iPhone 3G stigao u Evropu, Srbija na čekanju

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

jbt, to bi došlo oko 160-170€ za 8GB. Kolko li košta u Austriji :unsure: odatle bih ga mogao nabaviti 8)

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

tehno maniac napisao:U americi je 220$!
Imam drugara tamo, i tamo moze da se kupi samo uz ugovor a i lepo ti pise na:

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1789 ... one-3G-8GB

inace moze da se kupi od pojedinaca, recimo: http://cgi.ebay.com/APPLE-IPHONE-3G-8GB ... dZViewItem

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

ovo je bio blagi offtopic o iPod touchu :D a ne o iPhoneu

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Svakim danom u sve vise zemalja moze da se kupi iPhone, a Srbije jos nema :uhuh:

Appleov iPhone 3G stiže u Letoniju i Litvaniju
Švedski operator mobilne telefonije, kompanija TeliaSonera, saopštila je da će krajem septembra početi da nudi Appleov mobilni telefon iPhone 3G u Letoniji i Litvaniji.

TeliaSonera ima u svom vlasništvu izvestan broj deonica u najvećem letonskom operatoru mobilne telefonije, kompaniji Latvian Mobile Telephone (LMT), a ima deonice i u kompaniji Omnitel, najvećem operatoru mobilne telefonije u regionu Baltika.

TeliaSonera nije objavila nikakve tehičke detalje u vezi predstojeće akcije, osim što je najavila da će u narednom periodu pojačati svoje prisustvu u Estoniji, Švedskoj, Finskoj i Danskoj. (G.B.)

http://www.mikro.co.yu/ser/vesti/vesti. ... 448#502448

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

Post od Cola15 »

Bas cudno mi sto nema VIP-a u svojoj ponudi iPhone, da li i Vodafone ima u svojoj ponudi iPhone? A i sta je sa Telenorom zar i on nema nikakve ponude u inostranstvu?

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

za vip i vodoafn kako i lelekom mozda i jeste malo cudno sto nisu nesto poduzeli po tom pitanju , ali Telenorce nemojte jos da opterecujete sa tim oni imaju preca posla ide zima vidite ima i rose ujutro pa nemoze da se kosi trava i da sredjuju parkice treba klupice zastiti od zime a i kraj je gradjevinske sezone nemogu sa svojim ktitorskim radovima da izadju na kraj tako da nemoj mojih jos i oko Iphone da im tovarimo na grbacu :lol: :D prvo parkici ,klupice i renoviranje objekata usput sisanje i deranje postojecih pa tek ondak sve ostalo vezano za mrezu :D :lol:

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

To sto u nihovim internet parkovima: cupkau i kose travu, ciste pseci i maciji izmet, slazu one njihove kutije sa cudim plavim cvetom tamo, farbaju klupe, okopavaju i sade cvece... to je dobro za zdravlje ali trebalo bi malo i da misle na ajfon.

Pojesce ih jos vise konkurencija ako nema ajfona.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Bio sam nedavno u Norveskoj i video da tamo Telenor uveliko nudi iPhone uz postpaid pakete. Rec je za sada o starijem modelu ali pise "uskoro" ce biti ponudjena i 3G verzija. Sto se Srbije tice, dosta bi nam bilo da nam ponude stariju verziju ako bas ne moze nova.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

sigi napisao: Telenorce nemojte jos da opterecujete sa tim oni imaju preca posla ide zima...

Ziva istina, evo im u NS-u ne radi wifi u Dunavskom parku... Garant su stekali na keshu kad su radili instalaciju i evo sad problema za koji njih savrseno zabole ali oni sto su se stekali za net sad imaju jedno mesto manje... Mada... Mozda je i bolje da ovako ostave, dolazi zima, bice snega, hladno, pa da se ljudi ne porazboljevaju jos zbog neta... Ipak misle na korisnike, ko bi rek'o :lol:

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Aleksaboy napisao:Sto se Srbije tice, dosta bi nam bilo da nam ponude stariju verziju ako bas ne moze nova.

Jedan od uslova koji Apple zahteva od operatora da bi sa njima u opste sklopili ugovor je da iPhone 3G bude na paketu sa neogranicenm netom a to za sada nema ni jedan domaci provajder ovde. iPhone gubi smisao ako nema neogranicen download po povoljnoj ceni.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

ZnamMB maneken, o tome smo pricali 1000 puta do sada. I ne vidim zasto je problem to uvesti. Ako mogu drugi, zasto ne bismo mogli i mi. :x

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

pa zato sto mi nikada nevolimo da budemo kao drugi :lol: mislim nevolimo odmah i sad ,nego malo kasnije :D
vecite pametnice :)

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Aleksaboy napisao:Ako mogu drugi
Kako to Telenor nudi Norvezanima a Srbima nece? To mi nije jasno? Kad si vec bio u Norveskoj, da li imas detalje ponude, sta paket podrazumeva?

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

Ako nekoga zanima iPhone bi se trebao u Hr. pojaviti 7.11. i nesluzbeno se spominje da ce biti i otkljucana verzija, ali koja cijena i da li ce stvarno tako biti tko zna.
Vise detalja iza 7.11. na ovom linku:

http://www.t-mobile.hr/iphone/

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Rekli su na TV-u da je interesovanje veliko pa preporucuju korisnicima da unapred, preko interneta, rezervisu svoj iPhone. Vidim da na zvanicnom sajtu stoji opcija za registraciju. Izgleda da su komsije poludele za iPhone-om. A i mi bismo da ga ima kod nas.
Uh, kada bi samo neko od nasih operatera uvrstio iPhone u svoju ponudu i dao ga po pristojnoj ceni, mislim da bi dobio barem 200 000 novih korisnika. Najmanje...

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od outsider_hr »

Evo nesluzbenih cijena:

iphone: 999kn
pretplata: 2 godine
paket: 100kn 5GB
200kn 10GB
300kn flat
sam uredjaj 4400kn

tecaj 1€=7,3 kn

spominje se da ce biti i u prepaidu ali mislim da ce to onda ponuditi u Simpa mixu gdje moras prijaviti kreditnu karticu sa koje ti skidaju 100kn svaki mjesec i uplacuju kao kredit.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ovo nije puno uopste mozda ga i uzmem sebi na firmu za 999kn jer to je oko 100 eura sto nije uopste puno .
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od outsider_hr »

Evo i tarifa na koje se moze uzeti iPhone:

http://www.t-mobile.hr/iphone/opcija.asp

Moze se dobiti i za 1kn a sam nezakljucan uredjaj je vrtoglavo skup 6798kn za 8Gb (cca. 950€).
Ni na prepaid nije bas jeftin 3898kn za 8Gb i naravno zakljucan je na t-mobile.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Ma to je od pocetka jasno da se iPhone isplati uzeti samo uz postpaid. Otkljucana varijanta ili varijanta uz prepaid se uopste ne isplati, preskupo je. Za tih 950 evra ja bih pre kupio nenormalno jak laptop.

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Gugl" uvodi prepoznavanje glasova u "AjFoun"

Internet pretraživač "Gugl" razvio je aplikaciju za prepoznavanje glasova za "AjFoun", multimedijski telefon američke kompanije "Epl".

Radi se, kako je saopštio "Gugl", o aplikaciji koja omogućava vokalno upravljanje nekim funkcijama "AjFouna", pre svega geolokalizacijom i pretraživanjem Interneta.
Glasovni nalog se registruje i šalje na "Guglov" server, a odgovor se dobija za nekoliko sekundi, naveo je "Gugl" u saopštenju.

(Tanjug-Ekos)

Odgovori