Telenor od 1.2.drastično menja tarifni dodatak omiljeni bro

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

ewo poruke i Telekomu,samim protestom Telenora!Waljda imaju ochi da wide koliko je to nisko,jadno i pokwareno shto su uradili sa "Omiljenom brojem" ,pa da budu pametni i ne slede njihow primer
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

E sad meni nešto nije jasno :?
Dakle neko koristi Telenor i njihovu uslugu "Omiljeni broj" koja se odnosi isključivo na brojeve iz njihove mreže, Telenor promeni politiku cena i sad taj neko iz protesta prelazi na mt:s iz čije mreže će mu biti skuplje pozivanje bilo kog Telenor broja, ne kapiram kako se ovo isplati :wacko: :wacko:
Sem možda u slučaju da se radi o staroj i tradicionalnoj SRB varijanti "nek komšiji crkne krava pa makar ja zapalio svoju štalu u kojoj je smeštena" :lol:
Mislim da je trošak mnoooogo bitnija stavka u donošenju odluke o operateru nego bilo šta drugo, što bih ja plaćao više da bih isterivao neku nazovi pravdu :uhuh:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Daddy Yankee napisao: Bez uvrede, ali me nervira kad je nekome stalo do "lepog broja", ko da ima 4 godine.
Nije tu samo 'lep broj' upitanju, ne znam kako si ti dosao do takvog zakljucka, on je tu kao slag na torti, da zacementira sustinu, a prava sustina je ono drugo. I uopste, sustina je ceo moj post, nemojte tu da izvlacite iz konteksta sta vama odgovara.
Daddy Yankee napisao: Zato što su mt:s i Vip povoljniji (mnogo)
Kontam ja da ti mrzis telenor, i da bi najradije bacio bombu na njih da imas i da ti bes curi na sve strane, kroz avatar i kroz potpis, ali hajde budi objektivan barem malo.
Ko je bre bolji mnogo? mt:s i VIP? Po cemu VIP? mt:s ima taj omiljeni broj (i to do juce ga je Telenor shio sa 5 puta boljim omiljenim brojem), ali ta prednost mt:s-a se resava sekundarnom karticom (dogovorimo se ja i ta osoba da razgovaramo preko 064), to nije razlog da se ja zaletim i promenim broj koji imam od samog pocetka. Posebno ne u trenutku kada su ponude svih operatera priblizno jednako povoljne.
Daddy Yankee napisao: Ne možeš tvrditi da će mt:s nešto tako uvesti...
A ti ne mozes tvrditi suprotno... I sta cemo sada? E, vidis, u takvim situacijama sacekas da se atmosfera ohladi, i ponude stabilizuju, pa tek onda pravis zaokrete ako je potrebno. Sto je brzo to je i kuso.
U kakve polemike ulazimo oko nekih ociglednih stvari...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E iz ovog i slicnih razloga Austrijanci, Nemci i drugi narodi zapadne Evrope ka kojoj tezimo nose po 2-3 telefona, sa razlicitim karticama, i samim tim razlicitim tarifama, kako bi sto jeftinije prosli u razgovorima. Bas iz istog razloga, a radi izbegavanja prepirki oko budalastina, i ja imam slican predlog. Uzmite po jednu karticu kod svakog operatera. Izracunajte na brzinu sta vam je najpovoljnije, kod tog operatera u toj i toj tarifi uzmite primarnu karticu, a kod druga dva sekundarne. I telefone pride. Ili neki dual SIM, ili cak onaj TriSIM telefon. Ako ce koriscenje biti ravnopravno, preporucujem za pocetak da sve kartice budu prepaid, i onda videti kasnije za eventualnu postpaid varijantu. Mislim da je ovo najracionalnije resenje koje trenutno postoji, ako gresim, dokazite mi to.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

miodrage napisao:a radi izbegavanja prepirki oko budalastina
Vala bas... Sejanje mrznje preko avatara i potpisa :) a na kraju se sve svede na isto. Neke rasprave u prazno, a svaki mesec je drugacija situacija sa operaterima. Tri kartice i tisina :) Razumem da je neki operater drasticno skuplji pa da postoji neka razlika, ovako... Svi su priblizni. Plus minus u zavisnosti ko ima neku akciju.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Izgleda da ce svi koji razmisljaju malo , morati tako da pocnu da rade - tri kartice pa da se kombinuje 8)
ili cak onaj TriSIM telefon
miodrage , sad prvi put cuh za ovo i potrazis malo i nadjoh ovaj fon sto se u Nemackoj prodaje ;) Ovo je spas za sve nas 100 % . Do sad nisam cuo za ovo .

