Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Azimuth napisao:kao da oni placaju nesto drugom provajderu ako njihov korisnik zove tog nekog drugog
Upravo tako! Ubo si k'o prstom u ...

Pravilnik o opštim uslovima za interkonekciju javnih telekomunikacionih mreža:
http://www.ratel.org.yu/editor_files/Fi ... ekciji.pdf
Uputstvo za interkonekciju javnih telekomunikacionih mreža:
http://www.ratel.org.yu/editor_files/Fi ... ekciju.pdf
Azimuth napisao:Smesna promocija ako se tako uopste i moze nazvati jer ne vazi za sve korisnike nego samo za nekolicinu...
Već sam ti objasnio gore, umesto da gađaju SVE i da naprave nešto što će odgovarati pomalo svakome, a ustvari nikome ... gađaju tačno one koji su im interesantni (nekolicinu). To što ti ili ja nismo u toj grupi ... tja ... nismo im interesantni ... :)
Samsung Omnia HD 8GB

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Mrzi me da citam te Pravilnike o interkonekciji..

Jel moze neko sazeto da kaze, da li, kako i koliko? :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

AquaZX, DA, a koliko, pa saznaces kad iscitas. I uopste nisu male pare u pitanju. Pa jasno da se nikome ne bi isplatile ovakve promocije za sve mreze, nego samo za svoju.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Ma dobro ljudi, ne budimo sitnicavi. Svaka je promocija dobra na svoj nacin i sto ih bude bilo vise to bolje. Pa makar vazile samo unutar mreze.
Ja bih samo voleo da se svi tarifni dodaci ponude svima jer ih licno smatram "stalnim promocijama" i njihovim koriscenjem moze dosta da se ustedi.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Da ali koliko Telenor plaća Telekomu i VIPu, toliko i VIP i Telekom plaćaju Telenoru tako da je ta interkonekcija izgovor. VIPu se najmanje isplati da komunicira sa ostalim mrežama a opet su oni prvi ponudili istu cenu ka svim mrežama.

Npr. u društvu od nas 10 ima 2 VIPa, 3 Telenora i 5 mt:sa-a. teško da će i u teoriji svako sa svakim pričati, ali od prilike će Telekom najviše dobiti a VIP najmanje, pa se tu Telekomu najviše isplati i pričanje u mreži i van nje, a na tu poziciju su došli nižim cenama od Mobtela i kasnim uključivanjem VIPa.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Da ali Telekom placa i interkonekciju fiksna telefonija - mobilne mreze i tu najvise gubi jer ljudi cesto zovu mobilne brojeve sa fiksnog telefona a obratno nikada. Tako je bilo i navedeno u godisnjem izvestaju Telekoma pa je to i glavni razlog za poskupljenje pretplate i impulsa. Jednostavno, Telekom mora da velikim prihodima na jednom polju krpi rupe na drugom.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Postoji i interkonekcija mobilni->fixni, u manjem obimu ali postoji.

Takodje, ne vidim razlog zasto bi Telekom gubio novac zbog interkonekicije fixni->mobilni iz razloga:

- cena je bila slab saobr.~5din/min, jak saobr. ~10din/min

A to su vrlo pristojne cene uporedjujuci ih sa cenama u mobilnim mrezama.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Dobio sam poruku da mogu da kačim slike na Facebook za 2 dinara bez pdv-a putem mms-a na 32665 ( možda će nekom biti korisno, mada meni nije potrebno :D )
Nokia Lumia 630

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

facebook , myspace su OTVORENE socijalne - dustvene mreze koje svoje usluge ne naplacuju ni po jednoj tacki , sto u prevodu znaci Telenor je nasao jos jedan nacin da vas dere .
Uzmite telefon u sake nadjite operu mini koja je extra brza ukucajte m.facebook .com ulogujte se redovnim putem kao i na kompu umite dopune za tarife u obliku MB i uzivajte ,izracunajte koliko mozete puta da uletite na fb sa mobilnog za paprena 3 dinara koliko vam telenor uzima samo za jednu sliku. :wink:
Mozda sam opet surov prema telenoru ali znam kao i obicno da sam uvek upravu :P

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

sve je to OK sigi, ali ti preko opere mini ne mozes da uploadujes slike i snimke direktno na FB, a ovako mozes preko MMS-a, ja mislim da je u tome fora.

