Yettel novosti
Nove cene saobraćaja u romingu
30. januar 2009. - Zbog pada vrednosti dinara na međunarodnom finansijskom tržištu u poslednjih nekoliko meseci, Telenor je prinuđen da od 1. februara ove godine uvede nove cene saobraćaja u romingu. Promenjene su cene odlaznih govornih poziva, odlaznih video poziva, odlaznih SMS poruka i GPRS saobraćaj, dok cene dolaznih govornih i video poziva ostaju nepromenjene.
Osim korekcije cena, nema drugih izmena načina tarifiranja ili strukture roming zona.
Za više informacija o cenama kliknite ovde.
http://www.telenor.rs/?section=about&page=6384&pn=1
30. januar 2009. - Zbog pada vrednosti dinara na međunarodnom finansijskom tržištu u poslednjih nekoliko meseci, Telenor je prinuđen da od 1. februara ove godine uvede nove cene saobraćaja u romingu. Promenjene su cene odlaznih govornih poziva, odlaznih video poziva, odlaznih SMS poruka i GPRS saobraćaj, dok cene dolaznih govornih i video poziva ostaju nepromenjene.
Osim korekcije cena, nema drugih izmena načina tarifiranja ili strukture roming zona.
Za više informacija o cenama kliknite ovde.
http://www.telenor.rs/?section=about&page=6384&pn=1
iPhone 6 Plus
Svaka cast,matematika vam je jaca strana.
Prosecni kurs od 75 do 85 bude nekih 80 dinara a nekada je Zona 2 kostala 40 dinara (mislim da je toliko bilo,ako gresim neka me isprave)bez PDVa znaci 0.5 eura.Sada euro 95,vama cena 115 dinara tj 1.2 eura.Znaci po vasoj matematici dinar je devalvirao 2.4x?
Znaci dinar je ustvari 192 dinara samo to vi jedini primecujete.
Prosecni kurs od 75 do 85 bude nekih 80 dinara a nekada je Zona 2 kostala 40 dinara (mislim da je toliko bilo,ako gresim neka me isprave)bez PDVa znaci 0.5 eura.Sada euro 95,vama cena 115 dinara tj 1.2 eura.Znaci po vasoj matematici dinar je devalvirao 2.4x?
Znaci dinar je ustvari 192 dinara samo to vi jedini primecujete.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
- Daddy Yankee
- Banned
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13
Ma to je priča za levate. Isto kao mt:s-ova za poruke. Poskupe poruke sa 6.25 na 11.80 din zbog povezivanja sa međunarodnim hubbing provajderom, da bi mogli slati poruke u veći broj zemalja, a nisu radile poruke za neke operatere u Danskoj, USA, Egiptu, ne znam ni ja, a naravno i dalje ne rade.
Jadno da ne može jadnije od strane i jednih i drugih. Gade mi se i Teleor i MT:S.

Jadno da ne može jadnije od strane i jednih i drugih. Gade mi se i Teleor i MT:S.

- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
E bas bih voleo da znam sigurno da li je stvarno skocila cena sa 40 dinara na 115 .madness99 napisao:.......nekada je Zona 2 kostala 40 dinara (mislim da je toliko bilo,ako gresim neka me isprave)bez PDVa znaci 0.5 eura.Sada euro 95,vama cena 115 dinara tj 1.2 eura.
Mislim, verujem madness-u apriori, ali cisto da budem siguran ako se neko seca, jer ako je stvarno toliko poskupelo, onda zbogom Srbijo. Kod nas ne moze nesto da poskupi 5, 7 ili cak 10 posto, to im je malo, nego odmah na 50-100 posto ili kao i ovde ako je tacno, na 240 posto.
Dobro citam u biznis odeljku dnevne stampe izvestaj sa Svetskog ekonomskog foruma u Davosu koji se sada odrzava i gde je nasa mala delegacija prisutna, da ce kriza u svetu potrajati jos tri do pet godina.
Tako da ako je Telenor ovoliko i poskupeo cene, nista cudno. Sve ode u majcinu ( pardon , morao sam ovako da se izrazim ). Bice vrlo tesko u narednom periodu. A sa ovakvim cenama, moze da nam bude jos teze.
Poskupljujte slobodno svi provajderi, samo se pitam koliko cete prometa imati uskoro?
mislim da je džabe komentarisati ovu zemlju i njen način odbrane od globalne krize
sve države furaju politiku penetracije,samo naša,uvek,svaku priliku koristi,samo da bi poskupela za 100,200,300%...
Očekujem u skorije vreme i od telenora i od mts-a,totalno šamaranje po ušima,u vidu npr. zaokruživanje na 2 minuta,naplaćivanje uspostavljanja veze za sve...