https://fotoalbum.web.de/gast/schoggimousse/Vast_K988

Slika

Fantazija :)
Poslednja izmena od vlada1970 u Pet, 08. Feb 2008. 03:20, izmenjeno 1 put ukupno.

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Post od Ertan »

skeptichni chicha napisao:E sad meni nešto nije jasno :?
Dakle neko koristi Telenor i njihovu uslugu "Omiljeni broj" koja se odnosi isključivo na brojeve iz njihove mreže, Telenor promeni politiku cena i sad taj neko iz protesta prelazi na mt:s iz čije mreže će mu biti skuplje pozivanje bilo kog Telenor broja, ne kapiram kako se ovo isplati :wacko: :wacko:
Ispltivo je tako sto ce i jedna i druga osoba koji su do sada koristile uslugu "Omiljeni broj" kod Telenora da uzmu mts karticu i da kod njih koriste tu istu uslugu, ali pod daleko povoljnijim uslovima. Upravo je to ono sto cemo ja i moja devojka u narednih par dana da uradimo.

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

skeptichni chicha

Totalno pogreshno shwaceno.Pa niko nije lud da se buni ako promene jednu uslugu,a swe ostalo je ostalo powoljno,kad bi tako bilo,niko se nebi ni bunio!Medjutim,realnost je drugachija,telenor DERE sa cenama!GPRs na telenoru JEDE kredit,za razliku od Telekoma!Sada su na poptpuno JADAN nachin ukinuli uslugu omiljeni pbroj,jedino shto me je ustwari i drzalo da budem korisnik njihowe mreze,ni pochemu drugom,bar za mene nisu isplatiwi,tako da je za mene telenor proshlost :)

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih poruka! Sledeći put brisanje bez upozorenja!
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

Malone
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 10:32

Post od Malone »

Mene je isto drzao taj tako dobar omiljeni broj.Mislio sam da ce ih ovo ogranicenje na 1000 minuta zadovoljiti...Ja recimo hocu da budem pripejd jer mi se smucilo da mi mesecno stize 1500din.Ovako sada tacno znam koliko mi ide kreda.E fora je sto na mts ne mozes da aktiviras dodatke tipa sms i gprs ako si pripejd,a telenor je u sustini ukinuo ob.Preostaje mi samo da koristim dva broja-znaci za poruke 062,a za ob dok ga ne ukinu 064.Ako nisu u dilu ova dva operatera tj ako telenor zaista puca na neobavestenost potrosaca onda me to cak i raduje jer ovi iz mts nece bas ovako da osakate ob.Samo mi nije jasno zasto ne uvedu da i pripejd korisnici mogu da koriste dodatke na 064.
Malo sam pogledao Vip ponude-pa oni za pripejd imaju samo jednu jedinu tarifu.Dodatke nikakve nemaju.Ne vidim potrebu da uzimam njihovu karticu.Nek me neko ispravi ako gresim i ako moze neko da pojasni u cemu je vip toliko povoljniji od telekoma?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Malone napisao:Samo mi nije jasno zasto ne uvedu da i pripejd korisnici mogu da koriste dodatke na 064.
Jer onda bi se zvali T-mobile Germany, a ne Telekom Srbija :) :roll: :)
Malone napisao:ako moze neko da pojasni u cemu je vip toliko povoljniji od telekoma?
Nipocemu, neko pustio buvu. Mozda postpaid jer su unikatni, ali i to je relativno.

