A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

cekaj zar neke stvari kod vipa mozda zavise i od lelekoma ?
ja sam reko jednom pa cu i jos sto puta niti volim vip niti bilo kog od operatera kad danas sutra dodje neko novi ako bude jeftiniji precu kod njega sve je to stvar povoljnosti ,na fon nepricam mnogo samo kad mi bas treba
pricu oko telenora sam vec dovoljno razjasnio kao i stotine drugih koji p...e od njihovog deranja
a to za toliku mrznju prema bilo kome od operatera od toga nemas nista ni ti ni ja niti bilo ko :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

vuchko987, eto vidis, ne znam odakle si i koji su repetitori kod tebe, ali ja ovde u Subotici od prvog dana zaista nisam imao ni P od problema za Vip-om. Jeste desilo se po koji put da je kasnila poruka za proveru kredita, ali to pripisujem preopterecenju, a i tome sto jos nisu uspeli da kompletno razviju mrezu. Polako ima vremena.
Svi znaju ovde na forumu da primarno koristim mt:s, druge 2 kartice imam eto, tek onako. Ali ne mrzim ni Telenor (a imao bih gomilu razloga) ni Vip (i tu bi se naslo stosta). Kome se nesto ne svidja, ok, ne mora da koristi usluge doticnih, ima i pravo da iskaze svoje misljenje (zato forumi i sluze) ali daj nemojmo da ulazimo u neki extremizam jer takve stvari stalno gledam na TV-u. Te ovde teroristi, te ovde sukovi, onde neredi, te u BGD, pa u NS... Cemu to vodi?
Baciti bombu na poslovnicu? Pa to je kriminalni akt pre svega, a nece ih oterati odavde. Jedino sto moze nekog operatera da otera je da nema korisnike, samim tim ni profita, a nikome se ne posluje s gubitkom.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

miodrage, pogresno me tumacis, a sto se tice bombe, zaista si bukvalista... Ali, nije bitno.
S obzirom da je tebi Vip tercijarna kartica, nije ni bilo neke velike sanse da osetis probleme. I dok je meni bio sekundarni, sve je bilo ok. A kada sam poceo da koristim samo taj broj i potpuno zavisim od njega... Prica se drasticno promenila, i ne bih da se ponavljam.

Zivim na Novom Beogradu, u blokovima. Imam par drugova i drugarica i iz centra i iz NBG-a koji su uzeli Vip, i imamo internu salu: " Kada ne zelim da me ometaju, i iskljucim mobilni telefon, nikada ne moram da se pravdam onome koji me je zvao dok sam bio nedostupan. Samo kazem: ' Izvini, znas, ja sam na Vip-u... Mreza...' i time je sve razjasnjeno."
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 20:03

Post od Pere Ubu »

Inace, ja VIP koristim bas-bas periodicno, i na Senjaku nisam do sad imao problema, dok kod keve na Paliluli bude pun signal, pa potpuno nestane, pa pun signal.. a onda se ustali i bude pun konstantno. Ne znam koja je poslovna strategija VIP management-a u osvajanju trzista, ali posle ove jezive poslednje reklame s onom plavom ribom koja razbija casu dok komunicira sa usisivacem i sve vreme ispusta uzasne krike, potpuno kapiram da su dotakli dno, i da ce mozda cak i da prodaju svoje poslovne operacije u Srbiji cim moraju na ovako nizak nacin da animiraju narodne mase. Sta god mislio o Telenor-u i MTS-u, ovakav VIP-ov marketing je najgori u istoriji mobilne telefonije ikad, i od mene veliki minus.

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Vipov marketing je oduvek bio najgori... ne znas sta reklamiraju... Sve reklame kao da im govore : " Mi smo najgori... Budi debil, i izaberi nas!" i sl.
Telenor je najbolji po pitanju marketinga, ali zato i najskuplji.
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Ma kada se samo setim onih debilnih reklama MTS-a: dopuna kredita-dopuna misica... vrh brate, vrh brate... tebra-tebra... ovo ono... Boze kakav uzas!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

vuchko987, meni je Vip sekundarna a Telenor tercijarna kartica. Napravio sam recimo 3 sata razgovora do sada na Vip-u, i nikad mi nije cak ni jednom zasecnulo. Sad da li sam bas imao srece...
Pere Ubu, Aleksaboy, potpuno se slazem oko debilnih reklama i mt:s-a i Vip-a, i odlichnih reklama za Telenor. Ali cena te-bra, cena... To jako ne odobravam.