sve države furaju politiku penetracije,samo naša,uvek,svaku priliku koristi,samo da bi poskupela za 100,200,300%...

Očekujem u skorije vreme i od telenora i od mts-a,totalno šamaranje po ušima,u vidu npr. zaokruživanje na 2 minuta,naplaćivanje uspostavljanja veze za sve...

Ja nikada nisam koristio roaming. Kada odem u inostranstvo, ja kupim prepaid broj nekog njihovog operatera i dopisujem se sms porukama. A što se tiče glasovne komunikacije, koristim samo VOIP. E sad ce neko reci: "odakle meni tamo računar sa brzim internetom"? Pa sada na svakom ćošku postoji internet kafe, tako da to nije problem. Resenja i alternative definitivno postoje, tako da se ova poskupljenja i visoke cene mogu zaobići. Ali prosto je u ljudskoj prirodi da prvo kukaju (jer je tako lakše) nego da malo mućnu glavom.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Aleksaboy, sve zavisi na koliko odes i koliko ti je potrebna komunikacija. Evo, ja sam letos bio u Turskoj (10 dana), i nije mi palo na pamet da kupujem karticu. 2-3 SMS-a dnevno sa mojima, i svaki drugi treci dan minut-2 poziv, i ja sam prosao sa pristojnih 1400 din manje kredita. E kada sam bio 2007. mesec dana u Moskvi, tamo sam prvi sat odmah kupio karticu (prepaid) koja je imala jedinstvenu tarifu za sve pozive svuda u svetu (fixne linije) 3 rublje minut - sto je tada bilo oko 6 din.
Sto se VoIP-a tiche, samo negde da nadjem WiFi konekciju, i SkypeOut je zakon
Sto se VoIP-a tiche, samo negde da nadjem WiFi konekciju, i SkypeOut je zakon

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Andrijano
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
- :: Iphone
- Kontakt:
Ma da,mene su isto odrali pre nekih mesec dana u Nemackoj dva-tri kraca razgovora i uzese mi nekih 600 din,posle ga nisam ni koristio,a nisam se cimao da vidim sta je,ali sam kupio njihovu pri-paid,tao da mene bas i ne zanima ovo poskupljenje,nego mene vise zanima,pojeftinjenje nasih usluga u domacem saobracaju
,jer ja sam na prenesi 325,znaci placam 1000din i kad je evro bio i 76 letos i sad 95 znaci realno je da je dosta pojeftinilo,e sad posto ja ne radim,pa me zanima za ljude koji rade sa fiksnom platom ,da li im je plata vezana za evro ili je fiksno npr 30.000din,jer ako je prvo onda je mob usluge realno pojeftinile,samo da oni ne diraju domaci saobracaj.

iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data
Pre nego sto nastavite sa diskusijom, da razgranicimo pojedine stavke.
Cene odlaznih poziva (putem povratnog poziva upotrebom USSD koda *123*+381..........#) koje su i najpovoljnije za obavljanje poziva iz inostranstva za pre paid korisnike nisu promenjene, kao ni cene dolaznih govornih i video poziva.
http://www.telenor.rs/?section=private&page=4230
Cene odlaznih govornih i video poziva za post paid korisnike i pre paid korisnike (direktno pozivanje - tehnologija CAMEL), SMS i prenos podataka upotrebom GPRS/EDGE/3G tehnologija u roamingu su promenjene, i to u I, II i III zoni.
Cene pre promena (pre paid od 01.12.2007.):
I zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 79.9 Din, SMS - 19.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.69 Din.
II zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 99.9 Din, SMS - 22.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.79 Din.
III zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 179.9 Din, SMS - 27.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.89 Din.
Cene nakon promene (pre paid od 01.02.2009.):
I zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 89.9 Din, SMS - 20.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.79 Din.
II zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 124.9 Din, SMS - 23.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.89 Din.
III zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 199.9 Din, SMS - 27.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.99 Din.
Cene pre promena (post paid od 01.12.2007.):
I zona - Odlazni pozivi (govorni) - 69.9 Din, SMS - 16.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.59 Din.
II zona - Odlazni pozivi (govorni) - 89.9 Din, SMS - 19.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.69 Din.
III zona - Odlazni pozivi (govorni) - 159.9 Din, SMS - 24.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.79 Din.
Cene nakon promene (post paid od 01.02.2009.):
I zona - Odlazni pozivi (govorni) - 79.9 Din, SMS - 17.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.69 Din.
II zona - Odlazni pozivi (govorni) - 114.9 Din, SMS - 21.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.79 Din.
III zona - Odlazni pozivi (govorni) - 179.9 Din, SMS - 24.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.89 Din.
*Video pozivi nisu ukljuceni u poredjenje, ako je neko zainteresovan rado cu napraviti i poredjenje za njih.
Cene odlaznih poziva (putem povratnog poziva upotrebom USSD koda *123*+381..........#) koje su i najpovoljnije za obavljanje poziva iz inostranstva za pre paid korisnike nisu promenjene, kao ni cene dolaznih govornih i video poziva.
http://www.telenor.rs/?section=private&page=4230
Cene odlaznih govornih i video poziva za post paid korisnike i pre paid korisnike (direktno pozivanje - tehnologija CAMEL), SMS i prenos podataka upotrebom GPRS/EDGE/3G tehnologija u roamingu su promenjene, i to u I, II i III zoni.
Cene pre promena (pre paid od 01.12.2007.):
I zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 79.9 Din, SMS - 19.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.69 Din.
II zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 99.9 Din, SMS - 22.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.79 Din.
III zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 179.9 Din, SMS - 27.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.89 Din.
Cene nakon promene (pre paid od 01.02.2009.):
I zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 89.9 Din, SMS - 20.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.79 Din.
II zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 124.9 Din, SMS - 23.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.89 Din.
III zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 199.9 Din, SMS - 27.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.99 Din.
Cene pre promena (post paid od 01.12.2007.):
I zona - Odlazni pozivi (govorni) - 69.9 Din, SMS - 16.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.59 Din.
II zona - Odlazni pozivi (govorni) - 89.9 Din, SMS - 19.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.69 Din.
