Novi PRENESI tarifni paketi

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

mezzano, kad vec trpis Telekom, onda mozes da predjes na 066 Postpaid 1000, koji je malo skuplji, a nudi nesto slicno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

066 je odlichan, ali promena broja... sto se mene tiche ja sam jako vezan za svoj broj, ali 01.01.2011. jos malo pa sad ce :D Ziveo MNP
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Grandpa, slicno kao miodrage. Ne menja mi se broj svake 3-4 godine (ovaj sad koristim 2.5 god, a pre toga sam promenio 2 i resio da ovaj ne menjam), a i vezan sam ugovornom obavezom, pa ne mogu na 066.

cokeI
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Jul 2010. 20:12
Kontakt:

Post od cokeI »

miodrage napisao:...
,

Odakle ta informacija za Mobile number portability u Srbiji od 1.1.2011. jel to neko zvanicno najavio? ratel, operateri?

Izmenio: IDzO
*ne citiraj ceo post na koji odgovaraš već izdvoji samo deo na koji se odnosi tvoj komentar, a u slučaju da odgovaraš na poslednji post u temi citat je nepotreban, jer se podrazumeva da se na njega nadovezuješ*
Sledeci put brisanje bez obavestenja!

Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

Najavio je Ratel, a to je opste poznato svima koji prate sta se desava u mobilnoj telefoniji. Stupilo je to na snagu jos 01.01. ove godine ali su operateri trazili da se odlozi primena do 01.01.2011. jer nisu imali dovoljno vremena da se pripreme, kao iznenadila ih je odluka Ratela, kao treba im godinu dana da nabave odgovarajuci softver itd. E sad vise nema odlaganja, cela procedura treba da se zavrsi za 3 dana, ti samo odes kod operatera kod koga zelis da predjes i on sve zavrsava sa tvojim bivsim operaterom, naravno moras da izmiris sve dugove prema starom operateru ako si uzeo neki telefon na 2 godine i neces moci 6 meseci da promenis operatera kad predjes kod novog to da bi se sprecilo da se ljudi svaka 3 meseca sele sa operatera na operatera. Konacno mi svi postajemo vlasnici svoga broja koji smo i platili neki i debelo, znaci zadrzavamo broj sa sve pozivnim brojem mreze prilikom prelaska kod drugog operatera 8)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Dali se to meni cini ili je Telenor i korisnicima koji jos koriste stare prenesi pakete zapoceo zaokruzivanje na 60+60.Proslog meseca a i ovog minuti mi se brzo potrose,ranije mi je uvek ostajalo pa ih prenesu u naredni mesec a sada se jedva uklopim a otprilike isto razgovaram.
Dali je neko ovo malo preciznije proveravao.
:unsure: :|
Inije fer sa njihove strane ako su tu izmene napravljene a da nas ne obaveste .

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Ja mislim da nisu promenili sistem tarifiranja za stare pakete (ja ostajem na starom paketu samo zbog povoljnijeg tarifiranja, necu da me kradu), vidi se na proveri stanja da minuti nisu zaokruzeni...
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Treba mi jedan info, naime imam Telenor postpaid karitcu - Start tarifa. Hteo bih da predjem na prenesi Plus paket. kako telenor radi promenu tarife? da li se tarifa menja odmah, ili od sledeceg meseca? ako bih recimo presao na Prenesi plus 500 1. - 2.avgusta, koliko bih % tarife dobio/platio?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Nazoves korisnicki centar sa njima se dogovoris i odmah ti stigne sms da je promena izvrsena,a obracunava se nekako procentualno zavisi koji je datum u mesecu.
Tako je bilo jednom kada sam ja menjao sa flexsi 500 na prenesi 150 a verujem da je i sada tako.

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Koja je cena mms_a u ovim novim paketima. Da li oni oni spadaju u onih 500 sms_ova? Nova reklama me je dovela u zabludu.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

na sajtu pise da su u paket ukljucene SMS poruke, tako da verovatno vazi uobicajena sena MMS poruka (10din bez poreza).

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

Vidim da vise nema 325 nego 400 tarifni paket. Ja sam se u februaru pretplatio na ovaj 325, jel mi je paket automatski promenjen na 400 ili moram nesto da podesavam ili zovem call centar?

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

stefan33 - ostajes na prenesi 325 pod uslovima pod kojima si potpisao ugovor, dok ne odlucis da promenis paket ili uzmes telefon/produzis ugovornu obavezu. stari paketi se tarifiraju 60+1, dok su novi po principu 60+60 tj. zaokruzuju se na minut...

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Stefan33 »

Ma 60+1, 60+60 isto mi se vata. Nego ne mogu da verujem da za iste pare ima veci (znacajnije veci) paket, a da se mora posebno prelaziti na njega :uhuh:

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Pa nisu bas iste pare, novi paket je 200 din skuplji u pretplati, pa je i kolicina novca koju dajes na poreze veca..
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Primer - Stari paket prenesi 60 je bes poreza kostao 250 din.podeljeno na 60 je 4.166.
Novi paket prenesi 80 je bez poreza kosta 390 din.podeljeno na 80 je 4.875.
Eto za koliko su poskupeli novi prenesi paketi plus zaokruzivanje 60+60.

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Meni se jako dopada novi prenesi plus paket 500mb! Odgovara mi zbog solidnog broja mb u pretplati, 500 poruka, i 150 minuta mesecno, sto ej sasvim dosta meni... Jos je i pretplata jeftinija od mog trenutnog 325...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Stefan33 »

I meni bi taj paket definitivno odgovarao vise. Treba mi vise poruka, pozive ni ne koristim toliko, a 200din jeftiniji paket. + 500mb neta.

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

tek sad vidim da postoje i bonus minuti u prenesi plus paketima, 500 min najmanjem.... i dalje 0 prenesi 200 :disgust:

darkooni
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 29. Sep 2009. 00:27

Post od darkooni »

Ako ste stari krosnim telenora i imate stare tarife a ugovor vam ima jos koji mesec do kraja ocekujte poziv 63 operatera i dobicete ponude tipa:
1- imas tarifu prenesi 150 i ako potpises ugovor opet na 2god dobijes bonus od 75 min ka svim mrezama pa ona imas 325 min a placas racun kao da imas prenesi 150 tj 640din sa pdv. A tarifiranje je i dalje 60+1. Caka je u tome sto ako to potpises ne mozes neki tel da uzmes i istovremeno dobijes te pride minute. Totalno bzv
2- Naravno da potpises nov ugovor sa telefonom ali sa novim tarifama:(

Ne dopada mi se to uopste. Ja naivan se ponadao da mogu da uzmem tel na staru tarifu jer nju koristim prenesi 150 ali vraga:(

Odgovori