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Jedino je dobar postpejd zato sto tih 60min moze ka bilo kojoj mrezi i cena za pretplatu je 250.Nesto slicno ima i telenor sa onim prenesi...Ovo je potpuna zbrka...jos imam net pa mogu sve da uporedjujem i analiziram,a sta ce da radi neko ko nema mogucnost da se informise.Zbog toga verujem da vecina nasih ljudi jednostavno ne zna ni koji paket koristi,a i da zna nema zelju da bilo sta menja.Pogotovo ovi stariji,jedino da im je klinac maher pa da im sve to namesti.A tek reklame na tv-u koje nemaju veze sa realnoscu-da covek pomisli kao da sve daju dzabe-mislim to niko ne kontrolise jer je klasicno manipulisanje neupucenim ljudima i sirenje dezinformacija.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Malone, niko nije rekao da je Vip povoljniji od Telekoma, osim u jednoj stvari. Jeftinije je zvanje na Telenorovu mrezu (osim KUL tarife). U svakom slucaju, i dalje ostajem pri kombinaciji sve 3 kartice, pa koju upotrebim (najpovoljnije naravno)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

u prepaidu je vip povoljniji kako možeš reći da nije????? a i u postpaidu uporedi vip postpaid i mts mix profile?! jedina prednost telekoma su jeftiniji pozivi prema mtel rs i cg što je nekima (kao meni) bitno

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Meni se ne cini da je povoljniji od telenora u pripejdu jer nema dodatke.Samim tim im je papren sms,a gprs je isti kao i kod telenora 60din mb,stim sto kod telenora ubacis dodatak pa je jeftinije.E sad dal kradu to je druga prica.Telekom pripejd je dobar zbog omiljenog broja inace ako ukinu ob,a ne uvedu mogucnost drugih dodataka(sto je vrlo moguce da se desi tj nesto poput telenora)onda im je pripejd krs i opet se svi vracamo na telenor i opet smo svi srecni.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

E, posto vidim da neki ovde bojkotuju Telenor, evo da vam prosirim ponudu avatara i potpisa, da ne bude monotono. (znam da sareni potpisi nisu dozvoljeni, ali ilegala, revolucija, bojkot i te fore :) ) Ne ozbiljno, stavljanje slika u potpise je zabranjeno... Sto se tice avatara, ne znam koliko je lepo da to radite, ali kad se mora mora se :D

Slika

Slika

Slika

A evo avatar i za one koji su idalje verni telenoru:

Slika

Slika

Potpisi:

Slika

Slika

Slika

Slika

*avatari su kreirani i testirani za ovaj forum :) :) :)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

A šta ja da uradim kad i jedne i druge i treće smatram samo nužnim zlom, a nikako dobrim? Najbolje da ostanem veran ovom avataru ;)

Jel ima nekih insider informacija kako je "novi" tarifni dodatak prihvaćen u narodu i šta Lelenor kaže na ovu temu? Mislim ostaje da su krajnje bezobrazni jer nemaju ništa stabilno za šta čovek na duži rok može da se uhvati, ali zaboravna raja će da pohrli nazad samo ako opet malo odvrnu slavinu.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Ma 99 posto korisnika ni ne zna sta su tarifni dodaci.Da je situacija kao na forumu tj da su ljudi toliko upuceni onda bi ovi odmah vratili cak i bez pretplate...

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ljudi,mnogo ljudi u ovoj zemlji bre nema pojma sta uzima.. pa prva je moja baba... uzela paket od 1000 kinti mesecno pretplatu da bi dobila telefon za dinar... i to neki krs...I misli da je dobra ponuda... Mi mozemo da pricamo koliko hocemo,al dok se nesto ne uvede sto ce spreciti ovakva sra*a nema leka... osim da ides tamo,i da im FINO pretis nekim drvenim letvicama,da prekinu da se glupiraju... :wink:
Nokia E71... Elegant, but deadly

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

A da se držite malo teme za promenu??? :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

komsijakaraburma
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 04. Feb 2007. 22:13

Post od komsijakaraburma »

Tanja

Tanja hejtujes Telenor za sve pare kao da to radis za platu. Mislim, kapiram tvoj bol zbog ovog poteza koji mene iskreno ne dotice jer sam 7 godina na mt:s-u prepaid ali u zivotu na nekom forumu nisam video takav rafal poruka. Da djuice nije dobio oponenta? :uhuh:

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih poruka! Sledeći put brisanje bez upozorenja!

Odgovori