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

pa dodjes lepo kuci ili negde pa uradis na jaftin nacin redovnm netom , nije to valjda toliko o glavu da mora preko moba , stvarno nekad neznate sa cete sa novcima i kreditom oladite malo SEKA je tu oko nas :lol: :lol: :lol: :D :D :D :P

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Dobro sad, to dal neko moze da se strpi il' ne moze, dal' se neko razbacuje ili ne to nije njihova stvar. Red je da se ponudi, sto vise usluga to bolje, pa makar neke koristili dva puta u zivotu. Ne mora svaka usluga da bude od vitalnog znacaja. Neke su tu samo da bi operateri bili u trendu, iz fazona.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Nokia 5800 XpressMusic

Post od evolution »

Nokia 5800 XpressMusic

Slika

Ekskluzivna ponuda samo za kupovinu preko eShop-a

http://www.telenor.rs/?section=private&page=1
http://www.telenor.rs/?section=private&page=6353
iPhone 6 Plus

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Totalno nepovoljno... :uhuh:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

argumentuj šta je tu nepovoljno? da ne bi da ti poklone? :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Akki, što da ne...? :) ne bih se ljutio. :roll:

Koja je cena ovog aparata u radnji koja je ovlašćeni distributer?

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Prema onome što piše na:

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1918 ... pressMusic

Nema ga u prodaji ...

Ovo je, čini mi se, prvi put da operater dobije neki uređaj pre nego što se pojavi po prodavnicama ... Ne računam oglase i prodaju/kupovinu na "majkemi" ...

Ozbiljna igra počinje ...
Samsung Omnia HD 8GB

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Mogu i da mi ga poklone, ne bih se bunio :P A sta nije povoljno, pa pogledaj koju su cenu blebnuli, mislim na ono sto platis pri potpisivanju ugovora. Npr. uzmes onaj paket Prenesi 325 za koji ti je mesecna pretplata 1190 din gde trebas u startu da izdvojis 23000 din sto bi znacilo svega nekih 100 eura manje od cene koja je valjda u prodavnicama tj. nekih 50tak eura manje od cene koja je u oglasima sa nekakvom garancijom koju spominju. Necu da ulazim u to kakva je garancija ali ipak postoji. I dalje ne vidim sta je u celoj toj prici povoljno. Koliko mi se cini, telefon je namenjen mladjoj populaciji, pa samo da mi je znati ko ima da izdvoji u startu toliko uz mesecnu pretplatu koja iznosi toliko koliko iznosi pa jos na 2 godine... Ako si mamin i tatin sin, razumem i to, pa zar nije logicnije da ce ti kupiti telefon u prodavnici i samo uplacivati kredit koliko njima dune?
To je moje misljenje, razuverite me ako mislite da gresim...
Da su prepolovili onu cifru koja se u startu placa pa jos covek i da razmisli da se upusti u takvu pustolovinu, ali Telenor je to 8)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Gde ima original po toj ceni? i mani me tih oglasa... na nekoj temi sam pravio poredjenje sa vodafonom... tu sve lepo piše i molim da se bez argumenata ne pišu takve stvari... vreme je da uozbiljimo diskusije... to što je standard u Srbiji takav kakav jeste ne znači da operateri treba da rade sa gubitkom da bi korisnici dobijali high end telefone po smesnim cenama... ne rade oni to iz milosrdja nego da bi zaradili...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa naravno da rade da bi zaradili a ako je vec ovakva situacija u Srbiji pa zar nije logicnije da malo spuste cene, da idu na kvantitet, na broj novih ugovora sa tom famoznom obavezom na 2 godine. To je nekako logicniji nacin, pre ce dobiti vise novih korisnika ili ce se stari obavezati na naredne 2 godine, nego ovako kako pokusavaju. Zivo me zanima samo da li ce izbaciti cifru koliko su ovih telefona prodali u prvom kvartalu. To je ono sto je po mom misljenju nepovoljno. Tu trebaju svi do jednog da porade i eto im lepe zarade. Sto se tice Vodafona, znam, citao sam temu, ali je bilo dosta polemike i poredjenja tj paralela izmedju njih i nas.

Odgovori