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od sigi »

pa EPP vipa jeste uzas i potpunosti se slazem bar u necemu ,telenor ima fensi reklame sa dozom takozvane emotivne reakcije kod korisnika , dok mts udara iskljucivo na emocije ide ono deset godina mi dajemo zato sto smo se nakrali i te fore .
Da im je EPP u globalu ocajan to stoji jedino ovo sto je vodafon radio za vip ima donekle nekog smisla .

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Miodrage, slazem se da je Telenor skup, posebno na prepaidu ali i VIP polako pocinje da udara po usima. Resenje je jednostavno: trebalo bi da drzava donese regulativu po kojoj bi cena minuta bila maximalno npr. 5 din. a cena sms 2 din, GPRS 0.05 din/1kb itd. Nesto po uzoru na Eurotarifu. Pa i u EU su operateri drali korisnike pa je komisija EU to presekla i zastitila korisnike. Doduse to je bila intervencija koja se ticala roaminga, ali ja ne vidim zasto tako nesto ne bi moglo da se primeni i na nacionalnom nivou. I naravno, treba uvesti mogucnost prenosa broja.

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Pere Ubu »

Aleksaboy, zbog izmisljotina kapitalistickog drustva koje se zovu trzisna ekonomija & sloboda konkurencije. U suprotnom, samo bi nam jos more falilo da i formalno postanemo Kuba :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Aleksaboy, to sto si sad rekao nemoj vishe da ponovis molim te. Ne bih da budem grub, ne bih da te vredjam, ali brate ovo si odvalio takvu glupost da to boli. Pere Ubu, ti je dobro odgovorio. Drzava nema sta da kontrolishe operatere i njihove cene. Zakon trzisne ekonomije je vrlo jasan. Imas ti prava da lupis koju hoces cenu, a da li ce neko da koristi tvoje usluge pod tim uslovima, ostaje da se vidi.
Najveca je budalastina da drzava diktira recimo cene benzina. Treba pustiti sve te firme da same odredjuju svoje cene, pa cemo da vidimo ko ce da opstane. Jedino ce NIS prvi da ode pod stecaj. A i drzava ce tu da ima velike gubitke.
Eurotarifa je uvedena iz razloga sto u EU teze tome da sve cene svuda unutar unije budu iste. Ne moze hleb u Nemackoj da bude 1E a u Italiji 1.15 (isti proizvod). E isto tako ne moze zvanje iz Italije kosta 2.3E a iz Nemacke 1.2. E zato se i umesala unija i rekla da ce roaming da bude svuda isti, ali da nece da odredjuje cene u samim drzavama... bar nece jos.

vukbojan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2008. 06:54

Post od vukbojan »

Al' ste vi braco zapenili.... Pa sta ja imam onda tu da se mesam, samo da bez veze izgubim glavu. Dok vi piskarate, ja cu da telefoniram, i to sa fiksnog, bar tu nema ova tarifa, ona tarifa, ona promocija, pa kradja minuta...(narocito kod telenor-a, pa mt:s-a)

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

vukbojan, pa niko ti i ne brani! :D Možeš i dimne singale da šalješ, ako hoćeš 8). Ovo je rasprava o mobilnim telfonima i mobilnim operatorima.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

vukbojan napisao: Dok vi piskarate, ja cu da telefoniram, i to sa fiksnog, bar tu nema ova tarifa, ona tarifa, ona promocija, pa kradja minuta...(narocito kod telenor-a, pa mt:s-a)
e nek si im rekao svima :) na forumu o mobilnim telefonima :) mada i na fixnom mozes da imas dvojnika, ili pcm - cuda moderne tehnologije u srbiji :))

