Telenor prepolovio cene pripejda

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

Nesto sam razmisljao: mislim da bi Telenor trebao da dozvoli tarifne dodatke na nove tarife. Obrazlozenje: Koristim Bel 50 vec duze vreme i zadovoljava sve moje potrebe, sms poruka kosta oko 2 din. Kao sto sam vec napisao kupio sam nov Posle 4 broj i koristicu ga ponekad za pozive u mrezi (kad se potrosi onih besplatnih 10 minuta na bel 50), ali necu koristiti taj broj za sms, jer je vise od 3 din. Zar nije bolje za Telenor da dozvoli tarifne dodatke (u mom slucaju sms koji bi onda kostao nesto vise od 1 din) i imali bi bar tih 80 din. mesecno od mene, ovako ce te pare otici MTSu (nemam bas nista protiv njih :) ). To se nekom cini kao zanemarljiva svota, ali bas te sitnice privlace nove korisnike i puno znace na duze staze
w810 + 8GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa pocni da racunas: po "tvojoj" tarifi dobili bi 80 din od tebe za pretplatu plus recimo 200 poruka koje posaljes, to je 280 din. A sa njihovom redovnom tarifom to je 600 din. Pa moraju i oni kao operater od necega da zive. Jos samo cekam da neko zatrazi besplatno telefoniranje i sve.
Pa ako neki operater, ili proizvodjac telefona napravi nesto sto je idealno, automatski je obesmislio sve ostale svoje proizvode. Pa jel to moze nekome da bude cilj?
Zamisli sutra Telekom kaze mi dajemo pozive sat vremena za 10 din i poruke 0.1 din/poruka. Pa propali bi u roku od odmah, ili i malo ranije. Jeste, svi bi im pokupovali kartice, zagusila bi se mreza, a oni ne bi imali odakle da finansiraju prosirenje kapaciteta. Znachi uvek ce da drze neku caku kako bi nesto falilo, i time terali korisnike stalno da se preispituju sta je to sto im treba, a davace uvek nove stvari kako bi te terali da menjas tarife i samim tim donosis zaradu.
Daj puno ali nedovoljno, daj po pristupacnoj ali opet ne idealnoj ceni, neka promeni navike i neka pocne da trosi vishe jer to znachi profit nama. Eto to je cela mudrost.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

ljudi ,prosto pitanje ,koliko izadje 5 minuta razgovora u mrezi i van mreze ,ja sabiram i dolazim do zakljucka da nisu bas prepolovili ,ja racunam sa pdv eto volio bi da mi samo neko toliko i samo to kaze ,jer nesiguran :unsure: ja u to njihovo tarifiranje i neverujem im bas

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

pa ako gledaš zvanje posle 4 jesu prepolovili a ako gledaš poruke paket nisu prepolovili.
znači vreme je preoplovljeno i paket je prepolovljen isto.koliko para toliko i muzike
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djape48 »

[quote="miodrage"]Pa pocni da racunas: po "tvojoj" tarifi dobili bi 80 din od tebe za pretplatu plus recimo 200 poruka koje posaljes, to je 280 din. quote]

Nisi me dobro razumeo, pricam o tarifnom dodatku gde za nekih 80 din dobijes 50 poruka koje mozes da iskoristis do kraja meseca, a ti dodaci ne vaze za nove prepaid tarifne pakete. Postoje dve mogucnosti: da ne platim nista Telenoru, ili da im platim bar tih 80ak din. mesecno za 50 poruka. Ali bas me briga, mogu da zivim i bez toga
w810 + 8GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ali onda ti nisi razumeo smisao ovih tarifnih modela. Onda su oni potpuno obesmisljeni. Ako ti uzmes recimo paket Prica, i jos doplatis neku sicu (a sve do 200 din to i jeste) i kupis stotinak poruka, ti si sebe obezbedio, ali si njima otkinuo od zarade, kapis? Pa nisu ni oni sisali vesla. Dali su ti da pricas, ali ces poruke da calnes, i obnuto, u drugom paketu ces da se nasaljes poruka, ali ce svaki razgovor da te kosta.
Po tvom scenariju, nisu ni potrebni tarifni profili, nego daj nesto osnovno, svakome sve isto, pa kome sta treba neka dokupi. Ok, slazem se i sa tim vidjenjem stvari, kao korisniku to tebi i jednom dobrom broju korisnika verovatno vishe odgovara... ali zamisli sebe kao operatera... definitivno ti nece odgovarati.
Sta je Telenoru tvojih 80 din mesecno? Boli njih briga. Kad ce da se zamisle? Onog momenta kad RATEL da dozvolu za prenosenje broja, pa se tebi ne svidjaju njihove usluge, ali si navikao na svoj broj, i svi ga tvoji drugari imaju, i ne zelis da ga menjas, ali zato casak posla promenis operatera, i oteras ih u 3 majchine. E tada ce sve da profercera mnooooooogo mnnogo bolje, i tada ce svaki operater da drzi svoje korisnike kao malo vode na dlanu. Sada postoji jedan vid borbe, mozda neki tihi rat za korisnike. Tada ce da nastane nuklearni holokaust medju operaterima, pazite sta vam kazem.

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djape48 »

A od koje sam ja to zarade njima otkinuo kad im necu platiti nista (a platio bi da su bolje realizovali pomenute tarife)? Lepo sam napisao da koristim Bel 50 i da zadovoljava sve moje skromne potrebe i ako cike u Telenoru budu razmisljale tvojom logikom, mnogi MTS korisnici nece ni pomisljati o menjanju operatera. A i glupo je vise da se raspravljamo, stvari su takve kakve jesu - uzmi ili ostavi
w810 + 8GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ne racunaju oni na takve korisnike, koji nesto i znaju i razmisljaju svojom glavom. Racunaju na jos onih korisnika koji pojma nemaju sta je to mobilna telefonija, i veze nemaju sa rukovanjem mobilnim aparatima. E takve ovce oni mogu da sisaju kako hoce. Nazalost ima ih koliko hoces. Gomila pacijenata koji znaju da je eleno za razgovor a crveno da prekines. I tu se njihovo "bogato" znanje zavrsava. 90% njih ako dobiju poruku ili mole nekoga da im procita, ili srichu naglas. A s obzirom da je mt:s uvek bio naklonjeniji budzetu, ne vidim razlog za promenu operatera. Slazem se jedino sa pridodavanjem jos jedne kartice.

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djape48 »

Kad malo bolje razmislim - potpuno si u pravu. Primer: gazda kod koga sam radio je do pre pola godine trosio oko 1500 dinara kredita mesecno na 063, pa sam mu ja stalno pricao kako bi trebao da se prebaci na postpaid, jer bi bilo puno povoljnije. Posle mesec dana ubedjivanja je potpisao ugovor sa MTS na 2 godine (bel 100), narucio Nokiju 6070 i sad mu je prosecni racun oko 1000 dinara. A koliko samo ima ljudi/dece koji nece preci na postpaid... Tako gledano ona moja racunica od 80 dinara pada duboko u vodu :lol:
w810 + 8GB

Odgovori