III zona - Odlazni pozivi (govorni) - 159.9 Din, SMS - 24.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.79 Din.
Cene nakon promene (post paid od 01.02.2009.):
I zona - Odlazni pozivi (govorni) - 79.9 Din, SMS - 17.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.69 Din.
II zona - Odlazni pozivi (govorni) - 114.9 Din, SMS - 21.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.79 Din.
III zona - Odlazni pozivi (govorni) - 179.9 Din, SMS - 24.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.89 Din.
*Video pozivi nisu ukljuceni u poredjenje, ako je neko zainteresovan rado cu napraviti i poredjenje za njih.
Poslednja izmena od evolution u Sub, 31. Jan 2009. 20:37, izmenjeno 2 puta ukupno.
iPhone 6 Plus
Znam, evo nešto na temu :
Pre neki dan sam dobio poruku da ako uplatim 333 dinara, dobijam 3 pesme iz Operacije Trijumf ( ne znam ko je sve tamo učestvovao pa me mrzi da otvaram poruku i detaljišem ) da može da se skinu besplatno na portalu Telenor muzike ( mislim da je opet neki zaheb kao letos sa olimpijskim paketom, ustvari slika je naplaćena )
edit : stigla mi je ona fora 200 minuta za 100 dinara, s tim što pare skine sa računa
Pre neki dan sam dobio poruku da ako uplatim 333 dinara, dobijam 3 pesme iz Operacije Trijumf ( ne znam ko je sve tamo učestvovao pa me mrzi da otvaram poruku i detaljišem ) da može da se skinu besplatno na portalu Telenor muzike ( mislim da je opet neki zaheb kao letos sa olimpijskim paketom, ustvari slika je naplaćena )
edit : stigla mi je ona fora 200 minuta za 100 dinara, s tim što pare skine sa računa
Nokia Lumia 630
Hvala Djuice na ovako lepom prikazu cena i poredjenju. Pretpostavljam da je si ovime hteo da kazes da roaming nije toliko poskupeo kao sto se na prvi pogled čini. Pa dobro, možda... Ali da su cene visoke, jesu. I da ima valjanih i besplatnih alternativa, ima. Ako Telenor misli da će kvalitetom povećati prihod, neće, jer će opasti kvantitet tj. korišćenje.
Pa cuj evo ti primera
Neko te zove 5x u roku od pola sata sa nekog ne poznatog broja i ti mu se neces javiti?Iako ce te odrati,ali mozda se nesto vazno desilo?Jurices mozda wifi mrezu ili internet kafe?
@Telenor
Kamo se srece da se vrati stari dobri Mobtel,zavisi kako se gleda ali primera radi racuni sa romingom 2000-te u najskupljoj biznis tarifi 5000 sa stalnim koriscenjem a sada 12000 isto takvo koriscenje.I jeftiniji ste,malo sutra.Licno nikad vise necu koristiti usluge jer ste mi se zgadili sa tim vasim superiornim "postovanjem" klijenata.
@djuice
Kada vec radis za Telenor,mogao bi da malo vidis zasto su svi ne zadovoljni i da ponekad odgovoris a ne da samo koristis forum za sirenje vase propagande.
Toliko od mene
Neko te zove 5x u roku od pola sata sa nekog ne poznatog broja i ti mu se neces javiti?Iako ce te odrati,ali mozda se nesto vazno desilo?Jurices mozda wifi mrezu ili internet kafe?
@Telenor
Kamo se srece da se vrati stari dobri Mobtel,zavisi kako se gleda ali primera radi racuni sa romingom 2000-te u najskupljoj biznis tarifi 5000 sa stalnim koriscenjem a sada 12000 isto takvo koriscenje.I jeftiniji ste,malo sutra.Licno nikad vise necu koristiti usluge jer ste mi se zgadili sa tim vasim superiornim "postovanjem" klijenata.
@djuice
Kada vec radis za Telenor,mogao bi da malo vidis zasto su svi ne zadovoljni i da ponekad odgovoris a ne da samo koristis forum za sirenje vase propagande.
Toliko od mene

iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
- Daddy Yankee
- Banned
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13
- Andrijano
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
- :: Iphone
- Kontakt:
Pa jel ste normalni ,gde da se banuje djuice,pa od kada je on ja uopste i ne idem na onaj njihov sajt,malo je konfuzan ,nego sve ovde o telenor promocijama procitam,a i ako nesto mi treba ja pitam i covek mi odgoori,da je srece da ima i telekom svog coveka,ali zvanicno,a ne brdo nekih koji se kao satro nije im bitno,a ovamo pljuju telenor na sva usta,a ja ne bih presao na telekom,em da mi daju besplatno da zovem...nije da branim djuica,ali nama sto smo na telenoru treba neki covek ovako da nam kaze za akcije,a i ako pitamo nesto ovako vezano za neki problem.

iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data