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Aleksaboy napisao:Ma kada se samo setim onih debilnih reklama MTS-a: dopuna kredita-dopuna misica... vrh brate, vrh brate... tebra-tebra... ovo ono... Boze kakav uzas!
Da i ja sam vikao UŽAS!!!! na te reklame a onda sam na sajmu knjiga video gomile adolescenata kako se slikaju sa Ćurčićem u toj njegovoj famoznoj "vrh brate" pozi :blinky: :o :shock: :smutny: i shvatio šta je to ciljana reklama

vukbojan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2008. 06:54

Post od vukbojan »

Nije toliko problem cena minuta, vec, po meni, tarifiranje. Prvo, prvi put sam poludeo posle uvodjenja fiksne naknade za svaki pocetak razgovora kojemu su kumovali izvesni Voja Ses i Alek Vuc. To se kasnije izrodilo u to da je svako na osnovnih 1,77 sa PDV-om kalemio svoj reket pa tako ima i pripejd i postpejd tarifa sa startom od 3,5 dinara - za nerazgovaranje. Drugo, zaokruzivanje minuta. Ja sam praktican covek. Za 40-ak sekundi mogu da se dogovorim sve sa bilo kim, i jos da pitam usput za junacko (devojacko) zdravlje. Cesto i samo da nesto potvrdim sagovorniku za 5,6 sekundi. Na kraju, shuma ponuda u kojoj se ni ja ne snalazim iako posedujem zavidan nivo analiticnosti.
Hocu da budem slobodan (sa malim s), hocu da razgovaram koliko ja hocu, 1 sekundu ako hocu. Pa, koliko god da je cena minuta neka prvi sekund kosta kao i poslednji. Ne podnosim mutnu vodu (vise volim bazen nego Adu).
P.S. Neka mi neki pravnik kaze, da li je ustavno na taksu (poseban oblik globe) za svaki zapoceti razgovor zaracunavati porez (PDV ili porez na promet). Jer taksa je taksa, jednokratna i fiksna, bez obzira na kolicinu i oblik odredjene robe, dok porez zavisi od kolicine. ????????????????

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Pere Ubu »

vukbojan napisao: P.S. Neka mi neki pravnik kaze, da li je ustavno na taksu (poseban oblik globe) za svaki zapoceti razgovor zaracunavati porez (PDV ili porez na promet). Jer taksa je taksa, jednokratna i fiksna, bez obzira na kolicinu i oblik odredjene robe, dok porez zavisi od kolicine. ????????????????
PDV se placa na izvrsen promet ili usluge, u svakoj fazi, sam ne zavisi od kolicine, vec samo njegova visina (dok su stope uvek iste);
Taksa je takodje jedna vrsta jednokratnih javnih prihoda, inace potice od reci tax = porez.
Pored sve dobre volje, nisam siguran da bi ijedan pravnik u zemlji mogao da odgovori na to pitanje, s obzirom da ne moze "porez na porez", kako je pitanje formulisano ;)

Inace je zaokruzivanje takodje izraz pracenja trzisnih tendencija , a.k.a. saznanja da klinci uglavnom imaju obicaj da se "peckaju" po par sekundi, pa da ne bi vise gubili, operateri su jednostavno zaokruzili prvi minut, sto i nije bas lepo s njihove strane, al promenice se i to jednog dana, kad ova drzava postane Drzava.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Meni se svidja sistem koji se primenjuje u CG tj. tarifiranje 30+1 i to bez uspostave... na promonte-u
To bi bilo ok, ali nasem vip-u zarad promocija imamo 60+30 :blinky: :o

zALFex
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 17:10

Post od zALFex »

Ako vip nastavi sa novim mesecnim promocijama (tako zovem paket: promocija + poskupljenje), do nove godine imacemo uspostavu 5 dinara i zaokrizivanje na 2 minuta, a gprs ce se zaokruzivati na bar 10kb...

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od sigi »

Dva nova telefona u vip post pejd ponudi:
radio telefon Sony Ericsson R300 http://www.vipmobile.rs/cm/private/post ... E_R300.php
i nokia 5000 http://www.vipmobile.rs/cm/private/post ... a_5000.php

Odgovori