stoje im vec par dana... i vise...
najgore sto su iste cene kao telenorovi a obavezuju te na tri meseca, a telenor ne...
Sta su samo umislili ovi u vip-u?

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

kod mt:s-a je 12MB 177 dinara (pdv je uračunat). Kako ne mogu da shvate da treba da daju nešto što je super povojlno da bi privukli korisnike, nije mi jasno? :uhuh: Imaju najmanje korisnika, a cene, promocije... su im lošije od konkurencije.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Kad samo pomislim da ce vremenom da budu gori nego sada, jer zele samo novac, dodje mi da :cry:
Pomalo mi ih i zao, zele novac a ovakvim poslovanjem ce dobiti samo sipak :P

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan

Post od vuchko987 »

Zao ti Vipa? :P Ja i moje drustvo kad god prodjemo pored nekog njihovog centra, obavezno neko prokomentarise, sasvim spontano, kako bi bilo lepo da bankrotiraju, ili kako bi bilo lepo baciti bombu ... i slicno. Mrzim Vip, mrzim ga vise nego sto bih neku osobu mogao da mrzim... tako su jadni i bedni... i pored toga skupi i nepovoljni... neprofesionalni... :shock:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nije bas u redu tako mrzeti. Sta imas od toga? Oni su dosli, imaju svoju racunicu... Na nama korisnicima je da im sudimo, da li cemo da im poklonimo poverenje ili ne. A da li cemo, to zavisi samo od njih. U bezmalo stotinak postova sam naveo da izizstinske borbe medju operaterima nece biti sve dotle dok se RATEL ne smiluje i omoguci apsolutno vlasnistvo nad brojem, kao i njegovo prenosenje. E onda moraju da omoguce da predjem i sa postpaida nazad na prepaid i sl. I da menjam operatere i tarife kao carape ako zelim.
Mada vec sam naveo svoju idealnu tarifu: kombinacija mt:s kontakt+ i Prenesi 250 - takoreci bih odmah potpisao ugovor. Jos da daju FLAT Internet.. pa gde bi mi bio kraj
Ali kad su svi gramzivi i hoce da zgrnu sto vece novce davanjem sto manje usluga... E pa gospodo to tako ne ide.

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od sigi »

od toga sta nekog mrzis mozes samo sebi i svom zdravlju da naskodis i to mnogo
pricas notorne gluposti i ocekujes od nekoga ko je juce dosao da preko noci stvori cuda :roll:
vip je dobar koliko mu lelekom dozvoli ,za evo godinu dana koriscenja po srbiji ja problema nisam imao kako prvog dana tako i danas od prvog dana sam kod njih prvo na pri pejdu sad na post pejdu 325(neobavezujuci ugovor ) i telefonski racun mi neprelazi 1300 dinara imam crno na belo listing
sto telenor neda neki besplatan minut ili sms sto neudvostruci svoju jadnu dopunu od 200 dinara sa kojom mozes da pricas plafon 10 min ...
mobilni koristim od 98
mobtel postpejd standard do prvih mesec dana pod telenorom
od 99 do danas pripejd mts (zelena,pa plava sad kul )
od dolaska vipa prvo pripejd pa onda post 325
trenutno vip 325 i mts kul 065

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

sigi, kakve veze ima Telekom sa cenama i promocijama Vipa? Po meni su najlošiji od svih zato što daju neke promocije, ali ih tako ograniče uslovima da postaju, da ne kažem neupotrebljive, ali znatno lošije nego što se na prvi pogled čini. Dali su 1000 poruka, super, onda sitnim slovima piše, "mogu se iskoristiti do 31.07.", tako je bilo i sa onim kreditom od 1000 din za prvih 50000 kupaca, pa onda ovo sa dupliranjem dopune. Zašto nije dozvoljeno da se tim kreditom, npr. plaća parking, uplaćuje internet vreme...? Kad je mt:s dao 980+ i 480+, nisu stavili nikakvo ograničenje kako se mogu trošiti ti bonusi, isto mt:s je dao 1200 poruka, sve dok ti kartica važi MIX1000 je bolji od Vip 325, ima isti broj minuta i poruka, ali kod mt:sa su bolji dodaci. Imaš internet 12MB za 177 dinara, naspram 10MB za 295 dinara kod Vipa. Telefoni uz ugovor su mnogo jeftiniji kod mt:sa.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

mezzano napisao:.... :uhuh: Imaju najmanje korisnika, a cene, promocije... su im lošije od konkurencije.
Taktika "Rovac" kako ih ostali kopiraju jednog dana ima da postanu najbolji :lol: :lol: :lol: :lol:

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od sigi »

mezzano napisao:sigi, kakve veze ima Telekom sa cenama i promocijama Vipa? Po meni su najlošiji od svih zato što daju neke promocije, ali ih tako ograniče uslovima da postaju, da ne kažem neupotrebljive, ali znatno lošije nego što se na prvi pogled čini.
A ko je koga poceo da kopira prvi vip i da krade ideje od vipa ,jeste da je sa dolaskom vipa pocelo da se kruze minuti to jeste lose ali sve ostalo je cita kopija mts je je sve pokrao od vipa spustio cenu za koju desetinu para dole sve ostalo je isto ili slicno samo ima jedna VELIKA RAZLIKA kod mts sa zakasnjenjem od nekoliko dana na zvanicnom sajtu pise da je rec o promociji :lol:
za post pejd necu da pocinjem jer nece mi dosta biti ni ceo nas forum koliko je samo mts i telenor od dolaska vipa izmenio kompletan cenovnik i uslove za post pejd a dal je vip nesto menjao nije znaci ima prednosti

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan

Post od vuchko987 »

@ miodrage

Nemoj pogresno da shvatis, nije bas da sam ja neki "mrzitelj", ali kad je Vip u pitanju... Ali brate, da je los - los je! Razumes, ne podnosim ih, njihove kampanje za debile, samu mrezu, i sl. Pisao sam o tome.
Nego, kad je mp3mp3 napisao da mu ih je zao, bas sam osetio neku potrebu da ih onako zestoko napljujem! Razumite me, i ja sam covek...

@ sigi

sta tebe briga sta je dobro za moje zdravlje evo pisacu tvojim jezikom posto ti izgleda drugi ne razumes svako ima pravo na svoje misljenje ti volis vip ja ga mrzim i eto nema tu vise sta da se prica. to koje tarife ti koristis me ne interesuje nesto preterano mada sam i pretpostavio da pricas kao lud na mobilni telefon ne uzimas daha uopste isto kao sto ne pravis zareze kad pises. naravno da su telenor i mts uskladili postpejd prema konkurenciji ali nije bitno sto je to vip ili mip ili bilo sta drugo to je jednostavno posledica dolaska treceg operatera oni neka kopiraju vipove ideje ali vip i dalje ostaje najgori gori od telenora jer nema prenosenja minuta gori od mts-a po cenama

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

sigi, jeste, Telekom vidi od Vipa (klasičan promocija sa porukama) i to posle bolje odradi. Da više poruka bez ikakvih uslova. Čak je moglo 2 puta da se aktivira, pa se dobije 2400 poruka za trošenje do kad ti važi kartica. Zašto Vip poučen tim iskustvom nije dao dupliranje kredita koje će važiti dok je kartica aktivna? Uzgred, dupliranje kredita je prvi uveo mt:s. Doduše na akcija je trajala 1 dan, ali kad dopuniš kredit možeš da ga trošiš kako hoćeš i do kad hoćeš.

Znači, ne kažem ja da je Telekom savršen, daleko od toga, i oni imaju 1000 mana, ali Vip je slabiji od njih. Od kako su došli (mislim da je oko godine dana) ničim me nisu privukli da postanem njihov korisnik, a to mislim da bi trebalo da je njihov prevashodni cilj, da privuku nove korisnike, jer su počeli pre godinu dana od nule.

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan

Post od vuchko987 »

Opet cu sebe ponoviti po ko zna koji put, sve bih od Vipa mogao da prihvatim, ali onako LOSU MREZU nikada! Koliko puta sam bio u bezizlaznoj neprijatnoj situaciji zato sto nisam bio dostupan ili mi nisu stizale poruke, sve zbog smrdljivog Vipa.

Odgovori